Zaman: 05 Haz 2026 11:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 00:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
2010 güzelliklerinden en önemlisini unuttum: MCT cemaati kuruldu. hemde imamımız teknik ilahiyat mezunu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 01:44 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Vatana,millete,MCT'ye hayırlı uğurlu olsun:)
"Teknik İlahiyat" tabiri hoşuma gitti ama sanırım böyle bir okul yok:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 01:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ama böyle bir terim var. patenti de bana ait değil. istersen pm.den açıklamasını yaparım.
teoloji mühendisi tabiri de var herhalde duymuşsunuzdur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 02:10 
Carisma Uzmanı

Sözlükler de geçen tabirler evet ama ilmi ve bilimsel bir tarafı yok.
mesela ben meslek kısmına sırf muziplik olsun diye teolog yazdım.
Yoksa kendımı asla öyle tabir etmem.
Mesela namaz kılmaya tapınmak demek gibi bir şeye doğru kayıyor bu işler....
alakasız oldu ama mazur gör beni.
Espiriyi batırmayayım bu arada:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 03:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

espiri neydi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 09:41 
Carisma Uzmanı

MCT cemaati(ben öyle algıladım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 10:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
MCT cemaati(ben öyle algıladım)

ESPİRİ DEĞİL HOCAM HAKİKATİN TA KENDİSİ :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 11:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
teknik ilahiyat gazi ünv. teknik eğitim fak eskiden beri lakabıdır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 11:14 
Kullanıcı avatarı

seyo yazdı:
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar dün akşam saatlerinde ufak bir kaza başımıza geldi. seyir halindeyken sağdan vatandaş aniden çıkınca kurtaralım derken karşıdan gelen aracın aynasına çarpttım ve ikimizinde sol aynalar kırıldı. sözün kısası rapor tutturduk hata benim. kasko karşılıyo ancak asıl mevzu aynanın fiyatı :578 TL. kaskom dubaiden ve 1. hasarda meblağ ne olursa olsun hasarsızlık bozulmuyor. 2. hasarda ise meblağ ne olursa olsun hasarsızlık iptal oluyor arkadaşların bilgisi olsun.

geçmiş olsun Allah beterinden korusun ucuz atlatmışsınız.
benim kasko da dubai sigorta ilk yılı.
bende 500 tl lik ufak bir kaporta işlemi yaptırmıştım kaskodan.
acente hasarsızlığımın bozulacağını söylemişti ilk işlemde bile.
sizin hasarsız kaçıncı yılınızdı acaba.

benim kaskonun 2. yılı o yüzden olmalı çünkü 1. yıldakikasko bitmeden sakın anahtar yada dosya açtıracak bie şay yapma demişlerdi . 2. kaskoyu yaptıralı 1,5 ay oldu başımıza bu tatlı kaza geldi.
arkadaşlar herkesin aracında kaza tutanağı bulunsun, kameralı cep telefonunuz olsun, iki aracında plakaları ve hasarlıkısımlar görünecek şekilde fotolar çekilsin,karşı tarafın ruhsat-ehliyet-kimlik-sigorta poliçesi-fotokopileri alınsın. biz sonradan toparlamaya çalışıyoruz o anki şaşkınlıkla bazı belgeleri almayıunutmuşuz. kimsenin başına gelmesin ama herkesin yapması gerekenden bilgisi olsun. aslında en güzeli kasko şirketini arayıp eksperin gelmesi, biz gerek yok dedik yanlış yaptık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 11:19 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar dün akşam saatlerinde ufak bir kaza başımıza geldi. seyir halindeyken sağdan vatandaş aniden çıkınca kurtaralım derken karşıdan gelen aracın aynasına çarpttım ve ikimizinde sol aynalar kırıldı. sözün kısası rapor tutturduk hata benim. kasko karşılıyo ancak asıl mevzu aynanın fiyatı :578 TL. kaskom dubaiden ve 1. hasarda meblağ ne olursa olsun hasarsızlık bozulmuyor. 2. hasarda ise meblağ ne olursa olsun hasarsızlık iptal oluyor arkadaşların bilgisi olsun.

geçmiş olsun. bende 2010 yılına girince (3 ocak) kaza yapmıştım. sende bitimine 3gün kala yapmışın. genele bakınca 2010 bana hayırlı uğurlu geldi. belki de kaza sadaka yerine geçti. aslında sigortdan aldığım parayla aracın tamirini kendim yaptırınca cepte 3bin TL. artmış oldu. yani verdiğim sadaka başkasına değil de benim cebime girmiş oldu. rahmetim gazabımı geçti diyen rabbim kazayı eylemiş ne güzel eylemiş. ayrıca tatlı bela 2. oğlum (Muhammed Yusuf) dünyaya geldi sağlıklı canlı kıpır kıpır. yılın sonunda ev sahibi olduk. yani kazayla başladık ama bereketlere sadaka misali vesile oldu. İnşaallah sizde de sadaka niyetine geçer de bereket olur. kazalarımızın ortak noktası bende daha fazla hasar olmakla birlikte ne hikmetse sol aynalarımız zarar görmüş.
inşallah temenni ettiğiniz gibi sadaka hükmüne geçer. eşim kaza yapmadan bir an önce bana soru sormuş bana diyoki dikkatini ben mi dağıttım diye: belki dedim ben hatırlamıyorum ama olacakmış oldu . hiç üzülmüyorum artık. biz bilmesekde şer görünen durumlarda bile hayır vardır. inşallah bizimiçinde öyle olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ara 2010 21:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
Buradakı tum dostlarımıza hayırlı huzurlu güzel bir yıl gecırmesını CENAB-I HAK'tan dilerim.Herkese iyi seneler....

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2011 10:01 
Kullanıcı avatarı

yeni yıl tüm arakadaşlarımıza ve sevdiklerimize hayırlara vesile olur; sağlık sıhhat ve huzur içerisinde bir ömür geçirmek nasip olur inşallah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2011 10:21 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar dün akşam itibari ile eko 66 taktırdım. en kısa zamanda fotoları çekip eklicem.ayrıca yakıt konusunda hesaplarımı aktarıcam. ama şunu söylim araca ilk defa takılacaksa ehil olmayan takamaz. ama sökülen aracın ki yerine tekrar takılabilir. aman aman bir performans farkı görmedim. ama biraz hissettim. (biraz hayal kırıklığı var) ustanın dediği şu yakıtın ne olursa olsun tasarruf için ne takarsan tak hava filtren temiz olmalı ilk olarak onu değiştir dedi. ardında arabam 102.000 km de biraz zaman tanı içerde ve eksozda oluşan kurum ve pislik temizlik temizlensin 2000-3000 km sonra gerçek verileri almaya başlarsın . şu anda ölçmeye başla muhtemelen tasarruf başlar ama istenilen değerler değil dedi.
hatta ben taktırırken daha önce clio aracının benzin sistemine taktıran şahız lpg sistemine taktıracaktı onun demesi benzinde % 10 tasarruf sağlamış hatta cihazındaki elektronik aksam (role ) yokmuş. inşallah memnun kalırım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2011 17:29 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@kuopelioglu,
Gazamız mubarek ola.
Değerlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 01:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
arkadaşlar dün akşam itibari ile eko 66 taktırdım. en kısa zamanda fotoları çekip eklicem.ayrıca yakıt konusunda hesaplarımı aktarıcam. ama şunu söylim araca ilk defa takılacaksa ehil olmayan takamaz. ama sökülen aracın ki yerine tekrar takılabilir. aman aman bir performans farkı görmedim. ama biraz hissettim. (biraz hayal kırıklığı var) ustanın dediği şu yakıtın ne olursa olsun tasarruf için ne takarsan tak hava filtren temiz olmalı ilk olarak onu değiştir dedi. ardında arabam 102.000 km de biraz zaman tanı içerde ve eksozda oluşan kurum ve pislik temizlik temizlensin 2000-3000 km sonra gerçek verileri almaya başlarsın . şu anda ölçmeye başla muhtemelen tasarruf başlar ama istenilen değerler değil dedi.
hatta ben taktırırken daha önce clio aracının benzin sistemine taktıran şahız lpg sistemine taktıracaktı onun demesi benzinde % 10 tasarruf sağlamış hatta cihazındaki elektronik aksam (role ) yokmuş. inşallah memnun kalırım

biraz hissetmek bile bence yeterli. ilerleyen zamanda daha iyi artış olsa da siz zamanla bunu hissetmez olacaksınız. ben farkı engüzel hissetmem hep rampalarda oldu. daha önce zorlandığınız rampa, hele virajlı rampa varsa orada deneyin derim.
peki gaz pedalında sertleşme hissettiniz mi veya motor sesinde bir yumuşama/ses azalması?

En son av.ilhami tarafından 02 Oca 2011 01:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 01:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

eko66 yı benzine takmama rağmen neden lpg de de pozitif etkilenme olduğuna dair bir teori geliştrdim: bu cihazın montajında görüp anladığım kadarıyla elektrik ve ateşleme sisteminede müdahele ediliyor. bu sayede maximum yanmaya katkı sağlıyor olabilir. malum bende bobin problemi vardı. her 2 bobinde şu an çıkma. gerçi bir tanesi benim araçtan çıkma ama olsun arızalı diye sökmüştük. zamanla biraz dinlenmiş vs. neticede ateşleme orjinal sıfır bobin gibi değildir. eko66 da bulunan sigorta belki de yüksek akım/ateşleme yapılmasına da katkı sağlıyordur. yani benim araç için yıpranmış ve zayıflamış bobinlerin bir miktar yükünü üzerine almış olabilir. yani bobinler tam güç çalışamayıp yanmayı maksimize edemiyorsa eko66 daki sigorta dedikleri şey belki bu eksikliği/zayıflığı takviye ediyordur. aracıma eko66 yı takan eski yetkili usta. cihazın mucidinden dert yanıyordu: sorularımıza cevap vermek istemiyor cihazın sırrını kendine saklamak istiyordu. ben cihazı öğrenmeden nasıl yetkili servis işi yapabilirim ki, diyordu. yani temel sistem eko yak gibi motora giren benzinin manyetik alandan geçerek kolay yanmayı sağlayabilir. bu herkesin az-çok kabul ettiği birşey. ama sen sigorta diye ekstra bir bobin/ateşleme sistemi koyarsan herkes manyetizma (boru) kısmı ile uğraşırken sen sigorta(bobin) kısmıyla farkını/sırrını korumuş olursun! evet bu muhteşem ( :crazy: ) teorime yorumlarınızı bekliyorum. (eko66 ya psikolojik bakanlara birşey demiyorum)

En son av.ilhami tarafından 02 Oca 2011 02:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 01:49 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera hocam, ecuya bağlantı soketinin fotosunu bilgisayara şu an yükleyemiyorum. ancak fotodan anladığım kadarıyla 1,4, 7,8,16 yani sizin foto ile aynı. ışık yeterli olmadığından/çekim açısından 7 görünen 6 olabilir gibi ama pek zannetmiyorum. video çekimimde de 6 olmadığı biraz daha net. sonuçta 2 seçenek var 1- senin araç tekrar başka bir cihaza takılacak eğer ecu bağlantısı sağlıyorsa hemen bizim cihaza bağlanacak eğer bizimk
nde bağlantı kuramazsa o zaman bizim cihaz hemen başka cihaza bağlanacak. sonuç olarak 1-ya senin araç soketinde/bağlantı kaplolarında temassızlık vs/ problem oluştu 2- yada bizim cihazda bir temas yerlerinde bir zayıflı var. mesela sokete gire metal uçlarda hafif bir kısalık/yamulma vs. var. malum bende vuruntu sensörü arızasının kaynağı temas zayıflığı problemiydi.
cep telefonunuz resim/video mesajlarını alıp/gösterebiliyorsa mesajlayabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 02:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kerimoğlu abicim, bizim sayfa nerde 2.liğe düştü. kaç gündür deli danalar gibi yazıp duruyorum. (SEN GENE, YAŞIMI HATIRLATIP, DANA DEĞİL ÖKÜZ DİYECEN AMA OSSUN!) kaçıncı olduğumuzu nerede nasıl öğrencem!! bileyim ki ona göre yazalım gerekirse cümlenin her bir kelimesini ayrı mesajda yazayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 03:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:

ben marmara üniv. teknik eğitimi için diye biliyodum. ama mühim olan sonuç: keşke her bölüme bir tane "ilahiyat" sıfatı eklense de devlet ve millet olarak ilahi sırlara mazhar olarak kendi mitsularımızı üretecek hal gelsek. acaba o zaman ürettiğiğmiz araçların marka ve modelleri ne olurdu: burak marka, miraç modeli (ferrari sınıfında olurdu). uzun yol araçları için: kervan :) , az yakan bir araç için: oruç (yemez içmez yakmaz). lüks modeller için: ehli keyf vs.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 12:19 
Carisma Uzmanı

av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:

ben marmara üniv. teknik eğitimi için diye biliyodum. ama mühim olan sonuç: keşke her bölüme bir tane "ilahiyat" sıfatı eklense de devlet ve millet olarak ilahi sırlara mazhar olarak kendi mitsularımızı üretecek hal gelsek. acaba o zaman ürettiğiğmiz araçların marka ve modelleri ne olurdu: burak marka, miraç modeli (ferrari sınıfında olurdu). uzun yol araçları için: kervan :) , az yakan bir araç için: oruç (yemez içmez yakmaz). lüks modeller için: ehli keyf vs.

Alemsiniz valla! İsimler orjinal olmuş.:)
Mesaj ile yollayabilirisiniz. Bir şekilde upload yaparım.
Benim araştırmalarımda Malezya da kai elemanlar da 1.5 lerde sorun yaşıyorlarmış.
Soket bağlantı noktaları Sizin verdiğiniz ve benim ki ile aynı.
Demek ki araç ile ilgili bir sıkıntı mevcut.
Sağlık olsun. Resmi aldıktan sornra bir karşılaştırma yapıp cihazı yarın kargoya verebilirim.
Para iadesi içinde eleman 48 saat demişti. Büyük ihtimal ile yarın bu işide halletmiş olacağız.Biiznillah.
İlhami bey bu isimler konusunda biraz daha temkinli davranın bence.
İrtica hortlayabilir:)(!) Orjinal ama mürteci:)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye