Zaman: 14 Kas 2025 18:54

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 15:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Noyan
Araç: Colt 1.3 Elegance 2011
Meslek: Muhendis
Kan grubu: A+
Merhabalar,

Yakın zamanlı Chevrolet Cruze marka otomobilimin 13 lt yakıt tüketimini artık ödeyemediğimden ve formunuzdaki kullanıcıların olumlu yorumlarını ve kardeşlik ortamınızı da hesaba katarak 1.3 Elegance AMT 2011 colt ile takasladım henüz arabam teslim olunmadı ama sizin yorumlarınızı okudukça sabırsızlanıyorum.

Colt'a son yapılan zamlar ve sıfır almak istiyor olmamdan ötürü birazcık Temsa mağduru oldum arabamı 34 bin'den herşey dahil (kasko hariç) aldım. Bugünde bir sürü zam koydular.

Avrupada olsaydım bu arabayı 10 bine alırdım kesin gibi düşüncelere kapılmışken Mitsubishi Global sayfasından aşağıda linkini verdiğim Almanya distributorunun sayfasına ulaştım. Baktım ama oda nesi 1.3 AMT Elegance Almanyada 15.430 Euro gibi bir fiyata satılıyor. Acaba neden böyle oluyor? Fikri olanınız var mı? Colt'umu dahada çok sevmemi sağladı bu sayfa gerçekten Türkiyede uygun fiyata satılıyormuş.

http://carconfigurator.mitsubishi-motor ... rsion.aspx

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 15:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Yalnız sürücü ve yolcu hava yastığı, arka yolcu hava yastığı, kararan iç dikiz aynası, şerit değiştirme uyarısı (gayri ihtiyari uyur ve şerit değiştirirseniz ses veya vibrasyonla sizi uyaran sistem), bagajda saklama bölmesi zemin kaplaması Almanyada standart donanım onu da belirteyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 15:59 
Kullanıcı avatarı

Evet Almanyada 1.5 turbo motor versiyonuda satılıyor o versiyonda aslında beni benden aldı çok güçlü ve hafif güzel kaçar sanırsam.

Souldemon çok iyi bilmemekle beraber çift hava yastığı benim colt'umda da var sadece arka hava yastığı yok güvenlik tabiki paha biçilemez bir özellik ama
*kararan iç dikiz aynası
*şerit değiştirme uyarısı
*bagajda saklama bölmesi
*zemin kaplaması
gibi özellikler için gidip 5 bin tl daha fazla vermezdim ben zaten ayrıca Almayada bildiğin üzere nerdeyse sıfır vergi bu arabayı Golf ile aynı fiyata satıyorlar nerdeyse. Bence Türkiyedeki fiyatı ülkenin konumunu ve kaynakta vergilendirme politikasını düşününce ziyadesiyle uygun. Mitsubishi bayisi Colt'da zarar ediyorlar fakat çeşit olsun diye satıyorlar dediğinde hadi canım demiştim ama yurtdışında satıldığı fiyatı görünce hak veriyorum bayiye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 16:10 
Kullanıcı avatarı

Kastettiğim yolcu hava yastıgı değildi sadece, perde hava yastıkları ile arka yolcu hava yastıkları da var almanyada

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 16:16 
Kullanıcı avatarı

Evet keşke güvenlik önlemlerinden kesinti yapmasalarda yağmur sensörü,park sensörü gibi özellikleri koymasalardı haklısınız bu konuda ne diyeyim. En azından savrulma kontrolu vs. var bunlarda rakiplerinin bir çoğunda yok

Aracınızdan memnun musunuz bu arada bende 2011 AMT aldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 16:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Noyancım hoşgeldin...

Burası arabasıyla yaşayan "maniac"larla dolu, memnuniyetsizlik ne kelime ? :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 16:34 
Kullanıcı avatarı

Hoşbulduk Cihat memnun oldum bende.

Arabasına isim veren, belkide bütün işin gücün arasında tek kendisi olabildiği yer olan özgür hissedebildiği arabasına bağlanan o manyaklardan biri de benim :) demekki iyi anlaşacağız.

Bundan evvelki arabam (Hasan) beni çok üzüyordu. Malımı mülkümü yedi malum her gün Bakırköy-Maltepe gidip geliyorum haftasonlarıda arkadaşımlarımla beraber şehir dışı yapmaktan keyif alan biriyim umarım yeni Colt'um beni yakıt konusunda hiç üzmeyecek. Gerçi şimdiden aldığım fiyat/donanım olarak beni mutlu ediyor

Genede Levent kardeşimiz Almanyada sunulan güvenlik donanımından bahsetmiş napalım bizi demek 4 bir yandan saramayacak Türkiyeden aldığımız Colt ama gene de bence çok uygun fiyatlı yurtdışına kıyasladığımızda o kadar vergi bindirilmesine rağmen Temsanın fiyatını uygun görüyorum her yeni alınan arabada kafanda bir acaba mı olur bu 4. arabam belkide ilk kez kafamda acaba mı düşüncesi yok :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 16:40 
Kullanıcı avatarı

Bu benim ilk arabam. Bağlanma sebebim bu mudur bilmiyorum ama aracımı çok seviyorum. Adı James (Colt, James Colt esprisinden cıkma). Özellik olarak diyeceğim birşey yok herkesin malumu, konforu da güzel. Yakıt olarak da beni tatmin ediyor ama nedense ben çok sakin kullanmama rağmen fabrika verilerini tutturamıyorum bir türlü. Şuan aracım 7.100 KM'de . Daha 3 aylık. Ortalama yakıt tüketimim 5.9 Lt. Bu kilometrenin yarısına yakını şehir dışıdır. Fabrika verileri ortalama 5.5 litre iken 0.4 litrelik farkın sebebini anlamış değilim. Ama yine de memnunum aracımdan. Yaz gelsin, 15.000 bakımını da yaptırayım yakıt düşer diye ummaktan başka çarem yok şimdilik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 16:59 
Kullanıcı avatarı

Soul AMT şanzımanlarda var mıdır bilmiyorum ama vites geçişlerine ilişkin program güncellemesi yapıyorlar bazen. Daha düşük devirde vites yükseltiyor bayağı azaltıyor yakıt tüketimini bu şekilde. Belki Colt içinde benzer bir güncelleme vardır. Japon Mitsubishiye sormak gerektiğini düşünüyorum bu güncellemeyi Temsa takip etmiyor ya da Türkiyenin bol rampalı yollarına uygun olmadığı için kullanmıyor olabilir.

13 litreye göre 5.9 değil 6 bile çok uygun benim için.Birde 1.3 motor için 80-90 km'de cruze ile sabitleyip lastikleri bolca şişirerekten fabrika verisine göre karşılaştırma yapmak gerekir diye düşünüyorum. Ben Ankara yapacağım arabayı aldığım haftasonu 80 ile gidip rodajını yaparım. Sizinlede paylaşıyor olurum elde ettiğim verileri bakalım ne değerler göreceğiz.

Neyse konumuz tabi farklı bir konuydu fiyatının yurtdışı fiyatına göre karşılaştırılabilir olmasına sevindiğimi söylemek için açmıştım bambaşka noktalara gitti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 19:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
hayırlı olsun, hoşgelmişsin zerocoder...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2012 12:51 
Kullanıcı avatarı

Merhabalar Gökhan teşekkür ederim hoşbuldum. Bu arada birazdan arabamı teslim edecekler nasipse heyecan yaptım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2012 14:57 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Hayırlı olsun, güzel resimler bekleriz :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2012 22:44 
Kullanıcı avatarı

Resimleri yarin ekliyor olacagim simdi okudum yazdiklarinizi ama ufakligin resimlerini koymamak olmaz. Colt kullanicilari basligi altinda da arabamla ilgili fikirlerimi paylasiyor olacagim ben ona ilk goruste vuruldum bana bugun ne kadar dogru bir tercih yapmis oldugumu hatirlatti.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: