Zaman: 12 Kas 2025 13:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 289 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: CARİSMAN NE YAKAR?
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 23:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
kocaeli kandıra yolunda bayağı virajlı ve yokuş yolda 90 ile 120 kilometre arası hızla 48kilometrede 10 tl yaktı buna göre 20.8 kuruş yakmış temizlik işe yaramış gibi.motor sesi bile değişti daha doyurucu bir ses vermeye başladı..teknik verilerine bakılırsa bu yakıt bayağı iyi çünkü benzinle 100kilometrede 10litre civarında yakıyor olması lazım o da kilometrede 40kuruş yapar. lpg nin benzine avantajı 3te bir olduğuna göre bu gün hesabıyla 25 kuruş ve altındaki yakıt şehir içi için normal.bir de buji tırnak aralığını ayarlamam lazım .UMERA verdiği bilgilerde lpg için buji tırnak aralığını 0.7mm olarak vermişti..onu da yapalım işe yarayabilir..arızasız günler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 20:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: yunus
Araç: karizma glx
Meslek: serbest
Kan grubu: 0RH+
slm.alaybeyi bogaz kelebegini kendinmi temizledin ve işlemi nasıl yaptın.önceki aracımda enjektör temizliği yaptırmıştım.orda yaptıklarını gördüğüm kadarıyla bogazdaki hortumu söktü ve motoru çalıştırdı hem gaz verip hem bir sprey gibi bi şey sıktı.kendim yapabilecegimi düşünüyorum.ufak tefek de olsa elimden biraz işler gelir, bujileri değiştirmeyi düşünüyorum.bakalım fark olacakmı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2011 23:34 
Kullanıcı avatarı

boğaz kelebeğini yerinden sökmeye gerek görmedim çünkü fazla kirli değildi ve contası falan var bazı ufak tefek söküldüğünde problem çıkarabilecek parçalar var biraz meşakkatli, asıl kirli olan hava filtresinden sonraki kısım berbat bir şekilde yağlı ve kirliydi.bunun sebebi de motor külbütör kapak havalandırması ince bir hortumla hava filtresine bağlanıyor.hava filtresinden sonraki kısmı kablo soketinden ayırıp her iki kısmı da balata temizleyici diye satılan temizleyici spreyle iyice temizledim ama arabayı sonradan çalıştırdım.soket yerinden sökülmüş halde araç çalışmıyor çünkü . sprey de çok yanıcı olduğundan tedbir olarak yanıcı madde motora girmesin diye bölgedeki madde uçana kadar bekledim ve ilk çalıştırırken biraz gaz vererek çalıştırmam gerekti.ama sonuçtan memnunun sesi bile değişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2011 18:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: yunus
Araç: karizma glx
Meslek: serbest
Kan grubu: 0RH+
kaç seferdir po gaz aliyorum ortalama benzin harcamam hariç 26 -27 krş yakıyordu.gecenlerde aytemiz diye bir istasyon açıldı.ordan gaz aldım.220 km yol yaptım şehiriçi. 20 km sini benzinle yapmış olsam 200 km de 44.5 tl lik gaz aldım.ortalama km de 22.5 kuruş yakmış oldum.yani eski parayla 225 bin lira.bence çok iyi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2011 18:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: adil
Araç: carizma
Meslek: ptt
sehir içinde gl modelleri km ne kadar yakıor arkadaşlar
hem lpg hem benzinde son zamlarda dahilll

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2011 17:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: İlyas
Araç: Carizma Avance
Meslek: smmm
Kan grubu: arh+
Arkadaşlar dün aracımda birkaç sigorta kesikti, yenileyince yol bilgisayarı ve rölanti yüksekliği düzeldi. yanlız şu sorum olacak, yol bilgisayarlı bir araca ilk kez biniyorum. değerler gaza çok yüklenince birden 35-40 ltyi buluyor. sakin kullanımda gayet iyi değerleri gösteriyor. bazende 4 ltye kadar düşüyor. bu değerler o an gaz basışına göremi belirleniyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Mar 2011 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: adil
Araç: carizma
Meslek: ptt
sehir içinde gl modelleri km ne kadar yakıor arkadaşlar
hem lpg hem benzinde son zamlarda dahilll

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Mar 2011 17:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: yılmaz
Araç: 2004 CARISMA DID
Meslek: satış-paz.ama işsiz
arkadaşlar benim 2004 carisma dıd istanbul sehir içi 226 krş. yakıyor uzun yol bu aralar yapmadım. lamba yanınca yakıt aldım pompa atıncaya kadar doldurttum 187 tl ödedim daha önceki depo ile benziciye gidene kadar tam tamına 825 km. gitmistim. bilginize...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2011 14:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: İlyas
Araç: Carizma Avance
Meslek: smmm
Kan grubu: arh+
Selamlar saygılar, kaza yapmış bir araçtan 250tlye tüpün beynini alacağım. ama sıralı sistem değil. marka brc, bunu benim 2000model avanceye uydurabilirmiyim. bana maliyeti ne olur acaba, ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Mar 2011 00:23 
Kullanıcı avatarı

eski beyinler randımanlı çalışmayabilir.özellikle uzun süre atıl durumda kaldıysa gazla çalışan diyafram sertleşip özelliğini kaybediyor.sıralı sistem olmadıktan sonra zaten dediğiniz fiyata uygun bir yeni beyin alabilirsiniz.ama verimli çalışmayacağını düşünüyorum. kendi aracımda daha önce aynı şeyi denemişler çalışmayınca lpg sistemini geri sökmüşler. ben aldığımda yeni sıralı sistem taktırdım..en mantıklısı, bilinen uygun fiyatlı bir sıralı sistem taktırmak..fiyatlar 1000tl civarında olabiliyor.10 taksitle yapıyorlar..çoğu arkadaş atiker taktırmış, ben mimgaz taktırdım.900tl ye. hiç bir sorun yok..arıza lambası falan da yanmıyor..gayet uyumlu. şu aralar kocaelide 20 tl ile 90 km şehiriçi yol yapıyorum..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2011 14:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: alican
Araç: carisma 1.6 glx
Meslek: inşaat teknikeri
Kan grubu: a+
zonguldak kilimli -bolu gerede arası git gel yaptım yaklaşık 280-300 km arası yolun büyük bir kısmını ekonomi modda 90 ı aşmadan katettim kimin zaman 100 120 arası litresi 4.130 kuruştan 100 liralık benzn aldım 24.21 litre oluyor. yaptıgım hesaplamaya göre 350 kuruş yakmışım buda sanırım 100 kmde 8lt sizce bu normalmidir. lpg li araçlara sordum aynı yolu 50 .60 tlye giip gelmişler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Nis 2011 15:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: suleyman
Araç: carisma 1.8gdi
Meslek: elektronik
Kan grubu: 0+rh
Bende geçtiğimiz hafta sonu Samsun Trabzon yaptım.Giderken yakıtı ölçmek için Samsun'da depoyu fulledim.Trabzon'a varınca tekrar fulledim.İki yerden aldığım benzin litre fiyatı aynı.4,230TL.Yaptığım km 347km.Deponun aldığı yakıt 85 TL.Eğer yanlış hesap yapmıyorsam 245 krş falan yakmışım.Buda normal herhalde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2011 01:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: hsyn
Araç: carisma 1.6 glx aut.
Meslek: memuur
_opeth yazdı:
aynen öyle. anlık olmasa bile ortalamaya bakıyor. 60km civarı kullanmadığınız sürece çok doğru değerler göstermez.

merhabalar;
bende arabayı ilk aldığımda luk oil den yani akpet gazdan aldım ve arac 2.31 litre fiyatında 0.231 kuruş yaktı daha sonra opet aygaz ile 0.260 petrol ofisi ile de 0.25 kuruş yakıyor.arabayı aldığımda tüm bakımlarını yaptırdım.yağ hava balata vs. ama ince bakım olarak yaptırmadım..
aracın yakıtı daha düşebir mi lt fiyatı 2.31 ve 2.35 civarı antalyada. çok kararsız kaldım. araç bence çok yakıt tüketiyor... ne yapmalıyım fikri olan :thumb: bir nevi acil yardım..

araç üzerinde 2008 model atiker tüp var... 1.6 glx 1999 otomatik

Kalite : 6310i
İlk Göz ağrı :Opel Astra Classic Twinport 1.6 HB 2008
Gönül Sevdası : Mitsubishi Carisma 1.6 GLX AUT 1999
Elim kolum : Dell İnsprion 6000

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2011 00:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: sercan
Araç: mitsubishi carisma 1.6 avance 2001
Meslek: elektrik
Kan grubu: brh+
60 lt

2001 AVANCE OTOMATİK

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2011 11:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: 1990 Lancer Special Edition :)
Meslek: Biomedikal
Yönetici arkadaşlar kusura bakmayın hilmi beye ö.m. ile ulaşamadığım için en çok aktif olduğu konuya birşeyler yazmak istedim.

alaybeyi yazdı:

Hilmi bey size uzun süre önce aküler hakkında bir özel mesaj attım, sanırım görmediniz, size zahmet bakıp cevaplayabilirmisiniz

Follow Me Home - Uğurlama & Karşılama Işığı Modülü İçin Lütfen Aşağıdaki Linke Tıklayın.
http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=37&t=2405

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2011 23:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 1999 Model 1.6 GLX OtoMitsubishi Carisma
Meslek: Mühendis
1999 model 1.6 GLX otomatik aracım var. Üzerinde atiker sıralı sistem var. Geçen sene takdırdım. Ancak yakıt 31-31,5 kr tan aşağı inmiyor. Birçok kez ayar için gittim, usta bunun ayarla alakası yok dedi. Sibop v.s. baktır dedi. Onun için başka bir ustaya gittim oda bunun sibop v.s. alakası yok. Sen birde başka gazcıya git dedi.

3-4 hafta önce Antalya- Alanya arası araba km'de 20 kr civar yaktı. Çok şaşırdım hep öyle olacak sandım ama şehirlerarası yol olması ve lpg nin o arada biraz daha ucuz olması sanırım fark ettirdi.
Nelere baktımam lazım, bu yakıt tüketimi çok fazla geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2011 00:05 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Yakıtı litre/km bazında ölçerseniz daha sağlıklı olacaktır.
Takriben 1 litre lpg 10 km yol götürmesi gerekir normal şartlarda.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2011 11:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 1999 Model 1.6 GLX OtoMitsubishi Carisma
Meslek: Mühendis
O Mafsaldan düşünürsek, üstadım 7 km kadar gidiyor gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2011 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: AHMET
Araç: mitsubishi carizma avance hp 2001
Meslek: teknik eleman
Kan grubu: 0rh-
Arkadaşlar piyasa bilenen tüp beyinlerinden en adisi atiker... çevremde araba sahibi ve deneyimli insanların hepside bu tezi doğrular nitelikte bilgiler veriyor... şuan benim araçta milano marka tüp beyni var sıralı sistem... yakıt konusunda oldukça cimri en son denemem de 76 tl ye 495 km yol yaptım Muş tan depoyu doldurdum malatyaya gittim (iki gün şehir içinde yaklaşık 150 km yol yaptım) bu yolun en az 200 km sini de klima açık bir şekilde yaptım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2011 22:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: hsyn
Araç: carisma 1.6 glx aut.
Meslek: memuur
Apexx yazdı:
1999 model 1.6 GLX otomatik aracım var. Üzerinde atiker sıralı sistem var. Geçen sene takdırdım. Ancak yakıt 31-31,5 kr tan aşağı inmiyor. Birçok kez ayar için gittim, usta bunun ayarla alakası yok dedi. Sibop v.s. baktır dedi. Onun için başka bir ustaya gittim oda bunun sibop v.s. alakası yok. Sen birde başka gazcıya git dedi.

3-4 hafta önce Antalya- Alanya arası araba km'de 20 kr civar yaktı. Çok şaşırdım hep öyle olacak sandım ama şehirlerarası yol olması ve lpg nin o arada biraz daha ucuz olması sanırım fark ettirdi.
Nelere baktımam lazım, bu yakıt tüketimi çok fazla geliyor.

Araç özelliklerin birebir benimki ile aynı... 1 lt gaz ile 11.5-12.5 arası gidiyorum.buda her ilde farklı olan lpg fiyatlarına göre yakıt TL/KM oranını değiştiriyor.Yani antalyada 0.23 krş yakan araç Ankara da 0.17 krş yakıyor. Gel gelelim soruna.Çok önemli bir bilgi paylaşmak isterim.
1) Lpg istasyonunu iyi belirleyeceksin.Ve hep oradan hatta mümkünse aynı istasyondan yakıt almaya Çalışacaksın. LPG İÇİN Aracını sadece bir gaz markasına alıştıracaksın.
2) Aracının bakım peryodu ne durumda. bujilerde bir tıkanma kirlenme var mı. Atiker kullanıyorum şimdilik iyi fakat üstte arkadaş yazamıs 75 tl 495 km :fan: :kart: :vauv: bende düşünmeye başladım acaba beynini mi değiştirsem ama şunuda biliyorum ki lpg de montajı yapan ustanın işçiligi çok önemli..Aklına gelen varsa çekinme sor

Kalite : 6310i
İlk Göz ağrı :Opel Astra Classic Twinport 1.6 HB 2008
Gönül Sevdası : Mitsubishi Carisma 1.6 GLX AUT 1999
Elim kolum : Dell İnsprion 6000

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 289 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye