Zaman: 21 Oca 2026 05:20

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 13:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
Meslek: Öğretmen
Selamlar aracımı 1 hafta önce aldım 2006 colt invite manuel 74bin km de; şöyle bir sorunum var; aracın motoru soğukken yani motor durduktan 1 gün sonrasında yada 2 gün sonrasında ilk çalıştırmada kontak anahtarını çevirir çevirmez motor çalışmaya başlayınca TİZ ve METALİK bir çınlama sesi duyuluyor; ama 4-5 saniye sonra tamamen kayboluyor ve bir daha aynı gün için de tekrarlamıyor..
imkanım olursa kaydedicem bu sesi...Biraz moralim bozuldu;ciddi bir sorun yada kronik bir problemmidir??Bu arada viteste boştayken bu ses çıkıyor...Fİkri olan yada daha önce başına gelen arkadaş oldu mu??yardımcı olursanız çok sevinirim..araçla h.sonu yaklaşık 500 km lik bir yola gitmeyi planlıyorum..umarım sorun yaşamam..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 13:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
ghostiki yazdı:
Selamlar aracımı 1 hafta önce aldım 2006 colt invite manuel 74bin km de; şöyle bir sorunum var; aracın motoru soğukken yani motor durduktan 1 gün sonrasında yada 2 gün sonrasında ilk çalıştırmada kontak anahtarını çevirir çevirmez motor çalışmaya başlayınca TİZ ve METALİK bir çınlama sesi duyuluyor; ama 4-5 saniye sonra tamamen kayboluyor ve bir daha aynı gün için de tekrarlamıyor..
imkanım olursa kaydedicem bu sesi...Biraz moralim bozuldu;ciddi bir sorun yada kronik bir problemmidir??Bu arada viteste boştayken bu ses çıkıyor...Fİkri olan yada daha önce başına gelen arkadaş oldu mu??yardımcı olursanız çok sevinirim..araçla h.sonu yaklaşık 500 km lik bir yola gitmeyi planlıyorum..umarım sorun yaşamam..

Alternatör kayışı gevşemiş. Servise uğra boşluğu alsınlar sorun kalmaz. Hiç değişmemişse değiştirmende gerekebilir ama pahalı bir parça değil zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2012 16:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: mikail
Araç: mitsubishi colt
Meslek: dr
Kan grubu: A+
ghostiki yazdı:

hocam naptın değiştirdin mi parçayı aynı ses bendede varda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2012 18:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
Meslek: Öğretmen
75 bin bakımına götürdüğüm de alternatör kayışını değiştirttim; 15 lira gibi bi fiyatı var zaten;ondan sonra hiç tekrarlamadı...Melih arkadaşın teşhisi %100 doğru çıktı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2013 00:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: mikail
Araç: mitsubishi colt
Meslek: dr
Kan grubu: A+
bende bugun götürdüm 60000 bakımına kartal ilknur oto baya ilgilendiler saolsunlar. kayışıda önce gerdiler sonra pudra falan ses kesildi değiştirmeye gerek kalmadı orjinal herzaman iyidir

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: