Zaman: 26 Ara 2025 19:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 06:22 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Arkadaşlar açık söylemem gerekirse bizde bu kahve rengi kaplamayı Bor ve türevlerinden olan katkılar olduğunu düşündük. ama İlhami bey sağolsun kurdu düşürdü:)Fakat bizim araçta en ufak bir problem yok. Saat gibi ve çok atak motor. Yağ eksiltme vardı ama contalardan kaçırıyordu. Yani araç yağ yakmıyor.

Araç kullanıldıkça ideal değerleri tespit edip kayıt tuttuğundan sizin sorunun o şekilde hallolması normal. Lpg ciler genelde şu kadar km benzinle kullanda gel diye yollarlar müşterileri. Nedeni bu.(ateşleme haritası,map)
Polen filtresi hiç takan olmaz demek istemedim Ali bey!Yani bir elin parmağını gezmez demek istedim takanlar.Benim Proton da bile aynı. Takacağım fakat üşengeçlikten elimi süremiyorum.

Arkadaşlar bu arada geçmiş sayfalarda Gdi hariç sibob ayarı yapılmıyor diye yazmıştım.
Eski kasaları bilmiyorum ama Avance kasalarda da sibob ayarı yok. İticiler bunlarda da hidrolikmiş. Yani yağ kousunda 1.6 larda azami dikkat istemektedirler. O bilgiyi şimdi olduğu gibi motora bakarak değilde, klavuzdan edinmiştim.

İlhami bey Cenab-ı hak salih bir kul olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Bu ara bende de aynı sıkıntı var. Hatun öğt.liğe başladı başlayalı camiye beraber gidip geliyoruz oğlanla(2.5,Akif Emre).

Sabah sabah pekte toparlayamadım ama hadi hayırlısı:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 06:32 
Carisma Uzmanı

av.ilhami yazdı:
bizim forumda mı nerde okudum unuttum. temsa mitsu ayrılıyormuş galiba. yani temsa avcunu yalamak üzere zaten. markalar atılım yapmazsa türkiye gibi hareketli bir pazarda yok olmaya mahkum. temsaya gene iyi dayandılar. türkiyede carisma gibi bir araç HALA BİLİNMEYENLER içindeyse düşünün artık. benim aracı boyattığımda marka ve amblem yokken herkes bu ne marka deyip soruyorlardı. ben de gururla mitsu carisma deyince KORE MALI mı diye hava mı alıyorlardı. gerçi biz sonradan en iyi capon 1mil. km garantili toyotadan iyi, avrupada volvoyla aynı fabrika vs. desek de anlatana kadar göbemiz çatlıyo. mitsu istihbaratı geç bile kaldı.DUYUN BİZİ MİTSU YETKİLİLERİ!!!1

Evet bizim forumda okumuşsunuz,başlığı ben açmıştım.
Ben ta zamanından beri iki capon devini tek firmanın getirmesi çelişkisini anlamıyordum ve söylüyordum.
2009 da Toyotayıda bıraktı Temsa. Tv lerde dönen reklam artışını hemen hemen herkes fark etmiştir. Bende bir yerde okumuştum. Temsa, Mitsu nun binek arabalarından çok düşük kar ediyormuş. Bu yuzden üvey evlat muamelesi yapıyormuş:)
Ama şimdi asıl evlat gidince üvey evlat barınabilir mi bilemiyoruz:)
Mitsu konusunda Türkiye şanssız.Amerika pazarında ta 94 yılında Mivec motorlar var. Bizde daha yeni yeni köpekbalıklarıyla gelmeye başladı.Gerçi ne kadar para, o kadar köfte gibi ama olsun. Sonuçta piyasaya girip kendini kabul ettirmek içinde üreticinin ataklar yapması kaçınılmaz. Bizim araçlara ilk geldiklerinde "kırmızı elmas" diyorlarmış. Efsane gibi söylentiler var halk arasında. Ama sahipsizlik çok beter bir şey.
Her halukarda değişikliğin iyi geleceği kanısındayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 06:44 
Carisma Uzmanı

akcagul yazdı:
Merhabalar,

ben bir konuda fikir danismak istiyorum bizim lastiklerimizin orjinali 185 65 r14 ancak benim hali hazirda 2 takim 185 70 r14 ve 185 60 r14 kis lastiklerim var yaz lastiklerim orjinal boyutta ancak degistirmek zorundayim kis lastikleri ile yasadigim yerde bu bir gereklilik cunku bu 2 takim lastikte eski araclarimdan kaldigi icin yeni almak istemiyorum elimde lastik varken sizce hangisi bizim aracimiza daha uygun olur? 60 mi 70 mi ? arasinda nasil bir fark olur bunlarin, hayirli aksamlar

Burak kardeş ben arada ki farkı söyleyeyim sen uygun olana karar ver.

60/70/65 yanak kalınlığını ifade ediyor. Rakam yukseldikçe jantın yerden yukseklığı artar.
Konfor için yuksek yanak,performans için kısa yanak kullanılır genelde.
Sizin lastikler kışlık olduğuna göre ve karlı yollarda kullanacaksanız 60 takarsanız kolay pati çeker. 70 takarsanız pati çekmesi zorlaşır,aracın tutunması artar,aracın yerden yukseliği de aynı oranda artar.
Mevsimlik kullanacağınız için diğer etkilere girmiyorum.

Bizim(Proton) orj. ebat: 185/60/14.
Ben aracın alçaklığından şikayetçi olduğum için azda olsa yukselığı artırmak amacıyla 185/65/14 kullanıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 09:08 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@umera,
Hocam polen filtresi takılmasa da orayı açıp bi temizlemek lazım. Mustafa982 idi galiba. Bahsi geçen kısmı kesip polen filtresini yerleştirecekleri zaman orada bir pislik yumağı görmüşler. Muhtemelen her araçta öyledir orası. Şahsen benim Carisma' nın klimasından hiç memnun değildim. Servise gittiğimde oradaki ustaların arabalarının klimalarıyla karşılaştırdık, benimki bariz daha iyi soğutuyor ve güçlü üflüyordu. Ama dedim bunun iyi hali buysa... Ustalar bu iyi demeseler ben de o kısmı kesip açıp bakacaktım açıkçası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 11:09 
Carisma Uzmanı

@akerimoğlu
Bizim klimalar zaten yuksek kademelerde etkili soğutmuyor.
En verimli kullanım şekli fanı 1. derecede açık tutarak kullanmak.
Çok açınca gelen hava pek soğuk olmuyor.
Bu arada benim klima da Carismanın klimadan iyi soğutuyor.
Klima dezenfektasyonu aslında sağlık açısından çok çook önemli.
Yolculuk boyunca ordan geçen havayı soluyoruz cümbür cemaat.
Solunum yollarına zarar verme ihtimali çok fazla.
Aslında polen filtresi neden koymamışlar bu guzelim araca?Hala düşünmeden edemiyorum.
Capon aklı diyeceğim araçlar avrupalı:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 13:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Kusura bakmayın h.sonu Samsun'daydım. polen filtresini ben takmadım/taktırmadım. kesilecek çerçeveyi gördüm ancak. kestikten sonra o kısımdan ister istemez hava kaçağı olacak. kesip biçmeye hiç gerek yok.

arada nem gibi koku yapsa da idare ediyoruz. soğutması bence de az. arkadaşta civic var klimanın açıldığı hemen belli ediyor. bipper bile hemen serin serin üflüyor.

burada carisma arayan arkadaşların ilanları görünce ben mi çok verdim sorusu yine geliyor aklıma fakat 15 000 TL den aşağı satmam aracımı. binmeye devam. 134 K i devirmişim bu arada.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 16:55 

Night sen biraz pahalıca almıştın ama aaraban güzel. Aldığın kişi de çok güzel bakmış. E aldıktan sonra doğru düzgün masraf da yapmadın...

Sende LPG var mıydı? Önceden yoktu da bi ara taktırayım filan diye düşünüyordun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 20:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
umera yazdı:
akcagul yazdı:
Merhabalar,

ben bir konuda fikir danismak istiyorum bizim lastiklerimizin orjinali 185 65 r14 ancak benim hali hazirda 2 takim 185 70 r14 ve 185 60 r14 kis lastiklerim var yaz lastiklerim orjinal boyutta ancak degistirmek zorundayim kis lastikleri ile yasadigim yerde bu bir gereklilik cunku bu 2 takim lastikte eski araclarimdan kaldigi icin yeni almak istemiyorum elimde lastik varken sizce hangisi bizim aracimiza daha uygun olur? 60 mi 70 mi ? arasinda nasil bir fark olur bunlarin, hayirli aksamlar

Burak kardeş ben arada ki farkı söyleyeyim sen uygun olana karar ver.

60/70/65 yanak kalınlığını ifade ediyor. Rakam yukseldikçe jantın yerden yukseklığı artar.
Konfor için yuksek yanak,performans için kısa yanak kullanılır genelde.
Sizin lastikler kışlık olduğuna göre ve karlı yollarda kullanacaksanız 60 takarsanız kolay pati çeker. 70 takarsanız pati çekmesi zorlaşır,aracın tutunması artar,aracın yerden yukseliği de aynı oranda artar.
Mevsimlik kullanacağınız için diğer etkilere girmiyorum.

Bizim(Proton) orj. ebat: 185/60/14.
Ben aracın alçaklığından şikayetçi olduğum için azda olsa yukselığı artırmak amacıyla 185/65/14 kullanıyorum.

Valla abi bende cukurlarda falan daha rahat ettirsin diye herhalde 70 yanak olani takicam ... MEcburiyetten takiyorum yoksa hic sevmiyorum kis lastiklerini ama ceza yiyosun takmazsan aninda...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 20:27 

Alıntı:
Valla abi bende cukurlarda falan daha rahat ettirsin diye herhalde 70 yanak olani takicam ... MEcburiyetten takiyorum yoksa hic sevmiyorum kis lastiklerini ama ceza yiyosun takmazsan aninda...
[/quote]
Nasıl yani? Ben 4 mevsim lastiği kullanıyorsun, kış lastiği kullanmıyorsun diye ceza yiyen hiç duymadım?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 20:43 
Carisma Uzmanı

Akcagul avrupada Ali bey:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 20:48 

umera yazdı:

Vay canına :)
İsviçre' de idi değil mi, unuttum tabi. Akşama kadar o kanun senin, bu tebliğ benim ezberle babam ezberle... Aklımızda İsviçre mi kalıyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 21:06 
Carisma Uzmanı

Biz kanun falan ezberlemiyoruz ama bizde dağınığız:)
Allah sonumuzu hayır etsin.
Gerçekten vaybeee denecek kadar var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eki 2010 22:28 
Kullanıcı avatarı

yeni mi eskimi ???ben eski mitsuları daha çok seviyorum...eski olan herşey şuan bana daha güzel geliyor...eski bayramlar mesela...eskiden komşuluk arkadaşlıklar daha sağlamdı...eskiden mahallede oynanan oyunlar misketler ..bilyelilerden yaptığımız tahta arabalar...eskiden herşey daha sağlamdı...televizyonlar çamaşır makineleri buzdolapları sapaşağlamdı...bi televizyon en az 10 15 sene bozulmadan çalışırdı..şimdi 2 3 sene olmadan tamirciyle komşu oluyorsun...eskiden müzik setleri kasetçalarlar taş gibiydi..şimdikilerin 2 günde düğmeleri tuşları dökülmeye başlıyor...eskiden sony dediğin zaman düşünmezdin bile acaba iyimi diye...şimdi acaba çakmamı diye sağına soluna bakıyorsun...vel hasılı kelam bazıları saçmaladığımı düşünebilir ama ben bu günün getirmiş olduğu düşük kalitedeki teknoloji fırtınasına kapılmayıp mazide kalmış kaliteli aletleri kullanmayı tercih ediyorum..bu benim kendi dünya görüşüm...benim görüşüm bir mitsubishi carisma şu an yapılan mitsubishi lancerden daha çok mitsubishi kanı taşıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 01:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
@umera
bahattin hocam motordaki o kahverengilikten benim araçtada vardı. yağ koyarken farkettim. motorun orijinalinde bu sıvıdan var heralde çünkü önceki sahibinin bor katkısı falan kullanıcağını hiç zannetmiyorum :oops:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 02:08 
Carisma Uzmanı

@seyo
İnşaAllah öyledir.
Nette bununla ilgili hiç bilgi bulamadım.
Bezle silince de çıkıyordu acayip bir durum.
Hadi hayırlısı diyelim.
Tşk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 12:43 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
umera yazdı:

Vay canına :)
İsviçre' de idi değil mi, unuttum tabi. Akşama kadar o kanun senin, bu tebliğ benim ezberle babam ezberle... Aklımızda İsviçre mi kalıyor :)

:) evet Isvec te yasiyorum ben ve burada gercekten cok sert kurallar var mesela 30 km ilerimizde Danimarka siniri basliyor ve orada kis lastigi kullanmak zorunlu degilken burada 1 araliktan sonra kis lastigin yok ise sana hem ceza kesiyor 4 lastik parasi kadar bir ceza ve ayrica sana lastik alman icin sure veriyor o surede almazsan kis lastigini daha buyuk problem :) Kis lastigi olmasi illaki sart degil 4 mevsimde olabiliyor:) arabamdaki yaz lastikleri kis lastiklerinden daha iyi ama mecbur elimdeki kisliklardan birini takmak durumundayim:) Ha bu arada sadece kis lastiklerini yazin kullanamiyorsun oylede bir kural var asfalti bozdugu gerekcesi ile en guzeli 4 mevsim anlayacaginiz burasi icin cunku 4 lastigi yazin ve kisin 2 kere sok tak yapsan 1 yilda 200 tl sok tak parasi veriyorsun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 13:42 
Carisma Uzmanı

Arkadaşla görüştüm Fransa da aynıymış.
Oturtmuşlar sistemi. Bizde kışın kabaklarla gezen çok valla.
İnsana belki ağır geliyor bu kurallar ama şu açık ki "her şey insan güvenliği için"
Avrupada herkes zincirin bir parçası,çark sürekli dönüyor. Bizde durum çok farklı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 14:15 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Arkadaşla görüştüm Fransa da aynıymış.
Oturtmuşlar sistemi. Bizde kışın kabaklarla gezen çok valla.
İnsana belki ağır geliyor bu kurallar ama şu açık ki "her şey insan güvenliği için"
Avrupada herkes zincirin bir parçası,çark sürekli dönüyor. Bizde durum çok farklı...

Maalesef, trafik kurallari cok cok farkli ve hersey soyledigin gibi abi insan guvenligi icin... Mesela 110 ile gidebilecegin otobanda 130-140 la radara yakalan ceza yiyorsun ama 50 ile gidecegin yerde 60 ile radara yakalan ehliyetini aliyorlar.

Guzel ulkemizde dedigin gibi kisin kabaklarla geziyorlar bende aynisini cok yapiyordum Isanbulda hemde gti araclarla ama sonucta zarari ya sadece kendine yada kendinle birlikte baskalarinada oluyor lastik yuzunden kaza yaptinmi. Burda adam onu engellemek istiyor okul olan sokaklarda mesela tabelalar oluyor hep diger ulkelerdede gordum avrupadaki normalde 50 hiz limiti olan bir yol mesela tabela diyorki tarihleri falan atiyorum 8. ayin 15 inden 6.ayin 20 sine kadar sabah 7.30 aksamustu 16 arasi hizlimiti 30 dur. Valla bunlara o kadar dikkat ediyorlarki gozumuz tabelada geziyoruz tanimadigimiz bi sehirde yada kendi sehrimde bilmedigim bi caddede iken... Trafik lamba sistemide ulkemize gore sacma mesela ana caddeden sola veya saga doneceksin cogunlukla bunun icin ayri bir cep aciliyor donuse geldiginde ancak eger cep yoksa ve ornegin bazi caddelerde iki serit yoldan olusuyor saga doneceksen sagdåki seritte durmak zorundasin ancak duz gideceksen ve sag seritteysen bazen mecbur saga donmek zorundasin duz gidemiyorsun sadece saga donebiliyorsun dumduz yolda. Birde bazi 4 yollarda coklu durma var 4 taraftan gelen herkes durmak zorunda gecis ustunlugu sadece kim once geldi ise durma cizgisine o geciyor hicbir araba olmasa bile durup 3 e kadar sayip oyle kalkmak zorundasin bunlara uymadigini Polis gordugu anda hemen kitliyor cezayi af hic yok, mesela ben eskiden turist olarak geldigimde avrupa ulkelerine araba kullanirken 5 dakkada 15 tane hata yapiyordum hic bize gore degil hala da onlar gibi net ve kurallara %100 uyarak kullanamiyorum.

Kiyaslayacak olursak burada sehir ici araba kullanmak gercekten iskence benim icin... Turkiyemiz dikkatli oldugun surece cennet araba kullanim rahatligi acisindan burada resmen iskence cekiyorum sehir ici bi yere giderken aman yaya gecidinde yaya varmi aman gittigim yolda gecis ustunlugu benimmi sag taraftan geleninmi. Turkiyede dogup orada araba kullanip heleki ben her gun isim geregi ortalama 150 km yol yapiyordum sehir ici bizim icin avrupada otoban harici araba kullanmak gercekten iskence. Dogru olan ve kaza riskini cok dusuk ihtimallere indiren bunlarin kurallari ama bize maalesef ters geliyor:)

Bunlar ilk etapta aklima gelen farkliliklar sadece yoksa daha birsuru fark vardir... gorusmek uzere

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 15:27 
Carisma Uzmanı

Detayları aktardığın için tşk. ediyorum.
Ankaraya geçenlerde tam hatırlamıyorum ama 800 adet mobese koydular. 1 aya yaklaştı faaliyete gireli. Bu haberi duyunca Ankaraya gidesim gelmiyor.İstanbul yolunda 120-150 basanmı ararsın hepsi vardı ve çok kaza olurdu. Şimdi bir bakıyorum herkes kuzu kuzu gidiyor 70 ile. Her işin bir kolayı var. Bu işte kayseriden gelen emniyet müdürünün icraatı hani şu davalı olan..Kayseride oturtmuş diyorlar sistemi çok güzel olmuş. Ankara kurtuldu diyebiliriz:)

Şehir içi hız limitini ayrı değerlendirmeleri gerçekten çok manidar.
Ben şunu merak ediyorum o güzelim avrupa araçlarını sınırsız baskı altında kullanıyorlar ecnebiler:)
Bizim şahinden aldığımız zevki tadamıyorlardır sanırım:)
sloganımız "önce güvenlik"
Geçen dacianın Tr genel müdürü ile yapılan ropörtajı okudum.
Eleman açıkça söyluyor "Türkler en son güvenliğe bakıyorlar" diye.
"Millet abs ye falan bakmıyor diyor. Klima olsun,camlar oto. olsun. Abs olmasada olur" diyormuşlar.
Abs otomotiv tarihinin en büyük icadıymış arkadaşlar.

Bir kaza geçirdim şimdiye kadar her araca bindiğimde gözümün önüne getiririm o manzarayı. Oğlumun ağlayışını. Ve bakıyorum ayağım kaz tüyü gibi hafifliyor gayri iradi.

Allah(cc)görünen,görünmeyen her türlü kazadan bizleri muhafaza etsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Eki 2010 17:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
periyodik bakımlar dışında oksijen sensörü masrafım oldu. gerek olmadığı halde değiştirdiğim sağ ön teker bilyası var bir de. başkaca para harcamadım desem yeridir.

LPG taktırmadım. düğün dernek olayları girince araya kaldı. ekonomimin seyrini anlayabilirsem taktırabilirim. yine de soğuk bakıyorum LPG'ye.

edit: imla

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye