Zaman: 28 Eyl 2025 02:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 289 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: CARİSMAN NE YAKAR?
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 01:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: muhasebe
Kan grubu: A+
Isığın yanıp sönmesi araca benzin aldıktan sonra düzeldimi?

Depo dibe vurunca benzin lambası yerine motor ışığı yannıyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 23:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
Aslında motor ışığı yandığında yarım depo benzin vardı. 2 saat kadar yandı. İlk durağımıza varıp o gece orada konakladık. Ertesi gün arabayı çalıştırdım yanmıyordu. Ondan sonra da hiç yanmadı. Ama işkillendim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2012 10:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
alirizak yazdı:
Merhaba,
İlk uzun yolculuğumu bu hafta sonu yaptım. İstanbul Kastamonu/Araç Sinop üçgeninde 1.480km'lik bir yolculuk... Yakıt tüketim bilgilerimi de paylaşmak istiyorum. Öncelikle İzmit'te 2 saati aşkın bir süre trafikte beklediğimizi belirteyim ve yol bakım çalışmaları dolayısıyla bu güzergâhı kullanacak arkadaşları şiddetle uyarıyorum. Yolculuk işkenceye dönebiliyor. Aracımın otobandaki performansına hayran kaldım. Zira otomatik vites olmasına rağmen gaza yüklendiğim zaman harika sıçrıyor ve kullanıcıya müthiş bir güven veriyor. Cruise kontrol büyük bir kolaylık özellikle otobanda 125km'ye ayarlayıp keyifli bir yolculuk sürdüm. Klima yolculuğun tamamına yakınında açıktı.
78lt benzin Opet
1.480 km. (90 km dağ yolu)
110-125km cruise sabit hızda (zaman zaman 140-150 haliyle oldu tabii)
Bu verilerden hareketle aracımın 100km'de 5,27lt gibi sarfiyatı olduğunu gördüm. Beklediğimin ötesindeki bu verilerden sonra aracımı daha da bir benimsedim.
2 saati aşkın dur kalkın artık sonlarına doğru egzozdan duman atması ve yolculuğun 2 saatinde yanan ve sonra sönen kehribar motor ışığı bu seyahatin olumsuzluklarıydı diyebilirim. Bu ışık meselesi için servise bir uğrayacağım. Umarım önemli bir şey çıkmaz. :)

benim araç 2000 carisma 1.8 gdi elegance hb manuel.
geçenlerde Gaziantep - Nizip (ilçesi) arası yolculuk yaptım. 113 km yol 10 lt (lt fiyatı 4,2 tl) benzin yaktı. 110-130 arası hızlarda giiittim genelde ama birkaç defa 150 falan yaptım. Şehirlerarası yaklaşık 8,8 lt/100 km oluyor ve çok yüksek bir rakam bence. Arıza ışığı yanıyor ve tespit cihazına bağlatınca yakıt enjektörü ve yakıt basınç hatası hatalarını veriyor.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2012 01:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
vural2005 yazdı:
alirizak yazdı:
Merhaba,
İlk uzun yolculuğumu bu hafta sonu yaptım. İstanbul Kastamonu/Araç Sinop üçgeninde 1.480km'lik bir yolculuk... Yakıt tüketim bilgilerimi de paylaşmak istiyorum. Öncelikle İzmit'te 2 saati aşkın bir süre trafikte beklediğimizi belirteyim ve yol bakım çalışmaları dolayısıyla bu güzergâhı kullanacak arkadaşları şiddetle uyarıyorum. Yolculuk işkenceye dönebiliyor. Aracımın otobandaki performansına hayran kaldım. Zira otomatik vites olmasına rağmen gaza yüklendiğim zaman harika sıçrıyor ve kullanıcıya müthiş bir güven veriyor. Cruise kontrol büyük bir kolaylık özellikle otobanda 125km'ye ayarlayıp keyifli bir yolculuk sürdüm. Klima yolculuğun tamamına yakınında açıktı.
78lt benzin Opet
1.480 km. (90 km dağ yolu)
110-125km cruise sabit hızda (zaman zaman 140-150 haliyle oldu tabii)
Bu verilerden hareketle aracımın 100km'de 5,27lt gibi sarfiyatı olduğunu gördüm. Beklediğimin ötesindeki bu verilerden sonra aracımı daha da bir benimsedim.
2 saati aşkın dur kalkın artık sonlarına doğru egzozdan duman atması ve yolculuğun 2 saatinde yanan ve sonra sönen kehribar motor ışığı bu seyahatin olumsuzluklarıydı diyebilirim. Bu ışık meselesi için servise bir uğrayacağım. Umarım önemli bir şey çıkmaz. :)

benim araç 2000 carisma 1.8 gdi elegance hb manuel.
geçenlerde Gaziantep - Nizip (ilçesi) arası yolculuk yaptım. 113 km yol 10 lt (lt fiyatı 4,2 tl) benzin yaktı. 110-130 arası hızlarda giiittim genelde ama birkaç defa 150 falan yaptım. Şehirlerarası yaklaşık 8,8 lt/100 km oluyor ve çok yüksek bir rakam bence. Arıza ışığı yanıyor ve tespit cihazına bağlatınca yakıt enjektörü ve yakıt basınç hatası hatalarını veriyor.

Üstadım benim aracımda 99 model 1.8 gdı elegance hb otomatik ve uzun süredir aracın fazla yakmasından bende müzdaripim maalesef, benim aracımda ayrıca eksozdan çiğ benzin atması sebebi ile benzin kokusuda gelmekte (bu durum eksoz muayenesinde de çıktı) sizde de eksozda benzin kokusu mevcutmudur acaba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2012 08:13 
Kullanıcı avatarı

eturkoglu yazdı:
Üstadım benim aracımda 99 model 1.8 gdı elegance hb otomatik ve uzun süredir aracın fazla yakmasından bende müzdaripim maalesef, benim aracımda ayrıca eksozdan çiğ benzin atması sebebi ile benzin kokusuda gelmekte (bu durum eksoz muayenesinde de çıktı) sizde de eksozda benzin kokusu mevcutmudur acaba

evet benim araçta da çiğ benzin kokusu geliyor. En başından beridir enjektörlerini temizletmek istiyordum, ama yapacak kimseyi bulamadım. İnşaallah kendim sökmeyi düşünüyorum. Götürüp temizleteceğim inşaallaah.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Tem 2012 02:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
vural2005 yazdı:
eturkoglu yazdı:

evet benim araçta da çiğ benzin kokusu geliyor. En başından beridir enjektörlerini temizletmek istiyordum, ama yapacak kimseyi bulamadım. İnşaallah kendim sökmeyi düşünüyorum. Götürüp temizleteceğim inşaallaah.

İşin enteresan yanı ben aracımı yetkili serviste bilgisayara bağlatmama rağmen araçta hiçbir sorun çıkmaması ,benimde ilk etapta aklıma gelen enjektörler oldu eğer siz temizletir iseniz lütfen benide haberdar edin sonuçtan,bulunduğum yerde maalesef bunu yaptırabileceğim kimse yok o sebeple sorunun ne olduğunu tespit etmem gerekiyor saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Tem 2012 23:47 
Kullanıcı avatarı

Benim araçta da motor ısınana kadar çiğ benzin kokusu geliyor. Ancak ondan sonra öyle bir durum yok. Bu arada aracı almadan önce Alpay ustaya göstermiştim. O kontroller sırasında yüksek basınç pompasında problem çıkmıştı. Onu değiştirince yakıt tüketimim çok düştü. Satan kişiyle hâlâ görüşüyorum; bu bu seviyelere hiç inememiş. Usta da demişti. Yüksek basınç pompasının yakıt tüketimine doğrudan etkisi varmış.

En son alirizak tarafından 06 Eyl 2012 00:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2012 13:17 
Kullanıcı avatarı

Daha önce yazdım ama silinmiş veya kaydetmemiş gürünmüyor...
şehir içinde dur kalk yokuş 200km yaptım. Salı sabahi aracı yükledim 5 kisi m.köyden yola girdik. İstikamet topuk yaylası... 500 km de git gel orada yaptik... Bolu dağı çıkışı dahil 20 km kadar tepeye çıkış yaptım. Ki gidişte klima ful açıktı... Ortalama sürat 110km... Dönüş yolunda klimayı açmaya gerek duymadım... Toplam katettiğim yol 690km oldu ve depo ibresi en alttan 3.çizgi üzerindeydi. Tahmini 50km daha gider diyorum. Tahminen uzun yolda ben bu araç ile 800km yi görürüm.diyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2012 13:20 
Kullanıcı avatarı

Tek sıkıntım yokuş çıkarken araç devirden çok düşüyor. Hep dizel kullandım, benzinli kesinlikle dizelin yokuş tadını vermiyor. Araç hele 3.4 viteste asılmıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2012 22:56 
Kullanıcı avatarı

Hatbiden yanlid atmisim... Bende neden kaydetmedi deyip bidaha yazdim :) :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2012 19:04 
Kullanıcı avatarı

Tam emin değilim ama sanki araç çok yakıyor gibi . Geçen gün 30-40 km şehiriçi 430-440 km uzun yol toplam 470 km yol yaptık. 31,2 lt harcadık. (4,310 x 31,2 lt = 135 tl). yaklaşık 6,6 lt/100 km oluyor. Yaklaşık 150 km klima açık 90-110 arası rahat kullanım. 100 km klima kapalı 160 - 180 lerde agresif kullanım. geriye kalan uzun yolda ise 90-110 arası klima kapalı rahat kullanım. Sıfırladığım halde yol bilgisayarı ortalama 6,1 lt/100 km yakıt tüketimi gösteriyordu. ama gerçekte 6,6 . sizce bu normal mi? 5,4 lt/100 km ye inemememin sebebi klima olabilir mi? Klimanın 100 km de litre bazında yakıta etkisi ne olabilir? (Yazarken farkettim de sanki normal yakmış gibi :) )
Şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2012 13:05 
Kullanıcı avatarı

Benim yol bilgisayarı gerçek tüketimimden fazla gösteriyor. Gerçek tüketim 5,3lt/100km 'deyken yol bilgisayarım 5,6lt/100km gösteriyordu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2012 15:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
duyduğum kadarıyla da renolarda tam tersiymiş, ne gösteriyorsa +0.3 +0.5 fazlasını yakıyormuş :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2012 15:50 
Kullanıcı avatarı

Benim carisma bazen yol bilgisayarının gösterdiğinden az yakıyor bazen de çok yakıyor. Tam anlayamadım, çok da umursamıyorum ama bir konu var ki boşveremiyorum.
Şehiriçinde benim araç çok yakıyor. Geçen gün hesapladım (Baskı balata değişiminden önce ve benzin 4,50 iken) Km'ye 0,587 tl yakıyordu ve bence çok yüksek bir rakam. Şehirlerarası tüketimden memnunum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2012 00:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: ABDURRAHMAN UYAR
Araç: MİTSUBİSHİ CARİZMA 1.6 GLX
Meslek: İŞÇİ
Kan grubu: ARh+
Merhaba arkadaşlar.Bende bayramdan önce bi 99 carisma gl sahibi oldum.Benzinde 0.40 kuruş yakıyordu.Gittim hemen AKL marka sıralı sistem LPG taktırdım (1.100TL).Yakıt inanılmaz düştü.Vede düşmeye devam ediyor.Aracım şehir içi 20 kuruş (8,3 lt /LPG) .Uzun yolda 18 kuruş (7,5 lt / LPG) yakıyor.Bilmiyorum bana göre yakıt gayet güzel.Sizler neler söylersiniz bu konu hakkında bilmiyorum.BU arada AKL markasını herkese tavsiye ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2012 23:35 
Kullanıcı avatarı

vural2005 yazdı:
Benim carisma bazen yol bilgisayarının gösterdiğinden az yakıyor bazen de çok yakıyor. Tam anlayamadım, çok da umursamıyorum ama bir konu var ki boşveremiyorum.
Şehiriçinde benim araç çok yakıyor. Geçen gün hesapladım (Baskı balata değişiminden önce ve benzin 4,50 iken) Km'ye 0,587 tl yakıyordu ve bence çok yüksek bir rakam. Şehirlerarası tüketimden memnunum.

Aynen senin gibi düşünüyorum. Şehir içi biraz fazla gibi. Ama o da çok çok fazla değil yani. Şehirler arasında 1.6'lardan bile daha az yakıyor. Bir de bunun hibritini yapsalarmış ne harika olurmuş. Şehiriçi elektrik, şehirler arası bas benzini. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 17:43 
Kullanıcı avatarı

alirizak yazdı:
vural2005 yazdı:

Aynen senin gibi düşünüyorum. Şehir içi biraz fazla gibi. Ama o da çok çok fazla değil yani. Şehirler arasında 1.6'lardan bile daha az yakıyor. Bir de bunun hibritini yapsalarmış ne harika olurmuş. Şehiriçi elektrik, şehirler arası bas benzini. :)

100 km ye 13 lt yakıyor mu seninki? Benimki o kadar yakıyor da.. :(
Gerçekten dediğin gibi olsa süper olurdu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 22:08 
Kullanıcı avatarı

vural2005 yazdı:
alirizak yazdı:
vural2005 yazdı:

100 km ye 13 lt yakıyor mu seninki? Benimki o kadar yakıyor da.. :(
Gerçekten dediğin gibi olsa süper olurdu...

Yok... benim 8-9 arası. Senin hakikaten fazla yakıyormuş.
EGR'yi iptal etmenin yakıt tüketimine olumsuz etki yapacağını bir kaç kişi yazmıştı. Bence onu aktif et.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 22:17 
Kullanıcı avatarı

Bu arada son yakıt tüketimim hakkında da bilgi vermek istiyorum.

Güzergâh : Sinop - Düzce - İstanbul
Benzin : Shell 95oktan
Mesafe : 850km
Tüketim : 49lt
5,77lt/100km

Bagaj ve araç full dolu. Klima full açık. Agresif kullanım.
Ayrıca İzmit'teki yol çalışması dolayısıyla 1-2 saat kadar çok yoğun trafiğe takıldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2012 17:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2001 carisma 1.8 gdi hb elegance at
Meslek: Denizci
Selamun aleyküm ,

Geçen gün 20 km si şehir içi 80 km si ist - izmit otobanda sakin kullanım ve 80-90 km hız ile yol bilgisayarında ort. 5.4 lt / 100 km yi gördüm , 100 km yol yaptığımda ibre kımıldamadı bile ,

Saygılarımla ,

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 289 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye