Zaman: 15 Kas 2025 01:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ERROR DC Mitsubishi Colt
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2012 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Noyan
Araç: Colt 1.3 Elegance 2011
Meslek: Muhendis
Kan grubu: A+
Merhabalar,

Mitsubishi Colt arabamla yolda giderken radyoyu kapatip actigimda Error DC aliyorum ve radyom hicbir seye cevap vermiyor. Ancak kontak acip, kaparsam tekrar calisiyor. Rica etsem sizde de benzer problem oluyor mu? Nasil cozdunuz yardimci olur musunuz?

Bayiye biraktim radyoyu fakat sorunu cozememisler halen ayni sorun devam ediyor bir de surekli bana tembihliyorlar aman bozuk cd kullanma ondan oluyordur diye, ben derdimi bayiye anlatamadim ne yapmam lazim bana yardimci olun lutfen su asagidaki sitede adam olaydan biraz bahsetmis fakat bu adamin bahsettiklerini bayiye nasil anlatmam gerekiyor, yani teknik servisle ayni dili konusamiyoruz. Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ediyorum.

http://technoanswers.blogspot.com/2011/ ... -2008.html

Bir sorunum daha var radyo servise gonderilip tekrar dondukten sonra sesi cok az cikmaya basladi sanki eskiden ses 60'a kadar acilabiliyorken simdi 45 birim acilabiliyormus gibi geldi, ya da baska bir problem var. Nedeni ne olabilir.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: ERROR DC Mitsubishi Colt
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2012 12:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
burdaki türkçesi googleun çevirisi.

LANCER GTS 2008 RADYO HATA DC?
Bu topraklı değil çünkü bir hoparlör kurşun, aracın şasi veya diğer zemin değil topraklanmış zaman arıza neden olur. İlk hiçbiri kesinlikle emin olun hoparlör kabloları dışarı topraklama edilir. En iyi yolu bir multimetre ile baş birimi tarafında değil. Negatif metre kurşun topraklamak en düşük direnç ölçeği (ohm), okumak ve her olumlu kurşun araştırmak için metre ayarlayın hoparlör kablosu . Eğer düşük bir direnç bulursanız, tamir veya tel değiştirin.

sol alt yanında faceplace içinde, küçük bir gömme buton var. Faceplace çıkarın ve dışarı doğruldu ile ataş , bir ucu tükenmez kalem veya benzeri bir nesne, 1-2 saniye kadar düğmesine basın. Ardından "ses ayarları" bölümüne gider ve POW için GÜÇ IC ON ayarlayın. Bu iş için başarısız olursa, birim büyük bir ihtimalle bozuk.

------------------
Bir başka olasılık: -
Bu def olduğunu. Bir güç kaynağı sorunu. Arabam sorunları bir kez her başlayan ve bir süre konuşmuş, ben mekanik götürdüm ve onlar benim pil bazı ölü hücreleri olduğunu söyledi. Sadece bu yüzden benim pil ile sorun yaşıyorsanız oldu bir kere, olur, ben DC hata alıyorum başladı olduğunu. Yeni pil, sorun giderilmiştir. Kadar yerel otomobil alışveriş için pil alın ve pili kontrol edin. Ki bunu çözmezse, şort için hoparlör kabloları ve güç kabloları kontrol edin.

Baş birimi dc hatası istenirse düşük dc voltaj algıladı ağır yüzden Amper akü / alternatör sistemi aşağı yüklediniz.
ne yapmak? Seni baş birimi sıfırlamak gerekir düşünüyorum. Bağlı tüm bu amper ile otomobilin elektrik sisteminden güç sürü emen yana Ardından bir ağır batarya ve alternatör koymak gerekebilir.
Reset 12v pil hattı en az 20 baş birimi çıkarılmasını gerektirir onu tekrar açmadan önce dakika.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2012 12:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
ingilizcesini okudugumda araçın şase sorunu olabilecegi yazıyor ilk başta aküye bakılması lazım

Kutup başlarının kontrolü hatta RESETlerseniz daha iyi olucak sizin için bence..

Kutup başlarını sökün - ilk sonra + 30 dk bekleyin .
bekleme esnasında lambaları radyoyu açmaya çalışınki tam bir boşalma olsun

sonra ilk + sonra - kutup başlarını takın ve rölantide araçınız çalışsın. 15 dk ama hiç gaza ve herhangi bir şey yapmayın sonra 15 dk da tüm klima farlar sisler ve radyo hepsinii açın öyle kalsın. kendini programlıyor tekrardan..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2012 16:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
zerocoder yazdı:
Merhabalar,

Mitsubishi Colt arabamla yolda giderken radyoyu kapatip actigimda Error DC aliyorum ve radyom hicbir seye cevap vermiyor. Ancak kontak acip, kaparsam tekrar calisiyor. Rica etsem sizde de benzer problem oluyor mu? Nasil cozdunuz yardimci olur musunuz?

Bayiye biraktim radyoyu fakat sorunu cozememisler halen ayni sorun devam ediyor bir de surekli bana tembihliyorlar aman bozuk cd kullanma ondan oluyordur diye, ben derdimi bayiye anlatamadim ne yapmam lazim bana yardimci olun lutfen su asagidaki sitede adam olaydan biraz bahsetmis fakat bu adamin bahsettiklerini bayiye nasil anlatmam gerekiyor, yani teknik servisle ayni dili konusamiyoruz. Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ediyorum.

http://technoanswers.blogspot.com/2011/ ... -2008.html

Bir sorunum daha var radyo servise gonderilip tekrar dondukten sonra sesi cok az cikmaya basladi sanki eskiden ses 60'a kadar acilabiliyorken simdi 45 birim acilabiliyormus gibi geldi, ya da baska bir problem var. Nedeni ne olabilir.

Burdaki sorun sizinki ile aynı ise şanslısınız. Sorunun nedenini topraklama yapılmamış hoparlör olarak aciklamislar. Eğer bu tarz birseyden supheleniyorsaniz ayrıntıları da cevirebilie

sent from Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2012 18:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: yavuz
Araç: carizma
Meslek: otomotiv
Kan grubu: arh+
voltaj hatti diyorsa soyle bişey diye bilirim yardim amacli sigorta kutusunda arac ici sigorta kutusunda fabrikadan geldiginde geri cekilen bi soket var tavan lanbasi ve teyip sigortasi icinde bulunuyor o geriye gelmiş olabilir onu ileri iterek tekrar deneye bilirsiniz sari bir pilastigin icinde iki adet sigorta var deneyin bir sonuca ulaşa bilirsiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2012 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Noyan
Araç: Colt 1.3 Elegance 2011
Meslek: Muhendis
Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat kimse bayiye nedemem gerektiği konusunda yardımcı olmamış benim asıl sorunum bayideki teknikerlerin kendi bildiklerini okuması eminim tekrar gotürsem arabayı gene teybi söküp sorun bulamadık diyecekler istanbul içinde müşteriyi dinleyecek adam gibi abi bize söylediklerini deneyelim diyecek bir bayi mevcutmudur. O kadar sıkıldımki kendi bildigini okuyan ve işin kolayına kaçanlardan.
Tekrar butun yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: