Zaman: 16 Eki 2025 11:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 12:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Atalay
Araç: Nissan Juke 1.6 Tekna
Meslek: s
Kan grubu: 0Rh+
Merhaba arkadaslar.
Arac motor arıza ısıgını yakmıstı. Bı ıkı gun onemsemedık sonra bılgısaayara baglattık klıma bılmemne arızası dedıler arızayı sıldıler.Sonra yıne yanmıs. Telefonda sen gelınce Uşak'a yenı yetklı servıs acılmıstı oraya gıder baktırırız dedı. Aracın satısını almaya gıttıgımızde aracn eskı sahıbı laf arasındda bızım ısyerınn arkasına mıtsubıshı servısı acılmıs dedı tesadufen ogrendık ve o gun gıttık.Lıfte kaldırılacaktı arac lıft doluydu haftaya gelırız dedık. Ben o gun sıvas otobuse bındım geldım. Haftaya babam gıtmıs bısey cıkmamıs.
Ben Sivas taydım babam telefonda söyledi.Kütahya dan eskişehir e giderken yolda stop etmiş çalışmamış motor arıza ışığını yakmış. Yolda kalmıslar bıraz ugrasmıslar falan.Rıske gırmeyıp gerı donmusler dayımn polosuyla devam etmısler yola.
Neyse donuste babam arabayı servıs e sokmus. Oksıjen sensoru hatası gıbısınden bısey soylemısler.
Değıstırelım demıs babam arastırmadan cunku adam demıs katalıtık bılmem ne sorunu olur malıyet buyur dıye. O arıza yuzunden servıse 600 kusur tl gıbı bır rakam odendı. Bosch oksıjen sensoru+ıscılık. 520 tl sensor 80 kusur tl de ıscılık alınmıs.
bana cok gelmıstı bu rakkam.

Ole rasgele arabann yagını tuzuna baktırmaya sanayıye gıtmıs babam. Bızım bura kucuk oldgundan ustaları tanırız falan. Elektrıkcıyle motorcumuz yanyanaydı. Laf arasında bole bole bı sorun oldu demıs babam. Usta gıtmıs ıcerı katalog matalog bısıler bakmıs. colt ııcın orjınal bosch oksıjen sensoru ne 120 tl ye getırtırdım ben demıs. Hanı usta da yıllardır tanısıdıgımz guvendıgımız bıldıgımız sanayı harıcınde tanısıklıgımızn oldugu bı ınsan.

cok uzattım farkındayım esas soruma gelıyorum...

ıkısıde orjınal aynı model falan fılan herseyıyle aynı ıkı oksıjen sensoru.
Servıs te 520 tl ustada 120 tl?!?!?!?

-Bu aradakı 400 tl lık ucurumun sebebı nedır?
-Servıs bızı duduklemıs mı?
-Temsa ya yıne saymaya baslayalım mı??

Ne yanı 60 km uzaktakı servıste takılınca 400 tl lık farkı hakedıyor mu bu alet? Anlamadım ben bu ısı!!

Mitsubishi Colt 1.3 MT

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 14:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Servisin fiyatlandırmasına birşey diyemem.

Bosch ya da denso sensör fiyatları 120-150 arası. Oksijen sensörü hatası benim de başıma geldi. 1 yıl kadar da arızalı sensörle dolaştım. Fakat 2 sensör olduğu için katalitik konvertör hemen bozulur motor şöyle olur böyle olur gibi laf salataları çok mühim bir arıza olduğu izlenimi vermek amacıyla 600 TL karşılığı aracınız hayata döndürülmüş hissi vermek için edilen laflar(bence). Öyle ki Carismanın geçiş kasalarında tek sensör var, motor aynı motor. 2001 sonrası gelenlerde çift sensör var.

kısacası 150 TL karşısında 600 TL için saymaya başlayabilirsiniz, fakat pek umurlarında olmayacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2011 00:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
servisler böyledir,
örnek: 600tl lik i20 çekil jantı(teki) aslında (kimseler duymasın) 150 tl. ve bu hyundai yani.parçası ucuz güya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2011 18:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: ibrahim
Araç: lancer plus
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh+
Arkadaşlar 3 gün önce 2005 model lancer 1.6 plus aldım.katalitik konvertör arızası verdi.arıza ışığı yanık bir şekilde dolanıyorum.bilgisayarda hava yakıt karışımında sorun gözüküyordu.benzin bitince iyi bir pompadan depoyu fulleyin düzelir dediler.aracın çekişinde herhangi bir sorun yok.yoksa kat iptali yaptıracam.tavsiyeniz ne olur,arıza ışığı yanık bir şekilde gezmek araca zarar verirmi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2011 12:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Atalay
Araç: Nissan Juke 1.6 Tekna
Meslek: s
bunn ıcın yenı knu acarsanız arkadaslar baslıgınıza gore yardımcı olabılır. arıza ısıgına alıstıgınızda onemlı bı sornu farketmeyebılırsınız. o yuzden sorunu gıdermeye calısmanızı onerırım.

Mitsubishi Colt 1.3 MT

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: