Zaman: 27 Ara 2025 03:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 03:57 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Tanıdığınız üzere biraz takıntılıyım :)
Carisma' nın iç plastik aksamının kalitesizliğine tam olarak takmış durumdayım.
Proton' u tecrübe etme imkanım hiç olmadı. Fakat fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla iç aksam ben kaliteliyim diye bağırıyor. 400k KM' deki bir protonun bile direksiyonunun soyulduğunu, cam düğmesinin kırıldığını göremedim. Dolayısıyla bu durum beni cezbediyor.
Ziyadesiyle birlikte aracın fiyatı ise bu özelliklere rağmen bedava gibi.
Şimdi kendi kendime soruyorum. 18.000 TL' ye kendimi zorlayarak Lancer almak mı, yoksa 8-9 bin TL' ye proton alıp 10.000 TL tasarruflu olmak mı? Açıkçası Proton' un yere yakınlığı, ince ve hafif tasarımı görüntü modifiyesine de uygun olduğu için sanırım protonu tercih edeceğim. Bir diğer önemli konu ise müzik sistemi mevzusu...
Carisma' nın arka pandizot sacını kestirmemiştim. Bu nedenle sistem maliyetim iki katına çıkmıştı. Proton bu denli ucuz iken rahatlıkla, cayır cayır kesip biçerim gibi geliyor :)
Fiyatının bu kadar ucuz ve 2. elinin zayıf oluşu ise hiç sorun değil. 8.000 TL' ye aldığım aracı pek ala 7.000 TL yazarak çok kısa bir zaman içinde satabilirim diye düşünüyorum.

Şimdi yapılması gereken tek şey az KM yapmış, yıpranmamış, uygun fiyatlı bir proton bulmak.
Sedan araç takıntım var. Bu nedenle HB düşünmüyorum.
Şanzıman ise manuel öncelikli tercihim. Tabi pırıl pırıl bir araç bulursam manuel, otomatik diye ayrım yapmam direkman çökerim :)
Hepinizin tavsiyelerine açığım. Ben şu an için sahibinden.com' dan 3 araç üzerine yoğunlaştım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... iz-i/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... raci/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... ilik/detay

İlk araç Bursa' da. Yakın olan, gören veya görebilecek durumda olan varsa, yakıtı ve masrafları benim tarafımdan karşılanmak kaydıyla bana yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Diğer iki araca haftasonu ben gidip bakabilirim.

416 GLXI olup sizlerin farklı tavsiyelerine de açığım.

Bu arada, GDI, GLX ve Lancer' den henüz vazgeçmedik. Kaçırılmayacak fırsat bulursak, ona da hemen çökebiliriz.
Bi el atın da arabasızlık sürecimiz kısalsın uşaklar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 05:18 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
İlk araç Kocaeli/karamürselde bursada değilmiş:)
Temiz duruyor,lastikler yeni, tüp yok.
İkinci aracın duruşuda fena değil. Lastik ister, lpg var(avantaj)
3.cüyü gözüm tutmadı epey zamandır o araç satışta...
Ben tşk. ediyorum en kısa zamanda kadirin yerini doldurursunuz inşaAllah.

Bende alırken o, kasılarak,borçlanarak araba almakmı?yoksa 8500 liraya Proton almak mı, bağıntısıyla hareket etmiştim.
Ali bey birde tavsiyem imkanınız var ise küçük araba pazarlarına bir göz atmanız.
Ankaranın ilçelerinde tanıdık tamircilerden sıkışıp 6500e falan araçlarını bırakan bir çok hikayeler duydum.
Denk gelir mi size bilmiyorum ama bu rakamlara eger kazasız bir Proton bulunursa fiyat iyice komedi olur.
6500 lira: Abs,Klima,Hava yastığı,4Tekerlekte disc fren,4cam oto,Far ayarı,Elektirikli aynalar,4g92 mitsu motor :lol: :x

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 09:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
http://www.araba.com/2966143/Mitsubishi ... 201.8%20GDİ%20Elegance

http://www.araba.com/3057110/Mitsubishi%20Carisma%20GDİ%201.8

ali istersen bu iki araca bakabilirim bir incele birde GDI larda tüp sıkıntısı var biliyosun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 09:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... tlik/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... anki/detay

üstteki pahalı geldi biraz bunlarıda bir incele bunlarada baktırabilirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 12:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
GDI konum olarak yakın. yollarda bir kez gördüm sanki. pkalayı tam hatırlamıyorum. ışıklardan kalkışta ben de yüklendim ancak bana mısın demeden uzayıp giden GDI bu olabilir :D

ilanı bir kaç aydır biliyorum. hatta telefonda bir tanıdığım aradı konuştu. 13 000 TL den bu fiyata indiğini satamadığı için fiyat indirmiş. belki ihtiyacı vardır o yüzden satıyordur.

eğer dersen ki emin bi gidip baksan arabaya ben düşünürüm diye buluruz arabayı bakarız. yanlız şunu söyleyeyim burada yetkili servise güvenip alırsan bu arabayı taş gibi dese bile İstanbul'a varmadan yolda kalabilirsin. o derece güvenmiyorum kendilerine. bir yetkili servisin MUT/OBD midir her ne ise arıza kodu okuyan zımbırtısı olmaz mı? sadece 27 lira alıp ÖLÇÜM YAPMADAN egsoz muayenesi vermeyi biliyorlar.

istersen ilandaki numara ile görüş. araca baktırmaya birilerini yollayacağım de. ben gidip bakayım, baktırayım. sen nasıl dersen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 17:39 

@umera,
Hocam pazar günü araba pazarına bi gideyim, dediğiniz gibi etrafı bi kolaçan edeyim.

@Burak,
Bahsettiğin arabalar iyi değil ve pahalı kardeşim ya, 14 verdikten sonra Kadir' i niye sattık?

@night,
Önceliği şu Kocaeli' ndeki Proton' a vereyim. Bi açıp konuşayım. Bakalım durumu nedir
ne değildir. Bana oldukça makul geldi. Eğer o olmazsa GDI' ya yoğunlaşalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2010 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
@akerimoglu tamamdır. GDI düşüncen ağırlık kazandığında üzerime düşeni yaparım. Hayırlısı olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 04:19 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Proton' u tecrübe etme imkanım hiç olmadı. Fakat fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla iç aksam ben kaliteliyim diye bağırıyor. 400k KM' deki bir protonun bile direksiyonunun soyulduğunu, cam düğmesinin kırıldığını göremedim. Dolayısıyla bu durum beni cezbediyor.
Şimdi kendi kendime soruyorum. 18.000 TL' ye kendimi zorlayarak Lancer almak mı, yoksa 8-9 bin TL' ye proton alıp 10.000 TL tasarruflu olmak mı? Açıkçası Proton' un yere yakınlığı, ince ve hafif tasarımı görüntü modifiyesine de uygun olduğu için sanırım protonu tercih edeceğim. Bir diğer önemli konu ise müzik sistemi mevzusu...
Carisma' nın arka pandizot sacını kestirmemiştim. Bu nedenle sistem maliyetim iki katına çıkmıştı. Proton bu denli ucuz iken rahatlıkla, cayır cayır kesip biçerim gibi geliyor :)
Fiyatının bu kadar ucuz ve 2. elinin zayıf oluşu ise hiç sorun değil. 8.000 TL' ye aldığım aracı pek ala 7.000 TL yazarak çok kısa bir zaman içinde satabilirim diye düşünüyorum.

Şimdi yapılması gereken tek şey az KM yapmış, yıpranmamış, uygun fiyatlı bir proton bulmak.
Şanzıman ise manuel öncelikli tercihim. Tabi pırıl pırıl bir araç bulursam manuel, otomatik diye ayrım yapmam direkman çökerim :)
Hepinizin tavsiyelerine açığım. Ben şu an için sahibinden.com' dan 3 araç üzerine yoğunlaştım.

İlk araç Bursa' da. Yakın olan, gören veya görebilecek durumda olan varsa, yakıtı ve masrafları benim tarafımdan karşılanmak kaydıyla bana yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Diğer iki araca haftasonu ben gidip bakabilirim.

Bu arada, GDI, GLX ve Lancer' den henüz vazgeçmedik. Kaçırılmayacak fırsat bulursak, ona da hemen çökebiliriz.

Ali bey kadir gitmiş. alanada satanada hayırlı uğurlu olur inş. Yalnız şu protona nerden sardın anlayamadım. inş yanlış anlamazsın pek sevmem bu tip işlerde vazgeçirme durumlarını ama çok küçük duruyo bu proton ya. konforuna donanım ve fiyatına lafım yok ama dışardan bakınca oyuncak gibi. carismadan sonra kapının önüne yakışmaz gibi gelio bana. yani naçizane fikrim şu karabükteki carisma daha bi yakışır gibi. tabi yine de bu işler imkan ve kısmetler doğrultusunda. Allah hayırlı olanını nasip etsin inş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 08:08 

ögrtm yazdı:
akerimoglu yazdı:

Ali bey kadir gitmiş. alanada satanada hayırlı uğurlu olur inş. Yalnız şu protona nerden sardın anlayamadım. inş yanlış anlamazsın pek sevmem bu tip işlerde vazgeçirme durumlarını ama çok küçük duruyo bu proton ya. konforuna donanım ve fiyatına lafım yok ama dışardan bakınca oyuncak gibi. carismadan sonra kapının önüne yakışmaz gibi gelio bana. yani naçizane fikrim şu karabükteki carisma daha bi yakışır gibi. tabi yine de bu işler imkan ve kısmetler doğrultusunda. Allah hayırlı olanını nasip etsin inş.

Hocam fiyat olarak aralarında pek bir fark yok gibi. Ama gerçekten gönlüm Proton' dan yana...
GDI' ları ben çok seviyorum aslında. Ama hakikaten almak, kumar oynamak gibi birşey. Düzgün lan denk gelirse tadından yenmez. Biraz sıkıntılı olanı alırsak, vay halimize...
Proton' da böyle bir sıkıntı yok. Sıkıntlılı olanı düzeltmek bile küçük maliyet. Parça ucuz. ÜStelik müzik sistemi için istediğin gibi kes, biç :)
Görüntü olarak biraz haksızlık ettiniz gibi. Uzunluk ve genişlik aynı gibi, sadece Proton daha ince bir araba.
En önemli şeyi ise az kalsın unutuyordum. Beni Kadir' den soğutan şey, yani cam düğmeleri, iç plastik aksam, Proton' da Carisma ile karşılaştırılamaz kalitede gibi duruyor. Bu çok önemli.
Yani Kadir' in yavrusunu alacakmışım gibi heyecanlandım açıkçası. Düzgün bir proton bulursam, en azından denemek isterim bir kere...

Aslında aklımda, içimde kalmış birkaç araba daha var,
- Honda Accord 1990,
- Galant,
- Taunus 1974-76

Bu arabaların düzgün olanını bulsam, hiç düşünmem :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 10:45 
Carisma Uzmanı

Protona oyuncak diyen zat-ı muhterem acaba arabanın yanından geçti mi?
Yapmayın gözünü seveyim bilmeden konuşmayın.
İç genişliği bizzat ölçtüm carismadan 3 cm fazla.
Boyu carizmadan azcık kısa ve Ali beyin dediği gibi ince..Bagajı hb carismadan küçük,sedan carismayı bilmiyorum.
Deformasyona uğramış herhangi bir ön göğüs,döşeme,cam kolu gören varsa yazsın..
Bende Mitsudan yana görüş bildirdim ayrı. fakat hakkını yemeyelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 11:30 

Hocam Cuma' dan sonra aracın yanına geçeceğim.
Dikiz ayna motorları, arka sol cam motoru ve rölantisi arızalıymış.
Paralarını düşeceğiz ama hak geçsin istemiyorum.
Ne önerirsiniz?

Araç otomatik şanzıman.
Alırken bakmam gereken özellikli bir yer var mı? Yani biliyorsunuz ben, Carisma alacak birine bir A4 dolusu dikkat edilecek husus yazabiliyorum. Bu tarz birşeyler var mı?
Cep telefon numaranızı PM atabilirsiniz, eğer iş bitmeden atabilirseniz sizi arayıp fikir alış-verişi yapabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 14:33 
Carisma Uzmanı

Ali bey
ben olsam düşünmem.
Neden derseniz Servisler adamı uğraştırıyor.
Rolanti motoruna ne kadar düşeceksiniz?
Kazası yoksa ve değerinde fiyat düşerseniz uygun olabilir.
Dikiz ayna motorları sigortadan olma ihtimali var. eğer aracı tanımıyorsa sahibi altta ki sigorta kutusunu bilmeyebilir.
Neden böyle düşündüm ikisinin birlikte arızalanma olasılığı çok zayıf ve ben arızalı ayna motoru duymadım.
Rolanti motoru boğaz kelebeğinden ayrı temin edilmeyebilir. Benım araçta sökmeye çalıştım çıkaramadım.(emin değilim)

Bunun dışında aracın içine oturduğunuzda temiz hissi verirse 1
Lastiklerle çamurlukların arasını parmakla veya baska bir zımbırtı ile ölçün aynı mı değil mi diye.(hem çamurluk hemde alt takım hakkında fikir verir.Ön önle, arka arkayla kıyaslanacak.)
Arka camlar ağır çıkar yukarıya takıldığıda olur. Eğer çalışan arka cam takılırsa o araca has bir durum değil.
Göğüs kenarları ile kapı plastiği aralıklarına dikkat edin her iki tarafta ki mesafe aynı mı?
130-140 basarak yol sesini kontrol edin. Carisma kadar sessiz olması gerekir. Herhangi bir yerden fazla ses girip girmediğine dikkat edin. Klimayı kontrol etmeyi unutmayalım.

Otomatik şanzımanı özellikle kontrol etmelisiniz.
Aracı sahibi olmadan binerseniz daha iyi olur.
Ani hızlanmalarla vites geçişlerini kontrol edin.
Geri vitesi özellikle bir kaç kez kontrol edin.(sorun yaşayanlar var)
Bunun dışında amotisörleri kontrol edebilirsiniz. Arkalarda yükseklik farkı varsa(lastik,çamurluk arasında) Bu amortisörden,çamurlukla oynamadan,alt takımdan olabilir. (280 liraya ben 4ünü yeniledim.)

Düşünerek burdan yazarsam daha faydalı olacağını düşündüm.
Cenaze vardı o yüzden şimdi okudum mesajınızı.
Pm ile yinede numarayı atıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 16:00 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Protona oyuncak diyen zat-ı muhterem acaba arabanın yanından geçti mi?
Yapmayın gözünü seveyim bilmeden konuşmayın.
İç genişliği bizzat ölçtüm carismadan 3 cm fazla.
Boyu carizmadan azcık kısa ve Ali beyin dediği gibi ince..Bagajı hb carismadan küçük,sedan carismayı bilmiyorum.
Deformasyona uğramış herhangi bir ön göğüs,döşeme,cam kolu gören varsa yazsın..
Bende Mitsudan yana görüş bildirdim ayrı. fakat hakkını yemeyelim.

proton a oyuncak değilde oyuncak gibi duruyor o da carisma gibi bi aracın yanında diyen zat benim hocam. ve şimdiye kadar yaklaşık bi 7 8 tane o da tosya gibi bi yerde inceleme fırsatım oldu. ben kötü araç demedim. konforuna sürüşüne kalitesine laf etmedim. sadece carismaya binip inen bi insan yadırgayabbilir dedim. o yüzden bu derece sert bi çıkışı haketmedim hocam. 26 yaşındayım ama merakımdan ötürü hemen hemen her marka aracın koltuğuna en az bi defa oturmuşluğum vardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 16:05 
Kullanıcı avatarı

Ali bey hakkınızda hayırlısı hangisiyse o olur inş. gönlünüz sevdikten sonra gerisi önemli değil. carisma konusunda da sanırım haklısınız :) kötü çıktığında neler olabileceğinin en canlı örneği benim biliyosunuz. hele de gdi motor dediğiniz gibi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 16:25 
Carisma Uzmanı

Carisma nın verdiği tadı,güven hissini vermeyeceğini bende söylemiştim.
Carismanın yanında ibaresi de olsa yanında yinede haksızlık diye düşünüyorum.
Genelde bilmeyenler bu araçlar hakkında ön yargılı oluyor. Bu yüzden bilmediğinizi düşündüm.
Her şartta "oyuncak""oyuncak gibi" tabiri doğru değil.
Saygılarımla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 17:02 
Kullanıcı avatarı

Araç: 99 carisma 1.8 GDI LS HB
arkadaşlar benim araç 99 carisma gdi ls hb ve araçta boşta duran bi teyp radyo kontrol kolu var. neden takılı değil de boşta duruyor. carisaların bazılarında var bazılarında yok bu kol. taktırma ihtimali var mı? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. bi de araın seyir halindeyken aniden hizlanıp tekrar normale dönmesinin sebebi ne olabilir? saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 21:49 

Sn umera ve Sn ögrtm,
Bugün İstanbul' dan kalkıp Kocaeli / Karamürsel' e gittim (160 KM).
Satıcıya İstanbul' dan kalkıp geleceğimi, dolayısıyla araçtaki en ufak şeyi bile söylemesi gerektiğini söyledim. Çok titiz biri olduğumu da söyledim.
Araç pırıl pırıl dedi. Kalkıp gittik. İş amaçlı GEBZE' ye gitmiştim. Oradan 80 KM kadar daha sürdü, git-gel 160.
Vesilesiyle orucumu bile açamadım, eve daha 1 saat önce girdim.
Araba bildiğiniz leş. Çökmüş, ekmeği yenmiş, mecali yok!
Nasıl bir vicdan, nasıl bir karakter, dahası nasıl bir cesaret anlamadım.
Ramazan günü olmasa, karşımdaki de konuştuğum adamın babası olmasa oracıkta kafasını kırmamak işten değil.

Velhasıl kelam adımlarımızı saya saya geri döndük.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 23:24 
Carisma Uzmanı

Ali bey hayırlısı diyelim.
Allah insaf versin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2010 23:29 

Amin hocam.
Bu yaşanan kimbilir nelere gebedir.
Hayırlısı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2010 01:27 
Kullanıcı avatarı

abi ne denir ki bunda da vardır bir hayır inş. ama insanları anlamakta çok güçlük çekmeye başladım. yani nasıl bir vicdanla bu kadar rahat yalan söylüolar. nasıl ölü malı (sadece araba değil) sıfır gibi anlatıyolar. Alalh islah etsin. bundan 6 yıl kadar önce galeriye gittim. hoşuma giden bi araç vardı. takasa girelim düşüncesiyle. o zaman için piyasası 9000 lerde olan bizim emektar brodvayı ki arabam pırıl pırıldı yaşına rağmen çiziği dahi yoktu adam 7000 e sayarım dedi nese vazgeçtim tabi. sanayiye geçtim. tam bizim ustayla muhabbet ederken bahsettiğim galeri de gördüüm başka bi brodvayı (benimkinden 3 model düşük) göstermeye geldiler 2 alıcı. usta dedi motor ölü araçta sol taraf tamamen değişmiş ve komple boyalı ki bağırıyo zaten araba beni bi gece de boyadılar diye. adamlar ne dese beğenirsin. galerici anasına babasına yemin ederek ful orjinal diye 10000 lirada rakam istemiş. nasıl bu kadar rahat söyleler diğer tarafı hiç mi düşünmezler anlamak gerçekten çok güç. dilerim yalansız dolansız birinden gönlünüze göre bi araç bulursunuz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye