Zaman: 20 Oca 2026 00:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yeni Colt ve Sorular
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2013 20:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alper
Araç: Mitsubishi Colt 2012
Meslek: Memur
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Uzun zamandır (yazdan beri) burayı takip ediyordum. Hem aranıza katılmak hem de kafamdaki bazı sorulara cevap bulmak için üye oldum.

Yaklaşık 2 aydır 2008 model manuel Colt sahibiyim. Aracı 52.000'de aldım. Şu an 53.200 dolaylarında. İlk aracım. Benden önceki sahibi 49.000'de LPG taktırmış ancak uzun yolda bir kaç kere motor arıza lambası yanıp söndüğü için benzinde kullanıyorum. Aracı gaz ayarına götürmemiş olabilir.

Şu an itibariyle aracı sabahları 1 km git, akşamları 1 km dön şeklinde kullanıyorum ve yakıt tüketimi inanılmaz yüksek. Gidiş güzergahım sürekli kasis olduğu için aracı nadiren ikinci vitese alabiliyorum. Tüketim 10 litrenin üstünde.(Yol bilgisayarına göre) Bu denli aşırı tüketimi motorun soğuk olmasına, mesafenin hızın az olmasına bağlıyorum. Sizce bu normal mi?

Bugün aracı servise götürdüm antifriz değerini ölçtürmek için. 1 Lt ilave ettik, etmeden önce aracın altından usta bir yeri açarak (sanırım musluk tarzı) biraz boşaltma yaptı. Sonra radyatöre direkt olarak antifriz ekledi. Yarın tekrar götürüp derecesini tekrar ölçtüreceğim, karışması için biraz dolaşmamı tavsiye ettiler. Yalnız yedek deponun kapağını açtığımda biraz aşağıda gözüküyor, yedek depoyu da doldurtmaya gerek var mı sizce?

Bu arada lastikler Turanza ve bugün servise giderken su birikintilerindeki performansından memnun kaldım.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Yeni Colt ve Sorular
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2013 20:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Yakıt tüketimi normal. Yerinizde olsAm o mesafeyi yürürüm.

LT22i cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2013 20:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
- araçta lpg varsa arıza lambaları hiç susmaz :) ben lpg ye karşıyım

- yakıt tüketimini 1 km lik mesafede ölçemezsiniz, bende 2-3 km mesafe gittiğim zaman ortalama tüketim 9-15-20-60 litre gibi değerler gösteriyor bunlar geçersizdir, mesela uzun yolda 3,9 litreyi yakaladım. Şöyle bi 15-20 km gidin belli olur.

-Antfrizi boşuna ekletmişsiniz zaten 60.000 km de komple antfriz değişmesi gerekiyo. Ayrıca ilave yapılınca havanın alınması gerekiyo, bunun için radyatör soğuk iken kapağını açıp 10 dk rolantide çalıştırmak gerekiyo, belki servis yapmıştır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2013 20:49 
Kullanıcı avatarı

Ali Bey tavsiyeniz için teşekkür ederim. Aslında son 1 haftaya kadar yürüyordum ancak bu ara çok fazla yağış var, özellikle de iş giriş-çıkış saatlerime denk geliyor.

Şakir Bey antifrizin 60.000 km de değişeceğini yeni öğrendim, teşekkür ederim. Ancak biraz babamın ısrarları, birazda 60.000'e seneye Eylül'den önce ulaşamayacağım için eklettirdim. Havasını alıp almadığını bilmiyorum. Lakin serviste 5 dakika kadar rolantide çalıştırdım aracı. Yarın tekrar derecesini ölçtürmeye gideceğim. Havasını alıp almadığını da sorarım serviste. İlk aracım olduğu için öğreneceğim epey bir şey var.

Bu arada internetten alabileceğim eski kasa Coltlara uyumlu koltuk kılıfı ve paspas önerileriniz var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Kas 2013 09:30 
Kullanıcı avatarı

Hocam sürekli kısa mesafe kullanmayacağım, hatta yürüme ihtiyacı hissediyorum ancak yağışlar sıkıntılı.

Motor soğutma seviyesi ne kadar olmalı arkadaşlar, yedek depoya bakıyorum ancak bir türlü anlayamadım. Kullanma kılavuzunda seviyeler var lakin kaputu açıp baktığımda çizgi göremiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2013 01:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Max min arasındaysa sorun yok. Genleşme kabı görevi de görüyor o depo çünkü. Seviyesi oynar. Aradaysa sorun yok

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: