Zaman: 13 Mar 2026 19:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Ön takım ve amortisör sorunu yaşadınız mı?
Evet 77%  77%  [ 10 ]
Hayır 23%  23%  [ 3 ]
Toplam oy : 13
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2014 11:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhat
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 Invite AMT
Meslek: Bilgisayar Müh.
Kan grubu: ARh+
Merhaba,

Yeni aldığımız araçta bir takım sesler var sizlere de danışmak istedim.

Öncesinde araştırdım aslında ama netleştirmek için soruyorum.

1- Ön takımdan kasis ve ya çukurlara biraz hızlı girince(15 km/s ve üzeri :) ) "luk luk" diye sesler geliyor. Araştırmalarım denge çubuğundaki lastiklerin yenilenmesini işaret ediyor ama amortisör hatasıda olabilir mi?

2- Sürerken çok duykmadım ama arabayı durduğunda şöyle bir salladım arka amörtisör ve ya neresiyse artık "gacır gucur" sesler geliyor. Eski makaslardan gelen sesler gibi.

Yukarıdaki iki sorunda eğer araçta bir güvenlik riski ve ya daha da büyüyecek kocaman arızalara işaret etmiyorsa ben sesden rahatsız değilim baktırmam.

Bu konuda tavsiyeleriniz ne olur?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2014 14:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
1 nolu sıkıntıyı ben de yaşıyorum. Aracı alırklen azizoğlunda ekspertiz yaptırmıştım Amortisör tablalarının arızalı olduğunu söylemişlerdi. 50 bin km oldu alalı daha değiştirmedim. Yaza doğru büyük ihtimal amortisörlerle beraber değiştireceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2014 17:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
ilk sorun bendede var, şu an iyice beter hal aldı, yenileticem tablaları
ikinci ses sorun değil, balataların diskin üzerinde kaymasıyla oluyo :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2014 22:25 
Kullanıcı avatarı

Amortisör tablaları orijinali ne kadardır ? Servise soran var mı ? Muadili sanayide bulunur mu ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2014 10:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhat
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 Invite AMT
Meslek: Bilgisayar Müh.
Kan grubu: ARh+
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Şimd bu tarz parçaların dağişimi için servise gitmeye ve ya ordan parça alamaya gerenk yok bence, Sanayide bu işlerin ustası bir sürü abi var :) (Ümraniye sanayi ve ya Sultanbeyli de de var).

Amortisör cü ön takımcı abiler kaldırıp baktıklarında parçayı söküyorlar, sonra sana veriyorlar. Git şurda Japon parçacı var ordan al ya da, aa bu Broadway'inkinin aynısı çok para verme git renocudan al diyor uygun fiyata yaptırıyorsun :)

Spesific parçalar olmadığı sürece (Fren balatası, amortisöt, kolçak, tıpa, far, ampül, fren hortumları vs..) eski arabada servis gereksiz masraf olur bence...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2014 01:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan H. Tekin
Araç: 2006 1.3 Instyle AMT
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: Arh-
sur yazdı:
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Şimd bu tarz parçaların dağişimi için servise gitmeye ve ya ordan parça alamaya gerenk yok bence, Sanayide bu işlerin ustası bir sürü abi var :) (Ümraniye sanayi ve ya Sultanbeyli de de var).

Amortisör cü ön takımcı abiler kaldırıp baktıklarında parçayı söküyorlar, sonra sana veriyorlar. Git şurda Japon parçacı var ordan al ya da, aa bu Broadway'inkinin aynısı çok para verme git renocudan al diyor uygun fiyata yaptırıyorsun :)

Spesific parçalar olmadığı sürece (Fren balatası, amortisöt, kolçak, tıpa, far, ampül, fren hortumları vs..) eski arabada servis gereksiz masraf olur bence...

Bence çokta böyle düşünme hocam ben bir kule takozunu iki ay aradım forumdan önerilen istanbul firmaları dahil, parçayı söküp elimde de gezdim ama yine de bulamadım :( belki yeterince aramadık belki yanlış yerlere baktım ama sonuçta servisten başka bir yerde bulamadım ve bir takoza 185 TL ödedim işçilik hariç :sorry: Allahtan sorunu çözüldü de parası çok koymadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2014 04:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Turizm
Kan grubu: 0rh+
ilk sorun bende de oldu fakat durup dururken değil. arabayı aldıktan sonra sıkıntısız binerken ciddi bir çukura çok sert girdim ve ondan sonra önden sesler gelmeye başladı. aracın heryerine bakıldı, tek sorunun terazi denge lastiklerinde olduğu ve değişmesi gerektiği söylendi. servise gitmedim o zaman, tanıdık ustam sağolsun ben eldekini düzelteyim biraz ancak yine yapar belli bir süre sonra dedi. gerçekten şimdi yine hafiften başladı. çok pahalı bir parça değilmiş galiba 50-100 arası tutar dendi, aracada sıkıntı çıkaracak birşey değilmiş söylenene göre.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2014 14:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Kazadan sonra ön takımla ilgili yaşadığım sorunlar sebebiyle rot balansçılarla akraba olacaktım. Yamuk çıkan süspansiyon kolu, yolda durduk yere sağa sola çekmeler...

2 usta takozlar ve bilyalar dedi. 2 usta ise ihtimal vermedi. izmirde özel serviste ise yamuk süspansiyon kolundan dedi ve düzeltildi. durum biraz düzeldi derken aldırış etmedim ama konuyu okuyup üstüne de dün sağa dönerken belediyenin düz taşla döşediği yolda 1. problem nüksetti. lokur lokur sesler geldi :shock: sağ tarafın takoz ve bilyaları değişecek... Artık yaza kaldı. Kazadan sonra masraflar belimi büktü. Büyük bir ders oldu kaskosuz colt binilmez... kasko parasını arabaya döktüm...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2014 22:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: Colt 1.3
Meslek: Öğretmen
Bende farklı bir şeyler yazmak istiyorum bu sorunla ilgili. Bana göre de gelen seslerin bir kısmı özelliğini kaybetmiş olan yaylardan kaynaklanıyor. Dün sıfır km bi colt gördüm tam yanında durdum. Teker ile davlumbaz arasında olan boşluk benim arabanın kinden farklı idi. Yani daha fazla idi. Benim araba resmen adamın arabaya göre çökük duruyordu. Sanki yaylarım kesik gibi. Rot balanscıya sordum bu durumu. Bana yayların zamanla kısaldığını yani basıklaştığını ilk günkü esnekliğini kaybettiği söyledi. Zaten özelliğini kaybeden yaylar da amortisörleri kısa sürede bozacağını söyledi. Bana mantıklı geldi. Bende yaz geldiğinde 4 yay takozlar ve amortisörleri set halinde değitirmeye karar verdim. Arabamı seviyorum. Çoğu yerinden ses gelsede.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2014 23:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
takozların tanesi otokat.com üzerinden 165tl+kdv gözüküyor. Benim aracın ön takımla ilgili problemi var. takozları almam lazım ama bilyalarla beraber 400-500tl'yi buluyor, şu an için vazgeçtim...

park halinde, motor kapalı iken şu şekilde ses geliyor: https://www.youtube.com/watch?v=e6I9PP-nzX0 normal mi?

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2014 16:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
osoriko yazdı:
Bende farklı bir şeyler yazmak istiyorum bu sorunla ilgili. Bana göre de gelen seslerin bir kısmı özelliğini kaybetmiş olan yaylardan kaynaklanıyor. Dün sıfır km bi colt gördüm tam yanında durdum. Teker ile davlumbaz arasında olan boşluk benim arabanın kinden farklı idi. Yani daha fazla idi. Benim araba resmen adamın arabaya göre çökük duruyordu. Sanki yaylarım kesik gibi. Rot balanscıya sordum bu durumu. Bana yayların zamanla kısaldığını yani basıklaştığını ilk günkü esnekliğini kaybettiği söyledi. Zaten özelliğini kaybeden yaylar da amortisörleri kısa sürede bozacağını söyledi. Bana mantıklı geldi. Bende yaz geldiğinde 4 yay takozlar ve amortisörleri set halinde değitirmeye karar verdim. Arabamı seviyorum. Çoğu yerinden ses gelsede.

hiç yaylara bulaşma, spor yaylarım ve orjinal yaylarımda aynı sesler mevcuttu(spordan orj. geçtim). yayla alakası yok sesin, takozlarla alakalı. ben parça siparişi verdim sesi ve sonrasını çekerim size, servisten 10 gündür haber bekliyorum.yarın bi dürteyim :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2014 22:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
hilmi yazdı:
osoriko yazdı:

hiç yaylara bulaşma, spor yaylarım ve orjinal yaylarımda aynı sesler mevcuttu(spordan orj. geçtim). yayla alakası yok sesin, takozlarla alakalı. ben parça siparişi verdim sesi ve sonrasını çekerim size, servisten 10 gündür haber bekliyorum.yarın bi dürteyim :D

Hilmican
Benim araçta da şöyle bir şey oldu geçenlerde:
İzmir de serin bir akşamdı. Aracı hareket ettirdim. Hafif bir çukura girdim. Sol ön tekerden gırç gırç diye ses geldi. Amortisör yaylanıyor fakat bu ses belirgin bir şekilde duyuluyordu. 20 - 25 km sürdükten sonra da ses azalmış şekilde devam ediyor. Çok dikkat etmeyen biri o sesi fark edemez? Bu nedendir? (Çukurlarken geçerken amortisörlerin tıs tıs sesini duyuyorum :) )

Bir de direksiyonu tam sağa kırıp geri geri giderken sanki lastik davlumbaza sürtüyormuş gibi ses geliyor. :unknown:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2014 15:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan H. Tekin
Araç: 2006 1.3 Instyle AMT
Meslek: Akademisyen
Kan grubu: Arh-
ommar yazdı:
Amortisör tablaları orijinali ne kadardır ? Servise soran var mı ? Muadili sanayide bulunur mu ?

Ben daha yeni değiştirdim yetkili serviste, sol takoz tabla 185 TL, pul 47,5TL, işçilik 70TL, takoz değişiminden sonra oluşan sessizlik ve mutluluk paha biçilemez.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2014 19:53 
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
Ben daha yeni değiştirdim yetkili serviste, sol takoz tabla 185 TL, pul 47,5TL, işçilik 70TL, takoz değişiminden sonra oluşan sessizlik ve mutluluk paha biçilemez.

Bilgilendirme için Teşekkürler. O mutluluktan ben de istiyorum. :Yahoo!:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: