Zaman: 05 Haz 2026 09:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 01:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
av.ilhami yazdı:
tburon yazdı:
Arkadaslar eko66 yakıt tasarruf cıhazını 6 ay kullanılmıs ıkıncı el olarak 250 tl ye buldum.Sızce almalımıyım ne dersiniz???

1- fiyat cazip değil (ben 2. elini bedava buldum :D bence 150 en fazla 200TL)
2- montajını garanti kapsamında yaptırabileceksen belki olabilir: bu tür tasarruf cihazlarında montajdan sonraki sorunlar için destek/garanti olması şart.
3- deneme şartıyla (1 ay gibi) alabilirsin.
bu arada taktığım eko66 benzin ayarlı ama nasıl bişeyse lpg de bile araç rampa çıkarken daha iyi oldu gibi: cihaz sanki motor yanma odasında nasıl en iyi yanma olacağını ecu'ya öğretmiş gibi. (isteyen arkadaş tamamen psikolojik diyebilir ama lpgde rampada 3bin deviri zor görürken 4bin deviri görmeye başladım, gözlerin bozulmuş diyen arkadaşlara da saygı duyarım). kış zamanı zengin karışım olma ihtimalini düşünüyorum ama eve yaklaştığımda (yaklaşık 8 km/15dk) ne olsa motor ideal sıcaklığa gelmiş olur herhalde. bu eko 66 da ne psikolojik şeymiş yahu insan gördüğünden bile şüphe ediyor :D

keske bende bedava bulabılsem :D bu cıhazın garantı suresı ne kadarkı ilhami bey... ama cok merak edıyorum nasıl bbısey

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 01:48 
Kullanıcı avatarı

Birde bu cihazın bozuk olup olmama durumunu yalnızca deneme yanılma yoluymı ogrenebılırız acaba ??

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 02:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
değiştirmedilerse, cihaz 10 yıl garantili olup garanti kapsamındaki bir cihaz tamir edilmeyip yenisi ile değiştirilmektedir.aslında metalik silindir borunun yanında kiprit kutusu kadar kırmızı ışıklı bir sigortası var. cihaza bağlamadan önce aküye +ve - kutuplardan bağladığında kırmızı ışık yanıyorsa cihaz çalışıyordur. lpg kitleri kadar karışık değil. halk arasında basit değil anlamında deriz ya "boru mu bu" diye evet aynen öyle bu "elektromanyetik bir BORU". ama montajı nerden baksan 30 dk. civarı sürüyor. bilmeyen takamaz.
piyasada yaygın olmadığı için arıza tespitinde temkinli konuşuyorum ama temel espirisi kırmızı ledin yanıp yanmaması ama cihazı en azından 100km. kullanınca birşeyler değiştiğini hissedebiliyorsun. ben ilk aracıma takdırdığımda direk olarak gaz pedalı sertleşmesi ve motor sesi yumuşaması olarak fark ettim ama usta cihazın 5bin km. sonra tam fayda sağladığını söylemişti. ben o kadar beklememiştim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 17:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
ben daha taktırmadım ustaların ilimize gelmesini bekliyorum ama ikinci el alırken şuna da dikkat edilmeli. motor gücüne göre farklı ürün ve farklı fiyatları var sizin araca uygunmu yani sökülen aracın motor gücü ile sizinki aynı mı. piyasada sahtesi de çok diye duydum. + söken niye sökmüş bu da ayrı bir muamma. ayrıca takan usta tel görüşmemizde içinde elektronik bir kısım olduğu için biz takmalıyız aksi durumlarda garanti kapsamına girmez diyorlar.
ben cihazı takılırken görmedim ama ilhami bey kendisi takabiliyor aynı zamanda kullanıyor onun yorumları daha gerçekçi diye düşünüyorum

En son kupelioglu tarafından 24 Ara 2010 17:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 17:11 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
tburon yazdı:
Arkadaslar eko66 yakıt tasarruf cıhazını 6 ay kullanılmıs ıkıncı el olarak 250 tl ye buldum.Sızce almalımıyım ne dersiniz???

1- fiyat cazip değil (ben 2. elini bedava buldum :D bence 150 en fazla 200TL)
2- montajını garanti kapsamında yaptırabileceksen belki olabilir: bu tür tasarruf cihazlarında montajdan sonraki sorunlar için destek/garanti olması şart.
3- deneme şartıyla (1 ay gibi) alabilirsin.
bu arada taktığım eko66 benzin ayarlı ama nasıl bişeyse lpg de bile araç rampa çıkarken daha iyi oldu gibi: cihaz sanki motor yanma odasında nasıl en iyi yanma olacağını ecu'ya öğretmiş gibi. (isteyen arkadaş tamamen psikolojik diyebilir ama lpgde rampada 3bin deviri zor görürken 4bin deviri görmeye başladım, gözlerin bozulmuş diyen arkadaşlara da saygı duyarım). kış zamanı zengin karışım olma ihtimalini düşünüyorum ama eve yaklaştığımda (yaklaşık 8 km/15dk) ne olsa motor ideal sıcaklığa gelmiş olur herhalde. bu eko 66 da ne psikolojik şeymiş yahu insan gördüğünden bile şüphe ediyor :D

cihazın mantığı oluşturduğu elektromanyetik alandan dolayı yakıtın daha yanıcı hale gelmesi benzin sisitemine bağlı olsa bile lpg sisitemide en fazla 30-50 cm yakınında olduğundan onlarada etkisi vardır diye düşünüyorum. egerteorim doğruysa direk lpg ye takıldığında daha iyi sonuçlar alınmaz mı?. özellikle gdi aracı olan arakadaşların bu konuyu yakından takip etmeleri daha menfaatlerine olur. çünkü malum lpg kullanamıyorlar. valla benzi fiyatlarınada bakınca insanın içi cız ediyo. inşallah işe yarayan bir alettir de vatana millete hayrı dokunur. taktıracağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 17:13 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Arkadaşlar
Gdi motorlara sıralı lpg montajı ile ilgili araştırmalar yapıyorum.
Yolu kızılcahamama düşen gdi kullanıcısı arkadaşlar haber verirlerse memnun olurum.
Bir kaç ölçüm yapmam gerekiyor.

Romano vw nin tsi ve fsi motorlarına lpg takıyor.
Gdi yi sorduğumda piyasa da az olduğundan üretici firma eğilmiyor dedi.
Yakında çıkabileceğinide ekledi Tr distribrütörü yetkilisi.

Arıza tespit cihazı ile ilgili son durum 50 dolar iade teklif ettiler 80 dolar istedim(100 kabul etmediler). cevap bekliyorum.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 17:50 
Kullanıcı avatarı

tburon yazdı:

bu arada zaten eko 66 da kampanya var 500+kdv yerine 300+ kdv yani sıfırı sorunsuz takması dahil 354 tl gelir bence gerek yok şu varki dahada ucuza alabilirsen o zaman konufarklı bilginiz olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 21:35 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
Arkadaşlar
Gdi motorlara sıralı lpg montajı ile ilgili araştırmalar yapıyorum.
Yolu kızılcahamama düşen gdi kullanıcısı arkadaşlar haber verirlerse memnun olurum.
Bir kaç ölçüm yapmam gerekiyor.

Romano vw nin tsi ve fsi motorlarına lpg takıyor.
Gdi yi sorduğumda piyasa da az olduğundan üretici firma eğilmiyor dedi.
Yakında çıkabileceğinide ekledi Tr distribrütörü yetkilisi.

Arıza tespit cihazı ile ilgili son durum 50 dolar iade teklif ettiler 80 dolar istedim(100 kabul etmediler). cevap bekliyorum.

Umera hocam bu arıza tespıt cıhazını amma uzattı bu adamlar burda olsalarda çöker alırdım paranızı valla :) bu nasıl iştir hem cıhaz işe yaramıyo hemde paranızı vermek ıcın pazarlık yapıyorlar :x .
Bu arada size bırsey sormak ıstıyorum bızım bu gdilerde benzin filtresi nerde yanı sadece benzin deposunun ıcındemi.Birde bugun servıse goturdum arabamı amörtisör üst tabla ve bilyeleri ve benzin filtresi değişmesi gerekıyomus.Usta amörtisörlerinde degiştirmem gerekebılcegını soyledı.Ayrıca amortisör üst tablasıda piyasada yok forumda bır yerde okumustum bır arkadasımız tornacıda yaptırmıs tablaların tamırını ama bulamadım bu konuyla ılgılı bılgınız varmı?
Bu arada 4 tanede lastik almam ve 4 jantımıda duzelttırmem gerekıyor bırde yıne egr valfini temizletemedim :( manıfoltu sokturmem lazımmıs usta uzun ıs dedı bunlarıda neden anlattıysam artık :)
@kupeli
150 tl teklıf ettım eko66 ya cevap gelmedı henuz ve adam arabasını sattıgı ıcın sokturmus ve arabası 2000 motor opel vectraymıs tasarruf sagladıgını soyluyor ama oyle %35 falan deıldı dıyor %10 %15 cıvarı falandı dıyor ve ılhamı beyın dedıgı gıbı arabanın cekısının degıstıgını soyluyor.Ayrıca ekoyak dıye bır sıstem daha varmış onu hıc arastıranınız oldumu odtü ve gazi unversıtesınde test edılmıs %18 tasarruf yaptıgı sanayı bakanlıgınca ve unıversıtelerce onaylanmıs bır urun oldugunu ıddia edıyolar bırde 4 ay sonra memnun kalınmadıgı takdırde kosulsuz para iadesi oldugunu soyluyorlar ben su anda onuda arastırıyorum acep aramızda deneyen veya bılgısı olan varmıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 22:18 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Emrahcığım,
Ben ekoyak, eko66, ekobilmemnealtı gibi ürünlere itimat etmiyorum. Onun için hiç de araştırmıyorum.
Eko66 sitesinde yazıyor bilmemne raporu, içini açıyorsun başvuru dilekçesi çıkıyor.
Ben, özellikle senin araban için BOR POWER tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 22:28 

Uşaklar bu arada arabam servisten çıktı.
Sağolsunlar Yıldızlar personeli (özellikle Alpay Usta ve Talip Abi) kendi arabalarından çok özeniyorlar.

Sonuç olarak, arabanın bujileri kendinden geçmiş. İyi ki değiştirmişim. Anormal gaz yemeye başladı. Ayağımı gazın üzerine koymamla burnunu dikmesi bir oluyor. Devirdaim pompası ise, görseniz sıfır sanarsınız. O derece temiz. O kadar para verip niye değiştirdik bilmem :) Arka fren pabuçları ise fabrikadan çıktığı gibi hiç değişmemiş. Ama onlar da yeni gibi olduğundan değiştirmek vatan hainliği olur dedi Alpay abi :) Aynı şekilde V kayışı da değişmemiş. Yani bir sürü parçam oldu fazladan...

GDI' cilere kesinlikle BOSCH iridyum buji tavsiye ederim. NGK 120 TL, BOSCH 60 TL. Ben BOSCH aldım.

Bor ile ilgili ise henüz sanırım erken olduğundan bi tespit yapamadım hala...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 23:29 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
Sağolsunlar Yıldızlar personeli (özellikle Alpay Usta ve Talip Abi) kendi arabalarından çok özeniyorlar.

Sonuç olarak, arabanın bujileri kendinden geçmiş. İyi ki değiştirmişim. Anormal gaz yemeye başladı. Ayağımı gazın üzerine koymamla burnunu dikmesi bir oluyor. Devirdaim pompası ise, görseniz sıfır sanarsınız. O derece temiz. O kadar para verip niye değiştirdik bilmem :) Arka fren pabuçları ise fabrikadan çıktığı gibi hiç değişmemiş. Ama onlar da yeni gibi olduğundan değiştirmek vatan hainliği olur dedi Alpay abi :) Aynı şekilde V kayışı da değişmemiş. Yani bir sürü parçam oldu fazladan...

GDI' cilere kesinlikle BOSCH iridyum buji tavsiye ederim. NGK 120 TL, BOSCH 60 TL. Ben BOSCH aldım.

kazasız belasız Alicim;Bende merak edıyordum bosch buji nasıl oldu dıye alpay usta tırnak aralıgı ıcın falan bırsey soylemedı deılmı.
Bu arada bor power koyucam arabaya ılk yag degısımınde fakat soyle bır durum varmıs sanırım rektıfıyesı yaklasmıs motorlara uygulamayınız yazıyomus kutusunda oyle bır ıbare dıkkatını cektımı?Bugun servıste ustanın bırısı dedı koymalısın faydası olur dıgerı de koyma km cok yuksek dedı kafamı karstırdılar yav

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 23:35 

tburon yazdı:
akerimoglu yazdı:

kazasız belasız Alicim;Bende merak edıyordum bosch buji nasıl oldu dıye alpay usta tırnak aralıgı ıcın falan bırsey soylemedı deılmı.
Bu arada bor power koyucam arabaya ılk yag degısımınde fakat soyle bır durum varmıs sanırım rektıfıyesı yaklasmıs motorlara uygulamayınız yazıyomus kutusunda oyle bır ıbare dıkkatını cektımı?Bugun servıste ustanın bırısı dedı koymalısın faydası olur dıgerı de koyma km cok yuksek dedı kafamı karstırdılar yav

Kutuda aynen öyle yazıyor. Ama senin rektifiye zamanın gelmedi ki.
Rektifiye zamanı gelen motor, ekzosttan harıl harıl duman atar, yağ yakar.
Seninki tam borluk havalarda...
Sen at, kefili benim.
Tabi kullanım talimatına uygun şekilde.
Zaten bi görsen, süt gibi birşey. Yani psikolojik olarak, bunun her yeri zarar olsa ne olur dersin.
Buji tırnak aralığı ile ilgili olumsuz birşey söylemedi Alpay Abi.
Bujilere baktı, direktt olarak doğru buji dedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 23:38 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
@umera,

Hocam ben Kızılcahamam'a gelirim, geleceğim. Lakin bu ara epey sıkışığım (hem zamandan hem paradan yana.) Yılbaşından sonra bir hafta sonu gelebilirim ancak. Bu arada, ben de gdi-lgp ihtimalini araştırmıştım arabayı ilk aldığımda. Anladığım kadarıyla böyle birşey yok. Bazı internet forumlarında 1-2 kişi yaptırdığını yazmışlar ama foto moto yok. Bana inandırıcı gelmedi onlar. Bir tane de sahibinden.com'da satılık vardı bir ara, lpgli gdi ama o da sağlam papuçmuş gibi gelmedi.

Hyundai Türkiye'ye gdi motorlu arabalar getirmeye başladı bu sene. ix35 bunlardan biri örneğin. Başka modellerde de gdi getirdi mi bilmiyorum ama Mitsubishi'nin gdisi için olmasa bile Hyundainin gdisi için lpg kiti çıkar yakında diye düşünüyorum. O zaman biz de nasipleniriz. İsterseniz bu ihtimali de değerlendirin.

@tburon,

Motorun içindeki benzin pompasının üzerinde uydurk süngerden bir benzin filtresi var ama öyle değiştirilecek bir şey değil. En kötü ihtimalle çıkarılıp yıkanıp yerine geri takılacak birşey. GDI'lerde bir de sigorta kutusunun alt tarafından bir yerde benzin filtersi varmış. Bunu geçenlerde ben yerini sorunca buradaki arkadaşlardan biri yazmıştı (galiba kupelioglu idi). Gerçekten de servis kitapçığında da o bilgi var ama brn brnim sigorta kutusunun orasında burasında bulamadım o filtreyi. Geçenlerde Mitsubishi'den ayrılma bir ustaya sordum o da aynısı söyledi. Bul göster deyince bulamadı, kıvırttı. Arkada bagajda köşede falan dedi. Üstelemedim...

Egr valfi meselesine gelince: Egr'yi sökmek için manifoldu sökmek şart değil. Egr iki parça. Egr'nin kendisi ve içine takıldığı yuva. Egr'yi sökmek için kesinlikle manifoldu sökmeye gerek yok. Yuvasını sökmek ise biraz zahmetli zira manifolda değiyor. Daha geçen pazartesi söktürdüğüm için biliyorum. Ben usta epey zorlandıysa da manifoldu sökmeden egrnin girdiği yuvayı sökmeyi başardı. Tabii bunun için önce boğaz kelebeğini sökmesi gerekti zira egrnin yuvası tam boğaz kelebeğinin altında. Ben egr valfini iptal ettirdim. Daha doğrusu egr yerinde duruyor, soketi falan takılı ama yuvasının motora monte edlidiği yerdeki ızgara şeklindeki metal contayı söktürüp yerine gene sacdan kesilme kör, kapalı conta koydurdum. Böylede artık egre yanmış egzos gazını motora veremeyecek bu da kurum sorunun artışını yavaşlatacak diye düşünüyorum. Ha ben yaptım siz de yapın diye kesinlikle demiyorum. Daha bir haftalık şey hele biraz geçsin izlenimlerimi sizinle paylaşırım.

Tüm bunlardan bağımsız olarak, şayet ustanız manifoldu sökmek istiyorsa bırakın söksün bence. Yalnız manifoldu söktürünce sakın hemen geri taktırmayın. Bir gece kadar benzin banyosuna yatırıp ertesi gün iyice kurumlarını temizlettikten sonra takın. Ben bir türlü benim ustaya manifoldu söktüremedim. Adam illaki komple motor yapma işine girişmek istiyor (sekman, sübap temizliği, enjektör temizliği vs.) Ben de onları yaptıracak para yok ki...

@akerimoglu,

Bosch iridium bujilerin parça numarasını yazabilir misiniz lütfen?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2010 23:57 
Kullanıcı avatarı

gdi yazdı:
@umera,

Hocam ben Kızılcahamam'a gelirim, geleceğim. Lakin bu ara epey sıkışığım (hem zamandan hem paradan yana.) Yılbaşından sonra bir hafta sonu gelebilirim ancak. Bu arada, ben de gdi-lgp ihtimalini araştırmıştım arabayı ilk aldığımda. Anladığım kadarıyla böyle birşey yok. Bazı internet forumlarında 1-2 kişi yaptırdığını yazmışlar ama foto moto yok. Bana inandırıcı gelmedi onlar. Bir tane de sahibinden.com'da satılık vardı bir ara, lpgli gdi ama o da sağlam papuçmuş gibi gelmedi.

Hyundai Türkiye'ye gdi motorlu arabalar getirmeye başladı bu sene. ix35 bunlardan biri örneğin. Başka modellerde de gdi getirdi mi bilmiyorum ama Mitsubishi'nin gdisi için olmasa bile Hyundainin gdisi için lpg kiti çıkar yakında diye düşünüyorum. O zaman biz de nasipleniriz. İsterseniz bu ihtimali de değerlendirin.

@tburon,

Motorun içindeki benzin pompasının üzerinde uydurk süngerden bir benzin filtresi var ama öyle değiştirilecek bir şey değil. En kötü ihtimalle çıkarılıp yıkanıp yerine geri takılacak birşey. GDI'lerde bir de sigorta kutusunun alt tarafından bir yerde benzin filtersi varmış. Bunu geçenlerde ben yerini sorunca buradaki arkadaşlardan biri yazmıştı (galiba kupelioglu idi). Gerçekten de servis kitapçığında da o bilgi var ama brn brnim sigorta kutusunun orasında burasında bulamadım o filtreyi. Geçenlerde Mitsubishi'den ayrılma bir ustaya sordum o da aynısı söyledi. Bul göster deyince bulamadı, kıvırttı. Arkada bagajda köşede falan dedi. Üstelemedim...

Egr valfi meselesine gelince: Egr'yi sökmek için manifoldu sökmek şart değil. Egr iki parça. Egr'nin kendisi ve içine takıldığı yuva. Egr'yi sökmek için kesinlikle manifoldu sökmeye gerek yok. Yuvasını sökmek ise biraz zahmetli zira manifolda değiyor. Daha geçen pazartesi söktürdüğüm için biliyorum. Ben usta epey zorlandıysa da manifoldu sökmeden egrnin girdiği yuvayı sökmeyi başardı. Tabii bunun için önce boğaz kelebeğini sökmesi gerekti zira egrnin yuvası tam boğaz kelebeğinin altında. Ben egr valfini iptal ettirdim. Daha doğrusu egr yerinde duruyor, soketi falan takılı ama yuvasının motora monte edlidiği yerdeki ızgara şeklindeki metal contayı söktürüp yerine gene sacdan kesilme kör, kapalı conta koydurdum. Böylede artık egre yanmış egzos gazını motora veremeyecek bu da kurum sorunun artışını yavaşlatacak diye düşünüyorum. Ha ben yaptım siz de yapın diye kesinlikle demiyorum. Daha bir haftalık şey hele biraz geçsin izlenimlerimi sizinle paylaşırım.

Tüm bunlardan bağımsız olarak, şayet ustanız manifoldu sökmek istiyorsa bırakın söksün bence. Yalnız manifoldu söktürünce sakın hemen geri taktırmayın. Bir gece kadar benzin banyosuna yatırıp ertesi gün iyice kurumlarını temizlettikten sonra takın. Ben bir türlü benim ustaya manifoldu söktüremedim. Adam illaki komple motor yapma işine girişmek istiyor (sekman, sübap temizliği, enjektör temizliği vs.) Ben de onları yaptıracak para yok ki...

@akerimoglu,

Bosch iridium bujilerin parça numarasını yazabilir misiniz lütfen?

Tesekkur ederim gdi fakat anlamadıgım sey usta neden sekman atmak ıstıyor ısrarla araban bujiyimi yaglıyor yagmı yakıyor.Tecrübeyle sabit birsey soyleyim araba gercekten motor istemedikten sonra sekman falan attırmayın arabanıza.cokmu bılıyorsun dıyeceksınız belkı ama bılıyorum bır ustanın agzına bakıp bundan oncekı bır arabama aynen ustanın dedıgı gıbı sekman atma subap temızlıgı yaptırcam dıye bır actık motoru yok sekman kurtarmaz honlayalım honladık sekman olmadı gomlek cakalım subap temızleyelım aaa subap egıldı subap takımı al subap takımını aldın subap kaydı al subap alıstıralım acmısken kapagıda taslatalım yataklara bakalım aa yataklarda gıtmek uzere yatak al piston miston dur bloguda taslatalım derken komple motor yaptırdım halbuki araba 2000 km de 100 gr yag yakıyodu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 00:19 

@gdi,
Servisteki arkadaşlara bujilerden bir tanesinin kutusunu atmamalarını söylemiştim. Muhtemelen atmamışlardır. Yarın fotolarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 00:37 
Kullanıcı avatarı

tburon sağol. Ben herkesin anlattığını ciddiyetle dinlerim ama aklıma iyice yatmadan yapmam. Arabamım yağ olması gerektiğinden az biraz daha fazla yağ eksilttiği doğru. Açıkçası yağ yakdığından emin değilim. Zira öyle duman sorunu falan yok. Herkesin dumanı ne renkse benimki de o. Ha çiğ benzin kokusu bende de var ama onun yağ ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Benim sorun keçelerde muhtemelen. Motorun arabanın kabinine bakan tarafında manifoldun aşağısında bir yerde keçelerde dıştan ıslanma var. Belli ki hafiften oradan kaçırıyor. Bir de motorun altında yağ haznesinin orada terleme var. Sorun bu yani. Sekman işini iyice düşünmem lazım. Enjektör için arada bir benzine katkı koyuyorum, onun işe yaradığını düşünüyorum. Sübab temizliği anlamında sübap sesi sorununu da geçen gün %99 çözdüm. (Hani birşey yaptım ama bir süre söylemeyeceğim yazmıştım ya o mesele...) Şu anda araba saat gibi çalışıyor. Geriye kaldı keçelerden kaçırma sorunu. Onunda iki çaresi var. 1) arada bir yağa 250-300 ml. ek yapmak. Diğeri de gene aradabir motora keçeleri şişirerek kaçak önleyen katkılardan katmak.

Ben de sizin gibi motorun ellenmesine karşıyım. O yüzden sadece manifoldu söktürüp temizletmek istiyorum. Ustalar silindir kapağı dediği anda işkillenmeye başlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 00:39 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu sagol.

Ben benim arabada muhtelif bujiler denedim. Orijinal bujilerim duruyor. Üzerine gene NGK'nın 1.1 tırnak aralıklı adi bujisini de denedim. Sonra onu 0.7 aralığa getirip de denedim. Sonra 4 tırnaklı buji de denedim. Doğruyu söylemek gerekirse ne müspet ne menfi hiç bir fark gözlemlemedim. Elbette orijinal bujiyi tercih ederim ama 110-120 kagıt vermek istemiyorum bujiye. Bosch bujiyi ise 60 TL'ye gözüm kapalı alırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 00:49 
Kullanıcı avatarı

gdi yazdı:
tburon sağol. Ben herkesin anlattığını ciddiyetle dinlerim ama aklıma iyice yatmadan yapmam. Arabamım yağ olması gerektiğinden az biraz daha fazla yağ eksilttiği doğru. Açıkçası yağ yakdığından emin değilim. Zira öyle duman sorunu falan yok. Herkesin dumanı ne renkse benimki de o. Ha çiğ benzin kokusu bende de var ama onun yağ ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Benim sorun keçelerde muhtemelen. Motorun arabanın kabinine bakan tarafında manifoldun aşağısında bir yerde keçelerde dıştan ıslanma var. Belli ki hafiften oradan kaçırıyor. Bir de motorun altında yağ haznesinin orada terleme var. Sorun bu yani. Sekman işini iyice düşünmem lazım. Enjektör için arada bir benzine katkı koyuyorum, onun işe yaradığını düşünüyorum. Sübab temizliği anlamında sübap sesi sorununu da geçen gün %99 çözdüm. (Hani birşey yaptım ama bir süre söylemeyeceğim yazmıştım ya o mesele...) Şu anda araba saat gibi çalışıyor. Geriye kaldı keçelerden kaçırma sorunu. Onunda iki çaresi var. 1) arada bir yağa 250-300 ml. ek yapmak. Diğeri de gene aradabir motora keçeleri şişirerek kaçak önleyen katkılardan katmak.

Ben de sizin gibi motorun ellenmesine karşıyım. O yüzden sadece manifoldu söktürüp temizletmek istiyorum. Ustalar silindir kapağı dediği anda işkillenmeye başlıyorum.

gdi
sanırım aynı yag kacırma sorunu bendede var sanzuman bılmemne kecesınden kacırıyor o terlemeyı bılmıyorum.Sanzumanı ındırmek lazım sanırım o kecelerın degısmesı ıcınde elletmedım henuz yakında yaptırırım.su anda acılen amortısor tablalarını degıstırmem gerekıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 00:50 
Carisma Uzmanı

tburon yazdı:

Umera hocam bu arıza tespıt cıhazını amma uzattı bu adamlar burda olsalarda çöker alırdım paranızı valla :) bu nasıl iştir hem cıhaz işe yaramıyo hemde paranızı vermek ıcın pazarlık yapıyorlar :x .
Bu arada size bırsey sormak ıstıyorum bızım bu gdilerde benzin filtresi nerde yanı sadece benzin deposunun ıcındemi.Birde bugun servıse goturdum arabamı amörtisör üst tabla ve bilyeleri ve benzin filtresi değişmesi gerekıyomus.Usta amörtisörlerinde degiştirmem gerekebılcegını soyledı.Ayrıca amortisör üst tablasıda piyasada yok forumda bır yerde okumustum bır arkadasımız tornacıda yaptırmıs tablaların tamırını ama bulamadım bu konuyla ılgılı bılgınız varmı?
Bu arada 4 tanede lastik almam ve 4 jantımıda duzelttırmem gerekıyor bırde yıne egr valfini temizletemedim :( manıfoltu sokturmem lazımmıs usta uzun ıs dedı bunlarıda neden anlattıysam artık :)
[/quote]

İşe yaramamak demeyelim biz buna da ufak bir kandırmaca var.
Normalde piyasada sattıkları üniversal cihazı isim değişkliği ile fazla fiyata satıyor çakallar.
Motor ile ilgili kısımlar tamam eksik yok. Fakat immobilizer falan iş görmüyor.
80 dolar alırsak normal üniversal cihaz almış gibi olacağız.
Serviste ustanın işini yeterli derecede görür bu cihaz mobilizer hariç.
Mesela piyasada olan bir çok cihaz anlık veri vermez.Bu cihazda anlık veriler okunabiliyor.
Lpg ayarı yapılırken son derece faydalı olur.

Amortisörlerde ses yok ise değiştirmeni tavsiye etmem.Zaten sert olan süspansiyona sahip araç pek farkı olmuyor.
Bunun dışında tabla olayına gelince malesef o konuda bılgım yok.
Gdi nin dediği gibi egr valfini temizlemek için manifoldu sökmeye hacet yok.
Boğaz kelebeği ünitesi sökülerek halledilebilir.
Az sonra gdi nin mesajına cevap olarak genel bilgiler vermeyi planlıyorum.
Sana da ithaf olunur:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ara 2010 01:07 
Carisma Uzmanı

gdi yazdı:
@umera,

Beklerim hem tanışmış oluruz hemde şu gdi yi inceleme şansım olur.
Lpg konusunda ciddi araştırma içerisindeyim.Eğer başarılı olursam karşılığını fazlası ile alacağım kanaatindeyim.
Okuduğunuz lpg taktıranlar mikserli sistem taktırmışlar. Tek nokta enjeksiyonlu araçlar için olan sistemden.
Ben gerekli ölçümleri yaptıktan sonra(bir aksilik olacağını sanmıyorum) tek sorunum kalıyor halletmem gereken yakıt oranı.
Atmosfer basınclı bizim araçlar gibi olmadığından gdi ler tahmın edıyorum çok daha kısa enjeksiyon suresine sahıpler ve ve sanırım uyduruk piyasada ki lpg enjektörleri ile bu işin içerisinden çıkamayacağım.
Bunun türkçesi şu oluyor aynen tsi ve fsi lerde olduğu gibi maliyet yüksek olacak. Standart sistemle kurtarma olasılığımız zayıf.
hyundainin getirdiği gdi leri görmedik ama tahmın edıyorum daha gelişmiş ve daha fazla elektronik sistem olacağından birebir uyum söz konusu olmayacaktır.

Genel bilgilere gelince arkadaşlar;
Gdi motorlar daha önce de belirttim gövde,silindir yapısı olarak 1.6 lar ile aynı.Hacim fazla. Gdi nin farkı silindir kapağında ve yakıt enjeksiyonunda.Pisto yapısında da ufak bir farklılık mevcut.
Bu şu demek oluyor 1.6 dan daha hassas değil bu motorlar. Belki daha sağlamlar.
Sesli çalışmasının nedeni dizel mantığı ile çalışmasından kaynaklanıyor.

Segman meselesine gelince unutmamanız gereken şu bizim motorlarda sanayi dilinde "kep" diye tabir edilen ve krankın etrafında ki yatakları alttan gövdeye sabitleyen mekanızma ayrı ayrı değil bütündür.
Bu ne demek oluyor?
Bu şu demek oluyor: silindirler de ayrı ayrı işlem yapma(segman atma,piston değiştirme,biyel kolunu değiştirme,gayd değiştirme)imkanımız yok. (yapılabilir fakat sağlıklı olup olmayacağı tartışılır.)özetle motoru ındırmeden sizin araçlarınıza segman atılma imkanı malesef yok.
Zaten tavsıye etmıyorum. Şayet gerekli ise de motoru ındırtmenız gerektığını belirtmek ıstıyorum.
Gerekli olup olmadığını kompresyon testi yaptırarak anlayabilirsiniz.
Detaylı bilgi http://www.cihazat.com ' da mevcut.

En son umera tarafından 25 Ara 2010 01:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye