Zaman: 20 Oca 2026 08:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat





Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 01:15 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15 Tem 2013 00:56
Mesajlar: 2
İsim: oguz
Araç: Honda Jazz 2002 1.4 Otomatik
Meslek: Mağazacılık
Kan grubu: A-
Yaş: 33
Arkadaşlar merhaba.
Birkaç gündür forumunuzu ziyaretçi olarak takip ediyordum.Burda yazılanları okudukça resmen colt konusunda gaza gelmiş durumdayım.
İlk aracım 2004 peguet 206 xline otomatikti.2 Sene acemiliğimizi attıktan sonra 2002 otomatik honda jazz ile değiştirdik.
Honda jazz'ı yaklaşık 1 senedir kullanıyoruz ve klasik sorunsuz bir honda jazz.Şahsi fikrim ise kalas gibi bir araba.Sırf babalarımızdan gelen "honda iyidir"mantığıyla kayınpeder onaylı alınmış bir araç.Konfor keyif yenilik deseniz bence vasat bir araç.Ben otomobilde teknolojisi yüksek/temiz durumda bir araç sahibi olmayı tercih ederdim.
Şuanda 2009 amt invite modeline odaklanmış durumdayım.Aracıma göre çok çok artısı olan bir araç colt.Fonksiyonel direksiyon,hız sabitleme,yol bilgisayarı gibi özellikleri benim için fark yaratacak özellikler.Ayrıca km'si 50.000 civarı bir araç almayı planladığımdan bana en azından 2-3 sene rahat binilebilecek bir araç gibi geliyor.Jazz'ı satmak istesek saçma 2.el piayasadaki gücünden dolayı muhtemelen 1-2 içinde hallolabilir herhalde.
Güvenlik konusu en takık olduğum konu. 2 Yaşındaki ufak kızımla trafiğe çıktığımda hele ki sol arkadan(kızımın koltuğunun olduğu taraf) bana doğru yanaşan her arabaya inip saldırma potansiyelim olabiliyor.
Colt bu konuda emin oldum ki daha güvenli de bir araç.
Ama malum ülkem şartlarında 2009 colt'a 23.000 civarı bir para versek 2-3 sene sonra bu araç ne değerde olabilir?
Siz forumdaki deneyimli dostlardan fikir almak isterim.Benzer konu aradım ama bulamadım.Varsa da hoşgörün artık.
Böyle bir değişim yapılır mı ne dersiniz?Kalas jazz'ım yerine mis gibi temiz bir colt daha mantıklı olmaz mı?
Kayınpeder duysa bu yazdıklarımı kesin trip yapar ama otomobil esnafı kafası işte o da haklı.Jazz daha çok tutulur colt'dan diyor başka bişey demiyor.
Değerleri yorum/fikir/yönlendirmelerinizi bekliyorum.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 09:37 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 27 Mar 2013 10:27
Mesajlar: 542
İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Yaş: 33
Öncelikle 2002 model jazzın piyasası nedir? (sanırım 21.000-22.000 civarı)
Eğer piyasası yüzünden jazz tavsiye edenler varsa, şu an jazzın piyasası mechul çünkü bir arkadaşım sıfır jazz alacaktı ve honda bayisinin verdiği cevap " sıfırı gelmeyecek 1.5 yıl da gelmez ne olacağını bilemiyoruz". Aynı zamanda forumlardan okuduğum kadarıyla yeni gelen jazz lar çinde üretiliyormuş ve kalite sorunları yaşıyormuş. Bu sebeple ikinci el piyasası bu durumda etkilenebilir. Haa diyelim ki etkilenmedi şu an 11 yaşında arabaya biniyorsunuz ve 12 yaş korozyon ve pas garantisinin sınırına ulaşmışsınız, artık aracınızda çürümeler başlarsa satmak yine zorlaşabilir, bu sebeple model yükseltmek mantıklı olabilir. Markası ne olursa olsun şu an 11 yaşında B sınıfı bir arabaya 20.000 TL ve üzeri para vermem.
Şu an 21.000-22.000 parayla daha modelli ve daha donanımlı bir colt alabilirsiniz, 2-3 yıl sonra aracın değeri ne olur demişsiniz, bence hiçbir arabanın 2-3 yıl sonra değeri belli değil gelişen teknoloji ve durumlara göre herşey etkilenir, eğer coltun piyasası etkilenmişe muhakkak toyota corollaların, honda civiclerin, wolksvagen jettaların da piyasası etkilenmiş demektir.
Bende şu an colt var bu paraya binilebilicek en kaliteli, en sorunsuz, en donanımlı arabaya biniyorum bu paraya başka araba yok bu konuda da iddalıyım.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 10:45 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 19 Nis 2011 11:46
Mesajlar: 296
Şehir: BURSA
İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
Yaş: 35
İmas çok güzel özetlemiş.bu paralara az yakan çok kaçan 4 hava yastıklı hız sabitlemesi abs .,..olan başka araç yok...colt her ihtiyaca cevap veriyor...kayın pederi takma derim arabaya sen biniyorsun sen tercih etmelisin.

_________________
Mitsubishi Colt-2010-Amt
Km:28.000
Navi: Next YE-G 535
Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 11:22 
Çevrimdışı
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 09 Eyl 2011 17:15
Mesajlar: 2479
Şehir: İstanbul
İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Yaş: 35
Oğuz aramıza hoşgeldin.
Tam olarak senin istediğin araca sahip olmuş biri olarak, imzamda bulunan incelemeyi okumanı öneririm.

Yorum olarak da;
Ülkemizde otomotiv sektörü yükselen bir piyasada ilerliyor.
Bu yıl 20-23 bin liraya alacağın bir otomobil, büyük bir kaza geçirmediği sürece 3-4 yıl sonunda çok rahatlıkla karlı bir şekilde satılacaktır.
Bu durum sadece Colt için değil, tüm otomotiv piyasası için geçerlidir.

Son olarak;
Bana göre Honda bir alışkanlıktır,
Mitsubishi ise Aşk'tır :good:

_________________
Arabalarım/Testlerim
Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 15:30 
Çevrimdışı
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 22 Ara 2009 11:20
Mesajlar: 4626
Şehir: Antalya
İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Yaş: 33
moon yazdı:
Güvenlik konusu en takık olduğum konu. 2 Yaşındaki ufak kızımla trafiğe çıktığımda hele ki sol arkadan(kızımın koltuğunun olduğu taraf) bana doğru yanaşan her arabaya inip saldırma potansiyelim olabiliyor.
Colt bu konuda emin oldum ki daha güvenli de bir araç.
.


Oğuz Abi Merhaba,

Bu satırlarımı Honda kullanıcısı ama Mitsubishi sürücüsü olarak yazıyorum :)

Colt erkek arabasıdır...Kurtul da gel sen de :)

not: Colt 2 havayastıklı versiyonu ile EURO NCAPten 4 yıldız almıştır ki INVITE 4 havayastıklıdır... Mercedes- Mitsubishi ortaklaşa müthis bir Alman- Japon melezi çıkarmış ortaya Oğuz Abim hala bekliyor karşı yakada :)

_________________
DH"da dış kapının mandalı olmak ya da MCT"de ev sahibi olmak...Seçmek için farkında olmak gerek...Evinize hoşgeldiniz...


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 19:24 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 15 Tem 2013 00:56
Mesajlar: 2
İsim: oguz
Araç: Honda Jazz 2002 1.4 Otomatik
Meslek: Mağazacılık
Kan grubu: A-
Yaş: 33
Değerli fikirleriniz ve iyiniyetiniz için teşekkürler arkadaşlar.

Şuan gözüme ilk çarpan araç bu oldu.Bende Bursa'da olmamdan dolayı kolayıma geldi açıkçası.Araçta sol ön kapıda değişiklik ve sol ön tampon ve çamurlukta sanırım boya varmış.Anlaşılan soldan kazası olmuş ve 2 ay kazadan sorguladığımda 622 ve 2283 tl hasar kaydı çıkmakta.Fiyat tam düşündüğüm rakam aralığında.Benim aracı satsam kafa kafaya gelir neredeyse.Artık zaten ok yaydan çıktı.Jazz satılır colt alınırmıdan bu araç alınır mı kısmına kadar ilerledim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 1026/detay


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 21:33 
Çevrimdışı
Kullanıcı avatarı

Kayıt: 19 Eyl 2011 09:44
Mesajlar: 927
Şehir: Bursa
İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Yaş: 36
Oğuz bey şimdiden hayırlı olsun. Doğru bir karar vermişsiniz.
Ilhandaki araç komşumun aracı. Eğer girmeye gelecek olursanız gelmişken bana da uğrayın. (işyerinden komşum olur ) hem tanışır hem de bir kahve içeriz.


Başa Dön
 Profil  
Alıntı ile cevapla  
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat


Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir


Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
cron
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye