Zaman: 05 Mar 2026 19:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 11:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre utku
Araç: mitsubishi colt 1.3 amt elegance
Kan grubu: brh+
merhabalar, dün ist bakırköy çorlu arası asağı yukarı 300 km lik uzun yol tecrübemi aktarmak istiorum..
aracımla tem otoyolundan mahmutbey çıkışından çorluya hareket ettim bir arkadasımla, aracın yol tutuşu gerçekden etkileyici fakat bir sorun var yada bana öyle geldi sizlere danısmak istedim, sollamalarda kamyon rüzgarlarını oldukça sırtımda hissettim onları gecerken rüzgar sanki beni sol tarafa atıyodu bu normalmidir, birde kınalı çıkışından sonra yaklasık 4 km lik düz bir parkur var arac 150 km den sora 200 km hıza çıkana kadar beni tedirgin etti, ya yolda çok fazla rüzgar vardı ya lastikler yada ben heeycanlandığım için araba yolda gezinmye basladı :) bu lastiklerin 195-50-15 goodyear eagle ncts eco olmasından kaynaklandı sanırım bu yasadığım korkular paranoya mıdır, yoksa benim araçdan çok fazla beklentim olmasındanmıdır, uzun yol tecrübesi olanlar yanıtlarsa sevinirim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 12:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Kınalı çıkışında sonraki asfalt kalitesi kamyon trafiği yüzündne çok yüksek değil. Ya da senin Colt'tan beklentin kadar yüksek değil diyelim:)
Hilmi o yolalrı daha iyi bilir ama mesela TEM'de Lüleburgaz çıkışını geçip Babaeski'ye doğru devam ederken aynı ivmelenmeyi yapsan bu sorunu yaşamazdın. Araç yüksek olduğu için yan rüzgarlarda ve kamyon geçişlerinde sarsılma yaşaman normal.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 12:07 
Kullanıcı avatarı

...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 12:08 
Kullanıcı avatarı

tskkürler, haziran basında ankara yolculuğum war kısmetse orda gazlıcam sanırım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 12:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
emre utku yazdı:
merhabalar, dün ist bakırköy çorlu arası asağı yukarı 300 km lik uzun yol tecrübemi aktarmak istiorum..
aracımla tem otoyolundan mahmutbey çıkışından çorluya hareket ettim bir arkadasımla, aracın yol tutuşu gerçekden etkileyici fakat bir sorun var yada bana öyle geldi sizlere danısmak istedim, sollamalarda kamyon rüzgarlarını oldukça sırtımda hissettim onları gecerken rüzgar sanki beni sol tarafa atıyodu bu normalmidir, birde kınalı çıkışından sonra yaklasık 4 km lik düz bir parkur var arac 150 km den sora 200 km hıza çıkana kadar beni tedirgin etti, ya yolda çok fazla rüzgar vardı ya lastikler yada ben heeycanlandığım için araba yolda gezinmye basladı :) bu lastiklerin 195-50-15 goodyear eagle ncts eco olmasından kaynaklandı sanırım bu yasadığım korkular paranoya mıdır, yoksa benim araçdan çok fazla beklentim olmasındanmıdır, uzun yol tecrübesi olanlar yanıtlarsa sevinirim...

araç yan rüzgarlara hassas biraz, dikkatli olmak gerekiyor.bu arada bahsettiğiniz yol yaklaşık 200 km.yolun asfalt kalitesi güzel olmasına rağmen kalabalık bir yoldur (bol tırlı) ancak çorlu sonrasında tenhalaşmaktadır.ayrıca çevresinde yapılaşma olmadığından rüzgara çok açıktır.ben sürekli kullanırım ama araçla her hangi bir sıkıntım olmadı o yolda.hatta burgaz civarında hız denememde 210 a kadar çıkmışlığım vardır :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 12:36 
Kullanıcı avatarı

o zaman bende bi problem var, araç 2 aylık sıfır almıstım acaba almadan önce önden darbe falan mı aldı acaba tırdanda düşmüş olabilir :)
ya çoğu kişiye normal bile gelebilir benim bu durumum yada bilmiorum ki çok iyi araclar kullandıkdan sora dediğim gibi beklentiyle ilgili sanırım bu tesekkürler yinede..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 13:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
emre utku yazdı:
o zaman bende bi problem var, araç 2 aylık sıfır almıstım acaba almadan önce önden darbe falan mı aldı acaba tırdanda düşmüş olabilir :)
ya çoğu kişiye normal bile gelebilir benim bu durumum yada bilmiorum ki çok iyi araclar kullandıkdan sora dediğim gibi beklentiyle ilgili sanırım bu tesekkürler yinede..

Yanlız Hilminin arabasında 205-45-16 lastikler ve yay var.. ayrıca 1.5.. O yüzden bence o hızlara stock 1.3 elegance ile çıkmayın derim..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 13:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
Kan grubu: B +
SynTheSizer yazdı:
emre utku yazdı:

Yanlız Hilminin arabasında 205-45-16 lastikler ve yay var.. ayrıca 1.5.. O yüzden bence o hızlara stock 1.3 elegance ile çıkmayın derim..

+1
ben 1.5 le bile 160 dan sonra tedirgin oluyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 21:08 
Kullanıcı avatarı

emre utku yazdı:

direksiyonunuzda herhangi bi titreme vs oluyomu yüksek hızlarda?

dediğim gibi araç yan rüzgarlarda savrulma eğilimine giriyo ama alıştıktan sonra refleks olarak topluyosunuz. dün 500km yol yaptım ve bi kere bile aha araba savruldu demedim, direk topladım.savrulma dediğimde öyle şerit değiştirecek kadar değil, bi an sanki biri arabayı tutmuş hissi oluşuyo sonra sakinliyo :bb:
SynTheSizer yazdı:

+1
ben 1.5 le bile 160 dan sonra tedirgin oluyorum[/quote]

yapmamak lazım tabi hız :) benimki deneme amaçlıydı, geçenlerde videosu denk gelmişti, edirneye gidince koyarım nete.ama 180e kadar gayet rahat çıkılıyo. bi sıkıntı yaşamadım ben.bide o zaman yayda yoktu az sekmemiştim yolda :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 21:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
hilmi yazdı:
emre utku yazdı:

direksiyonunuzda herhangi bi titreme vs oluyomu yüksek hızlarda?

dediğim gibi araç yan rüzgarlarda savrulma eğilimine giriyo ama alıştıktan sonra refleks olarak topluyosunuz. dün 500km yol yaptım ve bi kere bile aha araba savruldu demedim, direk topladım.savrulma dediğimde öyle şerit değiştirecek kadar değil, bi an sanki biri arabayı tutmuş hissi oluşuyo sonra sakinliyo :bb:
SynTheSizer yazdı:

+1
ben 1.5 le bile 160 dan sonra tedirgin oluyorum

yapmamak lazım tabi hız :) benimki deneme amaçlıydı, geçenlerde videosu denk gelmişti, edirneye gidince koyarım nete.ama 180e kadar gayet rahat çıkılıyo. bi sıkıntı yaşamadım ben.bide o zaman yayda yoktu az sekmemiştim yolda :kır:[/quote]
aynen 180i bende rahat görüyorum tabi yaz günü rüzgarsız. siz siz olun 150 den sonra dikkat edin 3 şerit atlamaya çalışmayın :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 22:31 
Kullanıcı avatarı

hayır direksiyonda bi titreme olmuyo, fakat rüzgarın geldiği yönden (sollamalarda sağdan geliyor dolayısıyla) sola doğru kayma eğilimi oluyor fakat aracı geçince normale dönüyor, ben sorunu zaten anladım altı yuksek olması sebebi ile sanırım fakat bu kadar olmaması gerek hyundai accent gt vardı bende inanın onda bile olmuodu bu kadar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 22:34 
Kullanıcı avatarı

evet yuksek bi araba , zaten komfor için çok arastırdım , fiesta polo corsa clio swift jazz ,, hepsinden çok gniş çok konforlu acaba düsürsem mi aracı bi kaç cm?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2011 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Araba zaten yere yakın ne yüksekliğinden bahsediyorsunuz anlamıyorum.

Şahsen ben kaldırıma bile çıkarmadım hiç altı değer eder diye.... Ama yan rüzgarlarda savrulma hafiften oluyor fakat beni şuana kadar hiç tedirgin etmedi... Kaldıki araç ile çok defa son hız denemesi yapıp 180 - 190 km hızları çok gördüm. Araba resmen yere yapışıyor. Havanın rüzgarlı olduğu bir anda böyle birşeye girişmiyorum.

Ama keskin kavşaklarda kıç atıyor benim araç. O da lastiklerden kaynaklı diye tahmin ediyorum. Önümüzdeki sene başında yeni lastikler takınca bakalım neler olacak...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 00:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
190km ile Düzce'den Sakarya'ya kadar geldim.. Tam 12-13litre LPG içti ogün.. ama 20-25 dakkada attım Bolu'dan Sakarya'ya kendimi.. Tabi saat sabahın 7-8'iydi.. derse geç kalıcam diye basmıştım.. Bir ben vardım bir de Audi A6 vardı..

Basmaya gelince basılıyor.. Ben Sakarya içinde çıkıyorum 170'lere çevre yolunda picikopath'a bağlayınca.. ama Colt'a alışma süreci var.. Ben ilk şehirler arası yolculuğumda çok tedirgin olmuştum.. Blki de emekliliği gelmiş 205-50-16 lastiklerden di bilmiyorum.. Araba bana çok savruluyorgibi geliyordu.. Ama şuanda rüzgar ve diğer araçların rüzgarını hissetmiyorum pek.. Dedim ya.. alışma ile alakalı sanırım..

Ama ben yine de 200-210 gibi hızları denemem.. Gerek yok..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 09:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Aga ben boluya 140 la gittim 185 le geri geldim o dediğin şeylerden hiçbirin cz3 te yaşamadım bana gayet güvenli geldi. Sadece yüksek araçların rüzgarından hafif etkilendim ki bu palio ile karşılaştırdığımda rüzgardan etkilenmedi diye düşünüyorum :) Bana da tam tersi colt çok güvenli ve oturaklı geliyor... Sen eğer daha önce C yada daha üst segmentteki araçları kullandıysan B sınıfındaki bir araç sende bu tarz bir huzursuzluk yaratmış olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 12:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Colt, rüzgarı diğer araçlara göre daha çok sevmiyor :) araç alttan ve yandan rüzgar etkisine açık...Coltun başarısı aslında bu yüksekliğe rağmen gösterdiği yol tutuş düzeyi...tedirginlik oluyor elbette ama bence araca alışılmadığından veya beklenti ve tecrübelerin yüksek oluşundan kaynaklanıyor bu...bir de yol bozuksa yol sesi bu tedirginliği artırıyor...ama burada rüzgar demişken Colt, rüzgar kılı değil; yani her rüzgardan etkilenecek düzeyde değil...öte yandan Herojuuum, sen her defasında Coltun altı yere yakın diyorsun, dizellerin lastik ölçüleri mi farklı nedir bu alçak meselesi?...bilakis bizimkiler gayet yeterli...hele hele yeni kasa Civicin yanında SUV seviyesinde :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 16:57 
Kullanıcı avatarı

bacey yazdı:
Colt, rüzgarı diğer araçlara göre daha çok sevmiyor :) araç alttan ve yandan rüzgar etkisine açık...Coltun başarısı aslında bu yüksekliğe rağmen gösterdiği yol tutuş düzeyi...tedirginlik oluyor elbette ama bence araca alışılmadığından veya beklenti ve tecrübelerin yüksek oluşundan kaynaklanıyor bu...bir de yol bozuksa yol sesi bu tedirginliği artırıyor...ama burada rüzgar demişken Colt, rüzgar kılı değil; yani her rüzgardan etkilenecek düzeyde değil...öte yandan Herojuuum, sen her defasında Coltun altı yere yakın diyorsun, dizellerin lastik ölçüleri mi farklı nedir bu alçak meselesi?...bilakis bizimkiler gayet yeterli...hele hele yeni kasa Civicin yanında SUV seviyesinde :)

3.5 cm alçak ama hala yüksek geliyo bana :Search:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2011 20:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Baceycim birgün özellikle ölçmeyi düşünüyorum. 14" jant var bende. Araba gayet yere yakın yaw :D 180 ile çevre yolunda hiç tedirgin olmuyorum ama. Resmen araba yere yapışıyor...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: