Zaman: 23 Ara 2025 01:24

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 20:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
bu haftada gelmezse gönderen arkadaş ile irtibata geçeceğim.Sabahları gaza devam :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2012 03:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sam Gold
Araç: 2003 carisma avance hb otomatik
Meslek: inşaat
Kan grubu: A+
blackberry06 yazdı:
bu haftada gelmezse gönderen arkadaş ile irtibata geçeceğim.Sabahları gaza devam :(

abi geldi mi parça?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 13:48 
Kullanıcı avatarı

Henüz gelmedi fakat takip numarasından kontrol ettim.Şükür olsun Türk topraklarına girmiş Şuan ist parça perşembe cuma gelir galiba artık Ptt'nin elinde mal :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 20:14 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
blackberry06 yazdı:
Henüz gelmedi fakat takip numarasından kontrol ettim.Şükür olsun Türk topraklarına girmiş Şuan ist parça perşembe cuma gelir galiba artık Ptt'nin elinde mal :D

gümrüğe takılmasın ne kadar tuttu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 12:51 
Kullanıcı avatarı

56 dolar tuttu Ptt'nin sayfa açıklamasında gümrük 0 TL olarak gözüküyor.Torbaya eklenmiş gelsede taksam artık şu parçayı gerçi inş uyum sağlar birde o sıkıntı var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 15:58 
Kullanıcı avatarı

Evettttt sonunda parça geldi arkadaşlar ve ben dayanamayıp hemen taktım.Mükemmel oldu.Eski haline döndü aracım direksiyonu çevirince hemen anlıyorsunuz zaten sabahları gaza elveda.Bu konu birçok kişiye yarar insallah çıkmacıların 750 lira dediği parçayı 56 dolara aldım.İnşallah tekrardan felan arıza yapmaz.İlgilenen ve bilgilendiren herkese tşk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 16:09 
Kullanıcı avatarı

bu arada ürünün kafası bizim araçlarınkinden farklı olmasına rağmen uyum sağladı yani hiç kafasını falan değiştirmedim.Direk taktım çalıştı.Demekki Galant ve eclipsede bizim araçlara yakın boğaz kelebeği kullanmışlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2012 10:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
tebrikler sayende bir şey daha öğrenmiş olduk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2012 15:47 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar yakıt tüketimi ve aracın performansı eski düzeyine ulaştı.Sakin kullanımda yakıt tüketimi benzin 8.4 lt-9.00 lt aralığında bu parça arızalandığında 11 lt gördüm.Bunun sebebi devir saati rolanti motoru arızalı olduğunda vites attığınız zaman hızlı bir şekilde düşüp aracın performansı etkiliyor.Sizde haliyle eski gücü kazanmak için gaz verip yakıt tüketimini arttırıyorsunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2012 23:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: melih
Araç: carisma
Meslek: kırtasiye
selamlar benim rölantide inme çıkmalar oluyor sorunlu olan aynı parçamı acaba, kelebeğin altındki parçamı o. yardımcı olurmusun bana sipariş verdiğin parça uydumu bilgi verirsen sevinirim teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Kas 2012 23:53 
Kullanıcı avatarı

benim aracımda 1.6 2001 aldığın kişi veyeri bana bildirirmisin. (06best mynet.com) meilde atabilirsin teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2012 12:43 
Kullanıcı avatarı

sabahları çalıştırdığınız zaman araç 1500 dvr çalışıyorsa bu parça sağlam demektir.Rolantideki dalgalanamayı boğaz kelebeğinin kendisi yapar ve bununda tamiri yapılabiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2012 20:56 
Kullanıcı avatarı

tatildeyken stop etmesinden bıkım manuel olarak rolentiyi yükselttirmiştim,o yüzden standart şekilde çalışıp çalışmadığını bilmiyorum bazen 1500-2000 devirde çalışıyor bazen durduğun zaman stop ediyor herhalde otomatik olarak yeniden ayarladı kendisi. yarın servise götürüp iyice öğrenicem bakalım sorun neymiş..burada paylaşırım yine..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2012 09:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
bobin arızası ihtimalini değerlendirin. inşaallah değildir. araç lpg li mi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2012 21:39 
Kullanıcı avatarı

araç lpg li serviste çare bulamadı bilgisayar, benzin pompası ve oksijen sensörü arızasını buldu oksijen sensörüde yapabilir dediler yarında elektirik ustasına götürüp iyice baktırıcam ömrümü yedi carizmam yaa

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2012 23:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
bildiğim kadarıyla oksijen sensörü arızası yakıt tüketimini arttırır vuruntu vs. pek yapmaz. bobin arızası ilk başlarda bilgisayarda pek kendini göstermez ama arıza lambasını yakar. benzinde normale yakın ama lpg de daha vuruntulu ise mit2 cihazı tespit edemiyor ama hata sil deyince siliyor. benzinde de stop etmeye başladıysa hangi buji-bobinde arıza var ise bilgisayar ona göre 2. ateşlemede vs. hata diye bobin arızasını tespit edebiliyor. maliyeti düşünmezseniz 80 TL ye yan sanayi bobin alın ngk nın lpg lerde daha yi performans veren bujilerini takın(4 adet 25 TL.) lpg bujisi diye tanesi 50TL olanlardan takmayın (maliyeti nedeniyle). benim dediğim normal buji ama ucu bıçakla çentiklenmiş gibi çizik. eğer araçta bir düzelme olursa sorun bobin veya bobin kavalında demektir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2012 14:11 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar yeni gelen parça ile sabahları çalışma normal yola çıktıktan sonra devir 500 felan düşüyor ve o şekilde kalıyor.Araç hareket halinde iken hep bu devirde fakat durdurduğum zaman hemen 1000-900 arasına sabitleniyor.Bu parçayı taktıktan sonra adaptasyon yapmam gerekiyor mu yoksa bu parça tam uyumlu çalışmıyor mu?Birde aracı 15-20 km sürdükten sonra rolanti boşta iken 1500-2000 arasında hızlı bir şekilde oynamaya başlıyor.Durunca hemen 900 dvr düşüp sabitleniyor.Bunun yanında direksiyonu çevirince 1500-2000 dvr çıkıyor ve biraz uzun kalıyor diyebilirim.Parçanın dışarıda çalışmasına baktım ileri geri dönerek hareket ediyor sorun nerde olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2012 19:53 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
aklıma birtek temizlenmesi geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Kas 2013 16:46 
Kullanıcı avatarı

Bu konuyu yaklaşık 1 sene önce açmışım.Evet arkadaşlar düne kadar Rolanti motorum 1,5 senedir arızalıydı.Aynı zamanda yakıt tüketimide biraz artmıştı.Sabahları ayakla gaz vermeden çalışmıyordu.Aynı zamanda klima,far,sis vs açınca rolanti düşüp aracı titretiyordu.Ebaydan(yurtdışından) internet üzerinden sipariş verdim.149.00 Liraya komple boğaz kelebeğini sensörleri içerisinde aldım.İngilteredeki parçalar genelde korozyona uğramış oluyor isteyeceğiniz parçaların hurdalıklarda dışarıda kalması sizi sıkıntıya sokabilir bilginiz olsun.Boğaz geldi kendim iş yerimde komple boğazı söküp taktım.Parçanın üzerindeki vidalar öyle bir korozyona uğramış ki rolanti yüksek çalıştı kısmak için vidasını çevirmeye çalıştım olmadı.Daha kalın bir tornavida ile yüklenince metal olan ayar vidası bile kırıldı.Bende sadece rolanti motorunu benim kendi boğaz kelebeğine takayım dedim ama o rolanti motorunun 3 vidasını sökmek yarım saatimi aldı valla.sağ sağlim çıkartıp kendi boğazıma taktım benim boğazdaki ayarlar düzgün olduğu için sadece çalıştırmada 2000 civarlarına çıkıyordu.Onuda geceden aküyü söküp tekrardan güncelleyince Normal çalışması olan 1500 devire geldi.ISINDIKTAN SONRADA 750-900 ARASINDA BİR YERDE SABİT ARTIK.Aracında Boğaz kelebeği sorunu olan arkadaşlar bütün konularda yardımcı olurum.Hatta sökerim takarım arızalı mı değil mi arıza nerde vs bilgi sahibiyim.Ayrıyetten elimde 2 adette çıkma boğaz var yanlız sensorsuz ihtiyacı olana çok uygun verebilirim.Kırılan vidayı kaynakla yerinden çıkarttırdım yeni vida takıldı sorunsuz çalışıyor.1 adette rolanti konum sensörü var.Boğaz kelebeklerini 150 liradan sensorude 100 liradan vereceğim ihtiyacı olan kaçırmasın satılmazsa çıkmacılarla takas yaparım. :))))

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 39 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: