Zaman: 19 Oca 2026 18:41

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2013 05:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilkay
Araç: carisma 2000
Meslek: veteriner hekim
Kan grubu: aRh-
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kendimden bahsedeyim şuan 2000 carisma sahibiyim, veteriner hekim olduğum için bu güne kadar birçok araba değiştirdim. Beni en çok etkileyen 98 mazda 626 sedan dı, onun üstüne denemediğim çok çok yüksek model araç kalmadı ama hiçbiri onun gibi değil hakkını yiyemem. Gel zaman git zaman mecburiyetten 2000 model bir carisma aldım ön takım, arka burçlar, 4 amörtisör, tüm balatalar, tampon ve rüzgarlıkta olan çatlakların tamir ve boyası, cam düğmesi problemleri ve hepsinin değişmesi, egzost sorunları vs arabayı lpg taktırıp işletmek dahil 4000 tl belki de daha fazla masraf edip adam ettim. Ayrıca araç içi karbon fiber kaplama gösterge panelinin mavi led ile değiştirilmesi gibi bir sürü masraf ettim. Carismayla bu kadar uğraşmamın iki sebebi var; 1. si görev yaptığım bölgede zaman geçirebilecek hiçbir aktivite olmayışı, 2. si bu aracın motoruna olan güvenim. Alır almaz bir ay içinde 12000 km yaptım tık demedi. Ağrı Edirne arası sürekli git gel yapıyorum ve yolda mola vermek, uyumak hiç huyum değil lpg almak dışında asla durmam. O şartlarda bile aracım bir kere teklemedi. Şimdi eşime otomatik ve hb olan kırmızı bir araç almak istiyorum. Açıkçası Coltlar hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece birkaç kez içinde bulundum. Şöyle tarif edeyim; bir keresinden 200 km lik bir yolu aracın içinde 5 tane çam yarması olarak gittik ve ne sıkıştık ne rahatsız olduk ne de araba rampalarda vs çekmemezlik yaptı. Bi keresinde de yaklaşık 4 yıl önce araç kaç model bilmiyorum lpg li bi aracın yakacağı kadar benzinde yakarak aynı km yi gitti. Şimdi ben bu araçtan alsam mı almasam mı? Motor konusunda korkum yok ama yürür konusunda beni carisma kadar üzer mi? Dediğim gibi otomatik olmalı, dizel mi benzinli mi olmalı? Sıfır mı alsam 2. el mi? Bu araç konusunda beni aydınlatabilecek hertürlü bilgiye ihtiyacım var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2013 10:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Dizel düşük km ve temiz yok. Zaten sıfırı hiç yok. Aracın üretimi durdu o sebeple sıfırlar bitti biter. Ama temiz ikinci eli tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2013 10:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: mitsubishi colt-2010-amt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: AB+
Bende eşim için aldım.2.el fiyatların yüksek oldugu bir dönemdi gittim 0 aldım..bu birazda size kalmış..motor yürüyen aksam vs bu güne kadar bir arıza olmadı ...servise sadece bakıma gidiyorum....hiç düşnmedn al derim..

Yazlık:195/50/15 goodyear
Kışlık: 185/55/15 michelen alpin a3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2013 11:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Bence de düşünmeden alınacak bir araba. temiz bulursanız ciddi bir problem çıkaracağını düşünmüyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: