Zaman: 05 Haz 2026 06:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 22:42 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Uşaklar yakıt tüketim değerlerimi paylaşayım. Açıkçası, ben epey bi şaşırdım. Siz de okuduktan sonra Maaşallah deyin ki nazar değmesin, malum GDI motor. Sağı solu belli olmaz. Arızaya düşerse fena yakar canımızı :)

Depoyu ağzına kadar doldurduktan sonra şehiriçi 252 KM yol yaptım. Esasında rakam dur kalk sayılmaz. Çünkü ev - işyeri arası 25 KM. Yol bomboş değil ama yine de tam manasıyla şehiriçi sayılmaz.

Depoyu tekrar doldurduğumda zar zor 65 TL' lik yakıt aldım. İlk doldurduğumda litre fiyatı 3,78 TL, son doldurduğumda da 3,78 TL idi.

65 TL / 252 km = 25,8 KRŞ

Hesapta nokta virgül hatası yok. Aracın yol bilgisayarı 6,7 LT gösteriyordu. Yol bilgisayarından hesap yapacak olursak,

6,7 LT x 3,78 = 25,3 KRŞ

Yol bilgisayarı verilerinin doğruluğunu da yukarıdaki klasik sistemden elde ettiğimiz tüketim değerlerinden teyit etmiş bulunuyoruz. Artık diyecek söz bulamıyorum. Tabi şu var, ben müthiş derecede yumuşak araç kullanırım. Yukarıdaki değerler ekseriyette 2500 devir altı vites değişimleri ve maksimum 110 KM sürat limiti ile ölçülmüş değerlerdir.

Daha ne diyeyim, bundan iyisi Şam' da kayısı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 22:55 

İlave olarak unutmadan söyleyeyim. Binbir korku ile bindiğim 1,8 GDI' nin 1.6 modelleri ile oldukça farklı yanları var. Örneğin süspansiyonları 1.6' dan çok farklı. Araba yayık gibi yaylanıyor. Önceki Lancer kadar değil tabi, yine Carisma' ya has sertlik var. Fakat 1.6 ile de alakası yok.

Plastik aksamından ise hiç ses duymadım şimdiye kadar. Hatırlarsınız, 1.6 Avance' nin göğsünden gelen plastik gıcırtısını kesmek için hava mazgallarının perdelerini tek tek söküp sadece ortadakini bırakmıştım. Bu açıdan da eski kasayı oldukça beğendim. Tabi burada GDI veya GL, GLX farketmiyor. Hepsi aynı göğüs ve plastiği kullanıyor.

Orjinal lastik ebadı konusunda, benim p.c kasa Avance' nin iki farklı seçimi vardı. Şöför kapısını açtığımızda kilidin altında 185-65-14 ve 195-60-14 yazıyordu. GDI' de yalnızca 185-65-14 yazıyor. Bu ayrıntıyı da söyleyelim.

Aracın arka frenler yine benim p.c kasa Avance gibi kampana. Ama şunu söyleyeyim, frenlerin benim arabayla alakası yok. Maşallah bu araba duruyor. Gerçi balatalarım bitmiş, yarın nasipse değiştireceğim, fakat bu halitle bile ABS' yi hiç devreye sokamadım. Oldukça iyi bir yavaşlaması var.

Avance' den farklı olarak sunroof yok. HB olan GDI' lerde sunroof var fakat sedanlarda hiç görmedim. Sanırım hiçbirinde yok.

Otomatik anten pek bi havalı :)
Arka spoiler zaten beni tribe sokuyor. Çok yakışıklı buluyorum.
Orjinal çift krom egzost yine hoş bulduğum detaylardan.
Cam düğmeleri bulunabilir nitelikte.
Ön tarafta kol dayama yok, arka koltukta var.
Çok istediğim, şöför koltuğunda bel destek ayarı yok :(
Devir saatim arızalı, fakat iki gündür düzelme emaresi gösteriyor.
Devir saati demişken, henüz rölanti gezinmesi gözlemlemedim. Ama rölantisi gezinmeyen GDI duymadım. Muhtemelen eli kulağındadır.
Rölanti ayarım 550 devirde sabit. Devir düşük olmasına rağmen hırıltı ve vuruntu yok. Bu da bayağı bi garip.
Son olarak, araçtan inip kaputun önüne geldiğinizde, kaputu açmadan bile aracın sesli çalıştığını duyabiliyorsunuz.

Farklılıkları gözlemledikçe paylaşmaya devam edeceğim.
Unutmadan Maaşallah deyiniz, tekrar hatırlatayım. GDI' nin bu derece keyifli olduğunu bilseydim, ne pahasına olursa olsun alırdım. Tabi araba işi şans işi. Şimdilik sıkıntım yok, ama en ufak arızada canımın yanacağını herkesten iyi biliyorum.

Selam ve dua ile...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 23:00 
Kullanıcı avatarı

Araç: Carisma
ertan yazdı:
Kahraman bey,fiyatları nasıl ben araçlardan anlamam tiriger setini kaç tl degiştirdiler.Kusura bakma ustalardan güvenim kalmadı.

Ertan Bey, ben de ustalara pek güvenmem. Arabamın hemen hemen bütün problemlerini kendim halletmeye çalışırım ancak bazı şeyleri sadece ustalar yapabiliyor tabiki. Bu çocuklara hakikaten güvenebilirsiniz. İşlerini çok iyi ve hızlı yaparlar. Carisma'nın her parçasını ve problemini bilirler.

Ben triger setini (triger kayışı ve gergisi ile beraber orda bulunan bir kayışı daha değiştirmiştim) DAYCO marka kendim satın almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 60-70 TL tutmuştu. Ustalara da 100 TL gibi vermiştim. Anlattığım arkadaşlar inanamamıştı bu fiyatlara triger seti değişikliğini. Mitsubishi servisinde Carisma triger kayışı değişikliği için motor iniyor bilginize. Az buçuk araba bakım ve tamir işlerinden anlayan biri olarak bu ustaların gerçekten çok iyi çalıştıklarını söyleyebilirim.

Selamımı götürün derken lafın gelişi söylemiyorum. Şu an başka bir şehirdeyim ama Ankara'dayken çaylarını içmek için yanlarına çok giderdim evden kaçmak için :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 23:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Vaaay Ali'ciiim hayırlı olsun.
Carisma bölümünü pek takip etmediğim için bende diyordum Ali nerelerde.
nerde olacak Carismacılarla takılıyor.
inşAllah sıkıntısız binersin yeni aracına.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 23:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: ertan
Araç: carisma
Kan grubu: brh
Kahraman bey,beni aydınlattınız ,üzerimden bir yük kalktı inanın.Allah yolunuzu açık etsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 23:24 

toşu yazdı:

Sağol Hakan' ım :) Bilmukabil inşaallah.
Yahu, siz de takılın şu başlığa. Forumun %70 reytingi Carisma başlığında.
Üstelik buradaki muhabbet ortamı 10 numara ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 23:26 
Kullanıcı avatarı

ertan yazdı:
Kahraman bey,beni aydınlattınız ,üzerimden bir yük kalktı inanın.Allah yolunuzu açık etsin.

Hepimizin inşallah. Umarım aracınızın bakımlarını sorunsuzca halledersiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 01:02 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
@shi_bumi
gozukmuyordun uzuuun zamandır?
ne oldu sızın valve body:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 01:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
akerimoglu yazdı:

Aracın arka frenler yine benim p.c kasa Avance gibi kampana. Ama şunu söyleyeyim, frenlerin benim arabayla alakası yok. Maşallah bu araba duruyor. Gerçi balatalarım bitmiş, yarın nasipse değiştireceğim, fakat bu halitle bile ABS' yi hiç devreye sokamadım. Oldukça iyi bir yavaşlaması var.

Rölanti ayarım 550 devirde sabit. Devir düşük olmasına rağmen hırıltı ve vuruntu yok. Bu da bayağı bi garip.
Son olarak, araçtan inip kaputun önüne geldiğinizde, kaputu açmadan bile aracın sesli çalıştığını duyabiliyorsunuz.

Unutmadan Maaşallah deyiniz, tekrar hatırlatayım. GDI' nin bu derece keyifli olduğunu bilseydim, ne pahasına olursa olsun alırdım. Tabi araba işi şans işi. Şimdilik sıkıntım yok, ama en ufak arızada canımın yanacağını herkesten iyi biliyorum.

Selam ve dua ile...

istanbuldaki çıkmacı (uçkun oto) 1.8 gdı sahibi olup frenlerinin daha iyi olduğunu söylemişti: senin tespitine göre doğru söylemiş.(farkettiysen onay makamı olarak seni kabul edip çıkmacıyı değerlendirilen konumuna aldım :friends: )
motor sesi için şiddetle orjinal bor power öneririm en az %20 sesi azaltır: dizellerde %50 diyebilirim.GDİ lerde tecrübem yok.
arabana Maşallah dememizi istiyorsan arabanın adını MAŞALLAH koy olsun bitsin :)
umera hocam aynı cihazIN SATIŞ FİYATI farklı sitelerde bizim tamirci 120 usd. görmüş onun yalancısıyım: yorum için ATEŞ SERBEST!

En son av.ilhami tarafından 04 Ara 2010 03:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 02:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
akerimoglu yazdı:
toşu yazdı:

Sağol Hakan' ım :) Bilmukabil inşaallah.
Yahu, siz de takılın şu başlığa. Forumun %70 reytingi Carisma başlığında.
Üstelik buradaki muhabbet ortamı 10 numara ;)

CARİSMA ZENGİN AĞANIN MİRASI GİBİ KENDİ ÜRETİM BANDINDA ÖLDÜ AMA TEREKESİ/MİRASI HERKESE YETİYOR: RAHMETLİ BARIŞMANÇO GİBİ de diyebiliriz. (bknz: kıraathaneye)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 08:41 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
@shi_bumi

Uzun zaman giremedim foruma maalesef. Aslına bakarsanız aracımla da uzun zamandır ilgilenemedim. Kendime bir motosiklet aldım bu aralar yeni oyuncağım o :)

Resim

valve body'yi açtık biliyorsunuz. Herhangi bir selenoid valf arızası olmadığına kanaat getirip yeni bir conta ile geri monte etmiştim. Yeni buji kabloları ve Bosch LPG bujileri ile aracım şimdi daha sorunsuz gibi ama en henüz tam tatmin olmadım. Sabah ilk çalıştırmalarda vitese atınca motor devri çok düşüyor hala.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 10:24 

av.ilhami yazdı:
akerimoglu yazdı:

Selam ve dua ile...

istanbuldaki çıkmacı (uçkun oto) 1.8 gdı sahibi olup frenlerinin daha iyi olduğunu söylemişti: senin tespitine göre doğru söylemiş.(farkettiysen onay makamı olarak seni kabul edip çıkmacıyı değerlendirilen konumuna aldım :friends: )

Abi o senin bize olan itimadın. Kazanabildiysek ne mutlu :)
Bor power konusunda araç GDI olduğu için çekinceliyim. Kapalı kutu. Bi de km' si pek fazla değil. Şöyle 200bin üstü olsa yine de risk alıp deneyecektim. Motor sesi araç içine hiç girmiyor. Onun için beni hiç enterese etmiyor şimdilik :) Fakat, yakıta olan katkısını bildiğim için yine de bor power için araştırmalarım sürecek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 12:40 
Carisma Uzmanı

Zamanın birisnde Tuli idi yanılmıyorsam Gdi ler farklı dediğinde adamı asmadığımız kalmıştı Ali kardeş. Demek ki adam haklıymış...
Değerlendirmeler için. Tşk. ediyorum. Çokca istifade edeceğiz zamanı geldiğinde anlatımlarından..
İlhami bey cihaz bildiği, tanıdğım bir cihaz değildi. Sadece yazılanlara inanarak ve isteklerinize bakarak bu cihazı tercih ettik.
Daha cevap gelmedi bakalım ne diyecek eleman.
120 dolarda olsa sadece arıza okuyacaksa çok fazla..
Bu işi yapan 20 dolarlık cihazlarda var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 12:53 

umera yazdı:
Zamanın birisnde Tuli idi yanılmıyorsam Gdi ler farklı dediğinde adamı asmadığımız kalmıştı Ali kardeş. Demek ki adam haklıymış...
Değerlendirmeler için. Tşk. ediyorum. Çokca istifade edeceğiz zamanı geldiğinde anlatımlarından..
İlhami bey cihaz bildiği, tanıdğım bir cihaz değildi. Sadece yazılanlara inanarak ve isteklerinize bakarak bu cihazı tercih ettik.
Daha cevap gelmedi bakalım ne diyecek eleman.
120 dolarda olsa sadece arıza okuyacaksa çok fazla..
Bu işi yapan 20 dolarlık cihazlarda var.

Hocam eksik bilgi var.
tuli' nin aracı yeni kasa, yani iç aksam avance aksamı...
Kaldı ki Avance aksamına sahip makyajlı kasa GDI' lerin arka tekerleri kampana değil disk fren. Bu tarz mekanizmaya sahip yeni kasa GDI' lerin frenaj mesafelerinin kampana olan eski sistemden daha uzun olduğu testlerle ispatlanmış durumda. İlave olarak malzeme kalitesi de Avance kalitesinde...

Önceki yazışmalarımızla ilgili linki ve teknik bilgiyi alıntı yapıyorum,
akerimoglu yazdı:
Carisma 1.6´nın önde hava kanallı disk, arkada kampanadan oluşan fren sistemi ABS destekli. Kolay dozlanabilen fren sistemi otomobili 100 km/s hızda giderken yaptığımız panik frenlerde 43 metrede güvenle durdurdu. Bu değer, dört fren diskli sisteme sahip 1.8 GDI´dan daha iyi. Ancak Opel Vectra ve Nissan Primera gibi diğer rakiplerin fren mesafeleri daha kısa.

Kaynak: http://www.buask.net/arabalar/mitsubish ... kleri.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 15:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Maşallah maşallah, güzel tüketim. biz 1.6 ile 8.2LT ile geziniyoruz Ali Kerimoğlu 1.8 ile 6.7LT LPG diye düşüne duralım LPG de aldı başını gidiyor. Şeytan fiesta tcdi al taksit taksit öde diyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 16:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
nightmare115 yazdı:
Maşallah maşallah, güzel tüketim. biz 1.6 ile 8.2LT ile geziniyoruz Ali Kerimoğlu 1.8 ile 6.7LT LPG diye düşüne duralım LPG de aldı başını gidiyor. Şeytan fiesta tcdi al taksit taksit öde diyor.

Şeytan da tasarruf peşinde demek. :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 17:06 
Carisma Uzmanı

@akerimoğlu
Gdifarklı deyince bende bir an söylediklerinin doğru oldugunu düşündüm.
Açıklama için tşk. ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 17:22 

umera yazdı:
@akerimoğlu
Gdifarklı deyince bende bir an söylediklerinin doğru oldugunu düşündüm.
Açıklama için tşk. ediyorum.

Rica ederim Hocam.
Elden geldiğince objektif bilgiler vermeye çalışıyorum.
Eski kasa Carismalar' ın kokpitlerinin yeni makyajlı kasaya nazaran daha kaliteli gödündüğünü ve özellikle cam düğmelerinin bulunabilir olduğunu eski bir tarih yine yazmıştım diye hatırlıyorum.

Bu arada, devir saatim bugün hiç takılı kalmadı. İnşaallah kendiliğinden düzelmiştir. Servis fiyatı yalnızca devir saati için 405 TL + KDV. Çıkmacılardan buluruz ama, onlar da pek ucuz olmaz.

Şu an için aracın müzik sistemini iyileştirmek adına projeler düşünüyorum. Ön kapılarda hoparlör koymak için hazır yer yok. Buraya mid takımı koymadan da sahne almak mümkün değil. Fırsat bulabilirsem ön kısmı kesip bir takım mid yerleştireceğim.

Az önce lastik fiyatları sordum. Şu an kullandığım lastikler eski Carisma' mdaki gibi dişli, fakat tarihi eski. Lastik hamuru özelliğini kaybetmiş olmalı. Değiştirmek maliyetli ama, mecburen değiştireceğiz artık.

İlave olarak taban döşemesi, koltuklar ve kapı döşemelerini değiştireceğim. Kadir' deki gibi deri yaptırmak istemiyorum. Yazın canımdan bezmiştim. Art-Car Cem Bey de kumaş kaplama yapmıyor. Ne yapsam diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 17:25 

toşu yazdı:
nightmare115 yazdı:

Şeytan da tasarruf peşinde demek. :evil:

:good:

@night,
Arada ödeyeceğin fiyat farkına bak, yapmayı düşündüğün yakıt tasarrufuna bak.
Sonra bir de dön, bi altındaki arabaya bak, bir de Fiesta' ya bak.
Eğer hala Fiesta alınır diyorsan, git kendini Boğaz Köprüsü' nden aşağı at...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 17:27 

shi_bumi yazdı:
umera yazdı:
@shi_bumi

Uzun zaman giremedim foruma maalesef. Aslına bakarsanız aracımla da uzun zamandır ilgilenemedim. Kendime bir motosiklet aldım bu aralar yeni oyuncağım o :)

Resim

valve body'yi açtık biliyorsunuz. Herhangi bir selenoid valf arızası olmadığına kanaat getirip yeni bir conta ile geri monte etmiştim. Yeni buji kabloları ve Bosch LPG bujileri ile aracım şimdi daha sorunsuz gibi ama en henüz tam tatmin olmadım. Sabah ilk çalıştırmalarda vitese atınca motor devri çok düşüyor hala.

Kahraman Bey motosikletiniz hayırlı olsun.
Ben de motosiklet meraklısıydım, ama hiçbir zaman almaya cesaret edemedim.
Allah korusun, yapılacak en minik kaza bile hayati tehlike yaşatıyor.
Kazasız belasız, güzel günlerde kullanmanız dileklerimle...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye