Zaman: 27 Ara 2025 01:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2010 22:44 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Özetle Mitsubishiyi almakta zoor, satmakta zooorr:)
Araba nedir? Gönlünün fatihini merak ettim.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2010 23:29 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
umera yazdı:
Özetle Mitsubishiyi almakta zoor, satmakta zooorr:)
Araba nedir? Gönlünün fatihini merak ettim.

Hocam araba Toledo' ydu.
Az önce sahibi ile tekrar görüştük.
Satıcının iki farklı ilanı varmış. Yanlışlıkla Toledo için fiyat vermiş.
Anlayacağınız, yeni umutlara yelken açıyoruz yine...
Geç olsun, temiz olsun artık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2010 01:33 
Carisma Uzmanı

Ya nasip!
Hayırlısı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2010 04:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: orhan
arkadaşlar bende 99 hatchback 1.6 carisma var sorunum şu ki aracın devir saati sürekli düşüyor hatta stop ettiği de oluyor.aracı boşa aldığımda veya gazdan kestiğimde devir düşüp stop ediyor.bunun nedeni nedir ne yapabilirim. lpg beyni değiştim filtresini değiştim depoyu temizlettim fakat sonuç aynı. yardımcı olursanız minnettar olurum......( benzinde sorun yok )

En son aranel44 tarafından 24 Ağu 2010 19:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2010 04:21 
Carisma Uzmanı

Benzinde de aynı sorun var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2010 10:07 

Piyasada lancer yok yahu.
Sahibinden.com' a günde birkaç kez bakıyorum ama tık yok :no:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2010 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
umera yazdı:
Kasnağın sekiz çizmesi bilyada sorun olduğunu gösterir.
Bilya dağınık ise zamanla yatağıda yer(dağılma) ve artık bilye değişsede farketmez bir muddet sonra sekız çizmeye başlar.
Ses olayına gelınce sabah çalıştırdığında hidrolik kutusunun kapağını açıp yağı izle. Köpürme,yükselme vs olursa pompada arıza var.
Pompanın tamiri mümkün fakat tamir takımının piyasada olup olmadığını bilmiyorum.
Pompanın markası kayaba(japon).Protonun pompayla aynı, proton servislerindende sorulabilir.Daha ucuz olur.
Tavsiye: Kayışları ustalar fazla geriyorlar. Bu durum hem motorda güç kaybına neden oluyor, hemde zamanla elemanlarda hasar oluşturuyor. Sabah çalıştırmada ve klima devreye girdiğinde ses yapmayacak şekilde,kayış minimum düzeyde gerdirilmelidir

bahattin hocam araç soğulkken takip ettim yağda ne bir köpürme var ne bir hareket pompa kesin sağlammıdır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2010 14:48 
Carisma Uzmanı

Yolda giderken direksiyonda titreme(yol darbesi) olmuyor,direksiyonu çevirirken pompadan ses çıkmıyor ise sağlam gözüküyor.
Kesin sonuç için pompa basıncının ölçülmesi gerekir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2010 19:49 
Kullanıcı avatarı

geçengün ilk defa 60 litrelik depomu fulledim...kocaeliden adapazar karasuya iftara gittim bi güzel ziyafetten sonra geldim kandıra yolu üstünden...bilen bilir rampası virajı bol...geldim aynı gece kontağı kapatmadan istanbul bağcılara gittim geldim...toplamda şu an 485 km yol gitmişim...yakıt göstergesi tam yarıyı gösteriyor...tekrar depoyo fullicem ve 500 km de kaç litre yakıt yaktığı ortaya çıkacak benim 1.8 GDİ nin...araba manyak araba yaa...yol dayanmıyor gez gezebildiğin kadar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2010 23:26 

Araç bulundu.
Muhtemelen yarın sabah devri alacağım aksilik çıkmazsa.
2006 Lancer Plus, Siyah renk, Manuel, 62.000 KM, değişensiz, boyasız, hatasız, masrafsız...
Fiyat 17.000
Yarın ola hayrola...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010 17:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
akerimoglu yazdı:
Araç bulundu.
Muhtemelen yarın sabah devri alacağım aksilik çıkmazsa.
2006 Lancer Plus, Siyah renk, Manuel, 62.000 KM, değişensiz, boyasız, hatasız, masrafsız...
Fiyat 17.000
Yarın ola hayrola...

hayırlı olsun kardeşim güle güle bin ALLAH C.C. kazadan beladan korusun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010 18:55 
Carisma Uzmanı

Ali bey hayırlısıyla birsorun yaşamazsınız inş..
Aldınız mı aracı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010 23:08 
Kullanıcı avatarı

Hayırlı olsun ali kardeşim ALLAH kaza belalardan korusun...carismaları tanıyan biri olarak değerlendirmelerini bekliyoruz..görsel olarak benimde çok hoşuma gidiyorlar..hele siyahları çok göz alıcı...bikaç yerde görmüştüm önünü evo 8 lere çeviriyorlar süper oluyor...sen uzman adamsın yaparsın şekilli bişeler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2010 23:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Evo 9 bodykiti sahibinde 1500 civarı felan(ön+arka tampon+spoiler)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 00:20 

Uşaklar arabayı sabah saat 10:00 teslim ve devir aldım.
Şimdi ilk günkü izlenimlerime göre Carisma-Lancer karşılaştırmasını yapalım.
Baştan söyleyeyim, eski Carisma' cı olduğum için karşılaştırmayı yapıyorum.
Yoksa araçların biri C, diğeri D segmenti. Karşılaştırma yapmak doğru değil.

Görüntü ve tokluk, her iki aracın da kendine has güzel çizgileri var. Her ikisi de yere basıyor, ayırtım yapamıyorum.

İç mekan, Lancer Carisma' ya nazaran bana biraz daha geniş gibi geldi.

Görüş açısı, Lancer Carisma' dan çok daha iyi bir görüş açısına sahip diyebilirim. Bir yıl Carisma kullanmış olmama rağmen düne kadar aracın nerde başlayıp nerede bittiğini kestiremediğimden bir türlü düzgün park edemiyordum. Lancer' da bu konuda oldukça başarılıyım :)

Sürüş konforu, Lancer çok çok keyifli bir sürüş konforu sağlıyor. Debriyaj Carisma' dan çok daha hafif, vites geçişleri çok güzel (eski aracım astra GSI gibi spor ve kısa mesafeli).

Hızlanma, Lancer ile Carisma tam ters karakterdeler. Lancer ilk anda uzayıp gidiyor, Carisma ise ilk 3sn insanı fıtık eder, 4. saniye uzamaya başlar, 6. saniye ibre 1. vites 60 km/h bulmuştur :)

Motor sesi, her iki araç da rölantide oldukça sessiz. Kalkışlarda ise Lancer' in sesi çıkmaya başlıyor, 3000 devirden sonra ise inanılmaz tatlı güzel bir motor sesi var. Sırf bu ses yüzünden bu araç ekonomik kullanılamaz. Carisma' da ses duymak için 4000 deviri geçmek gerekir.

Ses yalıtımı, bu konuyu iki şekilde değerlemek gerekir. Düz yolda seyir halinde olduğumuzu düşünürsek, Carisma içeri tık ses almayan bir araç. Lancer ise bayağı bi yol ve rüzgar sesi alıyor. engebeli yolda seyir halinde olduğumuzu düşünürsek, Lancer çok sessiz. Carisma' nın ne yaparsanız yapın illa ki bir yerlerinden ufark tefek sesler duyarsınız. Tabi bu seslerin çıkmasına aracın ilerleyen yaşı da önemli bir etkendir.

Süspansiyon, Lancer bu konuda segmentinde rakip tanımaz arkadaşlar. İnadıya en bozuk satıhı seçiyorum araç size hiçbirşey hissettirmiyor. Yayık gibi sallanıyor fakat ne gram ses, ne de bir gram rahatsızlık var. Müthiş bir tolere özelliği var. Ben işyerinde bazı zaman Megane, bazı zaman ise 2009 A4 kullanırdım. A4' ün süspansiyonlarındaki sessizliğin kopyası Lancer' da diyebilirim. Sakın abarttığımı düşünmeyin, muhakkak bir Lancer' a binin, bu konuda araca hayran kalırsınız. Sırf bu konforu yüzünden bu araç tercih edilir. O derece kusursuz...

Torpido ve plastik aksam kalitesi, Carisma-Lancer kıyas kabul etmez. Japonlar bu konuda Carisma' da ne kadar fecaat davrandılarsa Lancer' da da o derece dikkatli davranmışlar. İç aksamdaki hiçbir parça kolay kolay kırılıp bozulacak malzemeye benzemiyor. Özellikle cam düğmeleri mıh gibi :)

Sürat, bu konuda da Carisma, Lancer ile kıyas kabul etmez. Ben Carisma' nın bu özelliğine hayrandım. Siz hiç farkında değilken araç 150 Km/h bulmuş siz durumdan bi habersiniz. Lancer' da ise 100' le giderken 100 Km hız yaptığınızı yola bakmasanız bile anlarsınız. Sürati fevkalade hissettiriyor. İlk gün en fazla 140 KM/h sürate çıkabildim. Dedim ki 140' ı bu kadar belli ediyorsa, 180' de gözü yola kitlememiz lazım :) Ben Carisma' da 160' la çoğu zaman E6' da oynamışımdır. İstediğiniz gibi yatıp kalkar, güven verir. Lancer ise :no:

Fren güvenliği, Carisma' dan oldukça iyi. Fakat ne yalan söyleyim bu konuda Mitsubishi' nin biraz çalışması lazım. Sanırım freni doğru düzgün araç yamıyorlar... Bir başkasına çok güvenli gelebilecek bu fren tertibatı Opel' e binmiş birisi olarak bana zayıf geldi. Fakat panik frenlemede ABS' nin çok sık aralıklarla işlem yapması iyi. Carisma, lastiğin her bir tur atışında tutup bırakma hareketini yaptığından çoğu kez kullanıcısına çok zor anlar yaşatıyor.

Yakıt, depoyu sabah fulledim. 80 Km yol katettim. Şöyle bi 200-250 olsun tekrar fulleyip hesabımı yapacağım. Arada gaza gelip pedala abandığım oldu ama bunları hesapta dikkate alırız :)

Bagaj hacmi, Carisma sanırım bu konuda biraz daha iyi. Lancer bagaj hacmi bana ufak geldi. Tabi değerlere bakıp yorumlamak gerekir. Göz yanılması olabilir.

Klima, Lancer' in klimasında automatic modülü var. Çok kullanışlı birşey. Carisma' da bu özellik yok. Soğutma olarak ise Lancer çok daha iyi. Tabi bunda aracın yaşını göz önüne almakta fayda var. Ama ben zaten Carisma' nın klimasını zayıf buluyordum.

Koltuk rahatlığı, zaten hepimizin bildiği gibi Carisma' nın kronik bir rahatsızlığı var. Lancer bu konuda çok iyi. Benim gibi bel fıtığı rahatsızlığı olan birisi için bel desteği ve kavraması, koltuk sertliği çok iyi. Kol dayanağı biraz geride yapılmış, az dana önde olabilir yada biraz daha uzun yapılabilirdi.

Dikiz aynaları, Carisma yine bu konuda zayıf bir araç. Lancer' in ayna görüş açıları çok iyi. Ayna otomatikleri hızlı hareket ediyor.

Konfor, özellik olarak ele alacak olursak, şu anki tespitlerim,
- Sunroof
- Yol bilgisayarı
+ Otomatik klima

Sonuç olarak, çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Sanırım anormal bir durum olmazsa bana 10 yıl arabalık yapacak bir aracım oldu. Carisma' da nefret ettiğim unsurlar bu araçta oldukça başarılı şekilde işlenmiş. Açıkçası süspansiyon sistemi ve motorun kışkırtıcı sesine bayıldım. İlave olarak iç mekanın kalitesi, spor kullanımı, şık ve spor göstergeleri, otomatik kliması, sert ve sağlıklı koltukları, fren tertibatı, iki adet teyp bağlayabilmek için konsolun uygun oluşu (inanmazsınız ama bu arabaya kafayı takmamın tek sebebidir. Deq-9200 işlemcimi takıp görsel zevkimi yapabileceğim) ve modelinin 2006 oluşu ile hepinizin tercih etmesi gereken bir araç. Ben aldığım için çok memnunum.

Aklıma geldikçe başka eklemeler yaparım artık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 01:36 
Carisma Uzmanı

Hayırlı olsun.
Güzel değerlendirme için tşk. ediyorum.
Detaylı resimleri bekleyelim mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 04:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
hayırlı olsun. değerlendirmede de ilk akla gelecek herşey var. peki yedek parça fiyatlarını kıyaslama imkanın oldu mu. özellikle, ön-arka farlar, fren balatası, cam düğmesini sormak herhalde gereksiz olacak. AMORTİSÖRLER (bunu mutlaka sormalıyım yoksa şaşırırsınız :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 16:10 

av.ilhami yazdı:
hayırlı olsun. değerlendirmede de ilk akla gelecek herşey var. peki yedek parça fiyatlarını kıyaslama imkanın oldu mu. özellikle, ön-arka farlar, fren balatası, cam düğmesini sormak herhalde gereksiz olacak. AMORTİSÖRLER (bunu mutlaka sormalıyım yoksa şaşırırsınız :)

Abi yedek parça hiç sormadım. Ama Carisma' dan ucuz olacağı kesin!

@umera,
Hocam aracın dışı biraz ufak çizikli. Bi pasta cila yaptırayım, o şekilde fotolayım diyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 16:40 

Sabah biraz erken uyandım. Uykusuzluktan öyle bi dalmışım ki sahura kalkamadım :)
Neyse sabah arabaya bi giriştim. Müzik sistemini nasıl yaparım, neler koyarım, neler uygun olur diye bi bakaym dedim.
Lancer bu konuda müthiş güzel. Zaten biliyorsunuz orta konsolda iki adet teyp koyma yeri var diye aklıma girmişti bu araba :)
Diğer konumları da müzik sistemi için biçilmiş kaftan.
Ön kapılara 17cmlik istediğiniz mid takımını girebilirsiniz. Şahsen bende piyasadaki en iri ve mıknatısı en derin olan vibe black air v6 var. Ön kapılara hiç sıkıntısız cuk oturdu. Kapıyı da öyle güzel öptü ki 4x4' lük oldu. Fena çalar şimdi
Resimleri ekleyeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2010 19:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
akerimoglu yazdı:
Sabah biraz erken uyandım. Uykusuzluktan öyle bi dalmışım ki sahura kalkamadım :)
Neyse sabah arabaya bi giriştim. Müzik sistemini nasıl yaparım, neler koyarım, neler uygun olur diye bi bakaym dedim.
Lancer bu konuda müthiş güzel. Zaten biliyorsunuz orta konsolda iki adet teyp koyma yeri var diye aklıma girmişti bu araba :)
Diğer konumları da müzik sistemi için biçilmiş kaftan.
Ön kapılara 17cmlik istediğiniz mid takımını girebilirsiniz. Şahsen bende piyasadaki en iri ve mıknatısı en derin olan vibe black air v6 var. Ön kapılara hiç sıkıntısız cuk oturdu. Kapıyı da öyle güzel öptü ki 4x4' lük oldu. Fena çalar şimdi
Resimleri ekleyeceğim.

ali ses sistemini oturtta fikir alalım senden. bende paralanınca yatırım yapıcam biraz sese. hala kasetçalar var arabada :crazy:
elimde 2 ad. kicker comp bass ve jbl p180.2 bass amfisi var teyp ile mid takımı lazım bakalım yapıcaz zamanı gelince. gerçi aracın ondan önce servislik işi de var

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye