Zaman: 05 Haz 2026 08:57

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 23:47 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar kapı fitiliihtiyacı olanlar http://www.otoerdoganshop.com bu adreste var.
Sitede gözükmüyor ama telefonla irtibata geçerseniz yolluyorlar sadece iç tarafı mevcut.
1 kapı fiyatı 22.5tl bana bugün geldi kaliteli bişeye benziyor yarın montajını yapacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2010 23:54 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
tburon yazdı:
akerimoglu yazdı:
@tburon,
Emrah Bey ilginiz için çok teşekkür ederim.
Sizin aracınız benimkinin yeni kasası. Makyajı, 15' jantları, bazı aksesuar ve donanımları hariç mekanik aksam birbirine eşdeğer.
Açıkçası tüm eski kasalar ve tüm yeni kasalar birbirine eşdeğer. Yalnızca GDI' lerin kaput altı teknolojisi 1.6' lar ile bambaşka.

Siz, şu bahsettiğiniz triger kayış setinin markasını netten bularak buraya aktarabilirseniz işim bir o kadar kolaylaşacak.
Bu arada, kolçak hakikaten güzelmiş, fakat onun oturacağı yerde benim zaten bir torpido gözüm var. Montajı yapmak için o torpido gözünü iptal etmek gerekebilir, bunu güzelce bir değerlendireyim.

Triger seti soyle kayıs dayco rulmanların markası gmb kolcakla ılgılı aslında arabanın uzerınde denense sanırım gozun ıptal etmeden montaj yapılabılır dıye dusunuyorum.Zıra avance lerınde kolcakları koldayama konumundayken altındakı goz kullanımı zorlastırıyor buda aynı sıstemle montaj yapılabılıkr dıye dusunuyorum.Aslında aklıma suda gelıyor dostane olarak eger bana yakında oturuyosanız beraber benım parcacımada gıdebılırız hatta ılk once ustama sonra parcacıyada gıdebılırız.hemde tanısmıs oluruz.Ben İst Bahcelıevlerde oturuyorum.Valla aynı bu sekılde trıger seti fakat markalar farklı tabı lınk asagıda Alı kardesım.

http://www.yedekparcabul.com/urun/mitsu ... 19462.aspx

Ben de B.Paşa' dayım. İşyerim Avcılar' da. Hemen her gün bahçelievlerden geçiyorum :)
Cumartesi günü nasip olursa buluşalım o zaman.
Bu arada sakıncası yoksa, müsait olduğunuz bir zaman benim parça listesini parçacınıza sorabilir miyiz?
Ben hemen her parçayı sağdan soldan buldum, ama önemli olan kalite markayı ucuza bulmaktır tabi ki.
İşçilik kısmı için ise ben yine Yıldızlar' a gitmeyi yeğlerim.
Eğer erkenden buluşma ihtimalimiz olursa, yada parçaları erken temin etme durumumuz olursa ben sizi alayım Alpay Abi' yle tanıştırayım. Biz forumun büyük kısmı ekseriyette birbirimizi tanırız, sizinle de tanışmış oluruz ;) Aşağıya listeyi güncelliyorum ve yanlarına referans olması açısından bulduğum fiyatları yazıyorum,

- Triger seti (dayco marka kayış, rulman, gergi) (80 TL)
- İridyum buji (NGK, DENSO, BOSCH) (110 TL - 4 Adet NGK)
- Arka fren pabuçları (14' kamoana için, TRW, VALEO, DAİWA) (TRW 57,5 TL, DAİWA 45 TL)
- Vantilatör kayışı (?)
- Direksiyon kayışı (25 TL)
- Devirdaim Pompası (VEKA 65 TL)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 00:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
akerimoglu yazdı:
tburon yazdı:
akerimoglu yazdı:
@tburon,
Emrah Bey ilginiz için çok teşekkür ederim.
Sizin aracınız benimkinin yeni kasası. Makyajı, 15' jantları, bazı aksesuar ve donanımları hariç mekanik aksam birbirine eşdeğer.
Açıkçası tüm eski kasalar ve tüm yeni kasalar birbirine eşdeğer. Yalnızca GDI' lerin kaput altı teknolojisi 1.6' lar ile bambaşka.

Siz, şu bahsettiğiniz triger kayış setinin markasını netten bularak buraya aktarabilirseniz işim bir o kadar kolaylaşacak.
Bu arada, kolçak hakikaten güzelmiş, fakat onun oturacağı yerde benim zaten bir torpido gözüm var. Montajı yapmak için o torpido gözünü iptal etmek gerekebilir, bunu güzelce bir değerlendireyim.

Triger seti soyle kayıs dayco rulmanların markası gmb kolcakla ılgılı aslında arabanın uzerınde denense sanırım gozun ıptal etmeden montaj yapılabılır dıye dusunuyorum.Zıra avance lerınde kolcakları koldayama konumundayken altındakı goz kullanımı zorlastırıyor buda aynı sıstemle montaj yapılabılıkr dıye dusunuyorum.Aslında aklıma suda gelıyor dostane olarak eger bana yakında oturuyosanız beraber benım parcacımada gıdebılırız hatta ılk once ustama sonra parcacıyada gıdebılırız.hemde tanısmıs oluruz.Ben İst Bahcelıevlerde oturuyorum.Valla aynı bu sekılde trıger seti fakat markalar farklı tabı lınk asagıda Alı kardesım.

http://www.yedekparcabul.com/urun/mitsu ... 19462.aspx

Ben de B.Paşa' dayım. İşyerim Avcılar' da. Hemen her gün bahçelievlerden geçiyorum :)
Cumartesi günü nasip olursa buluşalım o zaman.
Bu arada sakıncası yoksa, müsait olduğunuz bir zaman benim parça listesini parçacınıza sorabilir miyiz?
Ben hemen her parçayı sağdan soldan buldum, ama önemli olan kalite markayı ucuza bulmaktır tabi ki.
İşçilik kısmı için ise ben yine Yıldızlar' a gitmeyi yeğlerim.
Eğer erkenden buluşma ihtimalimiz olursa, yada parçaları erken temin etme durumumuz olursa ben sizi alayım Alpay Abi' yle tanıştırayım. Biz forumun büyük kısmı ekseriyette birbirimizi tanırız, sizinle de tanışmış oluruz ;) Aşağıya listeyi güncelliyorum ve yanlarına referans olması açısından bulduğum fiyatları yazıyorum,

- Triger seti (dayco marka kayış, rulman, gergi) (80 TL)
- İridyum buji (NGK, DENSO, BOSCH) (110 TL - 4 Adet NGK)
- Arka fren pabuçları (14' kamoana için, TRW, VALEO, DAİWA) (TRW 57,5 TL, DAİWA 45 TL)
- Vantilatör kayışı (?)
- Direksiyon kayışı (25 TL)
- Devirdaim Pompası (VEKA 65 TL)

Olur tabıkı. Bende hergun avcılara gıdıyorum neresınde ısyerınız avcıların yarın deıl ama çarsamba gunu avcılardayım. ben yarın bır bosluk bulursam aksaraya ugrar parcacımın telefonunu alırım.carsamba gunude mahsuru olmassa yanınıza ugrarım bir çayınızı içer arar ogrenırız ney ne kadar.Bu arada bosch un ırıdyum bujisinin fiyatı 57 tl takımı ılk once ben ondan almıstım ustam orjınal her zaman ıyıdır dedı dıye goturup gerı verdım ngk aldım oradan bılıyorum.

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 00:41 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
İlhami bey ufaktan şöyle araştırdım ama bir "bit" bilgiye dahi ulaşamadım.
Resimlerini ve üzerinde ne kadar yazı var ise alma ımkanınız olur mu?
Birde sizden ricam ustanızdan bağlantı kurabildiğiniz protonların obd2 soketınde ki kabloların bulunguğu numaraları alabilir misiniz?
Benım arac ile bağlantı kuramadım.
Benim aracın bağlantı şeması 1,4,5,7,16

Carisma da kısıtlı bir zamanda denedim cihazı.
diagnos kısmı çalışıyor.
srs(airbag) kısmıda iş goruyor.
araçta mevcut olupta kullanamadığımız bir abs birde immobilizer var.
Sanırım cihazda sıkıntı yok. Görebileceği işlev bu kadar.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 01:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
umera yazdı:
İlhami bey ufaktan şöyle araştırdım ama bir "bit" bilgiye dahi ulaşamadım.
Resimlerini ve üzerinde ne kadar yazı var ise alma ımkanınız olur mu?
Birde sizden ricam ustanızdan bağlantı kurabildiğiniz protonların obd2 soketınde ki kabloların bulunguğu numaraları alabilir misiniz?
Benım arac ile bağlantı kuramadım.
Benim aracın bağlantı şeması 1,4,5,7,16

Carisma da kısıtlı bir zamanda denedim cihazı.
diagnos kısmı çalışıyor.
srs(airbag) kısmıda iş goruyor.
araçta mevcut olupta kullanamadığımız bir abs birde immobilizer var.
Sanırım cihazda sıkıntı yok. Görebileceği işlev bu kadar.

mit2 cihazı bugün telefonda bahsedildi sanırım cihaz istanbulda.
sizin proton için ustaya sorayım.
bizim cihazın asıl istediğimiz kısmı (proton için) zaten immobilizer kısmıydı: belki rehberde bu özellik olmayabilir ama sanırım reklamlarında var görünüyordu. üniversal cihazlardan bir farkı yoksa paramızı isteyelim daha uygun fiyata üniversal isteyelim bari: bir arkadaş türkçe menülü yerli firmada sanırım 70 avroya satılık bir ürün bizim forumda link vererek bahsetmişti. neticede takdir sizin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 01:44 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
av.ilhami yazdı:
bizim cihazın asıl istediğimiz kısmı (proton için) zaten immobilizer kısmıydı: belki rehberde bu özellik olmayabilir ama sanırım reklamlarında var görünüyordu. üniversal cihazlardan bir farkı yoksa paramızı isteyelim daha uygun fiyata üniversal isteyelim bari: bir arkadaş türkçe menülü yerli firmada sanırım 70 avroya satılık bir ürün bizim forumda link vererek bahsetmişti. neticede takdir sizin.

İşinize karışmak istemem ama cihazı geri gönderip para iadesi isterseniz astarı yüzünden pahallıya gelebilir. Cihazı tutup kısmi para iadesi alabiliyorsanız bu daha cazip olur diye düşünüyorum. (Zira siz cihazı gönderdiğinizde hiç para iade etmezlerse hem o hem de giden cihazın posta parası canınızı yakar.)

Haddim olmayarak fikrimi paylaşayım istedim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 02:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
estağfurullah millet işimize karışsın diye forumu kullanıyoruz. ancak iadesiz olmuyor; sağlam cihaz olupda bozuk bahanesiyle kısmi iadeyi/indirimi önlemek için sanırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 08:50 

Alıntı:
Olur tabıkı. Bende hergun avcılara gıdıyorum neresınde ısyerınız avcıların yarın deıl ama çarsamba gunu avcılardayım. ben yarın bır bosluk bulursam aksaraya ugrar parcacımın telefonunu alırım.carsamba gunude mahsuru olmassa yanınıza ugrarım bir çayınızı içer arar ogrenırız ney ne kadar.Bu arada bosch un ırıdyum bujisinin fiyatı 57 tl takımı ılk once ben ondan almıstım ustam orjınal her zaman ıyıdır dedı dıye goturup gerı verdım ngk aldım oradan bılıyorum.

Asıl işyerim Beylikdüzü' nde olacak. Şu an için geçici olarak Avcılar' dayım.
Metrobüs İETT Kampı durağına gelmeden 100m önce (istikametiniz Avcılar ise) yolun sağında ENKOMAK isimli bina.
Öğle yemeği vaktine denk getirirseniz, çok iyi olur. İşyerimizde çok lezzetli yemek yapılıyor :)
Tabi her ihtimale karşı telefonlaşırız. Ben şimdi size telefon numaramı pm atıyorum. Siz de pm atın, kaydedeyim.

İridium buji konusunda, eğer BOSCH' un bulduysanız ben olsam geri vermezdim. Bosch' un kalitesi ortada.
Eski arabam 1.6 Avance' ydi. Onun da orjinali NGK' ydı. Ama ben bosch alıp takmıştım. Çok da memnun kalmıştım açıkçası.
Siz eğer fırsat bulur da Aksaray' a gidecek olursanız, öncesinden haberleşelim. Şu yukarıdaki yazmış olduğumuz parçalar ve Bosch iridyum buji konusunda ustama bi danışayım, eğer okey verirse size havale yaparım, Aksaray' a uğramışken hepsini alırız muhtemelen ;)

Bu arada, kendinizi tanıtın kısmına baktım fakat göremedim, profilinizde de paylaşmamışsınız. Hangi işle meşguldünüz.
Sizli bizli konuşuyoruz ama yaşınızı ve mesleğinizi bilelim, ona göre ayaklarımızı denk alalım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 08:52 

Konu parçalardan açılmışken, aramızda kutu içi performans filtre kullanan var mı?
Ben sıcak bakıyorum, kullananlar varsa yorum alırsak daha iyi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 09:35 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Alıntı:

Asıl işyerim Beylikdüzü' nde olacak. Şu an için geçici olarak Avcılar' dayım.
Metrobüs İETT Kampı durağına gelmeden 100m önce (istikametiniz Avcılar ise) yolun sağında ENKOMAK isimli bina.
Öğle yemeği vaktine denk getirirseniz, çok iyi olur. İşyerimizde çok lezzetli yemek yapılıyor :)
Tabi her ihtimale karşı telefonlaşırız. Ben şimdi size telefon numaramı pm atıyorum. Siz de pm atın, kaydedeyim.

İridium buji konusunda, eğer BOSCH' un bulduysanız ben olsam geri vermezdim. Bosch' un kalitesi ortada.
Eski arabam 1.6 Avance' ydi. Onun da orjinali NGK' ydı. Ama ben bosch alıp takmıştım. Çok da memnun kalmıştım açıkçası.
Siz eğer fırsat bulur da Aksaray' a gidecek olursanız, öncesinden haberleşelim. Şu yukarıdaki yazmış olduğumuz parçalar ve Bosch iridyum buji konusunda ustama bi danışayım, eğer okey verirse size havale yaparım, Aksaray' a uğramışken hepsini alırız muhtemelen ;)

Bu arada, kendinizi tanıtın kısmına baktım fakat göremedim, profilinizde de paylaşmamışsınız. Hangi işle meşguldünüz.
Sizli bizli konuşuyoruz ama yaşınızı ve mesleğinizi bilelim, ona göre ayaklarımızı denk alalım :)

:D
O ayrıntı atlamısım kusura bakmayın ben iplik satışıyla ugrasıyorum 30 yasındayım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 09:43 
Kullanıcı avatarı

Bu arada uyarınız uzerıne kendınızı tanıtın bolumundekı bılgılerımı guncelledım tesekkur ederim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 10:55 
Carisma Uzmanı

İlhami bey
benım prototnda immobilizer yok.
Modeller arasında fark var demek ki.

Eleman ile tekrar mesajlaşıp durumu netleştireceğim.
Hem kargo ucretini odemek hemde cihazdan olmak tehlikesini göz önüne alarak acele etmeyeceğim.
Gdi uyarın için tşk. ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 11:00 

Bahattin Hocam şu arıza tespit cihazı işini çözelim, herkese çay ısmarlayacağım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 12:24 
Carisma Uzmanı

Ali bey çayları hazırla.
Biiznillah halledeceğiz:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 12:30 
Carisma Uzmanı

I'm sorry.
Consider the problem before sending the device.
Shipping fee to pay. Shipping fees paid, send the device sends a new one.
Otherwise, I agree to pay money universal device.
In addition, there is nothing I can do.

yeni metin. Sizlere eğlence olsun:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 12:39 

umera yazdı:
Ali bey çayları hazırla.
Biiznillah halledeceğiz:)

Hocam suyu koydum, 5dk sonra fokurdamaya başlar nasipse :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 13:03 

Uşaklar az önce tburon (Emrah Bey) vasıtasıyla tüm parçalarımı almış bulunuyorum. Sırasıyla parça, marka ve fiyat olarak aşağıya liste çıkartıyorum.

Triger Seti Dayco (iki adet rulman, bir ayarlı piston): 130 TL
Devirdaim Pompası: 90 TL
Arka Fren Pabucu Bendix: 55 TL
Bosch İridium Buji: 60 TL
Direksiyon Kayışı Dayco: 15 TL
Vantilatör Kayışı Dayco: 15 TL
Viraj Lastiği (Çift): 15 TL

Emrah Bey sayesinde fiyatlar bu şekilde oldu. Siz referans kabul etmeyiniz, ama üzerine %15-20 koyarak asıl fiyatları tespit edebilirsiniz...

Not olarak belirteyim. Yukarıda yazdığım parçaların hiçbiri ömrünü tamamlamamıştı. Hatta arabayı aldığım kişi bujileri ve triger setini değiştirdiğini söyledi ama benim içim rahat etmedi. Bu nedenle topyekün bi bakım yapayım dedim :)

Emrah Bey de sanki 20 yıldır tanışıyormuşuz gibi işini gücünü bölüp benim için Aksaray' a gitti. Satıcı ile çatır çatır pazarlık yaptı ve en az 5 kez beni arayıp bilgi alış-verişi yaptı. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Hakikaten örnek bir kişilik...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 14:34 

Uşaklar bizim Sadullah 92.000 KM oldu bugün.
Bir yerden de hediye olarak Bor Power geldi.
Yağı da zaten birkaç yüz km önce değiştmiştim.
Ne dersiniz, acaba uygulasam mı?
1.6 olsa hiç düşünmeden koyacağım, ama araç GDI olunca bu konuda bile çekiniyorum.
Bahattin hocam, ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 14:46 

Uşaklar bizim Sadullah 92.000 KM oldu bugün.
Bir yerden de hediye olarak Bor Power geldi.
Yağı da zaten birkaç yüz km önce değiştmiştim.
Ne dersiniz, acaba uygulasam mı?
1.6 olsa hiç düşünmeden koyacağım, ama araç GDI olunca bu konuda bile çekiniyorum.
Bahattin hocam, ne dersiniz?
Sitedeki iletişimden ulaşıp durumu anlattım.
Eğer olumsuz bir durum olmuş olsaydı, şimdiye kadar muhakkak bize geri dönüş olurdu diyorlar.
Yağ değiştiktikten sonra ömrü %90' ın altında düşmeden, talimatlara uyularak katkı ilave edilebilirmiş. Sıkıntı olmazmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ara 2010 15:06 
Carisma Uzmanı

Bence sıkıntı olmaz.
ama sıfır yağa uygulamak daha başka olur.
Tam verim için sıfır yağ ile kullanmanı öneririm.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye