Zaman: 14 Kas 2025 15:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2012 18:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: anil
Araç: mitsubishi
Meslek: öğrenci
Önceliklikle herkese merhaba.başlıktada yazdığı gibi colt 1.5 di-d almayı düşünüyorum fakat araç hakkında pek bilgiye sahip değilim.benim ilgilendiğim araba tipi colt, peugeot 307 1.4 dizel le colt arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir.birde colt u büyüklük olarak hangi arabayla kıyaslayabiliriz ? teşekkürler şimdiden :beer:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2012 19:06 
Kullanıcı avatarı

Kimsemi yardım edemiyo ya :D yarın arabayı almayı düşünüyorum acil cevaplar lazım bana.yakıt tüketimi 0 dan 100 e kaç saniye arabanın içinde kendimi güvende hissedermiyim ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2012 06:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Ben 2004 307 benzinli aracımı uzun süre severek kullandım.
Yakıt dışında sıkıntısı yoktu ve eşim kendisinin kullanabileceği otomatik araç istiyordu. O sıra 1,6 dizel 307 düşünmüştüm (otomatiği yok)
205/55/R16 lastikleriyle yoltutuşu ve güven hissi çok iyiydi, abs,ebd,esr...vs. özellikleri ve 6 havayastığı ile kendimi iyi hissediyordum. Yakıt çok abartılı yüksek sayılmazdı.
Sonra 2007 otomatik dizel Colt aldım. Motor şanzuman uyumu mu denir bilmiyorum, yok böyle bir şey dedim ve performansına ağzım açık kaldı, ekonomisi şaşıttı.
0-100km için niye bilgi istiyorsunuz anlamadım. 1,4 dizel 307 yerinden kalkamıyor, yolda hızlanmıyor. (Arkadaşımda var, oradan biliyorum)
İki araç yan yana durup kalkış yapsın , 307 niye duruyor dersiniz. Hatta colt ters istikamette başlasın yarışa :D 307 100 e ulaşmadan colt geçer gider.
1,6 dizelin motoru daha iyi ve tüketimide kötü değil. Performans yada tüketim değerleriyle colt ile kıyaslamayın. ;)
100bini geçmiş pejo motoruyla 200bini geçmiş colt (mercedes) motorunu kıyaslayın. Çıkartacağı bakım masrafları bile pejodan uzaklaştırır sizi.
Ama temiz dizel colt bulma şansınız temiz dizel pejo bulmanızdan zordur. (benimki pertten dönmeydi mesela) :kır:
1,6 dizel dışında (makyajsız kasa) 307 ye bakmayın bence

Şimdi 2011 elegance AMT kullanıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2012 16:39 
Kullanıcı avatarı

0 dan 100 e 307 18 saniyede çıkıyormuş diye duydum ve bu bana çok garip geldi hiç kalkmasın daha iyi :) colt ta ise 9.9 saniye yazıyordu.ondan merak ettim kullanıcısına soriym dedim.teşekkürler ilginiz için

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2012 21:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Geç yazıyorum ama kusura bakmayın. Şu sıralar foruma pek zaman ayıramıyorum.

2,5 yıldır Di-D İnform kullanıyorum. Colt'un büyüklüğüyle ilgili vedat'ın eklediği resimler olacak forumda aratırsanız bulabilirsiniz. Güvenlik kısmına gelince lastik seçimi etkili oluyor. Bende 185/65/14 var. Bazen virajlarda arka tarafın kaydığını hissediyorum. Geniş yanak daha iyidir tabi ki de...

Performans olarak canavar diyebilirim :) 1,5 sene kadar önce bir passatla kapışmıştık. Farkı çok açmasam da yanında süzülerek uzamıştım. Geçen gün önümde araç olduğunu göre göre arkamdan gene aynı renk bir passat sellektör yapıp durdu ısrarla. Ben inadına frene asıldım. Sonra trafik ışıklarında yan yana gelince gazladık. Aklı sıra basıp gidecekti şov yapacaktı :D 3 - 4 metre farkı açtım. Şeridim dolu olduğu için onun şeridine geçip güzel bir slalom ile geçtim gittim bir kaç aracın arasından :D Arkamdan gelemedi bile :) Arkadaşımın 1.6 astrası ile defalarca roll yaptık. Her defasında fark attım. 1.9 Caddy ile hareket halindeyken defalarca hızlanma yaptık yanıma bile yaklaşamadı. %30 - %40 eğimli rampaları 160 - 170 km/h hızla çıkıyorum. Klima açık şekilde otobanda yüklü haldeyken 180 km/h'yi gördüğüm çoktur.

Fren mesafesini belki beğenmeyen vardır. Ama benim gördüğüm kadarıyla fazlasıyla iyi. Hatta arabama binenler bunu arada bir söylerler.

Yakıt tüketimi ise bir depo ile 1100 km'yi devirdim. Hedefimde 1200 km var ama tek başıma uzun yola çıkmak nasip olmadı. Şehir içinde bir depo ile klima açık veya kapalı fark etmez istediğiniz kadar basın minimum 800 km yaparsınız.

Sormak istediğiniz özel birşey varsa yazın...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: