Zaman: 17 Oca 2026 07:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 44 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Otomatik şanzıman yağı
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2013 12:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
bende 2001 model 1.6 var. ustamın söylediği ona da otomatikçi söylemiş: düzenli değişen bir otomatik filtresi yokmuş. sizin araçlarda da olmayabilir. eğer yerini bulamadığınız için sorduysanız bu ihtimali düşünün

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 00:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
av.ilhami yazdı:
bende 2001 model 1.6 var. ustamın söylediği ona da otomatikçi söylemiş: düzenli değişen bir otomatik filtresi yokmuş. sizin araçlarda da olmayabilir. eğer yerini bulamadığınız için sorduysanız bu ihtimali düşünün

İlhami bey bizim araçta var (enazından ustama göre :) ) ancak hangi filtrenin takılması gerektiği konusunda net bir yanıt alamadım, servis geçen yıl 200 tl. istedi bende uygun başka bir filtre bulmaya çalışıyorum, ilginize teşekkür ederim.Saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 19:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: tuncay
Araç: mitsubishi carisma 1,6 sedan 1999model
Meslek: emekli
Kan grubu: B +
bp autran yağları orijinal fabrikada konan yağlardır.
araştırmalarım sonunda muadil yağ olarak CASTROL ATF MULTIVEHICLE otomatik şanzuman yağını buldum uzakdoğulu üreticilerin spefikasyonlarını karşılyor. mitsubishi diamond II ve III ü karşılamakta. yani bp autran ile aynı şartları karşılıyor piyasada 1 er litrelik plastik bidonda satılıyor ben alıp kullandım vites geçişleri süper oldu.daha önceden mobil koymuşlardı 10000 kmde simsiyah olmuçtu .CASTROL ATF MULTIVEHICLE koyulduktan sonra 16000 km oldu hala ilk koyduğum günkü gibi aynı renkte. bilginize.
piyasadaki yağcılar yok çekti önce katalok istedim ve kataloktan bulup gösterdim yağcı şaşırdı ilk defa duymuş. neyse depoya telefon edip getirtti litresini 35 tl ye aldım 5.5 litre aldı gayet memnunum tavsiye ederim.
şanzuman filtresi için hyundailerin filtresi uyuyor aynı model otomatik şanzuman kullanıyorlar.illada orjinal olsun derseniz 100-120 tl civarı carisma orijinal şanzuman filtresi.ben motor yağ filtresi taktım uyuyor .
saygılarımla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Mar 2013 19:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: tuncay
Araç: mitsubishi carisma 1,6 sedan 1999model
Meslek: emekli
Kan grubu: B +
CASTROL ATF MULTIVEHICLE OTOMATİK TRANSMİSYON YAĞI

GENİŞ BİR ARAÇ YELPAZESİ VE ÇOĞU UZAK DOĞU MARKALARI İÇİN UYGUNDUR.
ATF Multivehicle, çoğu Uzak Doğu menşeili binek aracın otomatik şanzımanları için özel olarak üretilmiştir.
Uzak Doğulu araç üreticilerinin talep ettiği JASO 1A performans seviyesini karşılar.

ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI

• Akıcı şanzıman performansı için gelişmiş sürtünme mukavemeti sağlar.

• Yağ oksidasyonunu ve performansı etkileyebilecek zararlı tortuların oluşumuna etkin şekilde direnç sağlayarak sıra dışı yüksek sıcaklık koruması sağlar.

• En soğuk havalarda dahi, üstün akışkanlık gücüne sahiptir.
ONAYLAR
• JASO 1A

Aşağıdaki spesifikasyonlardan birinin istendiği yerlerde kullanıma uygundur:

• Aisin Warner JWS 3309
• Toyota Type T, T-II, T-III, T-IV
• Jatco Automatic Transmission
• Nissan Matic Fluid C, D, J
• Mitsubishi Diamond SP-II, SP-III
• Suzuki ATF Oil and ATF Oil Special
• Mazda ATF D-III and ATF M-3
• Daihatsu Alumix ATF Multi
• Honda ATF Z-1 (CVT şanzımanlarda kullanılmaz)
• Subaru ATF
• Hyundai
• Kia
• GM
• Daewoo

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 02:39 
Kullanıcı avatarı

tufeyli01 yazdı:
bp autran yağları orijinal fabrikada konan yağlardır.
araştırmalarım sonunda muadil yağ olarak CASTROL ATF MULTIVEHICLE otomatik şanzuman yağını buldum uzakdoğulu üreticilerin spefikasyonlarını karşılyor. mitsubishi diamond II ve III ü karşılamakta. yani bp autran ile aynı şartları karşılıyor piyasada 1 er litrelik plastik bidonda satılıyor ben alıp kullandım vites geçişleri süper oldu.daha önceden mobil koymuşlardı 10000 kmde simsiyah olmuçtu .CASTROL ATF MULTIVEHICLE koyulduktan sonra 16000 km oldu hala ilk koyduğum günkü gibi aynı renkte. bilginize.
piyasadaki yağcılar yok çekti önce katalok istedim ve kataloktan bulup gösterdim yağcı şaşırdı ilk defa duymuş. neyse depoya telefon edip getirtti litresini 35 tl ye aldım 5.5 litre aldı gayet memnunum tavsiye ederim.
şanzuman filtresi için hyundailerin filtresi uyuyor aynı model otomatik şanzuman kullanıyorlar.illada orjinal olsun derseniz 100-120 tl civarı carisma orijinal şanzuman filtresi.ben motor yağ filtresi taktım uyuyor .
saygılarımla

Orjinal yağ filtresini servis 200 tl. demişti acaba 100-120 tl. ye nereden temin edebiliriz ,birde hyundai ve yağ filtresi marka ve özellikleri neler yazar mısınız?Ben bir internet sitesinde tavsiye edilen filtreyi aldım ancak araç üzerindeki filtreden çok daha küçüktü cesaret edip araca taktırmadım.İlginize teşekkür eder saygılar sunarım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 11:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alparslan
Araç: Lancer,carisma,L-200
Meslek: otomotiv
Kan grubu: +
Merhaba Arkadaşlar,
Otomatik şanjuman yağ filitresi zannedildiği gibi pahalı olmamak ile 1999 model carisma için söylüyorum perakande satış fiyatı 104+kdv dir otommatik şanjuman filitresi piyasada bilinen yağ filitrelerini kullanmayın otomatik şanjuman yağ filitresini içerisinde bulunan kağıt çok ince talaşları süzebilmek üzere yapılmıştır ve basınca dayanıklıdır.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 16:34 
Kullanıcı avatarı

Murat-1 yazdı:
Merhaba Arkadaşlar,
Otomatik şanjuman yağ filitresi zannedildiği gibi pahalı olmamak ile 1999 model carisma için söylüyorum perakande satış fiyatı 104+kdv dir otommatik şanjuman filitresi piyasada bilinen yağ filitrelerini kullanmayın otomatik şanjuman yağ filitresini içerisinde bulunan kağıt çok ince talaşları süzebilmek üzere yapılmıştır ve basınca dayanıklıdır.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla.

Murat bey bahsettiğiniz fiyata nereden temin edebiliriz acaba ,yardımcı olabilir misiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2013 22:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alparslan
Araç: Lancer,carisma,L-200
Meslek: otomotiv
Kan grubu: +
eturkoglu yazdı:
Murat-1 yazdı:
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılarımla.

Murat bey bahsettiğiniz fiyata nereden temin edebiliriz acaba ,yardımcı olabilir misiniz

Ben yardımcı olurum yetkili serviste yedep parçaya bakıyorum. aracın saşe numarasını bana mesaj yoluyla gönderin parça doğruluğunu sağlayalım daha sonra online yedek parça alışveriş sitesine ilave eder oradan temin edebilirsiniz.

Saygılarımla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2013 00:09 
Kullanıcı avatarı

Murat-1 yazdı:
eturkoglu yazdı:
Murat-1 yazdı:
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılarımla.

Ben yardımcı olurum yetkili serviste yedep parçaya bakıyorum. aracın saşe numarasını bana mesaj yoluyla gönderin parça doğruluğunu sağlayalım daha sonra online yedek parça alışveriş sitesine ilave eder oradan temin edebilirsiniz.

Saygılarımla.

Site adresini verirseniz diğer parçalara da bakmak isterim saygılarım ile

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Ağu 2013 00:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
Ben yaklaşık 3-4 ay önce Yıldızlar'da BP SP3 ile değiştirdim. Fiyatı pahalıydı 400TL gibi bir ücret ödedim. Ancak şanzıman çok önemli diye düşündüm. Bir masraf açarsa çok daha fazlasını öderim diye çekindiğimden yaptırdım. Artık 40.000km kafam rahat. ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2013 17:56 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

400 tl 40bin km. çok cazip gelmedi. ben mobil kullanmıştım. o da 40-50 bin km. garantiliydi. otomatikçi usta en iyi yağ demişti dost işi 100 tl. idi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2013 16:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet KIRAN
Araç: Carisma
Kan grubu: O +
Arkadaşlar bende 2001 model 1.6 otomatik Carisma var. Bu şanzıman yağını çok araştırdım. Nedeni orijinal yağı olan BP Autran SP-III'un çok pahalı olması (litresi 50 TL civarı), bazen serviste bile bulunmaması ve servisin bu yağı kullanıyoruz deyip başka yağ doldurmaları. Muadil yağları çok araştırdım. O yağlar da çok ucuz değil ama yine de BP'den daha ucuz. Şu sonuca ulaştım. Muadil yağların JASO 1A onayının olması gerekli. Ayrıca Dexron IIIH sınıfı yağlar da uygun. En uygun muadil yağlar şunlar:
1. Castrol Multivehicle ATF (Litresi 28 TL civarı)
2. Mobil 1 Synthetic ATF (Litresi 38 TL civarı)

Shell Spirax 5 var fakat Türkiye'de satılmıyor. Yine Motul'un bir yağı var fakat o da Türkiye'de satılmıyor. Ben bir daha ki değişimde Castrol tercih edeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2013 10:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Carisma 2003 1.6 avance
Meslek: Bankacı
Arkadaşlar Merhaba,

bende 2003 1.6 avance otomatik carisma var usta 180.000 de 2.5 Lt şanzıman yağ eklemiş acaba sıfırdan yağ değişimi yapmama gerek varmıdır yoksa o beni 40.000 km götürürmü şuanki km 190550 yardımcı olursanız sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2013 03:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
otomatik şanzıman yağının 40bin km'de değiştirilmesi (ya da km bazında değiştirilmesi) mantıklı mıdır çok bilgim yok ama ben sürekli şehir içi kullanıyorsam vitesi çok kurcalamış olurum benim 40bin'de kullandığım vitesi uzun yol yapan birisi 200bin km'de bile yapmaz mesela ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2014 20:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: berkay
Araç: lancer 1.8 cvt
Meslek: lojistik
Kan grubu: ab
mtekne yazdı:
Selamun Aleyküm ,

Şanzımanı indirmeden de 7lt yağ alıyor , ben şahidim.
Ayrıca ben Eneos ( made in japan ) otomatik şanzıman yağını gönül rahatlığı ile kullanıyorum , değiştireli yaklaşık 20.000 km oldu , 20.000 sonra kısmetse eneos tam sentetik olanından kullanacağım , Eneos yağları ilkerler otomotiv de mevcut.

Saygılarımla ,

S.a bende lancer 1.8 cvt var bunun şanzıman yağını değiştirmek istiyorum ustanın yerini ve numarasını verme şansınız varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2014 22:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
turgayesener yazdı:
uzunca bir aradan sonra tüm dostlarıma saygılar sevgiler sunuyorum.

evet tatilde tam 4000 km yol yaptım.vefakar cefakar bir araç işte böyle olur.bir kez bile tık demeden 40-42 derece sıcakta banamısın demedi.

ayrıntıları yavaş yavaş yazmaya çalışacağım.şimdilik sizlere selam vermek istedim.

yakıt olarak ortalama km de 0.180 kr. yaktı (benzinin en pahalı zamanında)

bu arada dh de banlandım.
futbol bölümünde g.sarayın resmi internet sitesinde transfer varmı yok mu diye devamlı ''f5'' yapıyorum diye yazdım.
meğer futbol bölümüne f5 yazmak yasakmış.ne alaksı var anlamadım ama ilk defa cezalandırıldım.açıkçası üstünde çokta durmadım..

esas bomba

en yakın arkadaşım coltu ilk aldığım zamanlar kararıma mesafeli kalmıştı.ancak aradan 5-6 ay geçince işin aslı değişti
şu an kendisi 1.5 ınstyle 109 hp gp sahibi..

ve o kadar şanslı ki araç orijinal tertemiz sadece 17.000 km de

dün noter satışını halletti 19.000 tl ye aldı.

bence fiyat araca göre oldukça makul..

sizce?

Otomatik araba nın gözbebeği şanzıman dır. İdare etsin denemeyecek parcadir. En pahalı olsada en iyisi olsun tamamen değişsin mümkün se otomatik çi usta degistirsin

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2014 22:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bir de motor da katkıyı seven biri olarak söyliyim şanzıman da katkı kullanmayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2014 09:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: barış
Araç: Mitsubishi spacestar
3 ay önce bende castrol atf multivehicle sp3 ile değişim yaptim vites vuruntularindan kurtuldum tavsiye ederim. bende intrneten getirtmiştim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2014 17:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Otomatik te mobil

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 May 2014 09:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2001 carisma 1.8 gdi hb elegance at
Meslek: Denizci
berkayy00 yazdı:
mtekne yazdı:
Selamun Aleyküm ,

Şanzımanı indirmeden de 7lt yağ alıyor , ben şahidim.
Ayrıca ben Eneos ( made in japan ) otomatik şanzıman yağını gönül rahatlığı ile kullanıyorum , değiştireli yaklaşık 20.000 km oldu , 20.000 sonra kısmetse eneos tam sentetik olanından kullanacağım , Eneos yağları ilkerler otomotiv de mevcut.

Saygılarımla ,

S.a bende lancer 1.8 cvt var bunun şanzıman yağını değiştirmek istiyorum ustanın yerini ve numarasını verme şansınız varmı?

Ve aleyküm selam ,

Kartal oto sanayi , A3 blok no 1 , Sözen oto , Enver usta , http://mitsubishisozen.com/index.html

Saygılarımla ,

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 44 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye