Zaman: 23 Oca 2026 02:36

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: cc (hız sabitleyici)
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2011 02:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: mikail
Araç: mitsubishi colt
Meslek: dr
Kan grubu: A+
arkadaşlar bu hız sabitleyici (cruise Control) coltun hangi modellerinde var. ve tam olarak nasıl bi düğme?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: cc (hız sabitleyici)
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2011 11:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
yeni kasa 2009-2010 ve 2011 modellerinde var...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Eki 2011 11:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: mikail
Araç: mitsubishi colt
Meslek: dr
Kan grubu: A+
teşekkürler. benimki 2008 bi modelle kaçırmışız demekki

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 00:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Benim aracim 2011 ama bir türlü hız sabitleyiciyi kullanamadım nasıl devreye sokabilorim yardımcı olurmusumiz
Herkeze hayırlı akşamlar...

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 00:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
40km ve üzeri hızlarda öncelikle On/Off tuşuna basıyorsunuz ekranda yeşil renk ışığı yanar zaten. sonra istediğiniz hıza gelince Set tuşuna basıp o hızda sabit kalmasını sağlıyorsunuz. sonrasında + ve - tuşlarla hızınızı arttırıp azalatabilirsiniz. cancel tuşu ile de iptal edebiliyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 00:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
on-off ile açıyorsunuz 4-5. viteste kullanırsanız iyi olur.Sabitlemek istediğimiz hıza gelince set yazan düğmeye basıyoruz ve ayağımızı gazdan çekiyoruz.Hız sabitlenmiştir.debriyaja, firene ya da cancel tuşuna basarsanız tekrar sabitlemek zorunda kalırsınız.yok eğer daha hızlanmak ve tekrar eski sabitlediğimiz hıza dönmek istersek hız sabitlenmişken direkt gaza basarsak araç istediğimiz hıza ulaşıncada ayağımızı gazdan kesersek tekrar ilk sabitlediğimiz hıza düşünce kaldığı yerden hız sabitleyici devreye girer ve devam eder.Direksiyonda birde ACC Res tuşu var.Bu tuş ile de hız sabitlenmiş şekilde giderken daha yüksek hıza çıkıp aynı zamanda da o çıktığımız yüksek hızda sabitlenmesini istiyorsak kullanılmalıdır.Yani diyelimki hızı 90km sabitledik giderken dedikki hızı 110 a sabitleyeyim.Hiç gaza basmadan acc res tuşuna basılı tutarak istediğimiz hıza gelene kadar bekleriz.Sonrada istediğimiz hıza gelince bırakırız.Hızımız o süratte sabitlenir.Bu olayı istersek hız sabitlenmişken gaza basıp istenilen hıza çıkınca yine set tuşuna basarakta yapabiliriz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ASX te durum böyle colt ta aynımı bilmem. Saygılar

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 00:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Colt'ta da aynı şekilde...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 01:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
İlave olarak c.c devreden çıktıysa (frene basarak) eğer hızınız 45km/h üzerindeyse acc butonuna basarsanız son hız set değerinize kadar araç hızlandıktan sonra sabit kalır. Bu arada acc tuşuna her basışınız +2km/h artışa sebep olur.
Ayrıca amt kullanıyorum :) vitesi kendi değiştiriyor :) üstelik 90km/h hıza sabitleyip dursam bile 50 de tekrar acc ye basınca sakin bir hızlanmayla ilerliyor. Yokuşta hız azalırda gazı arttırmak yetmezse iki vites birden düşürdüğü oluyor. :)

Yalnız, bir sistem yapıp araca monte eden mitsu bunun açık kapalı yada devrede, devrede değil bilgisini neden kullanıcıdan saklıyor. Şu ışık iki renk olsa maliyet mi artacaktı??? :unknown:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 09:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
asma yazdı:
İlave olarak c.c devreden çıktıysa (frene basarak) eğer hızınız 45km/h üzerindeyse acc butonuna basarsanız son hız set değerinize kadar araç hızlandıktan sonra sabit kalır. Bu arada acc tuşuna her basışınız +2km/h artışa sebep olur.
Ayrıca amt kullanıyorum :) vitesi kendi değiştiriyor :) üstelik 90km/h hıza sabitleyip dursam bile 50 de tekrar acc ye basınca sakin bir hızlanmayla ilerliyor. Yokuşta hız azalırda gazı arttırmak yetmezse iki vites birden düşürdüğü oluyor. :)

Yalnız, bir sistem yapıp araca monte eden mitsu bunun açık kapalı yada devrede, devrede değil bilgisini neden kullanıcıdan saklıyor. Şu ışık iki renk olsa maliyet mi artacaktı??? :unknown:

evet bu özelliği bende çok kullanıyorum ve çok mantıklı. uzun yolda her seferinde birdaha birdaha ayarlamıyorum ışıklarda şehir içlerine gelince. tekrar hızım 60a gelince 5e atıyorum rese basıyorum kendisi eski hızıma gelip sabitleniyor. :)

ve size katılıyorum en kötü ihtimalle yeşil renk yanan ışığı devreye girince turuncu yapsalarmış göstergelerede uyumlu olur gecede göze batmazdı :)
ama olması gereken yol bilgisayarında hızı dijital yazması tabii. bize turuncu ışık yeterdi :)

Edit:
yaw biz mi bu coltlarımızdan çok şey istiyoruz B sınıfı kaç araçta C.control varki :) hemde direksiyondan ışıklı düğmeli :) aracın en beğendiğim yeri önce direksiyon sonra göstergeler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2011 19:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
herkeze çok teşekkür ederim yardımlarından dolayı aracı alalı baya oldu ama sanırım bilmediğim daha bir çok özelliği vaar :)

Ercan Bey sana aynen katılıyorum araçlarımız gerçekte aldığı paranın sonuna kadar hakkını veriyorr
Benim tek ekstra istedğim arka davlumbazları yok onlardaa olsa süper olacakk

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2012 00:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet
Araç: colt 2010
Meslek: diger
Merhabalar

2010 model COLT kullanıyorum. Cruise control favorim. Tuşlara basarak hızı ayarlamak çok eğlenceli, fakat geçen hafta otobanda yol alırken 100 km civarında hızla giderken daha da hızlanmak istediğimde tuşlara ne yaptıysam ( ardı ardına bastım gibi ) bir kaç saniye beklemenin ardından araba altımdan kayıyor gibi oldu, bir anda duruyorda harekete geçer gibi ibrenin 120-130 km ye çıkışını görünce daha nereye kadar gider diye bekledim 140 larda araba sakinleşti. Tuşlara ardı ardına basmak katlamalı şekilde hız artışı yapıyor olabilir mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2012 12:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
colt_power yazdı:
Merhabalar

2010 model COLT kullanıyorum. Cruise control favorim. Tuşlara basarak hızı ayarlamak çok eğlenceli, fakat geçen hafta otobanda yol alırken 100 km civarında hızla giderken daha da hızlanmak istediğimde tuşlara ne yaptıysam ( ardı ardına bastım gibi ) bir kaç saniye beklemenin ardından araba altımdan kayıyor gibi oldu, bir anda duruyorda harekete geçer gibi ibrenin 120-130 km ye çıkışını görünce daha nereye kadar gider diye bekledim 140 larda araba sakinleşti. Tuşlara ardı ardına basmak katlamalı şekilde hız artışı yapıyor olabilir mi?

Katlamali degil ama kac kere bastiysaniz o kadar arttirir. Misal 100 ile giderken arka arkaya 10 kere bastiysaniz 130 civarina gelmesi normal. Belki kac kere bastiginizi farketmeden cok sefer basmis olabilirsiniz. Yine de kullanma klavuzuna goz atin, orada daha detayli bilgi var.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: