Zaman: 02 Eki 2025 01:27

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 14:44 

üstadlar.. bir kar lastiği bile alamıyorum.. moralim çok bozuk. 720 lira tutuyor en ucuzu. ankara'da geçici görevle çalışıyorum. denizli'ye dönme ihtimali var.

sorular/sorunlar..

1* colt'un parçası benim canımı yakıyor, yaktı.. en son arka poryaları değiştirdim, ustanın önerisiyle.. ne bileyim ben pek bir ses duymuyordum, şimdi de duymuyorum ama 700 lira canımı yaktı. şimde de kar lastiği muhabbetim var ve aracımın değeri hiçbir şekilde yükselmiyor biliyorum.. 2 sene önce 17,5'a satabileceksem şimdi de o fiyata satabilirim herhal.. memur olarak beni zorluyor.. şu an hiçbir belirti yok ama baskıbalata falan değişecekse ileride buna gücüm yetmeyecek.

2* plakayı yazsam benim aracın nesi var kaza-masraf açısından tespit edebilir misiniz? (20 R 5417) ben aldığımda arka sağdan bir kazası vardı. ama araç babamdan geçtiği için ve fazla da bir para vermediğim için araştırmam olmamıştı. arka kaput değişmiş görünüyor.

3* üzerine 5bin lira koysam, parçası ucuz, yine ekonomik yakıtlı hangi aracı alabilirim? vergisi de yüksek olmayacak.

4* benim araç 1.5 instyle amt'tı biliyorsunuz. 6 hava yastıklı olanlardan. yakıt ortalamalarım ankara içinde 6,5 litreyi hiçbir zaman geçmedi. denizli'ye giderken 5.3, denizli'den gelirken 5,7 olmuştu.. en son düzce'ye gittim geldim 520 km de 120 tl tam tamına yaktı... 80-100 km aralığındaydı yalnız süratim.. yokuşta 60 a düşmesine de izin verdim. inişte 140 a çıkmasına da..

bi yorum getirin lütfen.. ne yapayım..

a) kar lastiğini git taksitle al.. baskıbalatan da bi numara yok 30bin km daha bin, sonra değiştir sonra 5 sene daha bin, bin oğlu bin. sonra kaça satılırsa satılsın.. esp'li 6 havayastıklı, sis lambalı full aracı bir daha sende alacak güç yok nasılolsa mı?

yoksa

b) lan olum.. ne kafanı yorup duruyon.. bak elin olu michelin lastiği 165 liraya alıyor.. nereden buldun bu 16 jantları. amörtisörüydü, baskısıydı, polen filtresiydi ne korkup ağlıyon.. sat gitsin... git bi hyundai era mı alıyon, accent mi alıyon? ne yapıyorsan yap mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 15:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Arac kac km'de?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 15:05 

109 bin oldu şu an..

2008 haziranda babamdan aldığımda 48bin idi. 30bin km yi denizli merkez ile çalıştığım pamukkale arasında yaptı.. ne yazık ki servis yoktu, hergün git gel maaşı benzine yatırmıştım..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 15:20 

opeth hocam, 2 kar lastiği işimi görür mü diyorsun. yani arkanın savrulma olayları ya da nebileyim trafikte ceza yeme meselesi..

14-15 jant değişikliği sıkıntı yaratmaz gibi algıladım.. abs-esp açısından?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 15:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
turizmpsikoloğu yazdı:
opeth hocam, 2 kar lastiği işimi görür mü diyorsun. yani arkanın savrulma olayları ya da nebileyim trafikte ceza yeme meselesi..

14-15 jant değişikliği sıkıntı yaratmaz gibi algıladım.. abs-esp açısından?

Ceza niye yiyosun anlamadım binek araçlar için zorunlu değilki ticari araçlar için zorunlu kar lastiği.. Ayrıca LPG taktır ve bin bencede, sen colt ile yılda 1 kere 300 TL harcıyorsa ucuz dediğin hyundai ile yine yılda 2 kere 150TL harcarsın aynıya gelir...

Sana kendimden örnek vereyim.. Aracı aldım ve bir yıl LPG siz kullandım sonra 85binde LPG taktırdım şuan 128Binde, LPG den bir sıkıntı yaşamadım maddi olarak ise 31 kuruş yakan araç 19-20 kuruşa düştü (ortalama). Basit bir hesap yaparsak 1300 TL ye 10 taksit taktırdığım LPG den (diğer masraflarla birlikte 1600 TL diyelim) 5.160 TL kâr etmişim ve etmeyede devam ediyorum :MCT: ee daha nee düşünüyosunn???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 17:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bülent
Araç: Colt 2005
Meslek: Mühendis
Kan grubu: Arh+
Bence gayet güzel bir aracınız var. Satıp da yerine alacağınız her araç mevcut aracınızı aratacaktır pek çok bakımdan. Yakıt konusunda zaten başarılı olan aracınız lpg ile dizel performansından daha iyi sonuçlar verecektir. Ayrıca 2.el alacağınız her araçta porya ya da debriyaj gibi sorunların olabileceğini hatırlatmak isterim. Kış lastiği konusunda her zaman "kış şartlarında en kötü kış lastiği, en iyi yaz lastiğinden iyidir" derim. Bütçeye göre Petlas gibi alternatifler düşünebilirsiniz. Ayrıca şahsen 2 yerine 4 lastik almanız hem emniyetiniz hem de ekonomiklik anlamında daha avantajlıdır. Kış şartlarında mevcut lastikleriniz çok fazla aşınacağı için beklediğinizden daha kısa sürede değişmeniz gerekecektir. Ayrcıa emniyetsiz olacağı da aşikar. Kışları kış lastiği, yazları normal lastikler kullandığınızda lastiklerinizi çok daha uzun süreler kullanırsınız hem de emniyetli olarak. Uygunsuz lastiklerin sadece mal değil hem kendiniz hem de diğer canların güvenliği için risk oluşturacağının eminim farkındasınızdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 18:26 

teşekkür ederim yorumlar için..

üzerindeki kumho ları geçen sene bugünlerde almıştım.. aynı anda hem yazlık hem de kışlığa gücüm yetmeyeceği yazlık almıştım.. kumhonun solus modeli.. kumho alacak olan kesinlikle ecsta alsın. solusa bulaşmasın. satıcının suçu yok, ben yumuşak diye diretince bunu vermişti.. virajlarda yanak çok esniyor ve savuruyor.. yol tutuşu çok etkilendi.. şimdi kışlık lastik alacağım galiba en ucuzu petlas/kumho/toyo 1 observe.. 720 lira... buna kasılıp seneye de kumho ecsta alacağım .. (195/50/16 ölçü)

aslında üzerindeki kumho-solusları (4910 tarih) bir alan olsa da biz de satsak.. millet çatır çutur satıyor nasıl yapıyorlarsa...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Bana kalırsa anlattığın sebeplerden dolayı satma aracını pişman olursun, ha arabadan sıkıldım başka araç denemek istiyorum diyosan durum değişir.
Unutma üzerine 5000 lira koysanda kendi aracından çok daha iyisini bulamicaksın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 01:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Kış lastiği zorluyorsa alma. Kar yagsa 1 hafta yağar. 1 hafta yatar araba. Ben geçen sene almayacam yatsın dedim ama hanım falan hamileydi bi de arabayı Sakarya'ya bırakıp oradan otobüsle gittim memlekete. Çok zor oldu. Sakarya'da kafayı siyirip lastik aldım.

Borç yiğidin kamcisidir. Satıp 5bin tl üstüne koysan ne alacaksın? Colttan sonra hele ki senin ki gibi gp lisini en az lancer paklar.

Benim km de ilerledi. Gittikçe satışı zorlasacak gibi.. Valla umrumda bile değil. Ben yakıtta karimi yaptım.

Satacagim zaman millet trip yaparsa bin lira altına galericiye veririm gider. Şuan aracim 80bin km araçtan daha az masraflı. . Seninki de öyle. . Amortisör, fren disk balata derken geriye sadece baski bakata kaldı. .

Şuan ben değiştirmeyi düşünmüyorum.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 11:14 

aslında şu an için çok doğru söylüyorsunuz.. yürüyeni, motoru, koltuğu, camı, silecek motoru,kliması, yol bilgisayarı, elektrikli camları vs. vs. servise gitmesini gerektiren hiç bir durum yok.. nazar değmesin diyelim..

sanırım son günlerde forumu çok okudum.. yok aktivatör, yok debriyaj, yok stop etme, yok yukarıdaki gibi bazı sorunlar karşıma çok çıktı.. yani bu sayfalarda okudum, tarihlere bakmadım ama öyle hatırlıyorum.

şimdi 720 lira kış lastiğine, mart sonu 720 lira da yaz lastiklerine (üstündekinden memnun değilim, acayip savuruyor).. yarın yukarıdaki sorunlardan karşıma gelirse 5bin lira harcayıp aracın hala 17,5 etmesi beni mahveder diye düşündüm. hoş, 5bin liram da yok ya..

bekleyelim, görelim. sağolun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 11:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Ben iddia ediyorumki coltun en büyük dezavantajı satıp aynı paraya aynı keyfi verecek araç bulamadığınız için satamıyor oluşunuzdur :D for example turizmpsikoloğu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 11:54 

çok haklısın.. hatta ben de bir ara bana " madem muhtemel masraflardan bu kadar korkuyorsun, git bir reno 9 al bin" diyeceksiniz diye çok korktum. colt'u satıp da alacağın araç seni en az colt kadar memnun etsin dersen en az 10-12 bin liraya ihtiyaç var.. bunu iyice anladım..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 13:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
son sahibi olmaya razı olunan başka marka model var mıdır acaba ?

Dostum,

sakın satma...o kadar diyorum...gerekirse idareli bin ama satma...Satmak zorunda kalmayız inş...Allah nasip ederse, borcu bitince arabanın, iyi bir yalıtım yaptırayım diyorum...sonra da arabaya lcd tv kitleteyim...:D bin babam bin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 19:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
bende coltuma geçen sene 4 tane kışlık aldım kumho kw17 modeli ki sert olsada karda sıkıntı çıkarmıyor ve kumhonun en çok tutulan kış lastiği. tanesini 135 liradan 540 liraya aldım
( Ankara 185/55/15 )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 22:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Tavsiyem kış lastiği almamanız tabiki durum bütçe yetiyorsa almak en güzeli ancak olmuyorsa da zorlamanın alemi yok kar yağdığı zaman benzine vericeğiniz parayı dolmuşa verirsiniz. Kış bittikten sonrada normal 4 mevsim lastiğinizi alır binmeye devam edersiniz.

Eliniz deki arabayı satıpta alınabilicek başka bir araba yok en az 10-15 milyar eklemeniz lağzım.

O masraflar her araba da olur bir tane yoktur böyle masraf çıkarmayan araba.

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 22:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
bacey yazdı:

Dostum,

sakın satma...o kadar diyorum...gerekirse idareli bin ama satma...Satmak zorunda kalmayız inş...Allah nasip ederse, borcu bitince arabanın, iyi bir yalıtım yaptırayım diyorum...sonra da arabaya lcd tv kitleteyim...:D bin babam bin...

Senin taksit bitmedi mi ya.. bi ara geri sayım yapıyordun DH'de.. Benim önümüzdeki ay çektiğim kredinin son taksidi. 36 ay dolmuş olacak inşallah :)

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 10:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
SynTheSizer yazdı:
bacey yazdı:

Dostum,

Senin taksit bitmedi mi ya.. bi ara geri sayım yapıyordun DH'de.. Benim önümüzdeki ay çektiğim kredinin son taksidi. 36 ay dolmuş olacak inşallah :)

:D saymaktan yoruldum be yaa...48 adetti benimkisi...Şubat son inş...kalan 3 yani...Şubattan sonra Colta binmek daha da bir zevkli olacak nasipse inş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 12:08 

ercan_wrc yazdı:
bende coltuma geçen sene 4 tane kışlık aldım kumho kw17 modeli ki sert olsada karda sıkıntı çıkarmıyor ve kumhonun en çok tutulan kış lastiği. tanesini 135 liradan 540 liraya aldım
( Ankara 185/55/15 )

bizim orijinali 205/45/16.. fazla sapma olmadan alınabilecek ölçü 195/50/16 .. bende de o var şu an... ben anlamıyorum herhalde.. yahu daha fazla malzeme kullanılan 225 li michelinler teki 180-220 lira aralığına alınabilirken benim 195 ölçü michelin de neden tek lastik 355 lira çıkıyor..??? daha az malzeme ise daha ucuz olması gerekmez mi??? alternatif olan kumho/petlas grubu için de en az 720 lira fiyat buldum dördüne..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 12:15 

bacey yazdı:

Dostum,

satma düşüncem yok da işte o pahalı parçalar hep canımı sıkıyor bacey hocam.. bu arada sen de aracın borcunu bitirdin gibi.. ama elinde bir sermayen de oluştu.. yarın bir yerden bi 30bin lira buldun mu ev işine de girersin..

antalya kolejinin arkasında evimiz var 2.kat 4 cepheli, çift klimalı, uydulu vs.. satmaya kalksak 90bin eder mi bilmem.. ankara'da ise 90bin e ancak etimesgut'tan falan alırım herhal.. komşularımız da babayiğit olur artık =))

bu araca binmek için bir sürü sebebim var anlayacağın.. ne yeni bir araç, ne de bir ev umudu=((

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 12:21 

Aes08 yazdı:
Tavsiyem kış lastiği almamanız tabiki durum bütçe yetiyorsa almak en güzeli ancak olmuyorsa da zorlamanın alemi yok kar yağdığı zaman benzine vericeğiniz parayı dolmuşa verirsiniz. Kış bittikten sonrada normal 4 mevsim lastiğinizi alır binmeye devam edersiniz.

Eliniz deki arabayı satıpta alınabilicek başka bir araba yok en az 10-15 milyar eklemeniz lağzım.

O masraflar her araba da olur bir tane yoktur böyle masraf çıkarmayan araba.

walla bu gidişle almayacağım sanırım.. çünkü mevcut lastiklerden hiç memnun değilim. yazın yeni lastik alırım.. şimdi kışlık lastik parasına da gidip, motor suyunu, fren hidroliğini falan değiştirtirim. fren balatalarına falan baktırırım.. usta balataların daha yarım diyor.. ama değiştireli 4 yıl olacak neredeyse.. tamam güzel kullanırım ama bu trw ler ne bileyim özelliğini falan kaybetmemişler midir??

opeth hocam okuyorsan bir el at;

motor suyu değişmeli mi? ne zaman değişir? antifirizini ölçtürdüm.. eksi 25 diyor.. yani hiç mi özelliğini kaybetmez?
fren hidroliği değişmeli mi? ne zaman değişir?
fren balatası illa bittiğinde mi değişir?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 22 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: