Zaman: 04 Eki 2025 22:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt'la kaza yaptım...
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2013 22:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Biraz atik davranıp ana yola girdim, bu sebeple bitmeye yakın olan lpg öttü, ben de sakin kullanarak gider en yakın yerden alırım diye tuşa 2kere basıp tekrar lpg'ye aldırayım dedim :fool: , tuşa basmadan önce önüme baktım yeterli hatta iyi bir mesafe vardı. 2kere basıp yola baktığımda önümdeki aracın birden durduğunu fark ettim, freni kökledim, ama çok geç idi çarpacağımı anladım, o an nasıl aklıma geldiyse soluma baktım arkamdaki geride idi(sağ taraf duvar), sola çeviklikle kırdım ama tam kurtaramadım ve öndeki aracın sol arkasına çarptım...

Soğukkanlı ve reflekslerimin iyi olması sebebiyle arkadan sağlam bindirmek yerine sol arkasına çarptım. Yanımda arkadaşım da vardı. O da böyle söyledi ve şaşırdı...

Çarptığım araç sahibi ile konuştum, adama tutanak tutalım hasarınızı sigortadan karşılayalım dedim ama gerek yok herkes kendi masrafını ödesin dedi ve aracına bindi gitti... Anlam veremedim. Ne olur ne olmaz diye plakayı aklımda tuttum.

Birden durmasının sebebi önünde kaza olmasıymış, çünkü tutanak tutulmayınca ben de baktım yürürde sorun yok yolun ortasından çekildim hemen önümde 2kişi daha bekliyordu...

Colt'umda;
sağ ön çamurluk, sağ ön far, sağ ön far paneli gitti. Çamurluktan ötürü kapı açılmıyor, kapıda hasar yok... Çıkma vs. bir şekilde bulmaya çalışacağım. Ön kaputun sağ ucunda küçük bir yamulma var ama düzeltilip aşı yapılacak. Ön tampon biraz buğulu gibi oldu ama boya atması filan yok tamponu şimdilik böyle idare edeceğim, pasta cila olduğu kadar artık... cam sil deposu şaside filan darbe yok, silecek deposu üstü ve çamurluk far civarında gözükmeyen bir şey varsa o masrafım olacak sanırım...

Fotoğraf:
http://img706.imageshack.us/img706/5908/an8j.jpg

Bayram öncesi hiç güzel olmadı. Canım sıkıldı. Maddi yönden de yoracak... Her zaman dikkatli araç kullanan biriyim, bir anlık dalgınlığımı kazayla ödedim... Kazadan çıkardığım ders lpg tuşunu her zaman görülebilir yere taktırmak, hafif trafikte lpg tuşunu görmezden gelmek, fren bakımlarını iyi yaptırmak...

MCT ailesi olarak yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

En son kaan20 tarafından 11 Şub 2014 15:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2013 22:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kutay
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Öğr.
Kan grubu: 0+
Çok geçmiş olsun

GT-N7100 cihazımdan gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2013 23:09 
Kullanıcı avatarı

vtechno yazdı:
Çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt'la kaza yaptım...
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2013 23:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Geçmiş olsun, olmasa daha iyiydi ama cana geleceğine mala gelsin diyelim.
Bizler İstanbul'da bile mitsubishi çıkması bulmakta zorlanırken siz anadoluda çıkma arayacaksınız Allah yardımcınız olsun.

Çıkma aradığına göre kaskon yok, bence çıkaracağın ders kaskosuz araca binmemek olmalı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2013 23:47 
Kullanıcı avatarı

Sağolun...
Sigortacıya sigortadan sonra bi kaç firmadan fiyat çıkar ara dedim, aramadı etmedi, ben de okul başlıyor, annem okuldan evden okula sürüyor diye pek üstünde durmadım, memlekete geldim, iş güçle uğraşırken oldu böyle şeyler.

En son kaan20 tarafından 11 Şub 2014 15:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 00:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Colt amt 2009
Meslek: Bilg. Müh.
Kan grubu: Arh+
Geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 00:48 
Kullanıcı avatarı

ersinnsahin yazdı:
Sahibinden com da hasarlı araçlar altında hurda coltlar var parça parça satılıyor.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Şimdi onlara bakıyordum. Yarın hepsini arayacağım veya ne zaman ulaşabilirsem artık...
İstanbuldan arkadaşım, maslak atatürk otosanayiden bulabileceksen ben alır yollarım dedi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 02:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
bayram arefesi hiç iyi olmamış be abi, tüh... çarptığın adamın tepkisi de ilginç yav, alla allaa... şans size birşey olmamış, gerisi hallolur... çok geçmiş olsun kaan.

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 08:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Gecmis olsun. Kasko yaptıracaksanız parça aramanıza gerek yok. Kasko yaptırıp aracı serviste yaptırabilirsiniz, uygun bir durum değil ama bu şekilde kabul eden şirketler var,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 10:39 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
Gecmis olsun. Tahminim carptigin aracta fazla bisey olmamaistir o da tramer kaydi acilmasin diye onu demistir.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Teşekkürler...
Evet çarptığım araç ticari van idi. Arka sol stop ve stop çevresinde küçük bir hasar vardı, beyaz renk olduğu için cuzi bir masrafla halledebilir.

Şakir bey sonuçta kaskoları böyle durumlar için yapıyoruz uygun olup olmaması konusunda bir şey diyemem. Böyle firmaların var olduğunu bile bilmiyordum... Duyumlarınıza göre hangi firmalar var... Gece internette baktığım fiyatlardan bu işin bana kaskodan daha pahalıya mal olacak... Parçaları temin etmede sorun yaşamasam böyle bir yönteme başvurmayı düşünmezdim... Kızdığım nokta ise kaportacıların uçuk fiyatlar istemesi... Altı üstü 3parça söküp takacak boya işçilik dünyanın parası istiyor. Öte yandan da katılmam zorunlu üniversitede dersim, benden başka araçla ilgilenen yok. İzmirde okuyorum. bayramdan sonraki pazartesi-salı-çarşamba halletmem gerekiyor. Halledemezsem kaportacılara araba vermek içime sinmiyor... Servis daha güvenilir bu konuda...

Evet Kenan bey bana da bir bit eniği varmış gibi geldi ve araç modelini rengini ve plakasını aklımda tuttum. Bir bakarım çarptı kaçtı diye dava açar eder veya sigortası yoktu, eksik evrak filan vardı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 12:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Herhangi bir sigortacıya gidin kasko yaptıracağınızı söyleyin, fiyat çıkarsınlar, aracın durumunuda anlatırsınız, uygun olursa yaptırırsınız. Kabul etmezlerse başka sigortacıya gidin. Servisin anlaşmalı olduğu şirketleri tercih ederseniz iyi olur,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 13:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
İmas yazdı:
Herhangi bir sigortacıya gidin kasko yaptıracağınızı söyleyin, fiyat çıkarsınlar, aracın durumunuda anlatırsınız, uygun olursa yaptırırsınız. Kabul etmezlerse başka sigortacıya gidin. Servisin anlaşmalı olduğu şirketleri tercih ederseniz iyi olur,

Geçmiş olsun. iki sigortacıya gittiniz, durumu anlattınız, baktınız kabul etmiyorlar; üçüncüye anlatmayın. Bu kasko şirketlerine yönelik etik bir sorgulamaya gidemiyorum ne yazık ki.

Motorola ile gönderildi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 16:29 
Kullanıcı avatarı

Sağolun. Kasko işine yanaşmayı düşünmüyorum artık. Hem tramer kaydı hem serviste beklemesi etmesi, annem tek başına ilgilenemez. ben de zorunlu bir dersimin olması sebebiyle izmirde olmak zorundayım.

Bugün tekrar sanayiye gittim. far paneli muallakta; ne kadar yapılır, yapılabilir mi belli değil, ustalar kullanılan plastiğin farklı oldugunu kaynak olmayacağını söylüyor, yapabiliriz diyen de var... 2-3 yerinde kırık var. punto vs belki dediler. söker bakarız ona göre hareket ederiz diyorlar. hemen her kaportacı plastiğin tamir olamayacağını ve alınması gerektiğini söylüyorlar... İşinin çok iyi olduğu söylenen bir yer de kaporta işçiliği, boya ve plastik tamiri dahil yapabilirim dedi. Onun dışında silecek deposu, şasi demirinde filan hiçbir yerde masraf yok...

Sıfır boyasız ön sağ çamurluğu buldum ve aldım. aynı kişide boyasız sağ kapı ve sağ ayna da var. Belki mct ailesinden birine lazım olabilir. Ulaşmak için bana mesaj atabilirsiniz.

Her gören kaporta ve boyacı far olmadan bir şey yapamayız ayar için far şart diyor. internette far bulamadım. istanbuldaki çıkmacıları arayacağım.

Sağ ön sis farının 1 tutacağı kırıktı, biri daha kırılmış, tek tutacak ile duruyor tamponda... Ona nasıl bir çözüm bulabilirim bilmiyorum, çok fazla sallanıyor ve tek tutacak da kırılabilir gibi duruyor. Sis farsız kapakları olsa söküp çıkaracağım ama onlar yok...

LPG taktıracaklar lütfen sis düğmelerinin yanına değil de sürüş halinde görülebilir yere taktırsın, normal zamanda da sıkıntı oluyordu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eki 2013 17:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Büyük geçmiş olsun. Kaskosuz colta binilmemeli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 12:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şükrü
Araç: 2005 lancer mt
Meslek: Kamu Personeli
Kan grubu: a(+)
geçmiş olsun, benzer bir kazada ben yapmıştım. Hasarım daha azdı. Sağ ön farımı da Bornova 2. sanayide galiba sanayi metro durağı altındaydı adını hatırlamıyorum 6 ay önce servis orjinaline 550 çektiğinde 250 yl' almıştım. Biraz ilerisinde de ford servisi vardı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 12:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Geçmiş olsun Kardeşim....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 13:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ö.ÖLMEZ
Araç: Colt AMT
Meslek: Tekstil M
Kan grubu: A +
Geçmiş olsun çok zor bir durum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 18:27 
Kullanıcı avatarı

Bjemate yazdı:
geçmiş olsun, benzer bir kazada ben yapmıştım. Hasarım daha azdı. Sağ ön farımı da Bornova 2. sanayide galiba sanayi metro durağı altındaydı adını hatırlamıyorum 6 ay önce servis orjinaline 550 çektiğinde 250 yl' almıştım. Biraz ilerisinde de ford servisi vardı.

Hocam çok iyi fiyat. Acaba numarası filan var mı? Veya daha kesin tarif edebilir misiniz? İzmirden bir arkadaşa söyleyeceğim, alıp bana yollayabilir. Çünkü izmire git gel, maliyetli ve far olmadan işe başlamayız diyorlar :no:

Herkese teşekkür ederim.
2gündür çamurluk otobüsle gelecek güya yılan hikayesine döndü, otogarda beklemekten yakında muavinlerle akraba olacağım...

Bugün rot/balansa gittim, araç az sola çekiyordu, düzeltildi. Teker de çarptığı için ayarı biraz kaymış.
Aracı yıkattıktan sonra ovalarken tampondaki hasarlı yerler çıktı. Tamponun boyanmasına gerek kalmadı. Ufak tefek pürüzler var ama yakından bakınca belli oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 19:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: ozaN
Araç: 2011 CoLT 1.3 AmT
Meslek: memur
Büyük geçmiş olsun. dediginiz gibi ortalıkta olmasın diye lpg göstergesini aşağı taktırdım. Depoda az kaldığında köklediğim zaman benzine geçiyor meret, dolayısıyla lpgnin tamemen bitmesine kadar tekrar basıp duruyorum genelde. Ee bu da tabi büyük bir risk. Sizin yaşadığınız ders olmalı bana.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eki 2013 19:16 
Kullanıcı avatarı

gommes yazdı:
Büyük geçmiş olsun. dediginiz gibi ortalıkta olmasın diye lpg göstergesini aşağı taktırdım. Depoda az kaldığında köklediğim zaman benzine geçiyor meret, dolayısıyla lpgnin tamemen bitmesine kadar tekrar basıp duruyorum genelde. Ee bu da tabi büyük bir risk. Sizin yaşadığınız ders olmalı bana.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Nalet şey o kadar sesli bipliyor ki, çok rahatsız edici, 1dk boyunca öttü, ben de trafik rahatladı diye düşünürken elimi attıp 2 kere bastıp, 500mt ilerden lpg alırım diye... Basmaz olaydım...

Bugün gene öttü, virajda idim, karşılıklı bi bakıştık :D bastım küfrü bi şey var sanki ciyak ciyak ötüyor, direnç bağlayacağım boş bir zamanda hem aracınkine hem lpg'ninkine. Gören de lpg bozuldu sanacak baya ötüyor..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: