Zaman: 01 May 2026 23:50

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 2012 Colt
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2014 10:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: colt
Meslek: memur
Merhaba Arkadaşlar Ben Kadir. İstanbul'danım, labaratuvar teknisyeniyim ve üç gündür forumun altını üstüne getiriyorum :) Çünkü bugün bir arkadaşla anlaştık ve 2012 1.3 manuel yavru köpek balığı alıyorum. Aracı almamda inanılmaz etkiniz oldu. Umarım memnun da olurum. Arcım Antep'te olduğu için haftaya gidip alacağım. Tanıdıktan aldığım için doğru dürüst hangi özelleikleri var onu bile sormadım, size sorsam ayıp olur mu acaba? :))) start&stop, yakuş kalkış desteği falan varmı 2012'manuel Colt'ta?

Aracım benzinli kısa süre kontrol edip tüp takmayı düşünüyorum. Bu arada aracı Antep'ten alıp kendim getireceğim. Profosyonel sürücü sayılmam 2 yıl kadar skoda fabia sürdüm. Colt'u alıp hemen uzun yola çıkmam sorun olurmu sizce? Alışma sorunu yaşarmıyım ne dersiniz? Sonuçta ikisi de manuel ama biraz çekinmiyor değilim.

Burdan şimdiden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam edeceğim. İlk işim de stekerlardan alıp arabama takmak olacak. Herşey için teşekkürler

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: 2012 Colt
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2014 09:14 
Kullanıcı avatarı

Hiç kimsenin cevap vermemesi, hatta bi hoşgeldini çok görmesi üzücü gerçekten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2014 09:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
kusurumuza bakmayın kadir bey, gözümüzden kaçmıştır :/ böyle bir forumda, bir hoşgeldiniz neden esirgenir ki yoksa :)

hoşgeldiniz sefalar getirdiniz efendim :) forum sayesinde çok daha iyi tanıyoruz araçları, sağolsun arkadaşlar çok ilgili ve bilgili... lancer derseniz her türlü yardımcı olurdum ama colt'un özellikleri ile ilgili pek bir bilgim yok, araç sahiplerini desteğe davet ediyorum :)

yakıt gayet düşük zaten, benzin ile aracı iyice tanıdıktan sonra lpg düşünmelisiniz bence... konfor büyük hastalık kadir bey, emin olun hemen alışacaksınız :)

aracınız şimdiden hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. dertsiz tasasız mutlubishi :) fotoğraflarını da bekliyoruz haberiniz olsun :)

bu arada "kendinizi tanıtın" kısmında kendinizden kısaca bahsederseniz sizi daha iyi tanımış oluruz.

iyi günler, iyi forumlar...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: 2012 Colt
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2014 10:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 İnvite SR
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: Brh+
Kadir Bey hos geldiniz...
Basligin acildigi yer handikapi yasamis olabiliriz.
Ailemiz güçlüdür, sizlerin katilimiyla daha da guclenecektir.
Iyi forumlar dilerim.

The Spirit of Competition

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2014 23:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Abdurrahman
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 AMT/ 2008
Meslek: Basın Yayın
Kan grubu: 0Rh+
Hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2014 08:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: 1.3 Colt 2007
Meslek: Gemi İnşaa
Kan grubu: Arh+
Hoşgeldiniz aracınız hayırlı olur inşaAllah. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2014 10:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Hoşgeldiniz, hayırlı olsun aracınız.

Ben de sizin gibi fazla tecrübem olmadan istanbuldan denizliye tek seferde getirdim. Benim araç tecrübem fazla değildi. 4yılda eski aracımla 15bin km yapmıştım. Eski aracım benzini içiyordu, o yüzden sakin kullanmaya alışmıştım. Coltla ilk yolculuğumda 6lt/100km lpg ortalaması elde etmiştim :)

Tavsiyem g.antep - istanbul arası güzergah oluşturmanız, hangi illerden veya yollardan geçeceğinize bakmanız. Yolu bilmeden çıkmak problem olabilir. Telefonunuz android ve internet paketiniz varsa yandex haritalar uygulamasını şimdiden kurup kurcalamanızı tavsiye ederim.

Ben şehir dışına ilk defa gittiğim yerlere bu uygulamayı kullanarak gidiyorum gayet başarılı. Bir de çakmaklıktan şarj alırsınız yanınıza tamamdır :)

forumdaki sabit konudan alıntı;
yeni gelen Elegance donanım hakkında:
4 hoparlörlü mp3-cd çalar, 2 havayastığı, 2 cam otomatiği, elektrik kontrollü aynalar, sis farı, yağmur, park, far sensörleri, direksiyondan cd çalara ve cruise control'e müdahale edebiliyoruz yine.

Yokuş kalkış desteği yok ama manuel bir araç sonuçta yarım debriyaj vs. ile kalkarsınız. Normal bir manuel araç gibidir.
Donanım olarak makyajlı colt sahibini üzmez.

Google Haritalardan güzergahınız 1200km civarında gözüküyor. bu da ciddi bir mesafe tavsiyem arada mola vermeniz.
Ben 650km tek seferde yaptım(7.5saat, 15dk kahvaltı ve 5dk yakıt almak için durdum). Bir virajda az kalsın uyuyakalıyordum. Anlık gözlerim kapandı ve tekrar yola baktım yaptığım yanlışı orada iyi anlamıştım...

Yolu 3 eşit parçaya böldüğümüzü düşünürsek; 400km gidip 1.mola 400km gidip 2.mola(toplamda 800km) son 400km'yi yapıp istanbula varabilirsiniz sanırım. Molalarda en azından 30dk kadar dinlenmek, yemek yemek veya nescafe tarzı insanı dinç tutacak şeyler içilebilir.

1200km yol için 4.5-5lt/100km benzin ortalaması ile geleceğinizi düşünüyorum. 270-300TL civarında yakıt masrafınız olabilir.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

En son kaan20 tarafından 02 Eyl 2014 11:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2014 10:38 
Kullanıcı avatarı

Açıklayıcı bilgiler ve yardımınız için çok teşekkürler Kaan Bey. Antepten benimle gelecek bir şoför daha buldum. sanırım ikimiz dönüşümlü rahat rahat geliriz. Verdiğiniz bilgiler çok işime yarayacak, ilginiz için teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2014 11:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
2 kişi dönüşümlü kullanımda o kadar problem olmaz. Yol üzerinde yemek yiyecek yerler belirlemekte fayda var uzun bir yolculuk olabilir. Son tavsiyem coltu tam tanımadan limitlerinde kullanmayın(basmayın demiyorum, basın ama düz yerlerde; tanıyınca nerede nasıl basacağınızı anlarsınız). Coltun limitlerini ve yapabileceklerini öğrenince sizi memnun edecektir.

Coltu kullanırken rahatsız olmazsınız, alıştığınızda bırakasınız gelmez zira benim öyle oldu :)

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2014 14:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: Hyundai i20 1.2 Elite Blue 2015
Meslek: Havayolu
Kan grubu: a+
Hoşgeldiniz. Bence Colt ile uzun yol yapmak herhangi bir C segmenti araç ile yol yapmak kadar zevkli ve rahattır. Bu cümleyi DH'ye yazsam paşa tohumları Colt'u BMW Merso ile falan kıyaslamaya kalkar ama şaka bir yana, Havayolu çalışanı olduğumdan her yere sadece vergi ödeyerek uçabiliyor olmama rağmen yurtiçinde Colt'umla gezmeyi tercih ediyorum. Bozuk yollarda biraz rahatsızdır ama bu özellik ona gayet tatminkar bir yol tutuşu sağlıyor. Ben arabamı, motor sesini ve yol sesini seviyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2014 13:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: kenan
Araç: eldeniz
Meslek: teknik eğitmen
Kan grubu: ARh+
merhaba
bende 3 ay fln önce aldım birtane 5000 km de sıfır gibi şimdi çok memnunum çok güzel bir araç

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2015 01:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Aracınız hayırlı olsun. Benim de colt 2012 amt var. Performansından ve tüketiminden memnunum. Sizi üzecek bir araç değildir. Ben de aracımı bu forum sayesinde aldım. Test sürüşü bile yapmadım. (Test aracı yoktu ellerinde). Fakat colt'a ilk defa binmeme rağmen, arkadaşkar o kadar ayrıntılı anlatmışlardı ki, hiç yabancılık çekmedim. Sanki yıllardır kullandığım bir araçmış gibi kullandım. Neyi aradıysam, elimi attığım yerde buldum, sayenizde... Teşekkürler arkadaşlar...

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2015 01:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Bu arada Gaziantep'te ikamet ediyorum. Geldiğinizde, müsait olursam yardımcı olmaya çalışırım...

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: