Zaman: 05 Haz 2026 12:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 21:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
valla hocam, irtica diye diye kendi milli hafızamızı unuttuk. bırakın sultan Kanuni'yi daha dün sayılacak ATAtürk'ün NUTUK adlı eserini orjinalden okuyup anlayacak adam kalmadı devlette! ben hukukçuyum anlarım diye orjinal NUTUK aldım. MEB. veya TÜRK DİL KURUMU yayınlarından. 2-3 sayfadan sonra bıraktım. hergün kütüphaneden geçerken karşılıklı platonik aşıklar gibi bakışıyoruz o kadar. nasıl bir nesil yetiştirildi ki daha yüzyıl olmadan ülkenin kurucusunu anlamayan bir nesil olduk. elin ingilizi 500-600 yıl önceki şekspiri şakır şakır okuyor...........

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 21:21 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:
teknik ilahiyat gazi ünv. teknik eğitim fak eskiden beri lakabıdır

ben marmara üniv. teknik eğitimi için diye biliyodum. ama mühim olan sonuç: keşke her bölüme bir tane "ilahiyat" sıfatı eklense de devlet ve millet olarak ilahi sırlara mazhar olarak kendi mitsularımızı üretecek hal gelsek. acaba o zaman ürettiğiğmiz araçların marka ve modelleri ne olurdu: burak marka, miraç modeli (ferrari sınıfında olurdu). uzun yol araçları için: kervan :) , az yakan bir araç için: oruç (yemez içmez yakmaz). lüks modeller için: ehli keyf vs.

:ROFL: Abi öldüm gülmekten.
Süper isimler bulmuşsun sahiden :ROFL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 21:23 

av.ilhami yazdı:
valla hocam, irtica diye diye kendi milli hafızamızı unuttuk. bırakın sultan Kanuni'yi daha dün sayılacak ATAtürk'ün NUTUK adlı eserini orjinalden okuyup anlayacak adam kalmadı devlette! ben hukukçuyum anlarım diye orjinal NUTUK aldım. MEB. veya TÜRK DİL KURUMU yayınlarından. 2-3 sayfadan sonra bıraktım. hergün kütüphaneden geçerken karşılıklı platonik aşıklar gibi bakışıyoruz o kadar. nasıl bir nesil yetiştirildi ki daha yüzyıl olmadan ülkenin kurucusunu anlamayan bir nesil olduk. elin ingilizi 500-600 yıl önceki şekspiri şakır şakır okuyor...........

+1 :good:
Sonuna kadar katılıyorum abi.
Herşeyi bir kenara bırakayım, Atatürk' ün ilkelerini (ilkelerin açılımlarını bile demiyorum) sayabilecek kaç delikanlı var bildiğiniz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 21:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar dün akşam itibari ile eko 66 taktırdım. en kısa zamanda fotoları çekip eklicem.ayrıca yakıt konusunda hesaplarımı aktarıcam. ama şunu söylim araca ilk defa takılacaksa ehil olmayan takamaz. ama sökülen aracın ki yerine tekrar takılabilir. aman aman bir performans farkı görmedim. ama biraz hissettim. (biraz hayal kırıklığı var) ustanın dediği şu yakıtın ne olursa olsun tasarruf için ne takarsan tak hava filtren temiz olmalı ilk olarak onu değiştir dedi. ardında arabam 102.000 km de biraz zaman tanı içerde ve eksozda oluşan kurum ve pislik temizlik temizlensin 2000-3000 km sonra gerçek verileri almaya başlarsın . şu anda ölçmeye başla muhtemelen tasarruf başlar ama istenilen değerler değil dedi.
hatta ben taktırırken daha önce clio aracının benzin sistemine taktıran şahız lpg sistemine taktıracaktı onun demesi benzinde % 10 tasarruf sağlamış hatta cihazındaki elektronik aksam (role ) yokmuş. inşallah memnun kalırım

biraz hissetmek bile bence yeterli. ilerleyen zamanda daha iyi artış olsa da siz zamanla bunu hissetmez olacaksınız. ben farkı engüzel hissetmem hep rampalarda oldu. daha önce zorlandığınız rampa, hele virajlı rampa varsa orada deneyin derim.
peki gaz pedalında sertleşme hissettiniz mi veya motor sesinde bir yumuşama/ses azalması?

evime giderken genelde aracımı 1. vitese almak zorunda olduğum çukurlu bir yokuş vardı. orada aracım 2. viyeste orayı çıktı. üstelik araç 2. viteste dönerken yada yavaşlamam gerektiğinde tekrar 1. vitese almadan çok güzel toparlamaya başladı. pedal sertliğinde fark hissedemedim. sesi azaldı daha güzel oldu. sanki rolanti de biraz düştü hatta bu aralar kutupbaşını söküp rolanti ayarı yapmayı düşünüyorum. çekincem lpg ecu su tekrar program istermi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 22:01 
Kullanıcı avatarı

ilhami bey sizin sisteminizi de ustaya sordum benzinde takılı olan sisitem lpg ye etki eder mi diye : olumsuz cevap verdi başka sebebi olabilir ama benzinde takılımolan sistemin lpgye etkisi olmaz dedi.
takılan role 3A. (amper) değerinde cihaza gelen elektrik miktarınıdengelemek için dedi bu olmazsa yada arızalı ise cihaz dengeli çalışmaz istenilen verim alınamaz dedi.
usta şunu da özellikle belirtti. gerek performans gerekse tasarruf araç belli km (2-3 bin) yaptıktan sonra motor içindeki kurumlar temizlendilten sonra olacak dedi. bakalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 22:04 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:
teknik ilahiyat gazi ünv. teknik eğitim fak eskiden beri lakabıdır

ben marmara üniv. teknik eğitimi için diye biliyodum. ama mühim olan sonuç: keşke her bölüme bir tane "ilahiyat" sıfatı eklense de devlet ve millet olarak ilahi sırlara mazhar olarak kendi mitsularımızı üretecek hal gelsek. acaba o zaman ürettiğiğmiz araçların marka ve modelleri ne olurdu: burak marka, miraç modeli (ferrari sınıfında olurdu). uzun yol araçları için: kervan :) , az yakan bir araç için: oruç (yemez içmez yakmaz). lüks modeller için: ehli keyf vs.

gerçekten isimler cuk diye oturmuş. keşke o günleri görebilsek!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 22:08 
Kullanıcı avatarı

cihazı taktık yakıt hesabı yapıcaz ama çevreden gelen yoğun tepki ve başımıza gelen malum ufak kazadan dolayı dayanabildiğim kadar sakin araç kullanmaya çalışıcam. tasarruf cihazdan mı olacak benden mi olacak bilmem üstalik bu gün hava fitresinide değiştirdim.(15 TL)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 22:39 
Kullanıcı avatarı

02.12.2010 tarihli ölçüm:100 km de 11,9 lt.
01.01.2011 tarihli ölçüm:100 km de 14.1 lt.(havaların soğuk olmasına bağlıyom)
tek tek not alıyorum. önceden bu kadar hesaplamazdım ama eko 66 sonuçlerı nasıl etkilicek merak ediyorum. en azından diğer arkadaşlara net bilgi aktaralım.
gerçi ben yazın aracım lpg enjektör memelerini genişlettirmiştim bunun yakıta birazda olsa etkisi olur demişlerdi ama ben çok da önemsemedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 23:09 

Benim de bugünkü ölçümüm 35,6 KRŞ oldu.
Bu kadar yükselmesinin sebebi, bu hafta işe giderken de gelirken de bayağı bi trafik vardı.
Ayrıca, sinir küpü ile birlikte 0-100 denemesi filan yapmıştık.
Ayrıca, onun haricinde, ben de hep devirli kullandım. Kendimce, arabanın azami tavanını görmek istedim.
570 KM kullanmıştım bu şekilde.
Sanıyorum bu araç bundan daha fazla biraz zor yakar.
Her fırsatta kırmızı ışıktan kalkarken drag yaptım diyebilirim.

Not: Bujiler yeni değiştirildi, Bor ilavesi yapıldı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 23:09 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
av.ilhami yazdı:

Bu mevzuda söylenecek sözler sayfalarca tutabilir.
Fakat ben şunu söyleyeyim. Bu bahsettiğimiz olay milli bir politika olarak benimsendi.
Bu konuda acımasızca davranıldı. Düşünün ki nüfusun %80 i okur yazar olan bir millet bir gecede "cahil" ilan edildi.
O eski kelimelerin asaletini hissettikçe kullanasım geliyor ve çoğu zamanda kullanıyorum.
Edebiyat dersimize gelen bayan hocamız kompozisyon dersinde sınava başladığımız anda gelir beni uyarır ve Bahattin lütfen tükçe yaz derdi. Hangi türkçe be gafil derdim içimden.

Kötülüğün bir çok kisvesi vardır. Bunlardan en tehlikelisi iyilik kisvesi altında yapılan kötülüktür.
İşin acı tarafı bu yapılanlar modernlik ve iyilik adına yapılmıştır.
1400 yıllık bir çınara kıyıp kimliği ve niceliği belirsiz bir ağaç aşılanmaya çalışılmış ve bu millet bu şekilde "soysuzlaştırılmaya" zorlanmıştır..

Bizim bu modern dayatmamız güneyde görev yapan arkadaşlardan kürtçe vaaz istenmesiyle bir nokta da bağdaşıyor. Şöyle ki: İlla kürtçe vaaz edeceksin diye baskı yapılıyor. Kürtçe bilenler bu işe kalkışıyor fakat kurduğu 10 kelimelik bir cümlenin yarısını mecburen türkçe kelime kullanarak kuruyor. Kürtçe de karşılığı olmadığı için bunu yapmak zorunda kalıyor. Bu nasıl isabetsiz bir davranış oluyorsa "türkçe" başlığı altında zamanından beri yapılan bütün hoyratlıklar da o derece isabetsiz ve gülünç bir hareket olmaktan öteye geçemiyor. Nutuk eğer o aksan ile yazılmasaydı kendin çalıp,kendin oynuyorsun derlerdi o zaman. Herkesin konuştuğu ve bildiği dil o zaman oydu. Şimdi ki "tiki" nesil bırakın öz türkçeyi bugünkü dilin içerisini de malesef boşalttılar.

Kupelioğlu

eğer kitin Atiker ise kutup başını çıkardığında kalibrasyon gerekir.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 23:14 
Kullanıcı avatarı

evet hocam atiker. o zaman iyi bir usta (lpg)ci bulana kadar dokunmayayım. pek fazla aracımı kurtcalatmayı sevmiyorum özellikle emin olmadığım ellere

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 23:17 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
akerimoglu yazdı:
Benim de bugünkü ölçümüm 35,6 KRŞ oldu.
Bu kadar yükselmesinin sebebi, bu hafta işe giderken de gelirken de bayağı bi trafik vardı.
Ayrıca, sinir küpü ile birlikte 0-100 denemesi filan yapmıştık.
Ayrıca, onun haricinde, ben de hep devirli kullandım. Kendimce, arabanın azami tavanını görmek istedim.
570 KM kullanmıştım bu şekilde.
Sanıyorum bu araç bundan daha fazla biraz zor yakar.
Her fırsatta kırmızı ışıktan kalkarken drag yaptım diyebilirim.

Not: Bujiler yeni değiştirildi, Bor ilavesi yapıldı...

35 kuruş üst limit! Çok denedim daha fazla yakmıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2011 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
umera yazdı:
av.ilhami yazdı:

Bu mevzuda söylenecek sözler sayfalarca tutabilir.
Fakat ben şunu söyleyeyim. Bu bahsettiğimiz olay milli bir politika olarak benimsendi.
Bu konuda acımasızca davranıldı. Düşünün ki nüfusun %80 i okur yazar olan bir millet bir gecede "cahil" ilan edildi.
O eski kelimelerin asaletini hissettikçe kullanasım geliyor ve çoğu zamanda kullanıyorum.
Edebiyat dersimize gelen bayan hocamız kompozisyon dersinde sınava başladığımız anda gelir beni uyarır ve Bahattin lütfen tükçe yaz derdi. Hangi türkçe be gafil derdim içimden.

Kötülüğün bir çok kisvesi vardır. Bunlardan en tehlikelisi iyilik kisvesi altında yapılan kötülüktür.
İşin acı tarafı bu yapılanlar modernlik ve iyilik adına yapılmıştır.
1400 yıllık bir çınara kıyıp kimliği ve niceliği belirsiz bir ağaç aşılanmaya çalışılmış ve bu millet bu şekilde "soysuzlaştırılmaya" zorlanmıştır..

Bizim bu modern dayatmamız güneyde görev yapan arkadaşlardan kürtçe vaaz istenmesiyle bir nokta da bağdaşıyor. Şöyle ki: İlla kürtçe vaaz edeceksin diye baskı yapılıyor. Kürtçe bilenler bu işe kalkışıyor fakat kurduğu 10 kelimelik bir cümlenin yarısını mecburen türkçe kelime kullanarak kuruyor. Kürtçe de karşılığı olmadığı için bunu yapmak zorunda kalıyor. Bu nasıl isabetsiz bir davranış oluyorsa "türkçe" başlığı altında zamanından beri yapılan bütün hoyratlıklar da o derece isabetsiz ve gülünç bir hareket olmaktan öteye geçemiyor. Nutuk eğer o aksan ile yazılmasaydı kendin çalıp,kendin oynuyorsun derlerdi o zaman. Herkesin konuştuğu ve bildiği dil o zaman oydu. Şimdi ki "tiki" nesil bırakın öz türkçeyi bugünkü dilin içerisini de malesef boşalttılar.

+1 :good: Kesınlıkle katılıyorum umera hocam.
ve bılgısı olan dıger arkadaslara teknık bır soru sormak ıstıyorum.Dun 1 tk 17 jant almaya karar verdım.Fakat bu konuda yakıtın artması ve arabanın hantallasması gıbı sorunlar varmıs.bununla ılgılı olarak bılgısı olan bır arkadasım teknık olarak neden bunların oldugu konusunda benı aydınlatırsa cok muteşekkir olurum...

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:07 
Kullanıcı avatarı

malum fizik mezunu olunca 17 " janta yorum yapayım. moment olayı: merkeze olan uzaklık ne kadar uzun olursa o kadar kolay iş yapılır. lokma anahtarının uzun kolu gibi kol ne kadar uzun olursa vidayı o kadar kolay yada az güç harcayarak sökersin. şimdi durumu tersten yolun ve lastiğin sürtünme kuvvetinin aracın akslerdeki döndürme gücüne mukavemeti olarak değerlendir. yol-lastikten oluşan sürtünme kuvveti jant çapı uzun olduğundan dahada zorlar.
dilim bu kadar döndü inşallah anlaşılır olmuştur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:13 
Carisma Uzmanı

kupelioglu yazdı:
evet hocam atiker. o zaman iyi bir usta (lpg)ci bulana kadar dokunmayayım. pek fazla aracımı kurtcalatmayı sevmiyorum özellikle emin olmadığım ellere

Bu yaptırdığınız montajdan sonra tam verim almak için sıfırlama işlemını yapmanız gerekli diye düşünüyoum.
Çünkü anladığım kadarıyla yakıtın yapısına müdahele ediyor.
Sizin enjeksiyon eski düzene göre çalışıyor hala.
Aslında bu nokta da bir işlemin tavsiye edilmemiş olmasınıda elemanların araçlar,motor konusunda teknik bilgiye sahip olmamalarına bağlıyorum.
Taktıran arkadaşlar ve hatta ilave bir işlem yapan(bor power)lar vs. kesınlıkle sıfırlama işlemini yapsınlar.
Eğer adı geçen edevat işe yarıyor ise bu şekilde daha iyi hissedilir(kanaatindeyim).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
kupelioglu yazdı:
malum fizik mezunu olunca 17 " janta yorum yapayım. moment olayı: merkeze olan uzaklık ne kadar uzun olursa o kadar kolay iş yapılır. lokma anahtarının uzun kolu gibi kol ne kadar uzun olursa vidayı o kadar kolay yada az güç harcayarak sökersin. şimdi durumu tersten yolun ve lastiğin sürtünme kuvvetinin aracın akslerdeki döndürme gücüne mukavemeti olarak değerlendir. yol-lastikten oluşan sürtünme kuvveti jant çapı uzun olduğundan dahada zorlar.
dilim bu kadar döndü inşallah anlaşılır olmuştur.

Kupeli oglu tesekkur ederım fakat suda var ben 17 ınc jantı aracıma takarsam lastık ebadını dusurecegım yanı su an 60 yanak var uzerınde arabanın jantı 17 yapınca 45 yanak olucak yanı daırenın capı aynı olucak...

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:24 
Carisma Uzmanı

O zaman sadece konfordan yoksun olacaksınız.
Zaten sert olan suspansiyon iyice kaybolacaktır.
Çap aynı olursa yakıta etkisi olmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:27 
Kullanıcı avatarı

benim 15"jant var orjinal çelik olan lastikler 195/15/60 ama değiştirdiğimde 195/15/65 yapıcam özellikle petlas olacak

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:29 
Kullanıcı avatarı

umera hocam tarihimize , kültürümüze ve özümüze olan aykırı davranışlarımıza arkadaşımdan gelen bir mail ile cevap vermek istiyorum:

Hatırlayalım: İngiltere Kralı Richard, bizim tarih kitaplarında, “Aslan Yürekli Richard” diye okutulur...

Avrupa tarihinin bir parçası olan İskender, “Büyük İskender”dir...

Yıldırım Beyazıt’ın Niğbolu’da yenip sonradan, “Tekrar ordular toplayıp gel” diye salıverdiği Fransız şövalyelerinden birinin tarihimizdeki adı, “Güzel Philippe”tir, ötekisinin adı ise “Korkusuz Jean”...

Meşhur Rus Çarı Petro bile “Büyük Petro” olarak anılır...

Bir başkası “Büyük İskender”dir!

Sıra bizimkilere gelince...

Oysa aynı tarihte Yıldırım Beyazıt “ayyaş”, Dördüncü Murad “sarhoş”, Yavuz Selim “zalim”, Sultan İbrahim “deli”, Sultan İkinci Abdülhamid “kızıl”, Sultan Vahideddin “hain” diye tanımlanır (dı... Şimdilerde biraz olsun değişti çok şükür).

Kanuni’ye arada bir “Muhteşem Süleyman” dediğimize bakmayın, zira o da dışarıdan tercüme edilmiş bir unvandır: Yabancıların “Büyük adam” anlamında “Grand Senyör” demelerini tercüme edip, hafif mahçup durumda ders kitaplarına geçirmişiz.

Anladık onların Newton’u var, Einstein’ı var, Decart’ı, vesairesi var...

Bizim Cezeri’miz, Cabir’imiz, Razi’miz, Harizmi’miz, Ak Şembeddin’imiz, Biruni’miz, Hezarfen’imiz, Uluğ Bey’imiz, Ali Kuşçu’muz yok mu?..

Koca Sinan’ı geçen, Avrupalı bir mimar hatırlıyor musunuz?

Avrupalı “Büyük” İskender’in geçmeyi göze alamadığı Sina Çölü’nü güle-oynaya geçen Yavuz, hangi tarihin parçası?

“Yenilmez” dedikleri Fransız general (sonra imparator) Napolyon Bonapart’ı Akkâ önünde perişan eden Cezzar Ahmed Paşa, (ki o tarihte seksenine merdiven dayamıştı) kimin paşası?..

Bize “Büyük Petro” olarak yutturulan Rus Çarı’nı Prut Savaşı’nda dize getiren eski saray oduncusu Baltacı Mehmed Paşa değil mi?

Tarihimize, yani kendimize yabancılaşmak artık beni korkutuyor!

Bir tarafımız Noel Baba figürleri, bir tarafımız Noel Âyini münasebetiyle kiliseleri dolduran Müslümanlar...

Neymiş efendim; “Tanrı aynı Tanrı imiş, ha kilise ha cami fark etmezmiş...”

Öyle bir fark eder ki...

Önce hangi inançtan olduğumuza dair bir karar vermemiz gerekiyor: Müslüman mıyız, Hıristiyan mı?

Kendimizi “Müslüman” olarak tanımlıyorsak, buna göre yaşamamız lâzım. O zaman yerimiz kilise değil camidir.

Son yılların modası haline gelen, “Tanrı aynıdır, ha cami ha kilise” yaklaşımı öncelikle ahlâki değildir. Biraz ondan, biraz bundan olamazsınız. Ya ondan olacaksınız ya da bundan!

Vaktiyle bu açmaz yaşanmış. Ebucehilciler, Efendimiz’e böyle bir teklifte bulunmuşlardı:

“Biraz siz bizim putlara tapınız, biraz biz sizin Rabbinize tapalım!”

“Kâfirûn Suresi” bunun üzerine nazil oldu: “De ki... Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize...”

Alışveriş merkezlerinden süslenmiş plâstik çamlar alan muhafazakâr kılıklı bayanlarla baylara söylüyorum: Böyle olmaz!

Siz Hıristiyanlık temellerinden gelen Noel Baba’yı evinizde misafir eder, yine aynı geleneklerin ürünü olan çam süsleme gibi ritüelleri çocuklarınızla birlikte yaşarsanız, onlar bunu İslâmi hayatın normal parçası olarak algılamaya başlarlar.

Böylece bir yanlış, nesiller boyu devam eder...

Bu bakımdan safınızı, tarafınızı belirleyin ve inançlarınıza sahip çıkın diyorum...

Söylediklerimin, Hıristiyanların hayat tarzına hoşgörüsüz yaklaşmakla bir ilgisi yok, sadece kendi duruşumuzu korumakla alâkası var.

Hıristiyanlar diledikleri gibi inançlarını ve ona dayalı ritüellerini yaşasınlar, biz de kendi dünyamızı yaşayalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:31 
Kullanıcı avatarı

bize önce biz düşmanız.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye