Zaman: 05 Haz 2026 06:57

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 18:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
akerimoglu yazdı:
toşu yazdı:
nightmare115 yazdı:
Maşallah maşallah, güzel tüketim. biz 1.6 ile 8.2LT ile geziniyoruz Ali Kerimoğlu 1.8 ile 6.7LT LPG diye düşüne duralım LPG de aldı başını gidiyor. Şeytan fiesta tcdi al taksit taksit öde diyor.

Şeytan da tasarruf peşinde demek. :evil:

:good:

@night,
Arada ödeyeceğin fiyat farkına bak, yapmayı düşündüğün yakıt tasarrufuna bak.
Sonra bir de dön, bi altındaki arabaya bak, bir de Fiesta' ya bak.
Eğer hala Fiesta alınır diyorsan, git kendini Boğaz Köprüsü' nden aşağı at...

:D :D :D :D :D :D

ali şehir içinde 35 kuruşu bulurmu ben her zaman şunu söylüyorum kimse bana inanmıyor uzun yolda büyükmotor arac küçük mototrdan az yakar diye 2000 motor araba 1,4arabadan az yakar uzun yolda yada kafa kafaya tabi buteknolojiylede alakalı

bahattin hocam bu klimanın bende temizleyicisi var ev klimalarında kapağı açıp peteklere sıkıyoduk ustune su birde klimayı çalıştırıyoduk leş gibi suakıyodu arabada nasıl yapacaz herhalde dışpetek iç petek var arabada birde suyun çıktığı hortum tam nerede onuda göremedim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 18:55 
Kullanıcı avatarı

Araç: Carisma
akerimoglu yazdı:
Kahraman Bey motosikletiniz hayırlı olsun.
Ben de motosiklet meraklısıydım, ama hiçbir zaman almaya cesaret edemedim.
Allah korusun, yapılacak en minik kaza bile hayati tehlike yaşatıyor.
Kazasız belasız, güzel günlerde kullanmanız dileklerimle...

Çocuk doğunca biraz ara vermiştim motor işine. Eşimi kandırınca aldım yeniden :)

Araştırmalar gösteriyor ki sigaraya bağlı bir nedenle ölme ihtimali, bir motosiklet kazası sonucu ölme ihtimalinden çok daha yüksek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 21:18 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
shi_bumi yazdı:
akerimoglu yazdı:

Çocuk doğunca biraz ara vermiştim motor işine. Eşimi kandırınca aldım yeniden :)

Araştırmalar gösteriyor ki sigaraya bağlı bir nedenle ölme ihtimali, bir motosiklet kazası sonucu ölme ihtimalinden çok daha yüksek.

Don' t Smoke :friends:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 21:27 
Kullanıcı avatarı

shi_bumi yazdı:
akerimoglu yazdı:

öyle deme üstad bizim yaşadığımız memlekette motor çok benimde scooterım var gerçi senin motorun yanında bizimki bisiklet kalıyor ama burda çok görüyoruz motor kazalarını hergün motor kazası a ayak kırılır ya kol kırılır ya ALLAH KORUSUN ölüm ama emin olun ben çok şahit oldum ölümle motor kazalarına hele 20-25 yaşındaki çocuklar mobiletlere neler yapmıyolar üstünde ne akrobasiler 125 lik vitesli mondiallere bir şeyler yapıyolarmış üstüne yatınca 180 yapıyomuş dedim yapmayın etmeyin bunun ne güvenliği var incecik teker güvenlik sıfır motordaki en büyük sıkıntı kaportanın insan olması siz istediğiniz kadar dikkarli olun karşındaki olur olmaz hata yaparsa çok kötü sonuçlar olur zaten pro motorsiklet kullanıcıları sürate karşılar zevki yavaş sürmekte alıyolar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2010 01:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
arkadaşlar bu akşam benzini fulledim ve aynı pompaya geldiğimde sayaç:11.6km idi. tekrar fulledim1.490litre yakıt aldım (2 kere kırmızı ışıkta bekledim. ve 5.59TL para ödedim(litresi3.750den).salı günü eko 66 taktırıyorum (ağaya beleş tabi) aynı pompadan tekrar aynı güzergahta yakıt testi yapacağım ve sonuçları bildireceğim. daha sonra 1-2bin km.lerde bu testi tekrarlayacağım. bakalım sonuç ne olacak. eko66 bayileri ayrıca egzos testi verilerine de bakıyor. fırsat bulursam bunu da yapacağım. daha önce belirttiğim gibi kendi aracımda ne kadar tasaruf sağladığını ölçmemiştim: performans artışı (psiko veya gerçek) tatmin etmişti istediğimi aldım deyip yetinmiştim: sırf sizlere hizmet olsun diye şimdi reel değerler sunacağım. aklıma takılan tek şey aracımın bobin arızası çıkartıp çıkartmayacağı. eğer çıkarsa tasarruf olsa bile rakamlara yansımaya bilir. bobin arızası zamanla artıyor başlangıçta pek hissedilmiyor. birde verilerde en az %3-5 tasarruf olmalı daha azı kullanış ve trafikten kaynaklanmıştır diyeceğim: kırmızı ışıklarda beklememek gibi. sanırım eko 66ya çözüm buluruz.
kerimoğluna: bor power motorda kalıcı bir ürün değil mutlaka dene zararı olmaz. ben gerekmediği halde3 yağ değişimindede kullandım: 30bin km. zararı olmadı (40bin km. de bir kez kullanmayı tavsiye ediyor) faydasını sen kendin gör. kara şimşeğe hala bir isim koymadın mı ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2010 17:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
av.ilhami yazdı:
arkadaşlar bu akşam benzini fulledim ve aynı pompaya geldiğimde sayaç:11.6km idi. tekrar fulledim1.490litre yakıt aldım (2 kere kırmızı ışıkta bekledim. ve 5.59TL para ödedim(litresi3.750den).salı günü eko 66 taktırıyorum (ağaya beleş tabi) aynı pompadan tekrar aynı güzergahta yakıt testi yapacağım ve sonuçları bildireceğim. daha sonra 1-2bin km.lerde bu testi tekrarlayacağım. bakalım sonuç ne olacak. eko66 bayileri ayrıca egzos testi verilerine de bakıyor. fırsat bulursam bunu da yapacağım. daha önce belirttiğim gibi kendi aracımda ne kadar tasaruf sağladığını ölçmemiştim: performans artışı (psiko veya gerçek) tatmin etmişti istediğimi aldım deyip yetinmiştim: sırf sizlere hizmet olsun diye şimdi reel değerler sunacağım. aklıma takılan tek şey aracımın bobin arızası çıkartıp çıkartmayacağı. eğer çıkarsa tasarruf olsa bile rakamlara yansımaya bilir. bobin arızası zamanla artıyor başlangıçta pek hissedilmiyor. birde verilerde en az %3-5 tasarruf olmalı daha azı kullanış ve trafikten kaynaklanmıştır diyeceğim: kırmızı ışıklarda beklememek gibi. sanırım eko 66ya çözüm buluruz.
kerimoğluna: bor power motorda kalıcı bir ürün değil mutlaka dene zararı olmaz. ben gerekmediği halde3 yağ değişimindede kullandım: 30bin km. zararı olmadı (40bin km. de bir kez kullanmayı tavsiye ediyor) faydasını sen kendin gör. kara şimşeğe hala bir isim koymadın mı ;)

eko 66 yı daha önceden yazdığınız gibi bir arkadaşınızdan mı aldınız yoksa merkezinden mi taktıracaksınız. bu aralar bende taktık eko 66 ya böyle giderse taktırıp bu derdimi de sonlandıracağım. inşallah yetkili mercilerin test sonuçlarına bende ulaşabilirim.

bu arada ali bey MAŞALLAH gerçekten MAŞALLAH benim aracım 1,6 avance hp lpg li ben kahramanmaraşta lpg yi 1,760 dan aldığımda km de 0,210 kr. yakıyordum gerçi sertt kullanmayı severim çok çabuk gaza gelip kapışırım (araçta ailem yokken) inşallah masrafsız bir araç olur Allah kaza bela vermesin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2010 17:29 
Kullanıcı avatarı

bu arada arkadaşlar yol bilgisayarının ekranı bazan kayıyor (bu aralar hep kayık) bu konuda fikri olan var mı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2010 17:31 
Kullanıcı avatarı

ben araca 85.000 km iken motor silk koymuştum. şu anda 105.000 km de bir daha bor power koysam mı acaba zararı olur mu yada faydası olurmu boşuna 50 tl harcamamış oluruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2010 17:33 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar koltuk kılıfı ve paspas konusunda tecrübesi olan arkadaşlar varsa bizim araçlara en uygun kaliteli hesaplı .... tecrübesi olan varsa bizide aydınlatsınlar çok memnun oluruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2010 23:20 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
arkadaşlar koltuk kılıfı ve paspas konusunda tecrübesi olan arkadaşlar varsa bizim araçlara en uygun kaliteli hesaplı .... tecrübesi olan varsa bizide aydınlatsınlar çok memnun oluruz.

hocam ben kılıfa karsıyım direk ya kumas yada deri döşeme konunca koltukların tüm ozelliklerini kullanalı biliyor mesela arka koltuk komple yatıp on koltuga kadar kullanıla biliyor kılıfta olmuyor bu iş birde kılıfı takarken orjinal döşemeyi mahvediyolar heryerden çengel tutuyor
pas pas bende bakıyorum bulunca size haber ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 00:25 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@av.ilhami,
Abi kara şimşeğin adı konmuştu da forumda yayınlamayı unutmuşum :) Adı Sadullah :Yahoo!:

@kupelioglu,
Abi benim değerlerim bahsettiğim gibi müthiş özveri ile ulaştığım kullanım değerlerim. Bizim Sadullah' ı azıcık agresif kullanalım desek eminim 1,5 - 2 kat yakacak. Teknik verileri bu şekilde söylüyor.

Kılıf konusunda ise Burak ile aynı fikirdeyim. Kılıf olayı çok eskilerde kaldı. Aracınızın koltuk ve kapılarını komple sıfır kumaş döşetseniz tutacağı 400-450 TL' dir en fazla. Ben yarın nasipse ortalar kumaş, kenarlar deri olarak döşemelerimi sıfırlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 01:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
bu arada arkadaşlar yol bilgisayarının ekranı bazan kayıyor (bu aralar hep kayık) bu konuda fikri olan var mı

bence denize açıl: hazır kayık :D
eko 66 yı arkadaştan alacağım tabii. mucit/satıcı kimseye günahını bile bedava vermez sanırım.
motor silk duydum ama içeriğini bilmiyorum. kaç km sonra özelliği kayboluyor ve motor içinden temizlenmiş oluyor bilmiyorum. bor power yaklaşık 40bin km. sonra yani bizim araçlara göre 4 yağ değişiminde eski yağla birlikte motordan atılmış oluyor. ama başka motor katkıları böyle değil: film tabaka oluşturup kalıyor sistemde kalıcı oluyor. bu da uzun vadede çeşitli sebeplerle zarar verebiliyor. motor silk için de iyi şeyler okudum ama eğer motor içinde kalıcı ise bor power ile karışım sonucu oluşacak tepkimeyi bilemeyeceğim. bence çözüm motor içini (silindir vs.) temizleyen tüv onaylı olan temizleyici kimyasallar var. yağ değişimi gelince (ben beklemeden yaptım) eski yağı değiştirmeden temizleyici katkıyı koyup araç rolantide 15 dk. civaro çalışıyor. eski yağı boşaltınca temizleyici ve motor içindeki birikmiş tortularda boşaltılmış oluyor. daha sonra yağını ve bor power (5 dk. şişeyi çalkalayıp) koyup 20 dk. rolanti de veya 30km arabayı kullanırsan bir sıkıntı olmaz kanaatindeyim. ben bu şekilde 2 kez motor içini temizledim. hatta son temizlemede bor koymadım. ertesi gün koydum. sanki bor'dan önce silindirler yağsız çalışıyordu da bor koyunca yağlanmış gibi oldu.

En son av.ilhami tarafından 06 Ara 2010 01:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 01:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

[quote="akerimoglu"]@av.ilhami,
Abi kara şimşeğin adı konmuştu da forumda yayınlamayı unutmuşum :) Adı Sadullah :Yahoo!:

abi sen bu isimleri nerden buluyorsun merak ettim: mantığını çözersem belki isim babası olabilirim diye uğraşıyorum da: Maşallah tutmadı birdaha ki sefere inşallah,maşallah ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 01:44 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

söylemeyi unuttum. artık aracımda ikaz lambası yanmıyor: vuruntu sensörünün soketinden kaynaklanan bir temassızlık varmış hallettik. umera hocamdan geri aldığım bobini takdığımdan beride araç dur-kalkışlarında vuruntu olmuyor. rampalarda çıkışımda da sorun yaşamıyorum. kafayı şimdi aracın neresine taksam diye düşünmekteyim: insanoğlu sorunsuz yaşayamıyor herhalde :D
şimdilik problemlerim 1- araç biraz hızlı gitse hafif çukurda bilesol tekerden sürtme sesi geliyor, tahminen tamponun bağlantı yeri kırıktı orayı bağlarken biraz deforma olmuş ve ek parça koymuşlardı. parça sürtüyor galiba 2- alt takımdan ses geliyor. salıncaklar geçen ramazan değiştirmiştim. ama sorunun amortisör kulesi yerine pul (delik demir yani) konması ve pulun zamanla eğilip bükülmesinden dolayı olduğunu anlamıştık. muhtemelen pullar yine deforme oldu. böyle olursa 2 ayda bir pul değiştireceğiz. pulun tanesi 50 kuruş ama ustaya sıkıntı olacak. diğer alternatif yada tümsek veya çukurlardan daha yavaş geçeceğim :D
3- ön çamurluk davullarımı hala almadım ve sol far nemleniyor. 4- sol tavan çıtasına hala bir fitil/şerit uyduramadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 08:08 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Dear umeraa,

Thanks for your mail and sorry for your problem.

Could you please tell us more details? We sold a lot of these item without problem. But please Notice this item can not work with Windows 7/Vistar , it can just work with Windows Xp/2000/98.

Awaitting your reply.

Kind regards,
Kevin

İlhami bey gelen cevap bu:
Daha önce hiç problem yaşamamış ve detaylı bilgi istiyor.
Bu cevaba karşılk bende şunları yazdım:

This is bought in order to use the diagnostic device, independent from the pc. We have to use the pc with?
If so, then it is already the situation worse.
Regarding the use of this device, I would like more.
If you can not use your description as written, the inevitable negative comments.
best regards

edit: cevabımı ekledim

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 11:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Yakıt fiyatlarının sürekli artışı karşısında ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ayda 500 TL benzine veriyorum ortalama. Ne yalan söyleyeyim dizeli gürültülü de olsa seviyorum. Sağ kapı döşemesi kendini bıraktı, kumaş kaplama açıldı. Daha önce torba gibiydi.Sol önden gelen ses için rotil vs değişecek.

Model değiştirirsem diye arabaya para harcamak da istemiyorum. Ama Ali Kerimoğlu lancer'dan carismaya dönmesini referans alarak model değişikliğine de soğuk bakar oldum. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim farketmişsinizdir. En iyisi muayeneden önce LPG'ye geçip carismada kalayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 12:05 
Carisma Uzmanı

Thanks for your mail and sorry for your unsatisfaction.

Would it be acceptable if we issue you a 10 USD refund for our fause?

Awaitting your reply.

ne diyor arkadaşlar bu arkadaş?
acil..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 16:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Thanks for your mail and sorry for your unsatisfaction.

Would it be acceptable if we issue you a 10 USD refund for our fause?

Awaitting your reply.

ne diyor arkadaşlar bu arkadaş?
acil..

çeviri sitesine göre:
Senin postan için teşekkürler, ve senin memnuniyetin için üzgün. O, kabul edilebilir olacak mıydı, eğer biz, seni bizim fausemiz için 10 bir USD geri ödemesine çıkarırsak? Senin cevabını beklemek
umera hocam benim anladığım 10 dolar iade verelim siz üniversal cihaza razı olun diyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 16:53 
Carisma Uzmanı

var mı 3 kuruşa 5 köfte..
Anladım kabul edilmedi diye donuyorum geri.
emın olmak için sordum. az cok anlamıştım ama
Şimdi cevap yazıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 17:08 
Carisma Uzmanı

I'm sorry. $ 50 device can not give $ 200. Or return the product along with all the details you will receive negative feedback, or write.
If the value returned to normal on it, am willing to do so.

Üzgünüm. 50 dolarlık cihaza 200 dolar veremem. Ya ürünü iade alırsınız ya da olumsuz yorum ile birlikte bütün detayları yazarım.
Normal değerinin üzerini iade ederseniz, buna da razıyım.

diye yazdım bakalım ne gelecek:)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye