Zaman: 17 Eki 2025 00:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 02:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nurhan
Araç: BAKAN
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: aRh+
Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi dizel bir coltun perte çıkması için nası bir hasar almış olması gerekir bu birinci soru
ikinci soruda kasko araçta neleri karşılıyo mesela jantları karşılarmı vs vs.
Kendim için ufak arabam için ufak olmayan bi kaza atlattımda.
Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

En son T1R7K tarafından 29 Tem 2011 10:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 09:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: GULEC
Araç: Colt
Meslek: Kalite
Kan grubu: 0+
oncelikle gecmis olsun

aracin perte cikmasi icin agir hasar almasi lazim yahut kasko degerinin belli bir % (yüzde) oraninda hasar almasi lazim mesela %70 gibi... genelde taklali araclari hemen perte ayirirlar yada airbaglari acilmis şasisi bozulmus araclari

aracinizin üzerindeki jant orjinal janti ise karsilar degilse karsilamaz karsilamasi icin kasko yaptirirken aracin üzerindeki ekstralari policeye isletmeniz ve bu aksesuarlarin kasko firmasi tarafindan onaylanmasi gerekir (cogu zaman onaylanir ,motor modifiyesi onaylanmaz )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 10:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Gecmis olsun. En az airbaglarin acilmasi lazim bana gore. hasar ise kasko sirketine ve ekspere gore degismekle birlikte arac degerinin yuzde 50 sini gecince genelde perte ayirirlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 11:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
tam değer %60 tır.takla yani tavanın ezilme durumunda, şasi eğilme durumunda veya hava yastığı patlaması durumunda insiyatif kullanarak perte çıkartabilirler.ancak aracınız üzerindeki hasarın o kadar olmadığını düşünüyosanız anlaşma yoluna gidebilirsiniz veya aracı perte çıkarttırıp arabanın izini kaybetmeden hurdadan geri satın alıp yaptırabilirsiniz... vs gibi ihtimallerde mevcut.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 11:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Araçta hasar alan parçanın ne olduğu önemli değil.. önemli olan aracon kasko değerinin %50'sinin aşılması.. şöyle örnek vereyim

2005 model Corsa 1.2 Easytronic Essentia'nın (yani bir önceki aracımın) 2 airbag açılması ve 1 far parçalanması + ön radyadörün kırılması 18bin TL hasara neden oldu ve araç perte ayrıldı.. sadece 2 airbag 6-8bin tl hasar olarak görünüyordu. tabi sadece 2 airbag olarak düşünmeyin.. bir sürü sensör ve işçilik de ekleniyor.. emniyet kemerleri değişiyor.. kapaklar değişiyor..

Colt'un değerinin %50'sini aşırtmak için vites kutusunun, airbaglerinin hasar alması gerek sanırım.

Bu arada ben Corsa'yı perte çıkartmadım.. kaskodan %50 parasını istedim, kendim tamir edicem diye, arabayı da yetkili servise sattım.. tıpkı normal araba satar gibi..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 11:35 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Araçta hasar alan parçanın ne olduğu önemli değil.. önemli olan aracon kasko değerinin %50'sinin aşılması.. şöyle örnek vereyim

2005 model Corsa 1.2 Easytronic Essentia'nın (yani bir önceki aracımın) 2 airbag açılması ve 1 far parçalanması + ön radyadörün kırılması 18bin TL hasara neden oldu ve araç perte ayrıldı.. sadece 2 airbag 6-8bin tl hasar olarak görünüyordu. tabi sadece 2 airbag olarak düşünmeyin.. bir sürü sensör ve işçilik de ekleniyor.. emniyet kemerleri değişiyor.. kapaklar değişiyor..

Colt'un değerinin %50'sini aşırtmak için vites kutusunun, airbaglerinin hasar alması gerek sanırım.

Bu arada ben Corsa'yı perte çıkartmadım.. kaskodan %50 parasını istedim, kendim tamir edicem diye, arabayı da yetkili servise sattım.. tıpkı normal araba satar gibi..

arkadasima Reno Clio Sembol Var 14 000tl lik hasar cikardi kasko ve araci perte ayirmadi aracin %50sinden fazla masrafi vardi o yuzden nerden hasar aldigida onemli ben pek gormedim mesela arka taraftan perte ayrilmis arac

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 13:21 
Kullanıcı avatarı

Cevap veren herkese teşekkürler aracın hasarları şöyle bi fikir oluşur belki.
Sol çamurlukta ezilme 2 el büyüklüğünde arka kapı altında ezilme sool arka tekerlek yamulmuş ekseni kaymış.
ön tampon atmış kendini iki taraftanda ortası sağlam sağ çamurluk komple gidik sağ taraftaki iki kapıda ortalama ezik göçük vs var sağ ön tekerlek ekseni kaydı baya bi yamudu hareket etmiyo sinyaller falan.
Enişte vardı yanımda o baktı ön takım gitmiş falan dedide ben anlamıyorum o konuları.Hava yastıklarında falan sorun yok ama tam kazadan sonra havaladırma kannallarında 3-4 saniyr yoğun bi duman geldi.
Herkes sağolsun kazasız belasız sürüşler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 15:51 
Kullanıcı avatarı

cok cok gecmis olsun... perte ayircaklarini zannetmiyorum
komple boya ve tamir olabilir araciniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 16:07 
Kullanıcı avatarı

Çok sağolun ne diyelim cana geliceğine mala gelsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 17:01 
Kullanıcı avatarı

Yetkili servis hasari mumkun oldugunca yuksek gosterip perte ayirmaya calisir, perte ayrilmazsa da aracinizi en iyi sekilde yaparlar merak etmeyin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 17:07 
Kullanıcı avatarı

İnşallah pazartesiye eksper bekliyoruz o zaman ordada konuşuruz zaten ne olup biticeğini.Sağolun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 17:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
büyük geçmiş olsun. yetkili servis güzel bir rakam çıkarabilir o yüzden perte ayırma ihtimalleri var gibi geldi bana

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 17:26 
Kullanıcı avatarı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Bunlarda kazadan sonraki resimler aracın sol tarafında birşey yok gibi ama tekerlere yamulmuş bildiğiniz.Sağ tarafda görüldüğü gibi arka kapıdaki hasarlar tam anlaşılmıyo ama.Bunla kurtardığımıza şükür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 19:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
kSenwS yazdı:
SynTheSizer yazdı:

arkadasima Reno Clio Sembol Var 14 000tl lik hasar cikardi kasko ve araci perte ayirmadi aracin %50sinden fazla masrafi vardi o yuzden nerden hasar aldigida onemli ben pek gormedim mesela arka taraftan perte ayrilmis arac

Benim araç da perte çıkartılmadı.. Ben kaskodan %50 paramı aldım.. kasko sözleşmesi zaten aracın %50 bedeli geçildiğiş anda "RİZİKO GERÇEKLEŞMİŞ" kabul ediyor.. önünde 2 şansın var.. ya arabayı perte ayırırsın.. yada %50 değeri istersin.. Hİçbir sigorta şiketi 15bin TL'lik araca 14binTL hasar çıktığında yetkili servise 14bin tl ödeyip hasarı tamir ettirmez.

Çünkü poliçede zaten belirtilmiştir.. araç bedelinin %50'si rizikodur.. Mantıklı olan da bu.. Çünkü kasko şirketi de ödediği parayı çıkıarma peşinde.. Sizin arkadaşınızın cliosuna 14bin tl hasar çıkımıştır.. arkadaşınız perte çıkartmadıysa ya aracı başkasına satıp kaskodan %50 parasını alır.. Ya da ben yaptırıcam der %50'sini alır.. yada perte ayırır aracın parasını alır..

Gidip yetkili servise 14bin tl ödeyip 15binTL'lik aracı tamir ettirmez.

Editle gelen not: Bu kasko işlerinde alavere dalavere çok oluyor.. Örneğin kesin pert olacak bir arabayı perte ayırmadan sahibine diyorlar ki.. kardeş biz sana aracın kasko değerini verelim sen çekil aradan.. tmm deyip sen çekiliyorsun birine satıyorsun aracı.. o aradaki elemanlar kaskodan experle anlaşıp %50 parayı alıyorlar.. ucuza airbagler falan takılmadan off-the-record tamir edip.. paşa paşa satıyorlar..

Benim Opel Corsa mesela şuan Bursa'da airbagleri olmadan yollarda geziyor.. plakadan baktığında da pert kaydı görünmüyor.. Benden aracı 8000TL'ye aldılar.. 3000TL'ye topladılar.. 13500TL'ye sattılar.. o adam da başkasına 15000'e satacak.. olay budur.. Yasadışı olan birşey yok.. ama boşluklardan çok fena faydalanıyorlar.. Benim arabayı 13500'e alan adam airbagleri olmadığını biliyor.. kazalı resimleri de görmüş öyle tmm demiş.. peki ya o satarken alan kişi bilecek mi.. emin değilim..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2011 22:28 
Kullanıcı avatarı

T1R7K yazdı:
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Bunlarda kazadan sonraki resimler aracın sol tarafında birşey yok gibi ama tekerlere yamulmuş bildiğiniz.Sağ tarafda görüldüğü gibi arka kapıdaki hasarlar tam anlaşılmıyo ama.Bunla kurtardığımıza şükür.

zannetmiyorum bu kadar hasarla perte cikarilacagini ptesi ola hayrola

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2011 03:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Bence de çok fazla bir hasar görünmüyor... Doğrultma ve vedatın dediği gibi salıncak değişimi ile hallolur tabi mekaniğinde sorun yoksa...

Bu arada büyük geçmiş olsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Tem 2011 19:02 
Kullanıcı avatarı

Saolun arkadaşlar oldu bi kere herkese kazasız sürüşler. Bide bilen varsa orjinal 15 inç jantlar ne kadardır colt için.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2011 18:17 
Kullanıcı avatarı

10,000 TL lik hasar varmış araçta sigortadan onay bekliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2011 18:58 
Kullanıcı avatarı

İpten dönmüş gibi perte çıkarmayacaklar gibi görünüyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2011 19:06 
Kullanıcı avatarı

Belli olmaz, benim bugün haberim oldu cumartesi gelmiş bakmış arabaya eksper bugünde onay falan gelmedi uzunmu sürer bu sigorta işleri hep böyle belkide bi sürpriz gelirde perte alırlar arabayı.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye