Zaman: 14 Kas 2025 01:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: İdeal Oturma Pozisyonu
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2012 19:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Değerli dostlar,
Bilindiği üzere otomobil söz konusu olduğunda bir yanda uzmanların tarif ettiği bir pozisyon bir yanda da bu tarifin aksi yönde olsa bile sürücülerin araçlarını kullanmaktan zevk aldığı bir pozisyon var. Araçların yapısına göre değişebiliyor bu husus, kimileri yere yakın gitmekten kimileri de yüksekte oturmaktan zevk alıyor. konfor, güvenlik vb. mefhumlar ayrı tabii. colt ise, ne bileyim bir micra ya da punto değil, suv gibi yüksek, arabanın önünün her bir noktasını göremiyorsunuz (en azından ben göremiyorum; görmeli miyim onu da bilmiyorum gerçi :lol: ); ama micrada en düşük koltuk mesafesinde bile farları görüyordum falan, neyse. hele yıkamacıdan arabayı aldığınızda, oynamış olurlar ya koltuk ayarlarını, haydaa bir daha ayarla. açıkçası ben aldığım günden bu yana bir türlü tam tutturamadım, akan bir trafikte ideal saydığım pedal ve direksiyon mesafesi; yoğun trafikte yorgunluk yaratabiliyor ya da tam tersi. doğru soru mu bilmiyorum, ancak colt söz konusu olduğunda ideal oturma pozisyonu nedir sizce, ya da siz nasıl bir pozisyon tercih ediyorsunuz?
selamlar...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: İdeal Oturma Pozisyonu
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2012 20:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Mumkun olan en yuksek ve en geri pozisyon her zaman ideal pozisyonumdur.

Burada mumkun olandan kasit yukseklik icin kafamin carpmadigi, gerilik icin de direksiyonu tutabildigim pozisyonu kastediyorum aracin sinirlarini degil :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2012 01:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
koltuk dik ve el bilekleri direksiyonun en üst noktasına değecek şekilde mesafeli olmalıdır profesyonel kullanıcılar öğle yapıyormuş ben öğle yaparak hiç durmadan yaklaşık 600 km yaptım biraz kıçım ağrıyor o kadar hehe:))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Şub 2012 09:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
ben de aynen o şekilde. oldukça dik ve elimi uzatınca bileğim direksiyonun en üst pozisyonuna gelecek şekilde.
boyun 1.78 colt olsun lancer olsun her zaman en alttan 5 tık yukarda kullanıyorum koltuğu. otomatik vites kullanırken daha rahat pozisyonlar tercih edebiliyordum ama manuelde bu şekilde rahat ediyorum.
en çok rahatsız eden çek ise cüzdan ve kartlık. bu tabi arabanın değil benim sorunum. kartlık kartlar kırılmasın diye sert bişi. cüzdan deseniz 2 ay içinde ıvır zıvırla dolup yuğla moduna geçiyor. yine boşaltmanın zamanı geldi. yanlış anlamayın çok para var da ondan kalın değil cüzdan. paralar zaten cizdana sığmıyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 11:39 
Kullanıcı avatarı

yok cüzdanı ben hiç bi zaman pantolunun cebine koymam kışın montun cebinde yazında elimde tutarım pekde sevmem zaten cüzdan taşımayı sırf kartlar ve nufüs cüzdanı koyarım bence otomobil firmaları bu kıçın ağrımamı için bi çözüm üretmleri gerek 2 saatten sonra adamın kıçını mahvediyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 11:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Koltukta cuzdan kadar bir yarik iyi olurdu :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 15:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
O totonun ağrıma olayı bende de oluyor, görece uzun soluklu sürüşlerde. bunun koltuk ergonomisinden olduğunu sanmıyorum, tamamen oturma pozisyonundaki hatayla ilgili. koltukta rahat olduğum zaman da bu sefer sanki pedallara hükmetme kabiliyetim azalıyor. nedense ilk günden bu yana ayak tabanının orta yeriyle gaz pedalına basma yönünde bir alışkanlığım oldu. bu sayede hem pedalın her hareketini daha iyi hissediyorum, dolayısıyla az ya da gereksiz yere çok basma halinden kurtuluyorum hem de ister yoğun trafikteki ağır hareketlerde gerekse de birini tokatlayacağım zaman, ani kalkışlarda verim alabiliyorum. ancak pedalı tutturduğumda bu sefer koltuk ayarı kaçıyor. gerçi öyle yoğun bir şekilde de ilgilenmedim, nihayetinde her gün sabah işe git, akşam gel; hafta sonu diğer meşgaleler, pek vakit bulamıyorum araçla ilgilenmeye. ama catalyst'in önerisini dikkate alayım, tavana yaklaştırayım bakalım; ben hep en alt ya da bir iki tık üstte kullandım hep. selamlar... :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2012 00:17 
Kullanıcı avatarı

kısa mesafelerde olmuyor genelde boludan istanbula yada boludan aydın iline giderken felan oluyor ama yükseklik ayarını yapayım bi ama ben otobüs yolcuşluklarında da oluyor ne hikmekse yoksa bizim kıçta problem olmasın hehe:))

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: