Zaman: 31 May 2026 14:17

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt aldım.
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2010 19:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet AVŞAR
Araç: 2008 Colt 1.3 Invite AMT
Kan grubu: AB +
Merhabalar,

Adım Mehmet AVŞAR, İzmir'den katıldım aranıza. Uzun süren ikinci el araç arayışlarımdan sonra Colt'ta karar kıldım. Bir ara sıfırını almaya kalkıştım ancak bütçem elvermedi. Önce İzmir'den bir araç buldum ancak ben aradığımda satılmıştı. İstanbul'dan 2 araç belirledim ve 3-4 gün içerisinde İstanbul'a gittim ancak birisini satıcısı gösteremedi, diğeri ise gene satılmıştı. Dönüş biletimi aldıktan 10 dakika sonra arkadaşlar arasında laflarken Ataşehir Ulugöl'de tanıdığı olan birisini bulduk, aradık ve ellerinde 1 adet Colt olduğunu söylediler, gittik baktık ve aldık aracı. Acele oldu biraz ancak araç bulamamak içime dert olmuştu. Araç 2008 model 1.3 Invite AMT, 23048 km. de idi, 20.000 TL'ye aldım. Sonra aracı İstanbul içinde 200 km ve İstanbul-İzmir arasında 565 km kullandım. Bazı sıkıntılarım var, yardım istiyorum.

İlki, sıkıntı mı gerçekten bilemiyorum ancak araç yokuş tırmanırken hızını pek koruyamıyor. 6ncı viteste 110 km/h ile girdiğim %5-7 eğimli uzun rampalarda 80'e kadar düşüyor. Ben de çok zorlamadım tabi. Ama köklesem de aracın çekmeyeceği belli idi. Araçta 2 kişi ve 1-2 ufak bavul vardı. Kendim 2008 Ford Focus TDCi kullanıyorum ve rampa vs bana mısın demiyor. 120 ile çıkarken 140-150'ye çıkmak an meselesi. Karşılaştırma doğru değil, ancak bu kadar fark normal mi? 1.3 motorlu bir araçtan ne beklemeliyim?

İkincisi, araç kötü yollara düşmüş :). Motoru oldukça tozlu ve marşbiyelde betonumsu kalıntılar var. Beton için "Sonax çıkartır" dediler ancak emin değilim. İkincisi, kılavuzda motoru yıkamayın deniyor.

Yol sesini evet alıyor ama daha fazla alan araçlar gördüm (Ford Fiesta gibi). Bir de yoldayken arka tekerde 2 balon farkettim. Tekerleklere bakmayı unuttuğum için hayıflandık sadece.

İzmir'e döndükten sonraki sabah aracı çalıştırmakta güçlük yaşadım. İlk marş denemem 4-5 sn sürdü ve motor çalışmadı. İkincisinde daha kısa denedim, motor tabiri caiz ise salaklaştı, 400-500 devir arasında sallandı ve stop etti. Üçüncüde çalıştı ancak gene düşük devirde sallandıktan sonra toplanabildi. Özellikle bu olay çok canımı sıktı. Akü olmasını umut ediyorum, ancak ilk problemle (düşük çekiş) alakalı ise motorla alakalı bir problem olma olasılığı sıkıcı.

Servis bakımlarını istediğimde de zaman sıkışıklığını da bahane ederek "İzmir'den de alabilirsiniz" dediler. Hayırlısı dedik.

Kazık yemediğimi umarak yardımlarınızı bekliyorum.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt aldım.
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2010 20:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERKAN
Araç: 3008
Meslek: PERFÜZYONİST
Kan grubu: ARH+
hayırlı olsun foruma hoşgeldiniz.
aracın gücü hakkında dizel arac kıyas olmaması gerekir diye düşünüyorum.
aralarında tork farkı var.
1.3 motordan cok şey beklememek gerekir.buaraclar şehir içi canavarları.
1.5 kullanıcısı olarak uzun yolda benbile daha buyuk motor arıyorum.
marj olayına gelince bakımları kontrol edip yapılmadıysa tekrardan yapmak daha sonra konuşmak gerekir.
sonucta aracın gecmişinde ne yaşadı bilemiyoruz.km düşük işlh bakımla halledersiniz.
iyi forumlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2010 20:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Öncelikle hoşgeldiniz.Colt sahibi üyelerimiz size yardımcı olacaklardır : )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2010 20:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız belasız günlerde kullanmanız dileği ile. Aramıza hoş geldiniz.
- Araçtan tabi ki bir dizel çekişi beklememeniz lazım. ama 2 kişi ve bir bavulla benim deneyimlerime göre en azından hızınızı korumanız gerekirdi diye düşünüyorum. Sonuçta 110 km çok da yüksek bir hız değil. Ama eğer manuele getirip zorla o yokuşu 6 ile çıkartmaya kalkıştıysanız olabilir.
- Beton olayını hiç bilmiyorum. Sonax'a gösterin çıkarırız derlerse çıkarırlar.
- Balon varsa lastiklere elvada demeniz gerekecek sanırım.
- Marşın uzun sürmesi çok hayra alamet değil. bujilerde filan bir sıkıntı olabilir. eğer öyle ise zaten sizin yokuş problemini de açıklar bu durum. araç çekişten düşer çünkü. buji 70 lira filan galiba serviste.
- servisten bakımı almanız gerekirdi. hele ki yetkili satıcıdan bulmuşsunuz aracı. Ayıp etmişler.
sizi istanbuldan-izmire kadar getirdiğine göre çok öenmli bir sorunu olmasa gerek. önemli hale gelmeden bir yetkili servise gösterin aracınızı.
Çekiş hala düşük gelirse motor ve şanzımanı aynı olduğundan gidip bir tane bayide makajlı kasayı (sizinkinin makyajsız olduğunu varsayıyorum burada zaten fark etmez) test edin müşteri gibi davranıp. ona göre karar verin.
Araç resimlerini vs bekliyoruz.
Tekrar hayırlı olsun. Paylaşılmarınıza devam ederseniz seviniriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 00:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Kan grubu: A rh
Araçta LPG yoksa dediğiniz bayılmayı yapmaması lazım. LPG şartını koyuyorum çünkü dandirik lpg gerçekten aracın performansını düşürüyor. Rize yollarında gazım bitmişti. 40km benzinle gitmiştim. Aman yarabbi.. dedim LPG beni ne kadar pısırık yapmış.. araç yerinden fırlıyor..

2008 model de olsa, 20bin km de olsa keşke herbirşeyine baktırsaydınız. Çünkü 20bin TL az değil. biraz daha konup, yeni kasa da alınabilirdi. Üstelik bakım ve lastik masrafı da var. Neyse olan olmuş. Ben bujileri yeni değiştirdim, bujili periyodik bakıma 200TL ödedim yetkili serviste, sadece polen filtresini değiştirtmedim çünkü daha 6 oldu taktıralı..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 00:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Öncelikle hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz
aynı aracı kullanıyoruz benimki manuel
uzun yolda hafif rampalarda 4 kişi dolu bagajla bile çekişte düşme olmuyor 100-110 sabit gazla gidilebiliyor.
umarım buji problemidir ama 20.000km de buji bile çok sıkıntı yaratmaması lazım sanırım ilk buji değişimi 30.000 bakımında değişiyor.
demek yetkili servisten bile alınsa expertiz raporu istemek gerekiyor. geçmiş bakımları öğrenmek istediğinizde nedemek vakit sıkıntısı anlamadım bilgisayara bakmak 30 saniye falan sürer 20.000 tl verip araba alıyorsunuz çok garıp geldi bana
hayırlısı inşAllah sorun çıkmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 12:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Üstad hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz... Sanırım biraz kötü kullanılmış bir araç satın almışsınız. Bu dediğiniz şeyleri yaptığını ben daha önce ve hala colt kullanan arkadaşlarımdan hiç duymadım. performans olayına gelince benim aracım 2011 cz3 aynı motoru kullanıyoruz ve benim aracım bas gaza diye bağırıyor bana hiç çekiş problemi hız düşmesi vs. yaşamadım eski kasayı bilemiyorum tabiki. umarım fazla bir sorunu yoktur. iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 12:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: 1990 Lancer Special Edition :)
Meslek: Biomedikal
Hayırlı olsun, araç alımının aceleye gelmesi ve servise - uzman birisine gösterilmemesi neticesi...
Colt kullanıcısı uzman arkadaşlar sayesinde ve detaylı bir bakımla soru ve sorunlarınız çözülecektir diye düşünüyorum, canınızı sıkmayın ;)

Follow Me Home - Uğurlama & Karşılama Işığı Modülü İçin Lütfen Aşağıdaki Linke Tıklayın.
http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=37&t=2405

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 19:44 
Kullanıcı avatarı

Sanırım biraz karamsar giriş yapmışım.

1 hafta kadar önce İzmir'de bir Fiat Idea denemiştim otomatikleştirilmiş vitesli. O araç yokuşta vites geçişlerinde toparlayamamıştı. Colt ile klima açık 3 kişi gezerken Ataşehir taraflarında birkaç yokuştan problemsiz çıktık. Bu yüzden motorda sıkıntı olmadığını düşündüm. Aslında halen öyle düşünüyorum. Çalışmasında, sesinde vs hiçbir sıkıntı görünmüyor. İlk hızlanması, vites geçişleri (tiptronik) çok iyi. Dediğim gibi uzun yolda çekiş sıkıntısı yaşadım, çok da motoru bağırtmadığımı söylemek isterim. Dizelde max 5000 devirli takometreye gözüm alışmıştı, 7000 devir görünce biraz farklı geldi. 2500-3000 devirde vitesi hemen yükseltmek istiyorum, ancak otomatikte iken aracın kendisi eğimsiz yolda 3000 civarında vitesi artırıyor.

Otomatik viteste sadece 1nci viteste fazla tuttuğunu düşünüyorum. Araç hareket ettikten hemen sonra 2'ye atmaya alışmışlıktan sanırım bu da.

Bu aracı almadan önce Chevrolet bayisine de uğradım sıfır Aveo için. 25700 TL'ye tam otomatik versiyonu vardı. 100 bg araç. Satış görevlisine de AMT hakkında ne düşündüğünü sorduğumda ise verdi veriştirdi. Eşinde varmış da çok problem yaratmış da ellerinden çıkarmaya çalışıyorlarmış da vs. Satış psikolojisine bağlayarak çok dikkate almadım. Gördüğüm kadarı ile de pek sıkıntısı veya farkı yok tam otomatik ile. Baskı balatası vs var tabi bakım gerektiren ama n'apalım.

Aracı bugün üzerime alabildim. Bu hafta bir servise sokmayı planlıyorum. Umarım çok masraf gerektiren bir falsosu yoktur ve "20000 servisine girmiş" derler. Ulugöl'de bir kişi "servisleri bizde yapıldı" dedi, diğeri "bakalım" dedi vs. Yağını kontrol ettim düzeyi ve viskozitesi iyi idi. Ancak yağ kartı boş bırakılmış. Yetkili servis görmediğine işaret sanırım bu. Ancak durum böyle ise de, bir araç sahibi neden garanti kapsamındaki aracını servise sokmaz anlayamadım. İlk sahibi bir öğretmen bayan.

Servise girmemiş olma ihtimalini artıran diğer bir neden ise ufak tefek sıkıntıları. Fren telinden ses geliyor bırakırken mesela. Frene basarken arka koltuktaki kişi inerse inceden bir gacırdama sesi geliyor.

Neyse, buji fren yağ vs baktıracaz artık. Bundan sonrasında en azından sahibi daha özenli olacak garibanın. Adı da Gariban olsun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 20:04 
Kullanıcı avatarı

üstad adı gariban olsun güzel oldu vallahi çok cefakar ve vefakar araçlarmış mitsubishiler eskilerde öyle diyorlar... Ben benim cz3üme düldül diyorum... Hayırlı uğurlu olsun inşallah iyi günlerde kullanın aracınızı... Amin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 20:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Kan grubu: A rh
mehmetavsar yazdı:
...
Frene basarken arka koltuktaki kişi inerse inceden bir gacırdama sesi geliyor.
...

Bu bende de var. Pek önemsemedim...

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 20:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
öncelikle aracınız hayırlı olsun..ben coltla performan düşüklüğü kelimelerini ilk defa yan yana görüyorum..araç hernekadar 1.3 olsa da 95 hp lik bir araç..tork olarak ta oldukça iyi..sınıfındaki en iyi motorlardan birine sahip..şimdin gelelim performans düşüklüğü sebeplerine
1 hava filtresi çok pis değişmesi lazım
2 bujiler birik değişimesi gerekiyor
3yağ değişmesi lazım
bunları serviste bir yaptırın konuşalım tekrar.ayrıca aracın tramer kaydına bir baktırın kazası belası varmı?bunun yanında eğer plakayı bana özelden msj atarsanız aracınızın daha önce serviste yapılmış işlemlerini size gönderebilirim...bu arada bakımdan sonra sonuçları mutlaka bizlerle paylaşın..teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 21:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
SynTheSizer yazdı:
mehmetavsar yazdı:
...
Frene basarken arka koltuktaki kişi inerse inceden bir gacırdama sesi geliyor.
...

Bu bende de var. Pek önemsemedim...

önemsenecek bi ses değil, ağırlıktan araç oturuyo ve fren diski balatanın altından kayıyo. kısaca balata sesi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 22:44 
Kullanıcı avatarı

aga benim araç sıfır olmasına rağmen o kadarı bende de var biri inerken hatta ben bile inerken tam çekmezsem el frenini dibine kadar gacırdıyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2010 23:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
Kan grubu: B +
kardeş aracın menşei ısparta ise ben de baktım o araca ama satıcısı biz problem yasadık falan filan demişti bi kurcala istersen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2010 17:39 
Kullanıcı avatarı

metehjan yazdı:
kardeş aracın menşei ısparta ise ben de baktım o araca ama satıcısı biz problem yasadık falan filan demişti bi kurcala istersen

Araç İstanbullu.

militar yazdı:
öncelikle aracınız hayırlı olsun..ben coltla performan düşüklüğü kelimelerini ilk defa yan yana görüyorum..araç hernekadar 1.3 olsa da 95 hp lik bir araç..tork olarak ta oldukça iyi..sınıfındaki en iyi motorlardan birine sahip..şimdin gelelim performans düşüklüğü sebeplerine
1 hava filtresi çok pis değişmesi lazım
2 bujiler birik değişimesi gerekiyor
3yağ değişmesi lazım
bunları serviste bir yaptırın konuşalım tekrar.ayrıca aracın tramer kaydına bir baktırın kazası belası varmı?bunun yanında eğer plakayı bana özelden msj atarsanız aracınızın daha önce serviste yapılmış işlemlerini size gönderebilirim...bu arada bakımdan sonra sonuçları mutlaka bizlerle paylaşın..teşekkürler..
13.000 km'dir kullanılıyor.

Şimdi şasi numarası ile İzmir Yükseliş'ten sorgulattım. En son 10446 km'de servise girmiş. Bu durumda yağ oldukça eski olabilir. Sağ 2 kapı değişmiş, bunu biliyordum. Bir de ön tamponda çizikten dolayı bir servis işlemi olmuş. Önemli değil.

Özetle, makinayı önce bir servise sokmak gerekiyor demektir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2010 17:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
hayırlı olsun...dertsiz sürüşler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2010 20:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
izmirdeysen yükselişte bakımlarını yaptırmanı önermem...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: