Zaman: 05 Haz 2026 12:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 01:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
bana kalırsa karbon olan herşeye carbon clear olur.
kesinlikle tornacıda yaptır derim. ama 2-3 yerden fiyat al. şu an bendede sorun var boş zaman olursa tornacıya gideceğim. sorun: direksiyon dönerken amortisör yayları da biraz dönüyor ve bu ses yapıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 01:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
benım arabamdada aynı sekılde dıreksıyon sola zor donuyor resmen ve ses yapıyor.Ayrıca bugun basıma gelen sey yolda tatlı talı ufacık bır cukura gırdım valla arabanın motoru kopup yola dustu sandım tak dıye hemen saga cektım cukura baktım maksımum 1,5 cm derınlıgındeydı hayret ettım.ılk bakıma gıttıgımde zaten temızlenebılen her yerını sokturup temızletcem arabanın katalızorunede baktırıcam.eger yıne aynı sekılde yola akmazsa satıcam volvo alıcam :D

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:01 
Kullanıcı avatarı

herkese merhabalar
şimdi diyeceksiniz hocanın işi düştü yine geldi ama zaman zaman dahil olmak istesemde muhabbetlere özellikle teknik anlamda fransız kalınca dahil olamıyorum haliyle. o yüzden de hal hatır sormaya zaman zaman uğruyoruz. benim araç muhabbeti uzun sebeplerden geri dönüş yaptı. dolayısıyla bir iki eksiği tamamlamam gerekecek. bilginize ihtiyacım var. arabanın ön farlar soluk ve içi dışı baya bi deforme. temizletmek bir çözüm ama burada anlayan yok uzun süredirde bi ankaraya yolum düşmedi. onun için yan sanayi sıfır getirmeyi düşündüm ama elektrikçiler iş görmez bundan daha kötü olur falan diolar(yansıtma, ışığı düzgün yayma gibi) netten baktım avrupa araçlar için depo diye bir markadan bahsedilmekte. bir de ateşleme bobinlerim arızalı. daha önce ufak bir tadilattan geçirmişti usatm 10000 km dir idare etti ama artık ömür bitti. bunları forumda bahsi geçen birkaç yeri aradım ama adet fiyatına 100 tl gibi rakamlardan bahsedildi. tabi ne malı olduğu çok önemli. şimidi 100 liraya çin malını gönderirler beş para... bunun alınabilecek bir markası falan var mıdır?? ve nereden sipariş etmemi önerirsiniz. bilgi sahibi olanların yardımları için şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

tburon yazdı:
benım arabamdada aynı sekılde dıreksıyon sola zor donuyor resmen ve ses yapıyor.Ayrıca bugun basıma gelen sey yolda tatlı talı ufacık bır cukura gırdım valla arabanın motoru kopup yola dustu sandım tak dıye hemen saga cektım cukura baktım maksımum 1,5 cm derınlıgındeydı hayret ettım.ılk bakıma gıttıgımde zaten temızlenebılen her yerını sokturup temızletcem arabanın katalızorunede baktırıcam.eger yıne aynı sekılde yola akmazsa satıcam volvo alıcam :D

amortisör sistemi hemen hemen aynı viraj denge çubukları farklı: sorun amortisör sistemiyse tavsiye etmem volvo da plastik kule kullanıyor. (ben yazayımda sen yine sırıtmaya devam et :D )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:
herkese merhabalar
şimdi diyeceksiniz hocanın işi düştü yine geldi ama zaman zaman dahil olmak istesemde muhabbetlere özellikle teknik anlamda fransız kalınca dahil olamıyorum haliyle. o yüzden de hal hatır sormaya zaman zaman uğruyoruz. benim araç muhabbeti uzun sebeplerden geri dönüş yaptı. dolayısıyla bir iki eksiği tamamlamam gerekecek. bilginize ihtiyacım var. arabanın ön farlar soluk ve içi dışı baya bi deforme. temizletmek bir çözüm ama burada anlayan yok uzun süredirde bi ankaraya yolum düşmedi. onun için yan sanayi sıfır getirmeyi düşündüm ama elektrikçiler iş görmez bundan daha kötü olur falan diolar(yansıtma, ışığı düzgün yayma gibi) netten baktım avrupa araçlar için depo diye bir markadan bahsedilmekte. bir de ateşleme bobinlerim arızalı. daha önce ufak bir tadilattan geçirmişti usatm 10000 km dir idare etti ama artık ömür bitti. bunları forumda bahsi geçen birkaç yeri aradım ama adet fiyatına 100 tl gibi rakamlardan bahsedildi. tabi ne malı olduğu çok önemli. şimidi 100 liraya çin malını gönderirler beş para... bunun alınabilecek bir markası falan var mıdır?? ve nereden sipariş etmemi önerirsiniz. bilgi sahibi olanların yardımları için şimdiden teşekkürler.

çıkmanın yansanayiden daha iyi olacağını farklı kişilerden dinledim. özellikle aracınız "lpgli ise yansaniyi değil çıkma" tavsiye ederim. yan sanayi fiyatları aksaray piyasasında 75TL. civarı. temsada orjinal 676,76 TL.cik. (tanesi!!!)çıkma 200TL. ben denso, NGK gibi sıfır kutusunda satılan bir marka maalesef bulamadım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:16 
Kullanıcı avatarı

içini açtırıp temızlet hpcam bence bır bosluk bulunca bende yaptırıcam dısını aynı sekılde sıfır gıbı yapıyolar hıc yenı far almak ıcın ugrasma bence.bobınlerıde ıstanbulda aksarayda var yan sanayı tayvan malı herhangı bır markası varmı yokmu bılmıyorum ama iş görüyomus.burda benım araba ıcın olanına 90 tl fıyat vermıslerdı ama parca elınde yoktu.fakat 1,6 lar ıcın ıstemedıgın kadar bobın var dedı parcacım.Onunda sıfırı yan sanayı olanı 120 tl dedı tayvan malıymıs...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:20 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
tburon yazdı:

amortisör sistemi hemen hemen aynı viraj denge çubukları farklı: sorun amortisör sistemiyse tavsiye etmem volvo da plastik kule kullanıyor. (ben yazayımda sen yine sırıtmaya devam et :D )

Yok hocam amortısor sıstemı deıl araba rolantıde yerınde duramıcakmıs gıbı fırlamaya hazır zıpkın gıbı ama vıtese takıp hızlanmaya calısınca sankı kasıyor gıbı bı tuhaf yanı.ya gaza cok asılmam gerekıyor yada ben dızel getz e cok alıstım bununda getz gıbı zıplamasını beklıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:36 
Kullanıcı avatarı

@tburon
yeni far almak sorun değil hemen hemen aynı fiyata geliyor yan sanayi zaten kanımca üstündekilerde orjinal deil ama işte iş görmez demeleri kafa karıştırıcı. bir de dediğim gibi bana bu işler için en yakın ankara ora da 250 km yani git gel 100 lira yakıt sadece...

@Av. İlhami
uyarı için teşekkür ederim araç lpg li ama çıkmanın ne kadar sağlam ya da orjinal olup olmadığını da anlamak lazım tabi. bizim bu arabaların her sorunda iki ucu pis değnek muhabbeti ne kadar itici bi durumsa o direksiyona oturduğumda aldığım keyifte o kadar tarifsiz:))) bu arada bırakın parça almayı ya da aracı yaptırmayı temsanın önünden bile geçmem bundan sonra. 4*4 lük diye önerdikleri aracın hala 4*2 lik bölümünü düzeltmekle meşgulüz:((((

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

tburon yazdı:
av.ilhami yazdı:
tburon yazdı:

Yok hocam amortısor sıstemı deıl araba rolantıde yerınde duramıcakmıs gıbı fırlamaya hazır zıpkın gıbı ama vıtese takıp hızlanmaya calısınca sankı kasıyor gıbı bı tuhaf yanı.ya gaza cok asılmam gerekıyor yada ben dızel getz e cok alıstım bununda getz gıbı zıplamasını beklıyorum.

baskı balata/debriyaj olabilir mi sorun. araç otomatik mi? bobinlerde (ateşleme vs.) de yıpranma başlayabilir. sanmam ama el freni tam bırakmıyor olabilir gergi telini. fren balata/ pabuçları vs. diske sürtüyor olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 02:50 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:
@tburon
yeni far almak sorun değil hemen hemen aynı fiyata geliyor yan sanayi zaten kanımca üstündekilerde orjinal deil ama işte iş görmez demeleri kafa karıştırıcı. bir de dediğim gibi bana bu işler için en yakın ankara ora da 250 km yani git gel 100 lira yakıt sadece...

@Av. İlhami
uyarı için teşekkür ederim araç lpg li ama çıkmanın ne kadar sağlam ya da orjinal olup olmadığını da anlamak lazım tabi. bizim bu arabaların her sorunda iki ucu pis değnek muhabbeti ne kadar itici bi durumsa o direksiyona oturduğumda aldığım keyifte o kadar tarifsiz:))) bu arada bırakın parça almayı ya da aracı yaptırmayı temsanın önünden bile geçmem bundan sonra. 4*4 lük diye önerdikleri aracın hala 4*2 lik bölümünü düzeltmekle meşgulüz:((((

garanti konusunda satıcılar "elektrik/elektronik parçanın garantisi olmaz derler sıfır alsan bile" yani risk hepsinde mevcut. lpg ateşlemede illa güç ister yanması zordur. bu nedenle bobinlere yardımcı olacak bosch lpg buji tavsiye ederim. bu konuda buji başlığını inceleyebilirsin. şu an forumdaşların gündeminde olan eko66 da ateşlemeye yardımcı oluyor. benim ustam demişti ki sıfır yansanayi bobin ile arıza vermeye başlamış bobinlerin akımını/direncini ölçtük sıfır yansanayi orjinalin neredeyse yarısı kadar güçlüydü demişti. elinde bobin oılmayan yani benden para kazanamayacak olan bir çıkmacı da alacaksan orjinal çıkma al yansaayiden iyidir. demişti. ben de yansanayi alayım diye niyetine girmöiştim ama nette ki araştırmalarım sonucu "LPG ise çıkma bile olsa mutlaka orjinal olmalı" sonucu ortaya çıktı. ben şahsen kendi adıma, sizin yansanayi takarak tecrübelerinizi bizimle paylaşmanızı tercih ederim. "engüzel tecrübe başkasının yaşadığı tecrübedir" derler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 09:34 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
ögrtm yazdı:
herkese merhabalar
şimdi diyeceksiniz hocanın işi düştü yine geldi ama zaman zaman dahil olmak istesemde muhabbetlere özellikle teknik anlamda fransız kalınca dahil olamıyorum haliyle. o yüzden de hal hatır sormaya zaman zaman uğruyoruz.

Hocam aynen öyle diyeceğiz.
Soruyu sorduktan sonra kirişi kırıyorsunuz.
Şu anki sorunlarınızı çözelim, yine kayıplara karışacağınıza eminim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 10:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
hocam aracınızın farlarını kendinizde temizleye bilirsiniz arac pastası yani sarı kalın pastalar aracın farını temizliyo bobin konusunda bobin arıza yapmaz bobinin altındaki buji koplosu var onu tek deyiştirsen olur

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 12:28 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Arkadaşlar MCT kapsamında yeni bir hizmeti daha sunmaya başlıyorum.
Aramızda HP TX1000,TX2000, DV6000, DV2000, DV9000 ve bilimum HP Nvidia chipsetli laptoplarda kronik olan "Black screen" (ekrana görüntü gelmemesi problemi) ve ekranda çok resim problemleri bilabedel giderilir.
Mct üyesi olmak kafi. Bu işlemi herkes yapamaz ve minimum 100 dolar ücretle yapılıyor.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 14:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: ertan
Araç: carisma
Kan grubu: brh
umera hocam :Yine paylaşımın güzel bir çalışması teşekürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 14:07 
Kullanıcı avatarı

Ergin usta:Sadece sohbete gelsemde burada olmanız arızası olanlara yardımcı olmanızdan dolayı sahsım adına teşekür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 14:10 
Kullanıcı avatarı

İlhami bey eko66 hayırlı olsun,sonuçlarını bekliyoruz(ben hala pisikolojik oldugunu düşünsemde)umarım verim elde edersiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 18:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: celal
Araç: sel
s.a millet ben sis farı bulamıyom eski kasa için kimi arasam ya yok dio yada tanesine 400 tl istiyolar samsunda oturuyom samsundaki bütün japoncuları gezdim ama yok sis kapakları delirdemiyi düşündüm focus sis farı takacaktım ama hangi elektiriciye gitsem yapamıyo ne yapmam lazım... yada elinde satılık sis farı olan varmı..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 18:23 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
a.selam
Birde Caddy sis farlarını deneyin.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 18:32 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
ögrtm yazdı:
@tburon

@Av. İlhami

garanti konusunda satıcılar "elektrik/elektronik parçanın garantisi olmaz derler sıfır alsan bile" yani risk hepsinde mevcut. lpg ateşlemede illa güç ister yanması zordur. bu nedenle bobinlere yardımcı olacak bosch lpg buji tavsiye ederim. bu konuda buji başlığını inceleyebilirsin. şu an forumdaşların gündeminde olan eko66 da ateşlemeye yardımcı oluyor. benim ustam demişti ki sıfır yansanayi bobin ile arıza vermeye başlamış bobinlerin akımını/direncini ölçtük sıfır yansanayi orjinalin neredeyse yarısı kadar güçlüydü demişti. elinde bobin oılmayan yani benden para kazanamayacak olan bir çıkmacı da alacaksan orjinal çıkma al yansaayiden iyidir. demişti. ben de yansanayi alayım diye niyetine girmöiştim ama nette ki araştırmalarım sonucu "LPG ise çıkma bile olsa mutlaka orjinal olmalı" sonucu ortaya çıktı. ben şahsen kendi adıma, sizin yansanayi takarak tecrübelerinizi bizimle paylaşmanızı tercih ederim. "engüzel tecrübe başkasının yaşadığı tecrübedir" derler.

bir avukatın zekice yaklaşımına abimdende alışkınım. kendisi de kendi zararına olacak işlerde kobay olarak kullanılmışlığım çoktur... ama tavsiyelerinize uyup çıkma bobin ya da engin beyin dediği gibi (onu burada ustamda söledi ama nereden bulacağımız konusunda bir fikri yok) sadece alttaki maşonu değiştirme imkanı bulana kadar idare etme taraftarıyım. çok çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgileriniz için...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 18:37 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
ögrtm yazdı:
herkese merhabalar
şimdi diyeceksiniz hocanın işi düştü yine geldi ama zaman zaman dahil olmak istesemde muhabbetlere özellikle teknik anlamda fransız kalınca dahil olamıyorum haliyle. o yüzden de hal hatır sormaya zaman zaman uğruyoruz.

Hocam aynen öyle diyeceğiz.
Soruyu sorduktan sonra kirişi kırıyorsunuz.
Şu anki sorunlarınızı çözelim, yine kayıplara karışacağınıza eminim...

Ali bey canınız saolsun çözmeyelim öyleyse sorunları yeter ki vefasızlıkla suçlanmayalım... yardımlarınızı unutmuş deilim tekrar tekrar teşekkürler. dediğim gibi zaman zaman hal hatır sorduğum oluyor ama demek ki biraz zayıf kaldı kusurlarıma bakmayın. bi ara arabayı satmış gibi yaptığıızdan seyrek ziyeretlerimden de kaynaklanıyor... ha bu arada sorunun hepsi bu sadece yan sanayi farın iş verip vermeyeceği ateşleme sorununu ilhami beyin söylediği şekilde halletmek daha mantıklı sanırım. teşekkürler...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye