Zaman: 18 Kas 2025 22:11

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2014 09:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: colt amt
Meslek: Kamu-Bilgi sist. ve haberleşme
Kan grubu: arh-
Kendi tecrübelerimle ve bildiğim kadarı ile sizi bilgilendirmeye çalışayım.Öncelikle ampül konusunda (55-60wattlık) ıslak veya kuru zeminde sarı ampülle net aydılatma yoksa 3 seçenek vardır.Akü ,Şarj dinamosu veya far ayarı.Akü kontrolü şöyle yapıyorum ben.Araç çalışıyorken multimetre ile aküden ölçüm yapıyorum 13,8 - 14.5 volt gibi bir değer varsa şarj dinamonda sıkıntı yoktur.Bu şekilde ölçüm yaparken aracı stop edip hemen tekrar ölçüm yapıyorum eğer voltaj 13.8 - 13.5 aralığında ise aküdede sıkıntı yok ve şarjı tutyor demektir.Bunlarda sıkıntı yoksa far ayarına baktırın derim.Birde beyaz ışığın ıslak zemin prformansı herzaman kötüdür.(xenonlar dahil)

Gelelim ikinci soruya; Opsiyondan kastı araçda akım çeken yüke binen donanım varsa o zaman biraz daha büyük akü takın demiş.Buna en büyük örnek ek ses sistemleridir yüksek waatlı anfiler o kadar akım çekerki voltaj kaybını azaltmak için araya max değerlerde kondansatör takılır hatta buda yetmez ek akü :) gibi gibi ...

Sonuç olarak akü sağlamsa değiiştrsenizde pek fark olmaz.Size tavsiyem xenon dur. 35w 4000 lümen 4300k veya 6000k olacak.Kısaları xenon,uzunları halojen yanacak şekilde çok rahat bir görüş sağlarsınız.Yok xenon işine girmem dersenizde daha önceki aracım suzuki swiftti ondaki soket tipide h4 ben ona şu ürünü almıştım xenon kadar net aydınlatma sağlıyordu.http://www.hepsiburada.com/liste/produc ... wwod_WsA6w
İyi çalışmalar kolay gelsin :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2014 12:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
Kan grubu: AB+
sizin derdiniz aküyle bağlantılı değil motor çalıştıktan sonra akü misafir sanatçı rolündedir bir işlevi yoktur.

yağmurlu havalarda asfaltın far hüzmelerini "emmesi" bilinen bir durumdur. o yüzden yağışlı havada hızınızı azaltın denir.

Far ayarınızı kontrol ettirmeyi deneyin.

Merceksiz fara LÜTFEN xenon takmayın gece siz görüyor olabilirsiniz ama karşıdan gelenin (hatta önünüzdeki aracın) bütün görme kabiliteyini elinden alıp trafiği tehlikeye sokuyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2014 17:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: uğur
Araç: colt amt 2005
Meslek: i.k sorumlusu
Kan grubu: B+
sevgili arkadaşım öncelikle 6-7 yıl giden akü hiç duymadım. far ampülü içinse yağmurlu havayla normal hava koşulları bir olmaz, aynı görüş mesafesini asla yakalayamazsınız. akü seçimi 60 amper ideal bence, far ampülü içinse bir oto elektrikçisine gidin size en uygun olanını tavsiye edecektir. zenon falanda düşünmeyin bence muayenede sıkıntı oluyor artı olarak düşünseniz bile sadece uzun farlara takdırın derim. yol boşken kimse rahatsız olmaz en azından. saygılarımla,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2014 23:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Farların ön yüzleri temiz mi? içinde pislik var mı?

Mesut sürekli akşamları ve özellikle yağmurlu havalarda aydınlatmadan şikayetçi idi, tanıdığım ve iyi muhabbetim olan usta ön farlarına sağlam bir işlem yaptı. Mesutun farlar şu anda on numara oldu.

Makyajlıda far yüzeyinde problem olan duymadım. Üstüne ben sağ farımı çıkma aldım, küçük bir kırıktan ötürü içten çamur lekeleri duruyor. müsait zamanda gidip söktürüp temizletecektim 1yıldır öyle duruyor.

Psikolojik olabilir mi? geceleri güneş gibi aydınlatma olmaz ama işinizi görecek düzeyde aydınlatmalı. kuru havada kısa far 50mt uzağa kadar gidebilmeli... Aydınlatmasından şikayetçi olmayan bir arkadaşınızla boş karanlık bir yerde kısalarla karşılaştırma yapın... Belki normaldir ama siz daha fazlasını istiyorsunuzdur?

Bunlar önerilerdir. Yanlış anlamayın :)

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ara 2014 01:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: kubilay
Araç: colt 1.3 amt
Meslek: BİLİŞİM
philps extreme vision öneririm tartışmasız en iyi ampül 115 gibi bir fiyatı var normalde çok iyi bir fiyata alabileceğiniz bi yer var 65 tl ye şu an alabilirsiniz orjinal ürün
http://www.demirciogluoto.com/oto-ampul ... nd=Philips

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2015 02:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: sercan
Araç: mitsubishi colt 2013
Meslek: memur
Aküm 42 amper .Kısalar yanarken cami kapatacak olsam farin biraz sonuklestigini gördüm oldukça moral bozucu ve yetersiz.bi buçuk yıldır karda buzda daima tek marsta çalıştı fakat daha kuvvetli bi aku daha iyi olabilir.xenon muayene de ağır kusur olarak aklımda kalmış. Iç aydınlatma ve arka plakalık için de Philips aldım ve memnunum.bilginize

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2015 02:16 
Kullanıcı avatarı

Bu arada amerikan park ve xenon bağlama sebebi ayrıca bilginiz olsun arkadaşlar. ..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2015 16:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat
Araç: Lancer için Beklemedeyim
Meslek: Bilgisayar Programcılığı
Tek derdimiz silecek, farların yetersiz aydınlatması gibi gibi. Çok şükür allah nazarlardan saklasın :D

Benim araçta da düşük olduğunu sezer gibiyim. Fakat o kadar da kafaya takılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Mesela ben _opeth'in önerisiyle farları diş macunu ve fırçasıyla bir güzel fırçaladım. Daha sonra bol suyla temizledim, güzel oldu sanki biraz daha aydınlattı gibi. İlaveten fırçalayınca baya bi kirde atıyor(aydınlatma bu yüzden olsa gerek :D ). Yıkamaya çok aldanmamak gerekiyormuş :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2015 02:58 
Kullanıcı avatarı

Ilginc bi yöntem denemek lazim;-)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Oca 2015 10:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: electro
Araç: yok
Meslek: elektronik
Araçlarımızdaki aküler starter akü olup, marştan sonra besleme yapmaz, işi şarj dinamosu sağlıyor bundan sonra. görme ve görünmeyle ilgili problemler ise daha iyi far tasarımlarıyla aşılabilir, H4 leriniz yerine, bittiklerinde NB unlimited a geçiş yaparsınız, kötü hava şartları için ise Osramın Allseason Super ampulleri var, bunları sislere takarsanız hem ihtiyacınız olduğu an açarsınız, hemde normal ampulün sürüş keyfine devam edersiniz :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2015 11:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: colt
Meslek: öğretmen
Aynı sorun bende de vardı.75 TL Philips aldım fayda etmedi ve bende mercek taktım hatta formda birkaç arkadaşa daha mercek takacağım. İlgilenirsen buradan bakabilirsiniz viewtopic.php?t=8786

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: