Zaman: 28 Eyl 2025 20:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2012 15:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: Avensis 1.6 Comfort + LPG
Meslek: Öğretmen
Arkadaşlar yardım; dün öğle saatlerinde araca bindim aracın bilgi ekranı çalışmıyordu radyoyu da açamadım;okula gittim ve aracı bu defa uzaktan kumanda ile kilitlemeyi denedim bunu da başaramadım;sonra merkezi kilitle sürücü kilidini kilitleyip deneyeyim dedim bu da olmadı;en son arka kapıları teker teker kilitledim ön kapıları anahtarla;akşam eve geldim tekrar aracı çalıştırdığım da ve uzaktan kumandalı merkezi kilidi denediğim de bir sorun yoktu herşey çalıştı..
aynı sorunu bugün sabah da yaşamadım;az önce denedim yine "Uzaktan k.merkezi kilit-MErkezi kilit-Bilgi ekranı " devre dışı kalmış..Anlamadım ben bu işi ne yapmamı önerirsiniz???akü zayıflamış olabilir mi?? yoksa daha farklı bir şey mi bu hataya yol açan etken???belki abes olacak ama sorun yaşadığım her 2 zamanda da araba güneşin altında baya bi yanmış bu da elektronik tertibatı etkilemiş olabilir mi ???OFFFFF gelde takma kafaya...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2012 18:19 
Kullanıcı avatarı

akü problemi ..akücüden yeni geldim;benim aküyü çıkardı 1 gün orada kalacak takviye yapılacak;ordan başka bi akü taktı şu an herşey çalışır vaziyette...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 15:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Berkay Gümüş
Araç: 2008 Colt 1.3 AMT
Meslek: Asistan
Aynı problemi ben de aracı aldığımdan beri (yaklaşık 1.5 aydır) yaşıyorum. Her gün değil ama ara ara ekran,radyo gidiyor ve merkezi kilit çalışmıyor.

Aküden kaynaklandığına nasıl emin oldunuz? Zira benim bu sorunu 1 hafta 10 gün hiç gözlemlemediğim bile oldu. Yani akü değiştikten sonra rastlamamış olamaz mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 17:16 
Kullanıcı avatarı

ya aküden olmasını umduğumdan diyelim..temmuzdan beri araç bende ilke defa geçen hafta yaşadım anlattığım tarz olayı ve;aküyü takviye ettirdikten sonra çok şükür diyeyim tekrarlamadı..dolayısıyla aküdendir diye düşünüyorum..ama daha farklı bi durumda olabilir ki dilerim değildir..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2012 17:21 
Kullanıcı avatarı

Bir arkadaşıma daha anlattım ben de. Bir keresinde trip'in de sıfırlandığını söyledim. Çok yüksek ihtimalle aküden olacağını söyledi. Ben de en yakın zamanda aküye baktıracağım. Benim aküde de sıkıntı çıkarsa rahat olabiliriz sanırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2012 04:44 
Kullanıcı avatarı

1 aylık bir denemeden sonra tekrar yazayım istedim. Akü kontrolü yaptırdım ve akümün iyi durumda olduğunu öğrendim. Bunun üzerine sigortaları kontrol etmek istedik ve iç lambalar ve teyp-yol bilgisayarı'nın bağlı olduğu sigortanın sarı bir aparat ile çift halinde takılı olduğunu gördük. Yaklaşık 15 gün önce bu sarı aparatı çıkarıp onun yerine iki ayrı yeni sigorta taktık ve sorun çözülmüş gibi görünüyor. Umarım bu kadar basit bir problemdi. Aynı sorunu yaşayan olursa bir çözüm de bu olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2012 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Denizhan
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Öğrenci
Ben de aynısını yaşamıştım aracı ilk aldığımda. Size kesin çözümü açıklıyorum. Direksiyonun altında sigortaların bulunduğu bir kapak var. Bunu açıyorsunuz (iki tane çentiği var), orda görülen sarı plasitiği içeri doğru ittiriyorsunuz. Bütün sorun çözülüyor. Ben de Azizoğlu servisini aramıştım, adamlar telefonda tarif etti, çok karşılaştıkları bir şey anlaşılan

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Kas 2012 14:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
denizhanxx yazdı:
Ben de aynısını yaşamıştım aracı ilk aldığımda. Size kesin çözümü açıklıyorum. Direksiyonun altında sigortaların bulunduğu bir kapak var. Bunu açıyorsunuz (iki tane çentiği var), orda görülen sarı plasitiği içeri doğru ittiriyorsunuz. Bütün sorun çözülüyor. Ben de Azizoğlu servisini aramıştım, adamlar telefonda tarif etti, çok karşılaştıkları bir şey anlaşılan

aynen benim başımada geldi bu olay daha önce başka bir konuda yazmıştım bunu gidip geliyordu anlık olarak...olay sigorta kutusunda bitiyor...temassızlık yapıyor sigorta kutusu dönemm dönem ve kesiyor...hatta şöle söliyim anahtarı kontağa takıp kilitlemeye çalışınca araç kilitleniyor ancak kontaktan çıkartınca kilitlemiyordu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 14:54 
Kullanıcı avatarı

Evet arkadaşlar aynı şeyi bende yaptım; hemde 30 lirayı haybeden sanayide verdikten sonra;aynı sorunu tekrar yaşayınca iş başa düştü dedim;

Resim
resimde problemin nereden kaynaklandığı gözüküyor;o kısmı biraz çıkartıp sert bi şekilde tekrar yerine oturtunca sorununuz çözülecektir..
Bu arada benim sigorta kutumu biraz inceledim ve motor için 30 A lık bir sigortanın boş olduğunu gördüm;resimler de gözüküyor..B

Resim

Resim

unun nedeni ne olabilir?yada sizlerde de boş mu acaba bu sigorta yeri??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 15:01 
Kullanıcı avatarı

ya bide bizim arabaların plastik kalitesi bazı yerlerden gerçekten kötü ;sigorta kutusunu açarken o kapağın malzeme kalitesi gerçekten zayıftı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 12:51 
Kullanıcı avatarı

olsa hiç fena olmazdı..kaldı ki genel anlamda coltlarda sert plastik malzemeye yer verildiği,bunun da aracın imajına olumsuz yansıdığını düşünüyorum ;keşke daha iyisi olsaymış.. ha bu aracımın kötü olduğu anlamına mı gelir? asla ; aracımı çok beğenerek aldım ve severek kullanıyorum;ama eksik gördüğüm taraflarını da bu platformda dile getirebileceğimi düşünüyorum..kendi kategorisinde Fiyat / performans olarak daha iyisi yok.Bunu herkesle tartışırım kabul de ettiririm.
Bu arada soruma gelecek olursak sigorta kutusunun fotolarında ki boş olan sigorta kısmına MUT3 cihazı bağlanıyor olabilir mi??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 14:19 
Kullanıcı avatarı

Aynı boşluk bende de mevcut. Demek ki normali olmaması :)
Sorunu aynı şekilde çözdüğümüze göre kaynağını da belirlemiş olduk, bu da sevindirici.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 19:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Turğay
Araç: L200
Meslek: Mekanik Ustası
yalnız arkadaşlar bu çiftli sigorta asx lancer ve coltta aynıdır asx te ise motor kabutu altındakı sigorta kutusun dadır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2013 17:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömür
Araç: mitsubishi colt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0 -
2006 COLT yol bilgisayarı birkac gün gidip geldi daha sonra tamamen gitti. akü saglam sigortalar saglam. servisler değişmesi gerektiğini söyledi hiç bir arastırma yapmadan. miktar 550 tl. tamiri mümkünmüdür? mümkünse istanbulda nerede yapılır. acil yardım edin lütfen...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2013 23:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: mhmt
Meslek: mühendis
Kan grubu: 0 rh
Canshadow54 arkadasim yol bilgisayarinin dashboard an ustine vurinca gelip gitme oluyor mu bir de hangi sehirdesiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 May 2013 23:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: mhmt
Meslek: mühendis
Kan grubu: 0 rh
Arkadaslar Ben adanadayim iddaa ediyorum servise gidip yeni bilgi ekrani almaniza kesinlikle gerek yok yol bilgisayarinizi gorebilirsem veya sokup gonderebilirseniz kiss surede onarip Geri gonderebilirim bans mail adresinizi yazip mesaj atmaniz yeterlidir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 01:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
ok abicim ya sigortadan yada ekranın elektronik devresindeki temassızlık yani soğuk lehimden olabilir. ama elektronik bir arızası da olabilir. ama tamir ediliyor bunlar hayalperest nickli arkadaşta uğraşmış ekranla onunla iletişime geçin isterseniz. hayırlısı olsun..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 01:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
CANSHADOW54 yazdı:
2006 COLT yol bilgisayarı birkac gün gidip geldi daha sonra tamamen gitti. akü saglam sigortalar saglam. servisler değişmesi gerektiğini söyledi hiç bir arastırma yapmadan. miktar 550 tl. tamiri mümkünmüdür? mümkünse istanbulda nerede yapılır. acil yardım edin lütfen...

istanbuldaymışsın bende yenibosnadayım gelebilirsen bakalım ekrana..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 22:24 
Kullanıcı avatarı

üstüne vurunca gidip gelme oldu daha sonra o da kesildi. bugün yol bilgisayarını söktüm. daha önce de tamir görmüş lehimlerinden anlaşılıyor. kırılan lehimi tekrar lehimledim ekran geliyor ama en küçük oynatmada tekrar gidiyor. temas sorunu var ama tam olarak neresinde anlayamadım. iyi bilen birisi şart. yenisini almaya gerek olmadıgını bugün gördüm. ben istanbul avrupa yakasındayım. omurdeveci@hotmail.com

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 22:26 
Kullanıcı avatarı

sevinirim en kısa zamanda gelirim cok uzak değilim zaten. nasıl ulaşabilirim size dükkan falan mı var orda

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 38 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: