Zaman: 05 Haz 2026 12:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 00:48 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Ellerinize,yüreğinize sağlık.
Acı ama gerçekler bunlar.
Tarihinden utanan bir millet:(

İlhami bey video ve resmi alamadım.
Pc ye aktardığınızda benden tarafa yuvarlar iseniz müteşekkir olurum.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 02:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
+100000000 kupelıoglu klavyene saglık tarıhımızle gurur duymalıyız.Ancak bızler hala askı memnular ezeller yaprak dokumu vs seylerle ugrasıyoruz.İngilizler yasayıp yasamadıgı bıle soru ısaretı olan kral arthur ıle ılgılı bınlerce destansı oyku yazdılar ve tum dunyaya ızlettıler.Izletmekle kalmadılar kral arthur un kahramanlıklarına hayran olmamızı sagladılar.Amerıkalılar tamamen toplama bır mıllet %43 u ıspanyol %5 i çinli %15 afro amerılalılar kalanıda katlettıklerı kızıl derılıler ve dıger mılletlerden toplanmıs bır topluluk olmasına ragmen yıllarca bızlere yasama amacları yalnızca sıgır gutmek olan kovboylarını ızlettırmedılermı ve hayran etmedılermı devamda etmekteler.Ya bız ne yapıyoruz uc kıtaya hukmetmıs zamanında devletının topraklarını zırveye tasımıs cihan padisahı kanuni sultan suleymanla ılgılı harem hayatını gozler onune yalan yanlıs sermeye calısarak dızı yapıyoruz.Ve bu dızı daha burada gosterıme gırmeden gosterımden kalktıgında araplara satmak ıcın sozlesme yapıyoruz.Yalan yanlıs kesıtlerle,ecdadımızı asagılayacak senaryolarla dunyaya yayılmaya calısıyoruz.Yazık cok yazık.Emınım bızı kendıne sıgır cobanlarıyla hayran bıraktıran amerıkalılar fantastık hıkayelerle kendılerıne ecdad edınmeye calısan ıngılızler bızım ecdadımıza,gecmısımıze ve ecdadımızın basarılarına sahıp olup onlarla ovunmek ıcın herseylerını verırlerdı...Hepsının mekanı cennet olsun...
Bize gercekten gögsumuzu gere gere anlatıcak bır tarıh bıraktılar...

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 07:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
umera yazdı:

hocam, "yuvarlamak" tabirini eski türkçe mi yeni öz türkçe anlamında mı kullandınız anlayamadım :)
yuvarlanmak tabirinin karşılığı ecnebi lisanında VOLVO'dur.
gördünüz mü ecnebi olunca anlam kargaşası olmuyor ama türkçe olunca herşey birbirine giriyor :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 08:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

MITSUBISHI : samurai erdemi
Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samurai armasından esinlenilmiş. firmayı kuran iki Japon aile, tercih ettikleri amblemin sorumluluk bilincini, centilmenliği ve cemiyetler arası uyumu simgelediğine işaret ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 08:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
MITSUBISHI : samurai erdemi
Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samurai armasından esinlenilmiş. firmayı kuran iki Japon aile, tercih ettikleri amblemin sorumluluk bilincini, centilmenliği ve cemiyetler arası uyumu simgelediğine işaret ediyor.

http://www.opelx.com/teknik-bilgiler/22 ... nlami.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 08:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
ilhami bey sizin sisteminizi de ustaya sordum benzinde takılı olan sisitem lpg ye etki eder mi diye : olumsuz cevap verdi başka sebebi olabilir ama benzinde takılımolan sistemin lpgye etkisi olmaz dedi.
takılan role 3A. (amper) değerinde cihaza gelen elektrik miktarınıdengelemek için dedi bu olmazsa yada arızalı ise cihaz dengeli çalışmaz istenilen verim alınamaz dedi.
usta şunu da özellikle belirtti. gerek performans gerekse tasarruf araç belli km (2-3 bin) yaptıktan sonra motor içindeki kurumlar temizlendilten sonra olacak dedi. bakalım.

2-3bin km.yi ne kadar zamanda yaparsınız bilmiyorum ama mesele sadece kurum temizleme ise daha önce bahsettiğimiz blok içi temizleyici (ben eco protech marka kullandım) kullanın derim. ancak bana kalırsa sadece kurum temizleme değil. aracın beyni (ecu) de cihazla uyum sağlıyor "yakıt map"ı diye tabir ediliyordu sanırım. aracın yakıt değerleri cihazı takınca değişiyor. 2-3bin km sonunda ecu yeni değerlere göre maksimum tasarruf/performansı ayarlıyor. diye düşünüyorum ben. umera hocam ve diğer dostlar ne der bilemem bu teorime.
ben bu teorimden yola çıkarak bazan ekonomik sürüş bazan spor sürüş, yüksek devirli vs. kullanıyorum ki farklı çalışma ortamlarındaki farklı değerler ecuya maksımum değerlendirme imkanı versin. mesela aynı rampada bazan hızlı bazan yavaş çıkıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 09:55 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
kupelioglu yazdı:
umera hocam tarihimize , kültürümüze ve özümüze olan aykırı davranışlarımıza arkadaşımdan gelen bir mail ile cevap vermek istiyorum:

Hatırlayalım: İngiltere Kralı Richard, bizim tarih kitaplarında, “Aslan Yürekli Richard” diye okutulur...

Avrupa tarihinin bir parçası olan İskender, “Büyük İskender”dir...

Yıldırım Beyazıt’ın Niğbolu’da yenip sonradan, “Tekrar ordular toplayıp gel” diye salıverdiği Fransız şövalyelerinden birinin tarihimizdeki adı, “Güzel Philippe”tir, ötekisinin adı ise “Korkusuz Jean”...

Meşhur Rus Çarı Petro bile “Büyük Petro” olarak anılır...

Bir başkası “Büyük İskender”dir!

Sıra bizimkilere gelince...

Oysa aynı tarihte Yıldırım Beyazıt “ayyaş”, Dördüncü Murad “sarhoş”, Yavuz Selim “zalim”, Sultan İbrahim “deli”, Sultan İkinci Abdülhamid “kızıl”, Sultan Vahideddin “hain” diye tanımlanır (dı... Şimdilerde biraz olsun değişti çok şükür).

Kanuni’ye arada bir “Muhteşem Süleyman” dediğimize bakmayın, zira o da dışarıdan tercüme edilmiş bir unvandır: Yabancıların “Büyük adam” anlamında “Grand Senyör” demelerini tercüme edip, hafif mahçup durumda ders kitaplarına geçirmişiz.

Anladık onların Newton’u var, Einstein’ı var, Decart’ı, vesairesi var...

Bizim Cezeri’miz, Cabir’imiz, Razi’miz, Harizmi’miz, Ak Şembeddin’imiz, Biruni’miz, Hezarfen’imiz, Uluğ Bey’imiz, Ali Kuşçu’muz yok mu?..

Koca Sinan’ı geçen, Avrupalı bir mimar hatırlıyor musunuz?

Avrupalı “Büyük” İskender’in geçmeyi göze alamadığı Sina Çölü’nü güle-oynaya geçen Yavuz, hangi tarihin parçası?

“Yenilmez” dedikleri Fransız general (sonra imparator) Napolyon Bonapart’ı Akkâ önünde perişan eden Cezzar Ahmed Paşa, (ki o tarihte seksenine merdiven dayamıştı) kimin paşası?..

Bize “Büyük Petro” olarak yutturulan Rus Çarı’nı Prut Savaşı’nda dize getiren eski saray oduncusu Baltacı Mehmed Paşa değil mi?

Tarihimize, yani kendimize yabancılaşmak artık beni korkutuyor!

Bir tarafımız Noel Baba figürleri, bir tarafımız Noel Âyini münasebetiyle kiliseleri dolduran Müslümanlar...

Neymiş efendim; “Tanrı aynı Tanrı imiş, ha kilise ha cami fark etmezmiş...”

Öyle bir fark eder ki...

Önce hangi inançtan olduğumuza dair bir karar vermemiz gerekiyor: Müslüman mıyız, Hıristiyan mı?

Kendimizi “Müslüman” olarak tanımlıyorsak, buna göre yaşamamız lâzım. O zaman yerimiz kilise değil camidir.

Son yılların modası haline gelen, “Tanrı aynıdır, ha cami ha kilise” yaklaşımı öncelikle ahlâki değildir. Biraz ondan, biraz bundan olamazsınız. Ya ondan olacaksınız ya da bundan!

Vaktiyle bu açmaz yaşanmış. Ebucehilciler, Efendimiz’e böyle bir teklifte bulunmuşlardı:

“Biraz siz bizim putlara tapınız, biraz biz sizin Rabbinize tapalım!”

“Kâfirûn Suresi” bunun üzerine nazil oldu: “De ki... Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize...”

Alışveriş merkezlerinden süslenmiş plâstik çamlar alan muhafazakâr kılıklı bayanlarla baylara söylüyorum: Böyle olmaz!

Siz Hıristiyanlık temellerinden gelen Noel Baba’yı evinizde misafir eder, yine aynı geleneklerin ürünü olan çam süsleme gibi ritüelleri çocuklarınızla birlikte yaşarsanız, onlar bunu İslâmi hayatın normal parçası olarak algılamaya başlarlar.

Böylece bir yanlış, nesiller boyu devam eder...

Bu bakımdan safınızı, tarafınızı belirleyin ve inançlarınıza sahip çıkın diyorum...

Söylediklerimin, Hıristiyanların hayat tarzına hoşgörüsüz yaklaşmakla bir ilgisi yok, sadece kendi duruşumuzu korumakla alâkası var.

Hıristiyanlar diledikleri gibi inançlarını ve ona dayalı ritüellerini yaşasınlar, biz de kendi dünyamızı yaşayalım.

Ellerinize sağlık, Helal-, Hoş olsun... :Bravo: :Bravo: :Bravo:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 10:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Yazıyı şimdi gördüm. sonuna kadar katılıyorum. Ahir zaman halleri bunlar işte.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 11:11 
Carisma Uzmanı

av.ilhami yazdı:
umera yazdı:

hocam, "yuvarlamak" tabirini eski türkçe mi yeni öz türkçe anlamında mı kullandınız anlayamadım :)
yuvarlanmak tabirinin karşılığı ecnebi lisanında VOLVO'dur.
gördünüz mü ecnebi olunca anlam kargaşası olmuyor ama türkçe olunca herşey birbirine giriyor :cry:

Aklınıza gelen ilk anlamı kast ettim.
Modern fiilleri eski ifade ile ifade etmeye çalıştım.
Gönder diyebilirdin diyebilirsinişz doğrusuda bu olur.
Arkadaşlarım arasında kullandığımız için kullandım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 11:16 
Carisma Uzmanı

av.ilhami yazdı:
2-3bin km.yi ne kadar zamanda yaparsınız bilmiyorum ama mesele sadece kurum temizleme ise daha önce bahsettiğimiz blok içi temizleyici (ben eco protech marka kullandım) kullanın derim. ancak bana kalırsa sadece kurum temizleme değil. aracın beyni (ecu) de cihazla uyum sağlıyor "yakıt map"ı diye tabir ediliyordu sanırım. aracın yakıt değerleri cihazı takınca değişiyor. 2-3bin km sonunda ecu yeni değerlere göre maksimum tasarruf/performansı ayarlıyor. diye düşünüyorum ben. umera hocam ve diğer dostlar ne der bilemem bu teorime.
ben bu teorimden yola çıkarak bazan ekonomik sürüş bazan spor sürüş, yüksek devirli vs. kullanıyorum ki farklı çalışma ortamlarındaki farklı değerler ecuya maksımum değerlendirme imkanı versin. mesela aynı rampada bazan hızlı bazan yavaş çıkıyorum.

araç sıfırlamadan sonra ki ilk 100 km de genellikle enjeksiyon ve ateşleme haritasını oluşturmuş olur.
İlk 100 bilemediniz 200 km den sonra yaptığınız sürüş çeşitliliği aracın programlamasına etki etmeyecektir.
Bu yüzden ben bu işlemlerden sonra sizin tabiriniz ile 2000-3000 km sonra aracın sıfırlanması verim açısından faydalı olacaktır diyorum. Sıfırlamadan sonra ki 100-200km deki sürüş çeşitliliği illa ki faydalı olacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 12:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
umera yazdı:
av.ilhami yazdı:

araç sıfırlamadan sonra ki ilk 100 km de genellikle enjeksiyon ve ateşleme haritasını oluşturmuş olur.
İlk 100 bilemediniz 200 km den sonra yaptığınız sürüş çeşitliliği aracın programlamasına etki etmeyecektir.
Bu yüzden ben bu işlemlerden sonra sizin tabiriniz ile 2000-3000 km sonra aracın sıfırlanması verim açısından faydalı olacaktır diyorum. Sıfırlamadan sonra ki 100-200km deki sürüş çeşitliliği illa ki faydalı olacaktır.

ben o zaman kutupbaşını söküp beyni sıfırlasamm mı acaba ne dersiniz yoksa rutin kullanmaya devam etsem mi
ilhami bey sizin teorinize göre sistem benzinde takılı olsa bile lpg de araç yine aynı beyni kullanıp benzinde imiş gibi değerler verdiğinden yakıt tasarrufu sağlıyordur. olabilir mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 12:41 
Carisma Uzmanı

Kalibrasyon işlemi 10 dakikalık iş.
Resetlemeden sonra arac lpg de fazla etkilenmeyecektir.
Gidişattan memnun olmazsanız kalibrasyon işlemini yaptırabilirsiniz.
Kalibrasyon işlemini 200 km den sonra yaptırmanızda yarar var.
Unutmadan lpg ecu sunun yaptığı tek şey benzin ecusunu taklit etmektir.
Enjeksiyom süresi ve bilimum çalışmayı etkileyen unsurlar yine benzin ecusu tarafından kontrol edilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 13:04 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Maşallah, tarih, forumda meğer ne kadar da seviliyormuş. Bir Colt kullanıcısı olarak bu başlığın altına pek bakmamıştım. Teknik bilgi arası tarih konuşuluyor. :D Nacizane tarih ilmiyle iştigal eden biri olarak bu alanda kitap okunmasını tavsiye ediyorum. Ezber bilgilerle bir yere kadar gidilebilir. Öncelikle nitelikli ansiklopediler( Eski İslam Ansiklopedisi(MEB versiyonu) ve yeni İslam Ansiklopedisi(Diyanet versiyonu) üzerinden temel konular araştırılıp derinlemesine bilgi için oradaki maddelerin bibliografyasına bakılmalıdır.) Maalesef tarihi yapanlar değil, yazanlar ortaya koyduğu ve de bu noktada inanç, milliyet, politik görüş vs ile donanmış insan faktörü devrede olduğu için genelde (tüm dünya için geçerli) her millet tarihiyle övünecek şeyleri yazar varsa kötü yönlerini hiç dile getirmez yada onların uydurma, iftira, olduğunu yazar."Bizim" tarihimiz övünmekten çok daha yararlı işlere yarayabilecek bir tarihtir. Yeterki siyaset elinde oyuncak, şovenist dillerde söylence, geleceği için çalışmayan nesillerce avuntu malzemesi olmasın.

En son yuxus tarafından 03 Oca 2011 13:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 13:06 

yuxu yazdı:
Maşallah tarih forumda meğer ne kadar seviliyormuş.

MCT bir yana, Carisma başlığı diğer yana...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 17:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
yuxu yazdı:

:Bravo: :Bravo: :Bravo:
zaten ilk başlarda demiştim başlığımızın adı carisma ama sadece forum geçmişine (DH forumdan bu yana) saygının ifadesi olarak. ve eklemiştim: (galat-ı meşhur lügat-i fasihden evladır. ). yani isim doğru olmasada daha doğrusu forum çeriğini tam yansıtmasa da bu şekilde kabül gördü, görüyor, görecek......
"birgün gelecek DÖNENCE biliyorum" (barış)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 17:32 

av.ilhami yazdı:
akerimoglu yazdı:
yuxu yazdı:

:Bravo: :Bravo: :Bravo:
zaten ilk başlarda demiştim başlığımızın adı carisma ama sadece forum geçmişine (DH forumdan bu yana) saygının ifadesi olarak. ve eklemiştim: (galat-ı meşhur lügat-i fasihden evladır. ). yani isim doğru olmasada daha doğrusu forum çeriğini tam yansıtmasa da bu şekilde kabül gördü, görüyor, görecek......
"birgün gelecek DÖNENCE biliyorum" (barış)

EKO 66 verilerini bekliyoruz abi, unutmayalım.
Benim son tüketim verisini yukarı yazdım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2011 19:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

valla bu benzin fiyatlarıyla ve de lpg deki performans artışından sonra ki zaten kıştan kaynaklanan sorunları hiç yaşatmamışken hatta ve hatta depoyu fullemek ev aldığım ortamda belimi bükecekken zorrr!!!. (şehirdışına çıkana kadar bi zahmet bekleyin derim)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 00:35 
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar 17 jant takmaktan vazgectım.Aslında hala kasınıyorum jantları taksammı takmasammı dıye ama kafam karıstı yakıtın artması konforun bozulması ve arabanın hantallasması gıbı rısklerı varmış.eskı teybımı tamırcıye goturdum ıcınden dvd gozunu calmıslar ve borduna tornavıda atıp cızmısler Ali nerden dusurdun bu teybı aklıma gıdıp tesısatcıyı board parası kadar yıne dovucem :).Amortısor ust tablasını degıstırmem lazım.Parça bulamıyorum.Bununla ılgılı bızım forumda bırısı daha bılgı paylasmıstı onuda bulamıyorum bilgisi olan varmıkı bu konuda?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 00:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

1- temsada vardı geçen yıl aldım
2- çıkmacı uçkun ticaret istanbul
3- güven ticaret ankara

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 00:56 
Kullanıcı avatarı

İlhamı hocam temsada 412 tl dedıler sadece ust tablaya rulmanına 80 tl dedıler bır ıkı sey daha vardı ama parca ellerınde yoktu :D
cıkmacı uckun tıcarete gıdıcem fakat bır yerlerde tornacıda doldurttuklarını okumustum onu bulamadım bır turlu acep iş görür bir uygulamamıdır.Birde gdi lere carbon clean yapılırmı sızce yaptırmalımıyım tavsıye ıstıyorum mumkunse..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye