Zaman: 17 Kas 2025 13:24

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Lpg Kiti ve Yağlama Sistemi
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 19:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Turizm
Kan grubu: 0rh+
Merhabalar,

Lpg başlıkları altında yağlama sistemi konusu mevcut ama başlığı açılmamış, konular eski olduğu içinde cevap alamadım. Biraz sabırsızım kusura bakmayın, pazartesi taktırmayı düşünüyorum lpg'yi ancak bu yağlama sistemi ile ilgili sorularım var.

Taktırmışken en iyisi olsun diye Ankara Ege Otogaz Prins'den fiyat aldım. Yağlama sistemi dahil 2700 tl istediler. Yağlama sistemi şart mı diye sorduğumda colt'lar için mutlaka takılması gerekiyor dendi. Açıkçası bu fiyat çok yüksek geldi. Daha sonra Mitsubishi Şeref Oto ile bağlantı kurdum ve onların tavsiye ettiği bir ustayı aradım. Oradaki ustada Brc için 2000 tl fiyat istedi, yağlama olmadan. Ustaya yağlamadan bahsedincede ne gerek var yağlama sistemine dedi, motor arıza lambası falan yanmaz en iyisi Brc dedi. İlla prins diyorsan aynı fiyat 2700 tl dedi. Bir yandan da atiker ucuzluğuyla aklımı çeliyor ancak çok güvenemiyorum. Anlayacağınız hangi marka diye düşünürken birde önüme yağlama sistemi ikilemi çıktı.

Bu konuda bilgili arkadaşların, büyüklerin yardımlarını bekliyorum, yağlama sistemi şart mı ve hangi markayı tavsiye edersiniz acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 22:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
Hocam merhaba
Lpg kuru bir yakıt olduğu için yağlama öneriliyor ama faydası nedir ne kadar etkilidir bilemiyorum. Yağlamadan ziyade lpg kiti ve montaj daha önemli.
Sıfır aldığım lancer a8bin km de LOVATO OBD li kit taktırdım. Yağlama sistemide takıldı. 1700tl ye mal oldu. 2700 biraz yüksek bir rakam sonuçta kaç km de amorti edeceğide önemli

Via iPad by TapaTalk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 17:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Forumda lpg veya subap arızası veren colt, forumdan bir arkadaşın 230bin km'deki atikerli coltu. Eski sistem lpg kiti var diyor... Onun dışında ne gördüm ne duydum.

düzgün ayarlanmış, arıza ışığı yaktırmayan, lpg'de devirli kullanılmayan colt üzmez. Takmışken en iyisi olsun diye dünya para bağlamak çok akıllıca olmaz.
Onun yerine F/P ama yine de iyi olan kitlere bakın. Özellikle ms süresi düşük enjektörü olan kitlere yönelin veya keihen gibi kaliteli enjektör taktırın. Benim colt'ta brc my07 var. benim araçta 16bin km'de lpg takılmış ve şu anda 68bin km'de, 52bin km'dir lpg'den dolayı bir sorun oluşmadı, performans ve yakıt problemi de yok. Ne arıza ışığı yakıyor ne de bir problem yaşatıyor. Ayrıca yakıtı aldığınız yer de önemli bir keresinde PO'dan aldım, aracım arıza ışığı yaktı o gün yakıt bitti ve her zaman aldığım shell autogas aldım ertesi gün ışık söndü bir daha yanmadı. Zorda kalmadıkça shell dışında almıyorum. Kalitesiz lpg bile aracın düşmanı. günlük kullanımda 3000-3500 devri geçmemeye bakıyorum. tek tük devir artışı durumları dışında 3000 devir üstü pek olmuyor. Devirli kullanacağım zamanlar benzine alıveriyorum bu kadar basit. Yılda fazladan belki 100tl benzin yakarım ama devirli kullanımda lpg ile eziyet etmemiş olurum. Uzun yolda yüklü ve çok dik rampalar olduğunda (10-20km kadar ise tırmanış) benzine alıyorum. O rampadan fazladan 1-2TL yakarım ama kafam rahat olur. Öte yandan aracın mitsubishi olduğunu görüp sıkıştıran, kapışmak isteyen oldu mu basıyorum tuşu benzine geçiyorum. Bir nevi arada boğazlarını, ciğerlerini temizliyorum :) Uzun yolda 3000 devirde 110km/h Ben zaten hız sınırına uydugum için devir aralığım lpg'de sorun olmuyor ama 140-150km/h ve sonrası için benzine alıyorum, ben almasam bile kendisi alıyor :) 4800 devirde belli bir süreden sonra benzine geçecek şekilde ayarlı.

1500TL dolaylarında bir kit alıp pahalı kitle aralarındaki farkı olası bir arızada kullanmanız daha mantıklı, forumda bir arkadaş yağlama kitli olduğu halde subap bozmuş, bu yüzden dertli idi ve yağlama kitinin de bir garantisi yok...

İşin özeti, 3000-3500devre kadar günlük sakin kullanımda lpg ideal, araçtan ortalama üstü performans(4000 devir üzeri) istediğinizde benzine alacaksınız bu kadar...

Levent beye katılıyorum ve belirttiği gibi lovato da alabilirsiniz...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 18:17 
Kullanıcı avatarı

Yanıtlar için teşekkürler.

1500 tl civarı brc bulmak çok zor. Lovato ve Landi renzo ile sıkıntı yaşayan çok fazla tanıdığım olduğu için pek sıcak bakamıyorum. Brc içinde istenen fiyat 2000 tl. Euro Dolar artışından bahsediyorlar fiyatları çok bulunca. Bakalım gidip anlaşacağız bir şekilde biriyle. Bu arada Kaan Bey sizinki ne kadar yakıyor km'de merak ettim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 19:46 
Kullanıcı avatarı

55 yanaklı lastik var, şehir dışında normal kullanımda genelde 6,5lt yakıyor. Az yaksın diye uğraşsam 6lt veya biraz altını görür. 90km/h ile cc ile gidince 6lt oluyor genelde. Nasılsa az yakıyor diye eziyet çekmemek adına normal biniyorum. Şehir içinde 9lt civarında oluyor; yaz aylarında 8,5lt filan oluyor. şehir içinde seri olursam 10lt; yaz aylarında 9,5lt oluyor. Dikkatli kullanırsam 8,3lt civarında oluyor oluyor; yaz aylarında 8lt oluyor.

Evet BRC fiyat konusunda biraz sıkıntılı, arızalı şamandırayı 180tl'ye değiştirdiler, fiyat fazla değil mi dediğimde 190tl diyecektim ama 1-2hafta önce bakıma gelmişsiniz kur farkını yansıtmadım demişti. Aklınızda bulunsun lpg'yi fulle deyince valf sesi gelir gelmez durdurun. Daha alır bir şey olmaz yav diyen pompacılar yüzünden şamandıra bozuluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 11:47 
Kullanıcı avatarı

Tüm cevaplar için tekrar teşekkürler,

Brc'nin en son çıkan kiti my11'i Ankara'da bu konuda usta olan Mocan Otogaz'da taktırmaya karar verdim. Biraz daha uygun fiyat verdiler. Bakalım bugün gidip teslim edeceğim aracı. İnşallah pişman olmam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 12:17 
Kullanıcı avatarı

Güzel ayarlandıktan sonra lpg'de olduğunu bile anlayamacaksınız, inşallah bir sorun yaşamazsınız, hayırlı olsun :)

Ayrıca lpg sebebiyle sebebiyle benzin pompasını yakmamak için çeyrek depodan aşağı düşmeyin, hatta yarım depo gezin Yol bilgisayarında 4 kare olacak kadar benzin alırım, ne zaman 2kareye düşer hemen doldururum. 5lt fazla benzinle dolaşın ama benzin pompasını yakmayın ucuz parça değil çünkü.

En son kaan20 tarafından 28 Oca 2014 13:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 17:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
bende önceden colt vardı atiker bağlatmıştım.arıza ışığını yakmıştı o yüzden asx e brc mykit 11 taktırdım.hiç bir sorun çıkmadı maşallah:).
ama fiyatlar o kadar arttı mı acaba?benim ist da 1600 tl 10 taksit.yağlama sistemi motorda kurum yaptığı için istemedim.
hayırlı olsun sizin brc niz:).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2014 20:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: Colt 1.3
Meslek: Öğretmen
Hocam ne yaptınız taktırdınız mı.? Eğer taktırmadıysanız size romano önereceğim. Kesinlikle brc den aşağı değil. Hatta bazı yönlerden daha iyi ve kaliteli olduğunu söylyebilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2014 01:11 
Kullanıcı avatarı

Bugün teslim aldım aracı. Brc my11 takıldı. Yağlamaya gerek olmadığını, colt sübaplarının kolay kolay sıkıntı çıkarmayacağını söylediler. hatta yeni alınmış bir civic vardı, bunlara takıyoruz ama colta hiçbir şey olmaz dedi. nakit 1700'e taktırabildim, daha indiremedim fiyatı. zaten birkaç yerden fiyat almıştım, en uygunu buydu. şimdilik bir sıkıntı yok, bugün baya kullandım çekiş falan iyiydi. 36 lt simit tank takılmış, 27 lt aldı ilk doldurmada 77 tl'ye fulledik depoyu=) bakalım inşallah pişman olmayız. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 21:53 
Kullanıcı avatarı

Son bir soru daha sorayım sizlere. Bu lpg sızdırmazlık raporu kalktı yazıyor birçok kaynakta, bunun yerine muayene sırasında kontrol yapılıyormuş. Ne kadar doğrudur acaba, ona göre randevu alacağım tmmob'den.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 22:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: haluk
Araç: Mitsubishi Lancer Sport Sedan 2013
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0Rh+
Arkadaşlar artik tuv'de de randevu almak zorunlu. Tadilat veya normal muayene farketmiyor. Daha geçen hafta LPG tadilat muayenesi için gittim.Bu arada araç 6200 km oldu. 3000 i LPG li.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 23:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
murataraz yazdı:
Son bir soru daha sorayım sizlere. Bu lpg sızdırmazlık raporu kalktı yazıyor birçok kaynakta, bunun yerine muayene sırasında kontrol yapılıyormuş. Ne kadar doğrudur acaba, ona göre randevu alacağım tmmob'den.

Lpg montajı yapılıp ryhsata işlemede sızdırmazlık zorunlu, lpg takılı aracın rutin muayeneleri için olan kaldırıldı. Onunda şartı lpg takının üretim tarihi ay yıl olarak okunabilir olmadı.
Mmob den randevu alacsınız tüv e gerek, tadilattan giriş yapacaksınız

Via iPad by TapaTalk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2014 02:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: tahsin
Araç: colt 2012
Kan grubu: A +
murataraz bey lpg taktırdınız hayırlı olsun.Bende 2012 colt var tavsiye edermisiniz?Pipolu sistemmi uygulattınız.VSR denilen 4000 devirden sonra %80 lpg %20 benzin sistemi subapları koruyormada başarılımıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2014 03:18 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler Tahsin bey. Piposunu falan çok bilmiyorum ancak siz yazdıktan sonra baktım benim taktırığım brc my11 pipoluymuş. Sübap konusunu yağlama sistemi muhabbetinden dolayı defalarca sordum ustaya ve diğer çalışanlara hepsi gayet emin bir şekilde sizin aracın sübaplara hiçbir şey olmaz dedi. Hatta yeni civic vardı orada onu gösterip bak bu araca lazım ama size gerek yok, illa olsun diyorsanız takalım ancak boşuna masraf olur dediler. Bakımları eksiksiz yaptırdıktan sonra hiçbir sıkıntı olmayacağı söylendi kısacası. Aracı biraz hızlı kullanmayı sevdiğimden ötürü benzinle baş edemedim, lpg taktırdığımdan beri inanılmaz rahatladım. Ne kadar ustayla konuştuysam da bizim araçlarda lpg sonrası performans düşüklüğü olmayacağı söylendi, bunu da yaşayarak gördüm. Performansında hiçbir eksilme söz konusu değil. En önemli konu iyi bir usta bulduktan sonra kesinlikle lpg'yi şiddetle tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2014 01:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: tahsin
Araç: colt 2012
Kan grubu: A +
murat bey ALLAH kaza bela vermesin arabanı güle güle kullan.Mümkünse montaj fotolarını yüklermisiniz.Pipolu sistem nasıl uygulanıyor.benzin enjektörleri mevcut yerlerinden uzaklaşınca problem oldumu.lpg ve benzin kullanımı nasıl.uygulayan servisi önerirmisiniz.İnanın lpg taktırınca Colt katili gibi hissedeceğim kendimi.montaj sırasında araca çok zarar veriyorlarmı.Bendeki Colt 2012 model

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2014 02:45 
Kullanıcı avatarı

İşin aslı ince ayrıntıları pek bilmiyorum. Taktırırken tek üzerinde durduğum konu en iyi kit ve en iyi usta hangisiyse o olsun mantığıydı, malum pek tavsiye edilmiyor lpg. En iyisi diye prins olsun dedik ancak 3000 tl'ye yakın toplam masraf çıktı. Brc'de iyidir dedik ve usta aramaya başladık. Sonuç olarakda tavsiyeler üzerine Ankara İvedik Oto Sanayide Mocan'a taktırdım. Aracın fotolarını çekip gönderirim fırsat bulduğum zaman. Yaklaşık 20 gün oldu hiçbir sıkıntı görmedim şimdiye kadar, aksine maddi açıdan rahat rahat dolaşmanın keyfini çıkarıyorum. Bence çok geç kalmayın, malum benzin fiyatları aldı başını gitti iyice. Benim aracım 2006 model, bilmiyorum bir fark olur mu ama lpg taktıran yeni kasa colt sahiplerine de danışırsanız daha iyi bilgi ve iyi bir usta tavsiyesi verebilirler size.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2014 01:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet
Araç: colt 2005
Meslek: textil
Kan grubu: 0+p
avlaha dostum benimde 2005 model koltumvar gazda 350 tl yakıyor normalmi bu vallaha anlamadım benzinde kullanmayı düşünüyorum benzinde en fazla 400 yakar herhalde siz nedersiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Mar 2014 02:10 
Kullanıcı avatarı

350 tl dediğiniz 35 krş. heralde ve bu gaz için çok yüksek bir rakam. mümkün değil tüplü bir colt'un bu kadar yüksek yakması. ben yeni taktırdım ince hesap yapmadım fakat 20 ile 25 krş arası birşey yakıyor ki yüksek devirlerde kullanmama rağmen. ayarlarında bir sıkıntı var heralde, bence bir an önce kontrol ettirin, boşuna o kadar yüksek rakamlar harcamayın gaza.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: