Zaman: 17 Oca 2026 07:39

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Carisma tekleme sorunu
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2013 17:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: alp
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: eğitim
Arkadaşlar bir deneyimimi paylaşarak ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Aracımda tekleme sorunu vardı benzin yemiyormuş gibi. özellikle düşük devirlerde ve lpg kullanırken. Benzinde de yapıyordu. Beyinle ilgili bir sorun çıkmadı. Yakıt filtrelerindede değildi. Herkes buji kablosu buji veya bobin dediler. Önce bujileri değiştim 30 tl ye (nsk galiba) olmadı. Sonra 55 tlye aslında kazıklanmışım 35 e varmış buji kablolarını değiştik. yine olmadı en son artık bobine sıra geldi. Araçta 2 bobin var. ben bir tane aldım belki 1 i bozuktur diye. Birini değiştirdik şansa. Ve düzeldi. Bu bilgiler umarum yardımcı olur forum üyelerine

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma tekleme sorunu
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2013 18:17 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
bozulan lpg okuyanmı(genelde solda) diğerimi. bobin orjinal mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2013 18:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: alp
Meslek: eğitim
Kaputu açınca sağdaki bobin değişti. orjinal olduğunu sanmıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2013 20:15 

alperben yazdı:
Kaputu açınca sağdaki bobin değişti. orjinal olduğunu sanmıyorum.

Geçmiş olsun sorunun çözülmüş olması güzel.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2013 21:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mitsubishi carisma 2000 glx
Meslek: bilgisayar
Kan grubu: a+
benim aracımda da 2. viteste 1500-2000 devir arasında silkeleme sorunu var, forumdaki araştırmalarım sonucunda %99 bobin arızası olduğuna kanaat getirdim.
şu an değil ama aracı komple bakıma soktuğumda bobini de değiştirip deneyeceğim, sonucu sizinle paylaşırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2013 09:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nail
Araç: carisma
Meslek: bilişim
Kan grubu: 0rh+
Aynı problemi bende yaşadım,2. ve 3. viteste düşük devirde silkeleme,vuruntu ileri safhasında da motor arıza ışığını yakarak belirti verdi.Lpg de çok daha hissedilir şekilde(Şahsi görüşüm bu problem lpg montajıyla alakalı).Ateşlemeyle ilgili hiçbir parçaya dokunmadan yan sanayii 1 adet bobin alarak kaput açıldığında sağdaki bobini değiştirdim.Arıza ikazı da problemde giderildi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2013 14:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
bobindendir bobinden...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2013 18:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: necmi
Araç: mitsubişi karizma 2000
Meslek: deri
Kan grubu: 0+pz
2000 md.karizmam 1.5 aydır tekleme yapıyordu bu arada hep araştırdın sitelerden hala bulmuş değilim arızayı benzinde ve lpg de de sorun devam ediyor dun birden stop etti çalıştırıyorum stop ediyor gaz verince çalışıyor ben de rolentiyi yükselttim cikle görev yapmıyor 78 binde ki bir araçta bu normal mi anlamadım sitelerde herkes birşey diyor açıkçası kafam karıştı. bilgisi olan varmı arkadaşlar bu konuyla alakalı istanbul da bu araçların dilinden anlayan ii bir usta tavsiyesi olan var mı ??* teşakkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2013 20:43 

viewtopic.php?f=9&t=488&start=160
burayı incele faydası olur

enjektörlere gelen tahminen bir karış uzunluğunda kablo var bu kablo enjektörlerin dördüne güç verir bu kabloda kesiklik olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2013 09:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
necmi37 yazdı:
2000 md.karizmam 1.5 aydır tekleme yapıyordu bu arada hep araştırdın sitelerden hala bulmuş değilim arızayı benzinde ve lpg de de sorun devam ediyor dun birden stop etti çalıştırıyorum stop ediyor gaz verince çalışıyor ben de rolentiyi yükselttim cikle görev yapmıyor 78 binde ki bir araçta bu normal mi anlamadım sitelerde herkes birşey diyor açıkçası kafam karıştı. bilgisi olan varmı arkadaşlar bu konuyla alakalı istanbul da bu araçların dilinden anlayan ii bir usta tavsiyesi olan var mı ??* teşakkürler

rolantiyi nasıl yükselttiniz. bildiğim bu araçlar kendi ayar yapar. carismanız uzun ömürlü olsun istiyorsanız ehil olmayan ustalara sakın elletmeyin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eki 2013 14:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-pa ... 859/detay/

elimde orjinal ateşleme bobinleri ve buji kabloları ve bujiler vardır ilgilenenlere duyurulur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2013 00:05 
Kullanıcı avatarı

sanalalem-dar yazdı:
necmi37 yazdı:

rolantiyi nasıl yükselttiniz. bildiğim bu araçlar kendi ayar yapar. carismanız uzun ömürlü olsun istiyorsanız ehil olmayan ustalara sakın elletmeyin.

gaz telinin altında somunlu bir civata var somunu gevşetip civatayı sıkacaksınız. ayrıca bir tavsiye rolenti valf ini bozmak istemiyorsanız sakın boğaz kelebeğine balata sıpreyi sıkmayınız piyasada bulunan bir parça da değil aksi hal de araçtan soğursunuz tamiri imkansıza yakın sonuçlar doğurabilir ben sıktım oradan biliyorum. boğaz kelebeğini temizlerseniz kesinlikle tiner kullanın elkektronik yerlerini çok mecbur kalmazsanız kurcalatmayınız bu araçlar piyasada az olduğundan dilinden anlayan da nerdeyse yok ustalığına güvenmediğiniz kişilere asla elletmeyiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eki 2013 00:17 
Kullanıcı avatarı

alperben yazdı:
Arkadaşlar bir deneyimimi paylaşarak ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Aracımda tekleme sorunu vardı benzin yemiyormuş gibi. özellikle düşük devirlerde ve lpg kullanırken. Benzinde de yapıyordu. Beyinle ilgili bir sorun çıkmadı. Yakıt filtrelerindede değildi. Herkes buji kablosu buji veya bobin dediler. Önce bujileri değiştim 30 tl ye (nsk galiba) olmadı. Sonra 55 tlye aslında kazıklanmışım 35 e varmış buji kablolarını değiştik. yine olmadı en son artık bobine sıra geldi. Araçta 2 bobin var. ben bir tane aldım belki 1 i bozuktur diye. Birini değiştirdik şansa. Ve düzeldi. Bu bilgiler umarum yardımcı olur forum üyelerine

yan sanayii bobinlerin sağlıklı işlev görüyor mu..?? nekadar zaman dır kulanıyorsun memnunmusun??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2013 17:24 
Kullanıcı avatarı

allaha şükür aracımın sorununu çözdüm bana 200tl ye patladı.aracın akt kısmı açık olduğundan akşam park edinde içine kediler mesken tutmuş birgün baktım buji kablosu çıkmış benim tekleme de elektirik kabloların tam elektirik geçirmiyormuş lpg tesisatı komple elden geçti araç düzeldi çok şükür..ilk fırsat ta kedilerin girememe si için motorun alt kısmını kapatmak olacak ..bu yorumlar bir arkadaşa yardımcı olabilirse ne mutlu ..herkese kazasız günler ..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2014 16:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Kan grubu: BRh+
merhaba,ben kendi aracımdaki tekleme sorununun nedenini bobin giriş soketinin gevşekliği olarak tespit ettim yeterince beslenemeyen bobin tam randımanlı çalışmıyor özellikle düşük devirlerde tekleme yapıyordu.bobin üzerindeki erkek soket uçlarını kargaburun penseyle azıcık çevirip soketin sıkı girmesini sağladım sorun çözüldü.bir de buji kabloları yan sanayi olursa veya eskidiğinden üzerindeki lastik tapa yerine tam oturmazsa buji kabloları buji kafasına tam takılmadığından uzaktan ateşleme yapıyor gibi geldi onu da halledince şimdi aracın performansı ve yakıt tüketimi de farketti.umarım birilerinin işine yarar bu yazdıklarım ... arızasız günler dilerim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2014 11:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yararlı bilgi olmuş teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eyl 2014 08:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Akif
Araç: Mitsubishi Lancer Sportback 1.6
Meslek: araş. gör.
İnsanın yaşama sevincini elinden alıyor bu sıkıntı. Ben bugün bunu gördüm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Eyl 2014 11:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Carismada tekleme bobin yada kablolarindan kaynaklanir.Cakma bobin 6 ay 1 sene arası orjinal bobinler kolay kolay arizalanmaz.ayni zamanda bobinlerin arızalanmaması icin en iyi cozum tas sigorta.bunu ya İlhami bey paylasmisti yada Ali bey 3 sene tas sigorta ile kullandim ne tekleme nede bobin arizasi yasadim.hemde hic guc kaybi yasamadi arac.Carisma kullanicilari icin cok guzel bir bilgidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Eyl 2014 14:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sezgin
Araç: Outlander Turbo
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0Rh+
Dayımın oğluna 1997 2.0 manuel toyota cariana aldık temizde bir araç ancak bir sıkıntısı var bir kaç usta çözemedi.
Araç rolantide durmuyor. Isınınca stop ediyor. Otomatik jiklr devirden çıkıyor ve stop ediyor yolda giderken bazen her zaman olmamak şartı ile silkeleme öksürme yapıyor.
Araçta lpg de var fakat aynı problem lpg ile çalışıtkende var benzinle çalışırkende. Araç şu an sanayide tamircide bulunan sağlam bir carina var bu aracın parçaları bizim araca takılıp deneniyor denenmedik sadece distribütör kaldı.
Kelebek sensörü felan denendi hep.
1 haftadır tamircide araç sorun tespit edilebilmiş değil bujiler ve buji kabloları da yenilendi.
Bu bobinle felan alakası olabilir mi ?
Fikri olan var mı ?
Lamda sensörü böyle bir şeye sebep olabilir mi ?
Başına gelen duyan oldumu hiç ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Eyl 2014 07:36 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bobin derdim ama her parçayı denedik dedin, Bobin denediniz mi obd giriş yeri varmı varsa takın

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: