Zaman: 14 Kas 2025 00:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 15:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: murad
Araç: colt
Meslek: satış
Kan grubu: 0rh+
Buluşmadan sonra nedense model yükseltesim geldi. :)
2008 manuel Coltumu 2009-2010 amt ile değiştirsem mi diyorum.
fikirler?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 16:15 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Neden olmasın.
Yeni kasa daha hoş olur. AMT ilede daha keyifli bir sürüş sizi bekler :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 16:20 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Neden olmasın.
Yeni kasa daha hoş olur. AMT ilede daha keyifli bir sürüş sizi bekler :)

bende öyle düşünüyorum. sadece amt - manuel konusunda kararsızım.
kız kardeşimde corsa var triptonik, kullanırken hiç keyif almıyorum. gerçi bizim coltlarınki çok daha iyi diyorlar bende öyle olduğuna eminim.
fakat amt nin de rahatlığı bir başka.
kaşınıyoruz bakalım nasıl olcak :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 16:43 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Kaşıntı başladıysa sonu gelmeden rahat etmezsin :)
Şimdiden hayırlı olsun...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 16:48 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Kaşıntı başladıysa sonu gelmeden rahat etmezsin :)
Şimdiden hayırlı olsun...

eyvallah. aslında hiç kaşıntı yoktu da bu hafta ki buluşmadan sonra girdi aklıma.
hayırlısı diyelim. kafamıza yatan olursa yaparız birşeyler artık. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 17:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Ah bu kaşıntı neler yaptırıyor adama...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2013 17:56 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Ah bu kaşıntı neler yaptırıyor adama...

sonu nereye varacak hiç belli değil :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 01:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Ara ara arkadaşımın 1.3mjet'li easytronic corsa c aracını kullanıyorum. Colt'la karşılaştırılmaz bile. Araba resmen vites atarken acemi gibi silkeliyor aracı. Her viteste desem yeri... Colt tek kavrama ise, corsa çeyrek kavrama... Stop etmesi bile ayrı rezillik.. Arkadaşım tam durmasına yakın ileriden geriye mi aldı bi şey oldu stop etti araç :D

Corsa'dan dolayı ben de colt'u alacağım zaman çekincelerim oldu ama hiç alakası yokmuş onu anladım. Coltta 1'den 2'ye, 2'den 1'e biraz göze batıyor onun dışında gayet iyi vites geçişleri. Tam otomatikten colt'a geçtim, bir gün bile tam otomatiği aramadım.
Keşke daha önce geçseymişim dedim. AMT'yi manuel modda bile kullanmak zevkli... Şehir içi yoğunlukta ise kullanımınız AMT alın kararsız kalmayın :) Alacak olursanız dikkat edin, geri vites geçmeme durumları var son sürüm yazılım şart, hatta geri vites geçiyor olsa bile son sürüm atın, ciddi anlamda iyileşmeler oluyor.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 02:27 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
muradk2 yazdı:
Buluşmadan sonra nedense model yükseltesim geldi. :)
2008 manuel Coltumu 2009-2010 amt ile değiştirsem mi diyorum.
fikirler?

Bende de aynı düşünceler bir vakittir var. Kararsızlığımın sebebi yüksek modelin; 1.5 motoru ve instyle güvenlik paketli aracın yerini nasıl dolduracağı noktasında. Keşke değiştirmeseydim demek istemiyorum desem daha doğru olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 02:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Muradım test sürüşü şart. ;)
Eski kasa dizel AMT için çok olumlu bilgiler toplamıştım, eşim otomatik olsun ben de rahat kullanırım diyordu.
Ben manuel dört vites arabada öğrendim, otomatik bana yabancı, soğuk , itici gelmiştir. Park yerinde bir ileri bir geriden fazla otomatik araba kullanmamıştım.
O da arabalar güzeldi. 2001 de 98 E200 ve dodge dart 66 model :crazy:
Bir gün yolumun üzerinde satıcıda NS 315 plakalı Colt u gördüm, hanımı alıp gittim, satıcı bir tur atın dedi...
Çarpışan oto da tam keyif alırken zil çalarda araban dururya, ben güzergahı belirlemiş giderken aldığımız yere geri dönünce öyle oldu. Bir tur daha diyemedim adama. Ertesi gün gidip işlemleri yaptık.
Hiç istemediğim nedenlerden o arabadan ayrılıp yeni kasa sıfır araç aldım, renk aynı,vites aynı, plaka HK 315 :cry:

Şimdi sen yeni kasa düşünüyorsan arka kayar koltukları unut. :)
AMT alırsan invite, manuel alırsan Elegance düşünmelisin. ;) Bende AMT elegace var. 4 hava yastığı ve stepneye otomatik far değişilmez (yamur sensörünün eskisinden çok farkı yok)
Manuelde AS&Go ile alternatör bile değişmiş, incik boncuk eklenip Elegance olması da artı olarak görülebilir.

Ben iki sen sonra kaşınmaya başlarım, o zamana kadar mitsuya zaman tanıyorum, 1,6(ya kadar) otomatik hecback yada suv çıkarırsa (ASX bekliyorum) ne ala , yok sa Kıbrısa yerleşip Ralliart kullanırım. :P
Halen ilanlarda 1,5 AMT ararım, benzinliyse instyle , dizelse pert olmayanından bakıyorum... Sadece bakıyorum, sevabına

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 09:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ö.ÖLMEZ
Araç: Colt AMT
Meslek: Tekstil M
Kan grubu: A +
Çok güzel yazı olmuş, benimde alma hikayem buna yakın ve aynen bende hep düşünüyom 1,5 AMT Instyle nasıldır başta ondan mı alaydım diye :) ...

asma yazdı:
Bende AMT elegace var. 4 hava yastığı ve stepneye otomatik far değişilmez (yamur sensörünün eskisinden çok farkı yok)

Halen ilanlarda 1,5 AMT ararım, benzinliyse instyle , dizelse pert olmayanından bakıyorum... Sadece bakıyorum, sevabına

Birde bende 2010 Invite var 4 hava yastığı var ama stepne yok yine tamir kiti var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2013 09:51 
Kullanıcı avatarı

asma yazdı:
Muradım test sürüşü şart. ;)
Eski kasa dizel AMT için çok olumlu bilgiler toplamıştım, eşim otomatik olsun ben de rahat kullanırım diyordu.
Ben manuel dört vites arabada öğrendim, otomatik bana yabancı, soğuk , itici gelmiştir. Park yerinde bir ileri bir geriden fazla otomatik araba kullanmamıştım.
O da arabalar güzeldi. 2001 de 98 E200 ve dodge dart 66 model :crazy:
Bir gün yolumun üzerinde satıcıda NS 315 plakalı Colt u gördüm, hanımı alıp gittim, satıcı bir tur atın dedi...
Çarpışan oto da tam keyif alırken zil çalarda araban dururya, ben güzergahı belirlemiş giderken aldığımız yere geri dönünce öyle oldu. Bir tur daha diyemedim adama. Ertesi gün gidip işlemleri yaptık.
Hiç istemediğim nedenlerden o arabadan ayrılıp yeni kasa sıfır araç aldım, renk aynı,vites aynı, plaka HK 315 :cry:

Şimdi sen yeni kasa düşünüyorsan arka kayar koltukları unut. :)
AMT alırsan invite, manuel alırsan Elegance düşünmelisin. ;) Bende AMT elegace var. 4 hava yastığı ve stepneye otomatik far değişilmez (yamur sensörünün eskisinden çok farkı yok)
Manuelde AS&Go ile alternatör bile değişmiş, incik boncuk eklenip Elegance olması da artı olarak görülebilir.

Ben iki sen sonra kaşınmaya başlarım, o zamana kadar mitsuya zaman tanıyorum, 1,6(ya kadar) otomatik hecback yada suv çıkarırsa (ASX bekliyorum) ne ala , yok sa Kıbrısa yerleşip Ralliart kullanırım. :P

çok yardımcı oldun teşekkür ederim. aracımdan memnunum aslında ama ne bilim işte tuttu kaşıntı. sonu gelmeden de durmaz bu. fakat neden amt de invite, manuelde elegance dedin anlamadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2013 23:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Mesajını geç gördüm. :oops:

Sen 2009 2010 AMT yazmışsın ya son olarak 2011 modelerde dört hava yastğı var, ama 2011 ve sonrasında iki hava yastığı var.
(bunu göz önüne aldığını düşünerek yorum yaptım)

Manuel seçersen elegance tercihinde yenilikler, eksilenlerden biraz fazla gibi geldi bana. Bir de bütçe çerçevesinde en yenisini seçmeni isterim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Eyl 2013 14:35 
Kullanıcı avatarı

asma yazdı:
Mesajını geç gördüm. :oops:

Sen 2009 2010 AMT yazmışsın ya son olarak 2011 modelerde dört hava yastğı var, ama 2011 ve sonrasında iki hava yastığı var.
(bunu göz önüne aldığını düşünerek yorum yaptım)

Manuel seçersen elegance tercihinde yenilikler, eksilenlerden biraz fazla gibi geldi bana. Bir de bütçe çerçevesinde en yenisini seçmeni isterim.

teşekkür ederim dikkate alıcam ama bu aralar düzgün ve bütçeme göre araç pek bulamıyorum. sanırım yaza kadar devam edeceğim benim aracı kullanmaya veya temiz bir alfa 147 bulana kadar diyim :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: