Zaman: 21 Oca 2026 19:46

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2013 03:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Coltla mutlu mesut geçiniyoruz ama :) küçük bir sorunu mct ailesine danışmak istedim.

Eski sahibi aracı sürtmüş, sürtmenin üstüne bir de biri kapıyla beraber sürtmüş. Kaskoyla yaptıracaktı ama benim bir an önce araç almam ve satıcının da vakti olmaması sebebiyle fiyattan düşelim dedik, çamurluk diye düşünüp fiyattan çamurluğu düşmüştük ama kapı da yamukmuş, kaporta boya yapan biri gösterdi...

Fotoğraflar silinmiş. Elimde yedekleri de yok.

Kapıyı açıkçası yaptırmak istemiyorum, gönlüm elvermiyor. Göçük keskin haltlı değil, boyamadan göçük düzelse, pasta ile de çiziklerin büyük bir kısmını hallettirebilsem bana kafi, öyle çiziksiz, sıfır gibi olsun derdinde değilim.

Çamurluk düzeltilip boyanacak onda yapılacak bir şey yok. Uygun bir zamanım olursa bir arkadaşımın referans oldugu firmaya da göstereceğim. Oradan da fiyat alacağım. Öte yandan da başka bir seçeneğim, çamurluğu bir kaportacıya düzelttirip eski boyacıma gitmek ama normal dükkanında boyuyor, fırın filan değil(ilk önce zımparalayıp, macunluyor, macun kuruyunca tekrar zımpara filan sonra astar, astarın üstüne aracın boyasını atıyor... Eski araçta memnun kalmıştım gerek fiyat, gerekse işçilik olarak. kapıya bi paket sigarasına polisaj makinesi ile g3 agır pasta atabilir, zaten eski sahibi boyatmış alırken ekspertizde kalın mikron çıkmıştı... Kapıdaki çizikler gider.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

En son kaan20 tarafından 13 Haz 2014 16:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2013 12:23 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
Kaporta işlemi yapmadan sadece boya işlemi için parça başı 150 TL fiyat istiyorlar piyasada.Kaporta düzeltme işlemi için 100 TL talep etmiş sizden.
Fiyat işlem için abartılı değil ama belki biraz daha düşük maliyetle yaptırabilirsiniz.Asıl önemli olan işçilik ve boyada ton farkı oluşmaması.Renk farkı ve kaportada dalgalanma oluştuktan sonra bedava yapsa ne fark eder.Bence işçiliği gerçekten iyi ise ve sonuçtan memnun kalacaksanız 50-100 lira gibi fiyat farkları için riske girmeyin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2013 13:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Tamam işçilik iyi dedi usta ama kapıya öyle demesi bende soru işareti oluşturdu. Bir de çamurluğu düzeltmek için kapıyı düzeltmek lazım filan dedi, yoksa çizgi olmaz dedi. Önümde passat b6 sahibine fiyat verip aracı yatırmak için götürüyorlardı. Kendim çamurluk düzeltme + boyaya götürsem 200e çıkar ama dediğiniz gibi 50tl fark için değmez. Ben kapı için uygun fiyatlı bir çözüm arıyorum. Hatta düzelmeyecekse öyle kalsın. Ben aracın sıfır gibi durmasını istemiyorum zaten. Boya atması olmasa çamurluğu bile uzun bir süre elletmezdim. Pis, kir içindeki aracı sağlı sollu çizen hayvansı varlıklar varken cillop gibi parıl parıl yaparsam 1-2yıla araçtaki çiziklerden kafayı yerim. En güzeli pis pis yamuk bırakmak.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2013 15:03 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
Benim önceki aracımın ön çamurluğuna bisiklet çarpmıştı ve göçük oluşmuştu.Keskin hatları olmadığı için şu cama ve düz zeminlere tutan vantuzların biraz büyük olanından almış çamurluğu dışa doğru çektirmiştim,gayette güzel olmuştu.Arada tekrar içe göçüyordu kendiliğinden ve ben tekrar çektiriyordum, bir süre sonra sabit kaldı tekrar göçmedi. Sizde böyle birşey deneyebilirsiniz,pastada küçük çizikleri giderecektir.Gerçekten kapı ve çamurluk bağlantısı banada alakasız geldi,sadece çamurluğu yaptırabilirsiniz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: