Zaman: 19 Mar 2026 20:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: LANCER mı CARISMA mı....
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2013 23:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
bende bu videoya bakarak tamir ettim nerdeyse 2 sene olacak sorun yok kullanıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 09:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
lancer C segment olup carisma D segment biliyodum ben hadi bilemedin Cbuçuk olur ama C olmaz bence. yada Toyota avensis, nissan primera ile aynı segment olmalı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2013 09:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

hakketen araç "C buçuk" segmentmiş: C sınıfı üzerine geliştirilmiş D sınıfı bir araçmış
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Carisma
eski aracım S40 da böyle segmenti tartışmalı idi. malum aynı fabrika zaten. vel hasıl normal bir araca binemiyom nedense :) Volvolarda böyle buçuklu segmenti seviyor. mesela s60 A4 ile A6 arasında s80 de A8 arasında bi yerde ortaya karışık oluyo ve millet de segment tartışmasına giriyor. primera bana pek C segmenti gibi gelmedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2013 14:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Rıfat
Araç: Mitsubishi Carisma Avance 2001
Meslek: öğretmen
lancer'a binmedim kıyas yapamam ama 2001 carisma avence aracımın yol tutuşu, hızı, 2005 focusumdan daha iyi diyebilirim. muadili araçlarla yani 2001 honda, toyota, reno vs. kıyasladığımızda carisma bence hep bir adım önde gelir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2013 23:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkan
Araç: carisma 2003 h.back comfort 103hp 76kw
Meslek: mühendis
Kan grubu: -+
Carisma manyak bi araç cidden aynı model yılı c sınıflarının hepsini katlayıp, fiyat-performansıyle d sınıflarınada ayarı veriyor.. Kullanmayan, bilmeyenlerden, carismayı, albea, clio gibi b sınıfı araç sananlar var..

Benzinlisinin motoru çok sessiz olduğu halde çok seri araç, ikisi bir arada. İçi geniş, genel herşey elektronik kontrollü, aranılan özellikler yılına göre fazlasıyla mevcut..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2013 10:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Albea, clio, b sınıfı sanan!?? kim bu kör gözler ben rastlamadım. kore malı mı diyen gördüm ama... böylelerin varlığını görünce kendimi bişey sanıyom :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2013 14:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Arkadaşlar bir soruda ben sormak istiyorum.1.5 mivec ve 1.6 soch carisma sadece motor olarak kıyaslama yapabilirmiyiz.Kullanan arkadaşlar vardır.Ank buluşmalarında birkaç arkadaşa sormuştum ama güncel bir bilgi alabilirmiyim.Özellikle ara hızlanmalar hız yükselişi ayrıyetten aracın küçük viteslerde toparlaması nasıl.Son hız olarakta yazabilirsiniz ibrenin sonunu carisma görüyor.Lancer? küçük viteslerdeki toparlanma durumunu öğrenmek istiyorum aslında.Yada ne bileyim yokuşlarda bazen kendi aracımda 2 vites birden küçültüyorum lancerda da bu şekilde mi?gibi....yada sollamaya çıktığım zaman -1 vites bazen fayda etmiyor aracın fırlaması için 2 vites birden düşürdüğüm olmadı değil açıkcası Lancer'ı almam için sadece astc ve airbağ özellikleri ön planda olacaksa 2 yıl daha bekleyebilirim.2 aracıda kullanmış birisi varsa aramızda yazarsa memnun olurum gerçi bu zamana kadar başka forumlara bakıyorum en düzgün yani düzgün derken arıza ihtimali şundan olabilir şu yapmıştır gibi yorumlar bizde daha anlamlı geliyor.Başka forumlarda adamlar bildiğin laf kalabalığı için saçma sapan yorum yapıyorlar. :))))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2013 15:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
carisma hakkında neredeyse hiç bilgim yok. Ancak Lancer 1.5 MT (109 hp) hakkında birazcık fikir verebileceğimi düşünüyorum.

şubat 2012'den beri kullanıyorum, 30 bin km yol yaptım toplamda, ki bunların çoğu şehir içidir. Şehir içi hızlanmalar konusunda neredeyse beni hiç üzmedi, aracı uygun devirde tuttuğum sürece.
kalkış + ilk hızlanma benim için oldukça tatminkar (atmosferik bir motor için). 2. vitesin sonuna doğru 100'e gelmiş oluyor, 95 km'de 3.vitese alıp 155'e kadar gidiyorum. 4.viteste de son hızını görüyor neredeyse, 210'a kadar çıkabilir. Zaten düz yolda 210'u maalesef geçemiyor. 3-5 derece eğim olunca 230'a kadar yaklaştım, belki tek başıma olsam daha rahat geçebilirdim.

Ama 80-90 ile giderken 5.viteste dip gaz yapmanın hiç bir yararı yok, zaten 5.vites tamamen ekonomik kullanım için eklenmiş :)
Yokuş yukarı konusuna gelecek olursak, aşağı yukarı aynı, araba boş olduğunda yokuşta pek değişen birşey olmuyor, ama 3-4 kişi varsa, bir de üzerine klima açıksa vay halinize :) Hızı sabit tutmak için 1 vites, hızlanmasını sağlamak için 2 vites düşmek gerekir (ben geçici olarak klimayı kapatmayı tercih ediyorum).

Daldan dala atlayarak anlattım biraz ama, özeti: uzun yol/şehir içi farketmeksizin düşük viteste gazı verdiğiniz sürece gidiyor, ama gittiği kadar da yakıyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2013 18:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
1 sene bekleyip 1.6 almak daha iyi olacak gibi sanırım.Yine carisma bende kalsın o zaman tşk

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: