Zaman: 23 Oca 2026 00:27

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt ses sorunu !
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 22:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
Takla atmis araba alsam anca bu kadar sıkıntı yasardim heralde at arabasi hassasiyeti amortisorleri,yol sesi, ruzgar sesi, cam tikirtisi, icerden gelen takur tukur sesler, fren gicirtisi, sofor koltugundan gelen gicirti, simdi bide dreksiyondan gelen tikirti sesi eklendi cok severek almistim dha arac 27000 km de nefret ettim bidaha mitsumu? Bisikletle gezerim daha iyi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 22:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: mitsubishi colt 1.3 invite
Meslek: Pegasus Yer işletme uzm
Kan grubu: o rh
Coltu satıp bir wv alın bu sorunların hiçbiri yok ama coltun 2 katı bir ücret ödemeniz gerekecek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Şub 2013 22:50 
Sorun dediğiniz sadece seslermiş. Ben lada ya da binmiş bir kullanıcı olarak sesleri hiç sorun etmedim :) . Yalnız hep soruyorum ve içinden bir türlü çıkamıyorum ; Bu paraya bu arabayı nasıl yapmışlar diye.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 00:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
ralli///art yazdı:
Takla atmis araba alsam anca bu kadar sıkıntı yasardim heralde at arabasi hassasiyeti amortisorleri,yol sesi, ruzgar sesi, cam tikirtisi, icerden gelen takur tukur sesler, fren gicirtisi, sofor koltugundan gelen gicirti, simdi bide dreksiyondan gelen tikirti sesi eklendi cok severek almistim dha arac 27000 km de nefret ettim bidaha mitsumu? Bisikletle gezerim daha iyi...

Alpay,
Aynı segmentte aynı ücret aralığındaki diğer araçlara binsen coltu ararsın bence. En basitinden en çok benzeyen getze bin bi kere Colt'a aşık olursun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 01:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Aynı dertlerden bende muzdaripim acayip sinir bozucu

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 01:24 
Yav honda da neredeyse gündüz vakti adam düdüklüyolar. Jazzın baz donanımlı arabasına 41000 tl istiyolar. Ne varmış bu arabada şaştım doğrusu, cruse kontrol bile yok. Düşünsene abi yıl 2013 41000tl veriyorsun arabada sadece abs havayastığı ıvır zıvır var.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 01:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Salih hocam doğru söylüyorsunuz. Ancak sesler sinirlerimi bozuyor arabanın sağına soluna peçete sıkıştırdım sessiz gideyim diye biraz susuyor sonra başlıyor tekrar

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 10:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
havalar ısınsın geçer ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 10:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
alpaycım egsozu taktır tekrar araçtan gelen hiç bir sesi duymazsın :) yer gökü inletiyo senin egsoz nede olsa :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 11:05 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Salih yazdı:
Yalnız hep soruyorum ve içinden bir türlü çıkamıyorum ; Bu paraya bu arabayı nasıl yapmışlar diye.

Bende bu soruyu çok sormuştum. Bir vw olsa, tekniğini bile o paraya alamazdık...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 11:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Demir
Araç: Yok
Meslek: Memur
Bu konuyu acmayi bende dusunmustum ama acmadim. Coltta yasadigim skintilari sahin doganda yasamazdim heralde. Anlayan yok servis bitik bir sorun oluyo sanayiye gitsen anlayan yok servise gitsen hem anlamiyor hemde duduklemeye calisanlar ve daha binlerce sorun. Konfor desen sifir yol tutus iyi ama viraja girdiginde resmen yan yatacak diye korkuyordum defalarca kici atti virajlarda. 9 ay dayandim. Bi daha mitsu almak mi asla demiyorum ama bi daha colt almak mi asla derim kesinlikle. Cok memmun olanlar olabilir ama bu benim dusuncelerime karsi cikmalarini gerektirmez ve yasadigim sorunlari gidermis olmaz. Kendi kisisel fikrim olarak colt bi japon aracina yakismayan sorunlar cikarmakta. Az falanda yakmiyor ozellikle sehir icinde. Sehir disinada ciktigimda hic 8-9 litre ortalama altini gormedim. Ortalama hizim 140-160 civqri giderken yoksa 80 ile gidersen butun arabalar az yakiyor zaten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 12:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Coltun ses alma problemi hariç başka problemi yok bence. Ön göğüsten gelen tıkırtılar da beni rahatsız edecek kadar abartılı gelmiyor bana. O kadar ses kadı arabasında da olur. Şikayetçi olan arkadaşlar elbette söylediklerinde haklıdırlar ancak Colt'un eline Jazz ve Polo haricinde hiç biri su dökemez. Onların da fiyatı ortada.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 12:07 
aLeN yazdı:
Bu konuyu acmayi bende dusunmustum ama acmadim. Coltta yasadigim skintilari sahin doganda yasamazdim heralde. Anlayan yok servis bitik bir sorun oluyo sanayiye gitsen anlayan yok servise gitsen hem anlamiyor hemde duduklemeye calisanlar ve daha binlerce sorun. Konfor desen sifir yol tutus iyi ama viraja girdiginde resmen yan yatacak diye korkuyordum defalarca kici atti virajlarda. 9 ay dayandim. Bi daha mitsu almak mi asla demiyorum ama bi daha colt almak mi asla derim kesinlikle. Cok memmun olanlar olabilir ama bu benim dusuncelerime karsi cikmalarini gerektirmez ve yasadigim sorunlari gidermis olmaz. Kendi kisisel fikrim olarak colt bi japon aracina yakismayan sorunlar cikarmakta. Az falanda yakmiyor ozellikle sehir icinde. Sehir disinada ciktigimda hic 8-9 litre ortalama altini gormedim. Ortalama hizim 140-160 civqri giderken yoksa 80 ile gidersen butun arabalar az yakiyor zaten.

Servis konusunda haklısın. Büyük şehirler hariç ( istanbul ,İzmir vb..) servisler sorunlu. Hiç anlamıyolar. Sanki adam ilk defa colt görmüş gibi bakıyor. Yakıt konusunda hakkını yememek lazım ne şehir içi ne şehir dışı hiçbir zaman 8-9 litre ortalama görmedim. Kış mevsiminde ve şehir dışı ortalama hız 110. 5,7 litre. 90 hız ile gidersem 4,8-5 litre yakıyor. Şehir içinde 6-7 litrelerde geziyor. Mivec motoru anlamak lazım biraz. Eğer hırçın kullanırsan gözünün yaşına bakmaz yakıtı içer, eğer sakin kullanırsan koklar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 12:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Bi an Citroën forumuna girdim sandım :)

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 13:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Salih yazdı:
Sorun dediğiniz sadece seslermiş. Ben lada ya da binmiş bir kullanıcı olarak sesleri hiç sorun etmedim :) . Yalnız hep soruyorum ve içinden bir türlü çıkamıyorum ; Bu paraya bu arabayı nasıl yapmışlar diye.

Ne sesi yahu dreksiyondaki sadece ses problemimi sizce? Ayrica konfordan eser yok tasli yolda adamin belini kirar colt denen arac ben dha once mazda323 jazz ve corsa kullandim kuzenimde getz sahibi aralarinda en rahatsiz arac cok buyuk farkla colttur. Dandik dediginiz getz bile cok daha rahat arica colt kadar on takimi ses yapmiyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 13:24 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Servis ve sanayinin aracı bilmemesinin sebebi nedir bir düşünün derim :hot:

Colt ile;
İstanbul içi ortalamam 7 litreyi geçmedi.
Çok tehlikeli ve sert makaslara girip sorunsuz çıktım.
Kullandığım bir yıl boyunca bir kere bile mekanik bir sorun çıkarmadı.

Sağından solundan ufak tefek sesler geliyordu, ama imzamdaki diğer araçların hepsinden de geliyordu.
Henüz o konfora(tamamen sessiz, tıkırtısız) geçemediğim için Colt'a haksızlık edemiyorum.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 14:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Olumsuz yazılanların hiçbirine katılmıyorum. Colt tam bir F/P aracıdır. Eksikleri tabiki vardır. Kullananlara bakarsanız zaten bu eksiklikleri bilerek alır. Sizler zannediyorum bu aracı rastgele aldınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 14:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Demir
Araç: Yok
Meslek: Memur
Evo34 yazdı:
Servis ve sanayinin aracı bilmemesinin sebebi nedir bir düşünün derim :hot:

Colt ile;
İstanbul içi ortalamam 7 litreyi geçmedi.
Çok tehlikeli ve sert makaslara girip sorunsuz çıktım.
Kullandığım bir yıl boyunca bir kere bile mekanik bir sorun çıkarmadı.

Sağından solundan ufak tefek sesler geliyordu, ama imzamdaki diğer araçların hepsinden de geliyordu.
Henüz o konfora(tamamen sessiz, tıkırtısız) geçemediğim için Colt'a haksızlık edemiyorum.

Colt ile Sehir ici ortalamam asla 8.9 un altina inmedi. Simdi ki aracim tam otomatik fabrika verisi 9.6 olan bi arac ve ayni guzergahta ortalama yakitim 9.8 sehir disi colt ile 8 litre civari hiz 140 160 ayni guzergah su an ki aracimda ise 7 litre. anlatabildim mi?
9 ay kullandim her ay sanayiye goturuyordu beni hemen hemen. Su anki aracimi 6 aydir kullaniyorum daha bi kere gitmedim.

Ayrica sanayide aractan anlamayan olabilir anlarim ama servisi bile aractan anlamiyorsa ustune sana resmen kazik atmaya calisiyorsa sence de bi sorum yok mu?

Burada baska biri gelmis demis ki bunlar coltun bilinen sorunlari siz bu araci hic bilmeden mi aldiniz bilmem ne. Sadece guldum. Ben coltun sileceklerinin ustundeki isaretlere kadar inceledim alirken ve fark etmediyseniz henuz bi daha okuyun msjimi nelerden sikayetci oldugumu iyice bi anlayin sonra elestirin beni.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 14:44 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sizin aracınıza özgü bir problem olmuş olabilir,
bu tüm Colt'lar böyledir anlamına gelmemeli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Şub 2013 14:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Kesinlikle yanlış anlamayın, size karşı bir şey söyleyeceğimden veya tez öne süreceğimden değil ama her ay neden sanayiye gitmek zorunda kaldığınızı merak ettim. Neticede şans faktörüne de inanırım araba ve elektronik eşya olaylarında.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 101 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye