Zaman: 22 Oca 2026 06:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt için güzel bir yorum
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2011 12:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Bugün sözlüklerde Colt için yazılanları okuyordum ki ekşi sözlükte hoşuma giden şu yoruma rastladım. Paylaşmadan edemedim;

Alıntı:
colt'un bir güzelliği (sanırım diğer otomatik/yarı otomatik şanzımanlı araçlarda da var bu özellik) gaz pedalının elektronik olması ve gaza basma miktarınıza göre vites değiştirmesi. 85 km/s hızla 6. vites ile, gaza sadece dokunarak ekonomi modunda giderken, hızlanmak icap ettiği zaman gaza biraz daha bastığınızda, araç normal hızlanmaya başlıyor (şaşırdın değil mi?). eğer gaza sonuna kadar basarsanız, aracı ilk defa kullanıyorsanız sizi sırasıyla korku - şaşkınlık - adrenalin bekliyor:

-gaza sonuna kadar basınca araç biraz hızlanmaya devam etse de bir anda devir düşüyor ve çok çok kısa bir süre sessizlik oluyor, "aha bozduk arabayı" diye düşünüyorsunuz. (korku safhası)

-daha düşüncenizi tamamlamadan devir bayağı bir yükseliyor, ca 4000rpm.. (şaşkınlık safhası; "n'oluyor ulan!?" opsiyonel)

-anlıyorsunuz ki araç 6 vitesten 4'e (hatta 3'e) atmış, kaputun altındaki 4a90'ın 4000rpm'den sonra çaldığı yöresel mivec ezgileriyle b sınıfı bir araçtan beklenmeyen bir hızlanma yaşıyorsunuz (adrenalin safhası)

velhasılı kelam, allshift şanzımanıyla eğlenceli ve ekonomik kullanım sağlayan, boyundan beklenmedik motor performansı ile göz dolduran(1.3 95ps), özellikle 4a90'ın 4000rpm'den sonraki sesiyle "benim abim evo" diyen ve hepsini çok makul bir fiyata yapan ancak türkiye'de hakettiği değeri (biraz da reklam eksikliğinden) malesef görememiş b sınıfı bir araçtır. makyajlı yeni modelleri 30.000ytl civarı bir fiyattan piyasaya girmiş bulunmakta.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt için güzel bir yorum
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2011 15:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: sıkıntı
Araç: colt
Meslek: danışman
Kan grubu: 0rh+
tek kelimeyle müthiş ifade etmişsiniz
colt geris yalan bide 15 CZ3 ise bak ozaman zevkine :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala