Zaman: 15 Kas 2025 18:11

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2012 23:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
Meslek: Öğretmen
Arkadaşlar bugün yaşadığım olayı paylaşmak istedim; arabam Benzinli-düz vites; eşim tutturdu süreyim artık biraz da ben;alışayım arabaya vs...vs...
iyi dedim verdim arabayı; saolsun araba devirlenmesine-bağırmasına rağmen 1. vites ve 2. vites dışında bi viteste sürmedi(SÜREMEDİ) arabayı ;2 . viteste 3500-4000 devirlerde sürekli götürdü; araba 2. viteste takılıyken devir ve sürat çok azalmasına rağmen 1. vitese takmadan;titrete titrete 2. viteste devam etmekte ısrarcı oldu;en son park etmek için otoparka girince de duvara çarparım diye korkudan debriyajsız olarak 2. viteste freni kökledi ve araç stop etti..sonuca gelirsek;
bu kadar eziyete daha fazla katlanamayıp dönüşte direksiyon başına geçtim arabanın motor arıza ışığı yanıyordu ve araba tepkisiz gibiydi..tabi ben baya bi söylendim..panikledim..o şekilde biraz daha uğraşınca araba daha normale döndü ve eve kadar gittik..kafamda bin bir türlü soru ne oldu acaba nasıl bir masraf açtık derken foruma daldım;

viewtopic.php?f=8&t=4380&p=82961#p82961

linkte yazılanı uyguladım ve arıza ışığı çok şükür ki söndü..bi deneme sürüşü yaptım ve her şey normaldi; hızlanma - devirlenme de bir sıkıntı yoktu...Bu tarz bi olayla karşılaşan hiç oldu mu??Sanıyorum ciddi bir durum yada arıza değil ama iyi bir koz vermiş oldu eşim bana :D arabayı biraz zor alır artık benden...siz siz olun coltlarınızı acemi birine verirken 2 kere düşünün derim ..saygılar..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2012 18:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
Meslek: Öğretmen
Bugün aracımın arıza ışığı tekrar yandı :( yukarıda yazdıklarımla eşime haksızlık etmişim.. arabam benzinli LPG falan da yok..Sanırım arabanın bir sorunu var umarım kronik bir sorun değildir..İşin kötüsü arıza ışığı yanıyor ama en yakın yetkili servis 140 km uzakta gidiş geliş neredeyse 300 km..Acaba mitsubishi yetkili yada özel servisi dışında bu arızanın sebebini nasıl veya kime tespit ettirebilirim__??önreğin atıyorum toyota yada fiat yetkili servise götürüp oradaki bilgisayara bağlatsak neden arıza ışığının yandığının tespiti mümkün olabilir mi??YARDIM LÜTFEN!!!!Colta olan güvenim sarsıldı yada aracı aldığım şahıs aracını sorunlu olarak elden çıkardı kabak bana patladı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2012 09:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Özel servislerde bulunan tüm araçların arıza kodlarını gösteren yazılımlar mevcut. Bağlatıp baktırırsınız. Çok özel bir durum değilse orada da görüntülenir hatanın kodu ve ne olduğu.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: