Zaman: 19 Oca 2026 12:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2013 01:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkay
Araç: 2005 Mitsubishi col 1.3 amt invite
Meslek: memur
arkadaşlar merhaba tayinim kışları çok çetin geçen bir ile çıktı (muş) 1.3 amt coltumu kışın nasıl kullanmalıyım nelere dikkat etmeliyim. 4 kış lastiği almayı planlıyorum ama aracın yarı otomatik olması sıkıntı yapar mı. otomatikte mi yoksa manuelde kullanmam daha iyi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Kas 2013 02:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Aslına bakarsanız belli bir prosedürü yok. Olabildiğince sert direksiyon hareketlerinden sakının.
Vites olarak da manuelde kullanırdım ben olsam...Daha rahat kontrol edebilirdim.Patinaja kaldığında bir üst vitese alırım vs.

OLUMSUZ HAVA VE YOL KOŞULLARINDA NASIL ARAÇ KULLANILMALI

"Kış aylarında araçlarımız normal performansla çalışmaz. Aracımızdan aynı performansı beklememeliyiz. Aracımızın bakımını yaptırmalıyız. Kış şartlarına uygun lastikler takmalıyız. Aracın kaymasını önlemek için direksiyon, gaz, fren, debriyaj gibi aksamlara yapacağınız ani hareketleri yapmamaya özen gösterilmelidir. Özellikle kış aylarında aracınızın farlarını gündüz de açık tutulmalıdır. Aracınızla hareket etmeden önce ayakkabılarınızın ve araç pedallarının temiz olmasına dikkat edilmelidir. Önünüzde buzlanma, çukur, su birikintisi gördüğünüzde veya hissettiğinizde aracınızın hızını düşürmek için ayağınızı gazdan çekin, ani manevra ve fren yapmaktan kaçının."

http://www.uzmantv.com/karda-ve-buzda-g ... i-nelerdir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Kas 2013 15:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
uzun süre kış ortamında amt vites kullandım.normal arabadan tek fark normal arabayı düşük devirde kullanmak önerilirken bizim arabada düşük vites yüksek devir bence daha uygun.çünkü kendi vitesi küçültüp kuvvet verdiğinde patinaja kalıyo.yüksek devirde hız kesseniz bile tırmanmaya patinajsız devam edebiliyosunuz.ayrıca ani manevralardan kaçının yeter, sakın ve sakın el frenine dokunmayın boşuna kontrol kaybedersiniz ;)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: