Zaman: 17 Eki 2025 02:54

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: colt amt sarsıntı sorunu
MesajGönderilme zamanı: 01 Eyl 2010 23:47 

İsim: .
Araç: .
Meslek: .
...

En son senolgonul tarafından 25 Eki 2011 02:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: colt amt sarsıntı sorunu
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2010 04:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
kardeş motorla ilgili bir sıkıntı olabilir. eğer çekişten düşmesine sebep olan bir şey varsa vitesleri normal çekişe göre yapacağı için AMT şanzıman vites değiştiğinde bu tip sıkıntılar yaşabilirsin. hem tüketimin de artar bu sebeple.
diğer yandan şanzımanda da bir sorun olabilir. baskı balatanda bir sorun varsa da viteslerde ve tüketimde bir sıkıntı yaşayabilirsin. aracın hızlanmasında ve son hızında bir problem var mı bir bak. baskı balatan bitiyorsa son hızın ve hızlanman düşecektir.
her halukarda bu bir sorun. servise götürüp göstermende fayda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2010 17:34 

...

En son senolgonul tarafından 25 Eki 2011 02:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 10:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Şenol bey merhaba siz benimle aynı zamanda 2011 colt alan beysiniz yanlış hatırlamıyorsam... Eğer öyleyse hemen bir servise başvursanız çok iyi olur çünkü ben aracı sadece otomatik viteste kullanıyorum vites geçişlerini hissettiğimi söyleyemem sarsıntı vs. de olmuyor.. yakıt tüketimim ise benim karışıkta 22 kuruş. Yüklü yüksüz şehir içi karışığım ise 25 kuruş.. Hemen bir servise başvursanız sanırım iyi olacak.. iyi günler diliyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 23:20 

...

En son senolgonul tarafından 25 Eki 2011 02:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2010 00:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
eğer aracınızı satmayacaksanız çok seviyorsanız ki bence kesinlikle satmayın 2 saatliğine bir istanbula gelin mitsubishi yıldızlar servisine uğrayın kesinlikle şikayetleriniz çözlücektir....musa ustayada selam söylemeyi unutmayın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2010 09:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
sevgili şenol gönül üstadım yarı otomatik şanzıman olduğu için araç benimde ani frenle yavaşlamalarımda veya ağır trafikte ilerlerken frene bastığımda hafif bir silkeleme oluyor bu getrag şanzımanların kendisinde var herhalde böyle birşey... yinede siz militarı dinleyin bir servise götürün... Ben servislerden anlamam pek gerçi arabada sorun var mı yok mu ondanda anlamıyorum. militar dostum bu frene basınca birinci viteste ağır trafikte ilerlerken silkelemesi normal mi aracın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2010 20:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
kardeşim ben czt kullandığım için benim araç manuel...ancak servise uğrayın ustalarla yol testine çıkın sizlere gerekli bilgileri vereceklerdir..istanbuldaysanız yıldızlar mitsubishi servisi öneririm.musa ve alpay ustalar harbiden ustalar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2012 18:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: hasan
Araç: 1.5 amt instyle
Meslek: serbest
Kan grubu: ARH+
merhaba colt2005 insityl easytronic all shift
benede 80.000 de baskı balata değişmiştim. kalkarken ve özellikle dik yıkuşlarda titreme hala devam ediyor. Servise gittim 3 şey den olur dediler.. 1 .yazılım (yüklediler olmadı) 2. debiraj motoru. (baktılar olmadı). 3. sü baskı balata dan dediler. onun içinde şanzıman sökülmesi lazımdı. zamanım yoktu baktıramadım. 2 gün önce. baskı balatayı sanayide değiştirdim ve acemiliğime geldi, çünkü onlarda çok acemi olduğunu zamanla anlıyoru. sanayide baskı balatayı değiştirdiğim kişilere titremeyi sorduğumda. bana aracın beyninde kömür azalamış diye bir cevap verdiler, ama bu cevap servistekilerde karşılık bulmadı tabi..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2012 18:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
amen2 yazdı:
merhaba colt2005 insityl easytronic all shift
benede 80.000 de baskı balata değişmiştim. kalkarken ve özellikle dik yıkuşlarda titreme hala devam ediyor. Servise gittim 3 şey den olur dediler.. 1 .yazılım (yüklediler olmadı) 2. debiraj motoru. (baktılar olmadı). 3. sü baskı balata dan dediler. onun içinde şanzıman sökülmesi lazımdı. zamanım yoktu baktıramadım. 2 gün önce. baskı balatayı sanayide değiştirdim ve acemiliğime geldi, çünkü onlarda çok acemi olduğunu zamanla anlıyoru. sanayide baskı balatayı değiştirdiğim kişilere titremeyi sorduğumda. bana aracın beyninde kömür azalamış diye bir cevap verdiler, ama bu cevap servistekilerde karşılık bulmadı tabi..

Arada bi easytronic geçmiş.. Easytronic Opellerde kullanılan 5 ileri yarı-otomatik vitesin ismidir. Bizim araçlarla uzaktan yakından ilgisi yok. Bunu söylüyorum çünkü sanayide vitesinizi anlatırken bu kelimeyi kullanırsanız "ben biliyorum" diye atlayan biri vitesi kucağına alıverir.

Diğer bir nokta 80binde baskı-balata değişimi.. Bunu nerede yaptırdınız? takılan baskı-balata markası nedir ve ne kadara yaptırdınız? eğer yan sanayii birşeyler uydurdularsa sebep kesin budur..

Zamanında burada AMT vitesin şemasını paylaşmıştım.. AMT'nin beyninde kömür falan yok. Debriyaj aktivitörünün içinde kömürümsü bir madde var. Bu kol sizin yerinize debriyaja basan bir kol. Eğer bu kol debriyaja tam basamıyorsa titreme olabilir. Aracınızın daha önceden kazası varsa yada 80bin km'de baskı-balata bitirecek kadar hor kullanıldıysa belki aktivitörde sorun olabilir. Aktivitör aracın ön alt kısmındadır. Fiyatı 1000TL civarıdır.

Normal şartlarda AMT bir Colt'un baskı balatası en az 110-120bin dayanması lazım.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 16:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
bazen ışıklarda araç vitesdeyken ayanızı frenden kaldırıp biraz haraket eder gibi yapınca frene basınca devir düşüyor sonra geri toparlıyor. sanırsam bu normal bişe

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 17:12 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
evet

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 10:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: Colt 2011 Amt Elegance
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Kan grubu: A+
bencede evet :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 14:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: hasan
Araç: 1.5 amt instyle
Meslek: serbest
Kan grubu: ARH+
Evet easytronik hatalı yazmışım.. Sarsıntı, titreme tam olarak nezaman yaptığını kestirmek zor.. kısaca bazen aracı çalıştırıp kalkma esnasında titreme oluyor, resmen3-5 sn sürüyor ve düzeliyor. bazı kalkışlarda da hiç olmuyor yani..En son olarak birservisteki yetkili, deneme sürüşünde volan dan dedi. neyse bu volan...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: