Zaman: 22 Oca 2026 05:51

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2012 12:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: AR_Selcuk
Araç: COLT CZ3
Meslek: Finans
Kan grubu: ARh
Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

2012/ Ocak ayında aracımın MTV'sini ödemek için, www.gelirler.gov.tr'ye girdim. Orada bulunan ceza bilgileri bölümünde aracıma 10.10.2010 tarihinde kesilen ve 28.10.2010 tarihinde güya tebliğ edilen (bana hiçbir tebligat yapılmadı) 270 TL anaparalı toplam 472 TL ceza gördüm. Bu ceza bana hiç ulaşmadı ve cezadan daha yeni haberim oldu. Eğer önceden haberim olsa faizsiz öderdim ama ne adresime ne de elime gelen bir ceza tutanağı yok, ayrıca nerede neden ceza yediğimi de bilmiyorum. Bu durumda hukuksal olarak nasıl bir yol izleyebilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2012 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
AR_Selcuk yazdı:
Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

2012/ Ocak ayında aracımın MTV'sini ödemek için, http://www.gelirler.gov.tr'ye girdim. Orada bulunan ceza bilgileri bölümünde aracıma 10.10.2010 tarihinde kesilen ve 28.10.2010 tarihinde güya tebliğ edilen (bana hiçbir tebligat yapılmadı) 270 TL anaparalı toplam 472 TL ceza gördüm. Bu ceza bana hiç ulaşmadı ve cezadan daha yeni haberim oldu. Eğer önceden haberim olsa faizsiz öderdim ama ne adresime ne de elime gelen bir ceza tutanağı yok, ayrıca nerede neden ceza yediğimi de bilmiyorum. Bu durumda hukuksal olarak nasıl bir yol izleyebilirim.

vergi dairesine gidin durumu anlatın tebligatı kimin aldığını öğrenin Eğer tebligat gecerli ise(aile yakınlarınız yada muhtara tebliğ oldu ise) yapacak çok bir şeyiniz yok Şayet geçersiz ise trafik mahkemesine tebligatın iptali yeniden tebliğ yapılması için dilekçeyle başvurun kazanırsınız en azından faizsiz ve 15 gün içinde öderseniz indirimden de yararlanırsınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2012 14:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
kesin muhrata gitmiştir. geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2012 15:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Turkiyedeki kadar sacma bir tebligat ve posta sistemi dunyanin baska hicbir yerinde yok.

Postaci muhtara biraktim diye kapima kagit yapistiriyor, o mektubu muhtara 2 gun sonra birakiyor. Tam keyfi bir durum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2012 17:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Benzeri durumlar çalıştığım firmada çok başımıza geldi. İş bitirici olarak beni gönderdiler ama nafile :)

Cezalarda beyan edilmiş yazıyorsa edilmiş oluyor. Muhtara bıraktık demeseler bile ilan yolu ile bildirdik diyorlar. Bu da demek oluyor ki, kardeşim biz sana gönderdik bunu ama seni bulamadık, sonra da vergi dairemize astık bunu, gelip baksaydın, bizi hiç mi hiç alakadar etmez... :D

O yüzden daha fazla faiz gelmeden ödeyin, yada 3 - 5 seneye kadar kesin af çıkar gene direk cezanın ana parasını ödersiniz, tabi bu af çıkmayabilir de :D

Gidince en çok sinir olduğum vergi dairesi Taşıtlar vergi dairesi... Hepsinin Allah cezasını versin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2012 18:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Turgay
Araç: 2006 colt invite amt
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
Peki bende bi gariplikten bahsedebilir miyim?Elimde yasak yere park etmemden dolayı kesilmiş bi ceza var..Gelirler.gov dan girip baktığımda araçla ilgili vergi borcunu falan görüyorum(gıcık olup yatırmıyorum faiz giriyor ama ödemeyeceğim:)) ama cezam olduğuna dair herhangi bir ibare işaret yok...Cezalar kısmına tıklıyorum tık yok :)Gidip emniyete yada vergi dairesine sormalı mıyım bunu saf gibi yoksa eşeğin kulağına hiç su kaçırma mı dersiniz :)Ödemek istesem bile görünürde bi ceza yok yazıyor nette...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Şub 2012 22:25 
Kullanıcı avatarı

turgaysemih yazdı:
Peki bende bi gariplikten bahsedebilir miyim?Elimde yasak yere park etmemden dolayı kesilmiş bi ceza var..Gelirler.gov dan girip baktığımda araçla ilgili vergi borcunu falan görüyorum(gıcık olup yatırmıyorum faiz giriyor ama ödemeyeceğim:)) ama cezam olduğuna dair herhangi bir ibare işaret yok...Cezalar kısmına tıklıyorum tık yok :)Gidip emniyete yada vergi dairesine sormalı mıyım bunu saf gibi yoksa eşeğin kulağına hiç su kaçırma mı dersiniz :)Ödemek istesem bile görünürde bi ceza yok yazıyor nette...

Zaten odemeye niyetin yok gibiyse su kacirma. Avukat bir arkadasim var 4-5 sene onceki arabasindan bu sekilde 2-3 tane ceza kesildigini buna ragmen intvd'de gorunmedigini ve odemedigini soyledi. Onun uzerine birkac sefer araba degistirdi hatta o araba bile 2-3 sefer el degistirmistir :)) Ha, maliye o cezayi birakir mi birakmaz mutlaka bir zaman karsina cikacak ama bunun icin evine felan haciz gelmez bir ara yine af cikar hem sen kurtulursun hem maliye :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2012 14:05 
Kullanıcı avatarı

Tşk opeth ve catalyst...Yalnız iki farklı cevap geldi sizden yani Vedat Hocam 2 sene sonra faiziyle öperler diyor,Bilal Hocam da ödeme hiç kulağına su kaçırma diyor:)) Bu arada cezayı 26.04.2011 de yemiştim ama elime ekim 2011 de ulaştı makbuz ve ben o arada yani temmuz ayında muayenesini yaptırdım herhangi bi sorun olmadan... Ne iş anlamadım valla :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2012 18:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Devlet dairesi işte, yavaş da olsa gidiyor bir şekilde. Ama emin olun, o cezayı şimdi değilse 10 sene sonra gene ödersiniz. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2012 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
36.04.2011 tarihinde plakaya yazılmıştır. Tutanak tebliğ edilerek ceza kesinleşmediği için kesinleşmemiş bir ceza için temerrüde düşmezsiniz.O nedenle muayeneyi yaptırmışsınızdır. Kesinleşseydi borç olarak çıkardı ve muayeneye giremezdiniz.

Görünmüyor diye ben de vakti zamanında sevinmiştim. 1 yıl kadar sonra göründü sistemde torbaya girdik 2 taksit ödedim derken arabayı sattım taksitleri peşin ödedim falan uzayıp gitti mevzu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2012 22:12 
Kullanıcı avatarı

O zaman ben tıpış tıpış gider "abi benim borcum vardı,ödemeye geldim" derim:))Yapacak bişey yok sanırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2012 14:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Ahh ahh.. Sakarya'da son günlerimde hem radar girmiştim, hem de park cezası yemiştim. İşin komik tarafı evden taşınacağım günün arefesinde poastacının kapıyı iki kere çalmasıyla 2 tebligat kağıdını görmem. :)

Sistemde görünmüyordu ama bankanın online işlemlerinden halletmiştim.

Bir de Corsa aldığımda alım satım için bankaya geldik. Galerici arabayı öyle bir yere koydu ki, çıkışta 65tl cezayı yemiştik. O gün plaka değişti ve araç bnm üzerime oldu. O kesilen ceza kime gitti bilmiyorum. :)

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2013 18:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Kan grubu: ARh+
Konuyu hortlatacağım ama bugün MTV sorgulatmak için girince trafik cezası kesilmiş.Bana tebliğ felanda yapılmadı nasıl oluyor bu iş.

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 4022_o.jpg

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2013 19:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Tebliğ tarihi yazdığına göre muhtara bırakılmış olabilir. Muhtara bırakıldığı gün size tebliğ edildiği tarih sayılır. Önce muhtara uğrayıp bir sorun, ondan sonra kritik yaparız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2013 20:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Yarın gidip sorayim artık.İkameti de cezadan bir gün önce buraya aldırmıştım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2013 14:46 

hikayeme bakın..

tarih 10 ekim 2012.. yer ankara.. ankara'daki ikametimize bir bildirim geliyor.. yazan; antalya muratpaşa vergi dairesi.. 07 bilmem ne plakalı cz marka (modeli, yaşı yok) motorsikletinizin 1983-84-85-86.......... tarihli motorlu taşıt vergilerinizi ödemediğinizden hareketle, toplam faizleriyle birlikte 381 tl. (allaha şükür yine de) antalya vergi dairesine ödemeniz...

kime yazılmış; 65 yaşındaki anneme...

yani annemin bir zamanlar motoru varmış.. cz marka bilmem ne.. hem de 80'li yıllarda.. almış, binmiş, sonra da satmış.. vergilerini de yatırmamış...vay anam vay...

hemen en son yazacağım cümleyi gireyim : devletin sizden bir alacağı varsa, sizi arar bulur..

anlaşıldığı üzere.. devletin böyle bir alacağı varmış bizden.. muratpaşa vergi dairesi de artık seçmen kaydından mı buldu neyse, ankara'da bilmem ne caddesinde olduğumuzu öğrenmiş.. hemen dayamış yazıyı..

olay şu... babamın hep yaptığı gibi, al vosvosu ver 131'i bab-ında yaptığı bir alışverişten böyle bir motosiklet gelmiş vaktiyle.. onu da anamın üzerine yapmış!!!! hayret, herhalde hayatında tek yaptığı şey annemin üzerine.. artık orada da nasıl bir çakallık varsa artık bilemiyorum... sadede geleyim..

motosiklet cz, araştırınca eski konya motosikletlerinden olduğunu anladım... zamanında alanya-manavgat yerlisi pek bi severdi konyadan motor getirmeyi.. konyanın bir de huğlu tüfekleri vardır ya konumuzla pek bi alakası yok..

velhasılı.... bu motor babam birine satmış anlaşılan.. ama satışını vermemiş.. yine anladığım kadarıyla (eğer devletimiz bu kadar da ölücü değilse), trafik ile vergi dairesi bir anlaşma yapmış.. ve eski ruhsatları kapatmak, tescilleri iptal etmek vs. vs sebepler sebebiyle... dur biz şunlara bir MTV bindirelim de bak bizi hemen nasıl buluyorlar demiş...

hakkaten bulduk adamları.. önce bir güzel mtv'leri faiziynen ödedik.. sonra ruhsat kayıp dilekçesi ile kemikleri bilmem ne çöplüğünde çoktan çürümüş olan cz'mize bir de ruhsat çıkarttık.. bilmem kaç para.. sonra da trafikten çekme dilekçesi ve ruhsat sayfasının tekrar yenilenmesiyle kapanışı yaptık...

anacığımın imzayı haiz yetkili olması nedeniyle de birkaç da taksi parası umumiyetle ve memnuniyetle ödedik.. devlete olan vazifemizi de böylece yerine getirmiş olduk...

aralarda bir yerlerde kapanış cümlesini yazmıştım zaten.. hoşÇakalın.. çakalın.....=?!?!?**!!***

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2013 16:34 
Kullanıcı avatarı

turizmpsikoloğu yazdı:
hikayeme bakın..

tarih 10 ekim 2012.. yer ankara.. ankara'daki ikametimize bir bildirim geliyor.. yazan; antalya muratpaşa vergi dairesi.. 07 bilmem ne plakalı cz marka (modeli, yaşı yok) motorsikletinizin 1983-84-85-86.......... tarihli motorlu taşıt vergilerinizi ödemediğinizden hareketle, toplam faizleriyle birlikte 381 tl. (allaha şükür yine de) antalya vergi dairesine ödemeniz...

kime yazılmış; 65 yaşındaki anneme...

yani annemin bir zamanlar motoru varmış.. cz marka bilmem ne.. hem de 80'li yıllarda.. almış, binmiş, sonra da satmış.. vergilerini de yatırmamış...vay anam vay...

hemen en son yazacağım cümleyi gireyim : devletin sizden bir alacağı varsa, sizi arar bulur..

anlaşıldığı üzere.. devletin böyle bir alacağı varmış bizden.. muratpaşa vergi dairesi de artık seçmen kaydından mı buldu neyse, ankara'da bilmem ne caddesinde olduğumuzu öğrenmiş.. hemen dayamış yazıyı..

olay şu... babamın hep yaptığı gibi, al vosvosu ver 131'i bab-ında yaptığı bir alışverişten böyle bir motosiklet gelmiş vaktiyle.. onu da anamın üzerine yapmış!!!! hayret, herhalde hayatında tek yaptığı şey annemin üzerine.. artık orada da nasıl bir çakallık varsa artık bilemiyorum... sadede geleyim..

motosiklet cz, araştırınca eski konya motosikletlerinden olduğunu anladım... zamanında alanya-manavgat yerlisi pek bi severdi konyadan motor getirmeyi.. konyanın bir de huğlu tüfekleri vardır ya konumuzla pek bi alakası yok..

velhasılı.... bu motor babam birine satmış anlaşılan.. ama satışını vermemiş.. yine anladığım kadarıyla (eğer devletimiz bu kadar da ölücü değilse), trafik ile vergi dairesi bir anlaşma yapmış.. ve eski ruhsatları kapatmak, tescilleri iptal etmek vs. vs sebepler sebebiyle... dur biz şunlara bir MTV bindirelim de bak bizi hemen nasıl buluyorlar demiş...

hakkaten bulduk adamları.. önce bir güzel mtv'leri faiziynen ödedik.. sonra ruhsat kayıp dilekçesi ile kemikleri bilmem ne çöplüğünde çoktan çürümüş olan cz'mize bir de ruhsat çıkarttık.. bilmem kaç para.. sonra da trafikten çekme dilekçesi ve ruhsat sayfasının tekrar yenilenmesiyle kapanışı yaptık...

anacığımın imzayı haiz yetkili olması nedeniyle de birkaç da taksi parası umumiyetle ve memnuniyetle ödedik.. devlete olan vazifemizi de böylece yerine getirmiş olduk...

aralarda bir yerlerde kapanış cümlesini yazmıştım zaten.. hoşÇakalın.. çakalın.....=?!?!?**!!***

Serin hikayeymis hakikaten :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2013 22:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Cezayı ödedik.Öğretmen arkadaşa hastane gitmek için emanet vermiştim aracı o sırada yemiş cezayı.Benim canımı sıkan ceza niye bana ulaşmadı :/ Özürlüler için ayrılmış park yerine çekmek amma tuzluymuş :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Oca 2013 13:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
bu ceza sisteminide sistemi yapanında Allah belasını versin. fazladan ödediğimiz paralar kime gidiyorsa haram zıkkım olsun.

geçen sene tekirdağ çıkışında hız yüzünden fotoğrafım çekilmişti gece. ceza gelebileceğini tahmin ediyordum. sürekli vergi dairesi ve garanti internet şubesinden takip ediyordum geçen güne kadar hiçbir ceza çıkmıyordu. dün mtv yi ödemek için internet şubesine girdim birde ceza ya bakayım dedim %) şoka girdim.
08/2012 de ceza yemişim 10/2012 de tebliğ edilmiş ben daha yeni görüyorum süreklide takip etmeme rağmen.
319 tl ceza 31,90 tl de gecikme faizi geçirmişler.
trafik şubeye gittim postane sizi evde bulamayınca muhtara bırakmıştır dedi (kapıya geldik sizi bulamadık diye not da yok gelmediklerinden eminim evde sürekli insan var çünkü). muhtara gittim geçen senenin tebligatlarını geri yolladık dedi, peki bana birşey geldimi dedim haberi yok :shock: . ordan postaneye gittim biz bilgi göremiyoruz dedi.
vergi dairesinde aldım soluğu beyefendi burdan biz işlem yapamıyoruz evraklar trafik şubeye gitmiş artık yapabileceğiniz birşey yok anca cezayı ödeyip mahkemede itiraz edersiniz ondan da sonuç çıkmaz dedi.

gte giren şemsiye açılmaz deyip herzamanki gibi 350 tl yi bayıldım. elime ulaşsaydı tebligat en azından cezayı erken ödeyip %25 indirimli ve gecikme faizi olmadan ödiycekti.
valla arkadaşlar bu devlet yolunu bulmuş. milleti kendilerine gebe bırakmışlar ne diyim Allah belalarını versin demekten başka bir çare yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2013 12:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 3008
Meslek: Information Technology
Bende geçen muayene için randevu almak istediğimde randevu alamamışdım trafik cezası yemişim haberim yok ama tutar düşük olduğu için hemen ödemiştim ama saçmalığa bakın ben cezayı 17.05.2011 de yemişim ve sözde bana 24.07.2012 tarihinde tebliğ edilmiş gözükmehte idi ceza 64 TL. 18 TL gibi birde faiz ödemişdim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: