Zaman: 01 Eki 2025 05:17

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 21 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: hava akış senserü
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 23:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: tevfik
Araç: carizma 1999
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
arkadaşlar ben 2yıldır 99 carizma gl kullankyorım ilk naşlarda şanzuman ses yapmazken 6 sonra ses vermeye başladı forumdan okuduğum kadarıyla genel olarak bu ses var sineye.çektik artık yapacak birşey yok
yaklaşık 4 ay önce yağ değişminde bulundum filitre dahil aradan 2 gün geçt
i aracımın göstergesinde motor işareti yandı geçer diye düşündüm fakat bir kaç günde geçmeyince tanıdık tamirci diye götürdüğüm tamircide kelebek dedikleri yeri hava filitrsinden gelen boruyu söküp içini bir gaz sıkarak temizledi ve sıkıntılar burada başladı beyni arıza kontrole bağladı alet marakayı bulamadı akşam geç olduğundan yarın gel başka tamircideki makinaya bağlayalım dedi ve.ben ayrıldım 3 km ilerdeki.ışıkta ayağımı gazdan çektim araç tığıldı gaz yemez oldu ertesisi.gün aynı tamirciye gittim ben sağlam teslim ettim deyince bir hışımla gaz ayarı yaptırdım gün o gündür 1 yıldır o ışık hala yanıyor bşaka tamiciye gögürdüm 100 tl kafşılığında tamir etti 3 gün sonra tekrar yandı lpg den yapıtor dedi bana eyvallah deyip ordanda çıktım.
arkadaşlar yardım lütfen bulduğum arızalar
1: şanzuman sesi
2:motor simgesi ( arıza kontrolünde kelebekler çıktı )
3: yağışlı ve nemli havalarda motor devri stop edecek kadar düşmesi
4: o kadar pinpirik olmama ve nazik kullanmama rağmen arka taraftan gelen sinir.bozucu gıcırtılar
5:aracımı aldığım zaman tüm kayışlar filitreler, amortisörler arızalı olan ve klima bilyesini değiştirdim.
6: far ve arkacam resistanı veya kalorüfer çalışınca yada fan açtığında kayda değer şekilde devirin düşmesi
şimdi.okuyan arkadaşlar ya sat gitsin masrafı fazla diy bebilirlerb en bu aracı ilk çıktığı günden beri aşığım şimdi imkanım oldu ama sanırım yanlış aracı almışım bu arada aracıma atiker lpg taktırdım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 21 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: