Zaman: 06 Haz 2026 00:29

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 04:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Özgür
Araç: Carisma 1.6 GLX
Kan grubu: Arh+
av.ilhami yazdı:
arkadaşlar dün araçla ilgili 2 olay yaşadım birisini umera hocama (alo 4444 teknik danışma hattından) anlattım. ama önemlisi YILLIK OLAĞAN FORD TİCARİ ARAÇLA ÇARPIŞMA'YI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE BAŞARDIK. bilenler bilirgeçen yıl 3 ocakta karşıdan hatalı sollayarak üstüme gelen ford kamyonet bana çarpmıştı. bu yıl 2 gün gecikmeli olarak 5 ocak itibariyle ford minibüs girilmez levhasına rağmen gözlerimiz içine bakaka yavaş yavaş sol arka kapıdan çarptı. diğer olay aynıgün kazadan sonra yola devam ettim. (kazada aracım stop etmedi hatta konuşurken çalışır vaziyetteydi) aracımla kamyonu sollar sollamaz araç stop etti. çekiciyle ustama getirdik. bobinlerden kıvılcım atlaması yoktu. ustam araştırmalar sonucunda yüce mitsu ustası (a.r.) alpay ustaya da sorarak krank mili sensörü arızası olabileceği somucuna varmışlar bugün sensör sparişi verdik yarın/bugün (cuma) parça gelecek inşaallah sorun çözülür. yine geçenyıl (3 ocak kazasını yapmadan önce) rampada roketleme yapınca araç stop etmişti. çekici üstünde benzinciye gitmiş yakıt fulledikten sonra (etkisi oldumu bilmiyorum) araç çalışmıştı. o zaman lpg bitmiş ve benzinde gidiyordum ve benzinim azdı. dün de benzinim az dı ama lpg ışığım 2led olarak(yaklaşık80-100km) yanıyordu. her iki stop olayında ortak nokta ani devirlenme farklı nıkta birinde benzin diğerinde lpg devredeydi. umera hocamın tavsiyesiyle lpg yetkili servisi aradım. çok ani devirlenmede benzine geçebilir ama hangi devirde geçtiğini tespit vs. için servise uğrayın bağlayalım dedi.DÜN RESMEN BAHTSIZ BEDEVİYDİM: kazada karşı taraf resmi araçtı ve polis çağırmak zorunayız dedi. 155ten yola çıktılar ama bir baktım bizim trafik sigortası bitiş tarihi 03/11/2010. yani polisin benim aracı trafikten men etme ihtimali vardı. ustamı aradım yakınında sigortacı vardı. bataryası bitti ve zaten hastanedeymiş. baktım araçta 100 TL lik hasar var. polis gelse en az 150TL çekici masrafıyla akşama kadar uğraşacağım orhaneli ilçesinde de mahkemeden bekliyorlar. karşı tarafta da hiç hasar yok. sen yoluna ben yoluma dedik yola devam ettik yaklaşık 40 km sonrada yukarıda belirttiğim gibi araç stop etti :crazy: :crazy: %) :P
saat akşam 8:30 da çocuğu doktora götürdüm ve işimiz 00:30 da bitti

İlhami hocam cok geçmişler olsun..Valla 24 saatte bu kadar olay..Allah beter durumuna düşürmesin kimseyi.. :sorry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 11:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
tburon yazdı:
turgay yazdı:
selamun aleyküm dostlar..uzman arkadaşlara külfetle ilgili bir sorum olacak..şimdi geçenlerde vergi dairesine gittim
2010 un 2. m taşıt vergisini yatırmaya 407 lira artı gecikme bedeli 440 lira dedi...ben aracın eski sahibinin 250 civarında ödediğini söyledim nasıl olur dedim...vergi indirimi talebi yaptığını söyledi bende sigortacıya gittim dilekçe verdim 407 260 liraya düştü...ödedik...şimdi bugün gene vergi dairesine bi uğriyip yeni yılın ilk vergisinin kaç para olacağını sorayım dedim...malum bizim araç 2000 model 10 yaşından 11 yaşına giriyor yaştan dolayı tekrar bi düşüş olur diye sordum memur 262 lira vergi gözüküyor dedi...bu fiyattan aşağı düşmez dedi... şimdi arkadaşlar 2000 model 1834cc model 11 yaşına girmiş bi arabanın m taşıt vergisi nasıl hesaplanır kaç para olur.. el cevap...

Şimdi durum söyle oluyor
gecen sene bızım arabalarımızın kasko degerı 12500 tl ıdı ve vergısı 844 tlmıydı neydı kasko degerının %5 ını gectıgı ıcın bır alt dılımden odedık bu sene ıse aracın kasko degerı 11000 %5 i 550 tl edıyo fakat odeyecegımız vergı 523 tl oldugu ıcın ve kasko degerının %5 ini gecemedıgı ıcınbır alt dılıme gıremeyeceyz ve malesef 262 tl odeyecegız...

Ya birşey soracağım; Allahaşkına 523 TL vergiyi kaç yaşında hangi araç için ödüyorsun? :) Ben her yaş her motor hacminde araç için kombin yaptım hiçbirinde 523 TL vergi yok. Senin araç ne yaşı kaç hocam?

İmzadan gördüğüme göre yeni kasa yani 2001 ve üzeri.. GDI olduğuna göre de 1.8'dir :)
7-11 yaş arası 1800 motor aracın vergisi; 438x2
7-11 yaş arası bir alt dilim; 283x2
yok benim arabam 2000 model makyajlı kasa dersen o da 12 yıl'a dahil değil.. Vallaha bir aydınlatsanıza beni lütfen..

Bu arada galiba 2003 comfort buldum bir tane.. Expertizde sorun çıkarmazsa alacağım gibi (İnşallah) ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 11:15 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
dbugra yazdı:
tburon yazdı:
turgay yazdı:
selamun aleyküm dostlar..uzman arkadaşlara külfetle ilgili bir sorum olacak..şimdi geçenlerde vergi dairesine gittim
2010 un 2. m taşıt vergisini yatırmaya 407 lira artı gecikme bedeli 440 lira dedi...ben aracın eski sahibinin 250 civarında ödediğini söyledim nasıl olur dedim...vergi indirimi talebi yaptığını söyledi bende sigortacıya gittim dilekçe verdim 407 260 liraya düştü...ödedik...şimdi bugün gene vergi dairesine bi uğriyip yeni yılın ilk vergisinin kaç para olacağını sorayım dedim...malum bizim araç 2000 model 10 yaşından 11 yaşına giriyor yaştan dolayı tekrar bi düşüş olur diye sordum memur 262 lira vergi gözüküyor dedi...bu fiyattan aşağı düşmez dedi... şimdi arkadaşlar 2000 model 1834cc model 11 yaşına girmiş bi arabanın m taşıt vergisi nasıl hesaplanır kaç para olur.. el cevap...

Şimdi durum söyle oluyor
gecen sene bızım arabalarımızın kasko degerı 12500 tl ıdı ve vergısı 844 tlmıydı neydı kasko degerının %5 ını gectıgı ıcın bır alt dılımden odedık bu sene ıse aracın kasko degerı 11000 %5 i 550 tl edıyo fakat odeyecegımız vergı 523 tl oldugu ıcın ve kasko degerının %5 ini gecemedıgı ıcınbır alt dılıme gıremeyeceyz ve malesef 262 tl odeyecegız...

Ya birşey soracağım; Allahaşkına 523 TL vergiyi kaç yaşında hangi araç için ödüyorsun? :) Ben her yaş her motor hacminde araç için kombin yaptım hiçbirinde 523 TL vergi yok. Senin araç ne yaşı kaç hocam?

İmzadan gördüğüme göre yeni kasa yani 2001 ve üzeri.. GDI olduğuna göre de 1.8'dir :)
7-11 yaş arası 1800 motor aracın vergisi; 438x2
7-11 yaş arası bir alt dilim; 283x2
yok benim arabam 2000 model makyajlı kasa dersen o da 12 yıl'a dahil değil.. Vallaha bir aydınlatsanıza beni lütfen..

Bu arada galiba 2003 comfort buldum bir tane.. Expertizde sorun çıkarmazsa alacağım gibi (İnşallah) ne dersiniz?

1999 model 12-15 yaş arası 1800-2000cc binek otomobil 523 TL yıllık...
Aracım 2000 model diyen, 7-11 aralığına bakmalıdır.
Fakat ben 2000 model eski kasa GDI görmedim henüz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 20:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
hemen aydınlatıyım.hocam benım arabam 2000 model gdi ve yenı kasa avance.
12-17 yas aralıgına bakmısım ondan oyle bır bılgı verdım yanlıs anlasılma olduysa kusura bakma.Ancak senın arabanda 2000 modelse vergın 876 tl yıllık.Fakat sıgorta acentesıne yazırdıgın dılekceyı vergı daıresıne beyan edersen odeyecegın vergı 566 tl ye dusecektir.

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 20:38 
Kullanıcı avatarı

Arkadaslar bugun arabamın ön iki amortısorunu helezonlarını amortısor takozlarını degıstırttım.Bunun sonucunda on takımım tamamen yenılenmıs oldu.egr valfını bogaz kelebegını ve monıfoldu temızlettım.bır enjektor temızlıgı kaldı onuda yakında yaptırıcam inş.Bu ıslemlerın sonucunda arabanın hafıf kasıste sola atlamak ıstemesı sorunu tamamen ortadan kalktı dıreksıyonum cok hafıfledı ve egr bogaz kelebegı ve manıfold temızlıgındende sankı araba daha rahat gaz yemeye basladı.Ama hala daha sankı arabayı arada bır yolda tutup tutup bırakıyolarmıs gıbı bır olay var.Usta onun sebebınıde katalıtık konvertorun dolu olabılecegını ve ondan yapabılecegını soyledı.Kararım kesın eger doluysa katalıtık konvektoru ıptal ettırıp yerıne susturucu takıcam bakalım ne olucak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 21:46 
Kullanıcı avatarı

Yav arkadaslar bugun bırsey dıkkatımı cektı.Şimdi sabah arabaya bındıgımde yol bılgısayarı menzili 139 km verıyordu 50 tl benzın koydum arabaya ıbre yukseldı ancak yol bılgısayarındakı verı dusmeye devam ettı su anda 75 km gosterıyor yol bılgısayarının sıfırlanıcak yerlerını(anlık tuketım vs) teypten sıfırladım ancak menzıl hala aynı ve bellı bır sure sonra menzıl yukselıyor fakat o surenınde ne kadar oldugu belırsız normal bıseymı bu yoksa bır problemmı.bunun sebebı nedır veya cozumunu bılen varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 22:26 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
@tburon

Soğuk havalarda bazen benim yol bilgisarı da sapıtıyor. Bu genelde 2 derece ve altında oluyor. Bazen yakıtı olduğundan az bazen çok gösterebiliyor. Ben o bakımdan ibreye güveniyorum.

Bu arada, gene soğuk havalarda bazen radyo da sapıtıyor bende. Örneğin yol bilgisayarı düğmesine basınca radyo frekansı değişebiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 22:32 
Kullanıcı avatarı

Ama benım bu olayım yazında vardı acep sıcak havalardadamı yapıyokı bunu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yaşar
Araç: Carısma 1.8 GDI
Meslek: Kamu
Kan grubu: 0(+)
Rast gitmeye insanın işi, pilav yerken kırılır dişi:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 22:54 
Kullanıcı avatarı

:).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 23:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
arkadaşlar herkese teşekkür. barış mançonun kazma şarkısındaki atasösü gibi muhallebi yerken dişimiz kırıldı. herhalde kazma olduğumdan :fool:
sorun ateşleme müşürüymüş. enteresan olanı çıkmacılar: istanbul 200 istedi ankara 250 dedi temsa 188 diyor sıfırına deyince o zaman sana 200 dedi. temsaya olan önyargıları çıkmacılar iyi değerlendiriyor. temsa gerçekten 188TL diyor.

En son av.ilhami tarafından 09 Oca 2011 00:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Oca 2011 23:53 
Kullanıcı avatarı

herkese merhabalar. Arkadaşlar bugün itibariyle aracın bobin ve dolayısıyla eteşleme sorununu uzun bir süreliğine çözmüş bulunuyorum. yardımda bulunan ve bilgi aktaran tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ama özellikle sis farı muhabbetinden fazlasıyla yüklendiğiniz ergin necip beye sonsuz teşekkürler. çünkü 1 yıldır bobin harici bulamadığım maşonları bana göndererek ve sonrasında parça elime ulaşana dek en az bi 7 8 defa arayıp durum hakkında (elime ulaştımı taktırabildim mi düzen tuttu mu ) bilgi aldı. kendisiyle telefonda hatta ankaradaysanız mutlaka yüzyüze görüşmenizi tavsiye ederim. aracı resmen ezber etmiş. telefonda ben hiç bişey anlatmadan aracımın tüm sorunlarını (bobinden kaynaklı) ve ne şekilde ortaya çıktığını bobin haricinde üst kapak içerisindeki problemleri (ki biz bunlardan bihaberiz) ARACI GÖRMEDEN bana tek tek saydı ve neler yaptıracağımı anlattı ki aracım gün itibariyle canavar gibi oldu tabi yakıtın 20 krş birden aşağı inmesi cabası... kimsenin darlıp gücenmesine gerek yok ama insanları bir iş için şu parayı istedi diye bu derece ağır yargılamaya gerek olmadığı kanaatindeyim.. netice de serbest piyasadır ve işine geliyosa durumudur. bir de öncesinde bi arayıp pazarlık etseniz belki de işinişze gelecek bi fiyat alınacaktır ki şöyle de bi durum söz konusu bu aracın kaporta aksamının (orjinal olarak) ne derece pahalı olduğunu biliyoruz... en basitinden İlhami beyin bana ilettiğ gibi bir bobin 675 tl ön far 1200 tl (tek far için aldığım fiyat) bu durumda sis farının da adedinin 500 lira olduğunu düşünmemiz gayet normal... evet burası bir forum ve herkesin birbiri için elinden geldiğini yaptığı yüzyüze olmadığı halde en yakın arkadaş gibi yardımlaştığı bir forum bunun için herkese sonsuz teşekkürler... ama emin olun ergin beyi de tanırsanız fırsatçı ya da yokuşa koşan bir insan olmadığını anlar ve klasik sorunlarımız için gerek parça gerekse teknik anlamda bilgi alabilirsiniz... selam ve saygılar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 00:20 

ögrtm yazdı:
herkese merhabalar. Arkadaşlar bugün itibariyle aracın bobin ve dolayısıyla eteşleme sorununu uzun bir süreliğine çözmüş bulunuyorum. yardımda bulunan ve bilgi aktaran tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ama özellikle sis farı muhabbetinden fazlasıyla yüklendiğiniz ergin necip beye sonsuz teşekkürler. çünkü 1 yıldır bobin harici bulamadığım maşonları bana göndererek ve sonrasında parça elime ulaşana dek en az bi 7 8 defa arayıp durum hakkında (elime ulaştımı taktırabildim mi düzen tuttu mu ) bilgi aldı. kendisiyle telefonda hatta ankaradaysanız mutlaka yüzyüze görüşmenizi tavsiye ederim. aracı resmen ezber etmiş. telefonda ben hiç bişey anlatmadan aracımın tüm sorunlarını (bobinden kaynaklı) ve ne şekilde ortaya çıktığını bobin haricinde üst kapak içerisindeki problemleri (ki biz bunlardan bihaberiz) ARACI GÖRMEDEN bana tek tek saydı ve neler yaptıracağımı anlattı ki aracım gün itibariyle canavar gibi oldu tabi yakıtın 20 krş birden aşağı inmesi cabası... kimsenin darlıp gücenmesine gerek yok ama insanları bir iş için şu parayı istedi diye bu derece ağır yargılamaya gerek olmadığı kanaatindeyim.. netice de serbest piyasadır ve işine geliyosa durumudur. bir de öncesinde bi arayıp pazarlık etseniz belki de işinişze gelecek bi fiyat alınacaktır ki şöyle de bi durum söz konusu bu aracın kaporta aksamının (orjinal olarak) ne derece pahalı olduğunu biliyoruz... en basitinden İlhami beyin bana ilettiğ gibi bir bobin 675 tl ön far 1200 tl (tek far için aldığım fiyat) bu durumda sis farının da adedinin 500 lira olduğunu düşünmemiz gayet normal... evet burası bir forum ve herkesin birbiri için elinden geldiğini yaptığı yüzyüze olmadığı halde en yakın arkadaş gibi yardımlaştığı bir forum bunun için herkese sonsuz teşekkürler... ama emin olun ergin beyi de tanırsanız fırsatçı ya da yokuşa koşan bir insan olmadığını anlar ve klasik sorunlarımız için gerek parça gerekse teknik anlamda bilgi alabilirsiniz... selam ve saygılar

Ergin Usta' yı tanımıyoruz.
Ön yargılı da yaklaşmadık.
350 TL, sis farı için fahiş geldi, demokratik her ortamda olduğu gibi tepki verildi.
Nihayetinde Ahmet, MEhmet, ERgin farketmez. Adının sonunda "Usta" olan herkesin sanatına saygı duyuyoruz :friends:
Probleminizin çözüldüğü için de ayrıca sevindik.
Keşke durumu fotoğraflayıp forumdaki diğer arkadaşlara da yardımcı olabilseydik.
Sıkça rastlanabilecek bir problem bu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 00:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
tburon yazdı:
Yav arkadaslar bugun bırsey dıkkatımı cektı.Şimdi sabah arabaya bındıgımde yol bılgısayarı menzili 139 km verıyordu 50 tl benzın koydum arabaya ıbre yukseldı ancak yol bılgısayarındakı verı dusmeye devam ettı su anda 75 km gosterıyor yol bılgısayarının sıfırlanıcak yerlerını(anlık tuketım vs) teypten sıfırladım ancak menzıl hala aynı ve bellı bır sure sonra menzıl yukselıyor fakat o surenınde ne kadar oldugu belırsız normal bıseymı bu yoksa bır problemmı.bunun sebebı nedır veya cozumunu bılen varmı?

aynı durum bende de var. benim arac 1,6 lpg li . araç lpgde giderken bile yol bilgisayarı benzin harcıyormuş gibi hesap yapıyor. süreyi ölçmedim ama belli bir zaman stop edince kendisini resetleyip devam ediyordu. ustalara sorduğumda bu durumun normal olduğunu söylediler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 00:26 

kupelioglu yazdı:
tburon yazdı:

aynı durum bende de var. benim arac 1,6 lpg li . araç lpgde giderken bile yol bilgisayarı benzin harcıyormuş gibi hesap yapıyor. süreyi ölçmedim ama belli bir zaman stop edince kendisini resetleyip devam ediyordu. ustalara sorduğumda bu durumun normal olduğunu söylediler.

Bekir Bey sizdeki durum normal ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 00:28 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlardaha önce yazmıştım ama cevap bulamamıştık tekrar yardım isteyeyim. yol bilgisayarının ekranı rakamları net göstermiyor. 6-8 e .2-5 e benziyor nihayetinde zaman geliyor hepsi 8 e benziyor. bazanda sorunsuz gözüküyor. fikri yada tecrübesi olan varsa memnun olurum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 00:34 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
kupelioglu yazdı:
tburon yazdı:

Bekir Bey sizdeki durum normal ;)

teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 00:37 
Kullanıcı avatarı

bu arada kaç gündür eko 66 nın fotolarını çekip foruma eklicem. ancak yoğun bir yağmur yağışı vardı. biraz da çoluk çocuk mızmız bu aralar. en kısa zamanda detaylı foto çekip eklicem ayrıca 100 km yi geçtim tekrar lpg yi fulleyip değerleri kayda devam edicem. inşallah umduğumuz gibi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 01:00 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
kupelioglu yazdı:
arkadaşlardaha önce yazmıştım ama cevap bulamamıştık tekrar yardım isteyeyim. yol bilgisayarının ekranı rakamları net göstermiyor. 6-8 e .2-5 e benziyor nihayetinde zaman geliyor hepsi 8 e benziyor. bazanda sorunsuz gözüküyor. fikri yada tecrübesi olan varsa memnun olurum

Sorun olduğu zaman ekranın bulunduğu yerde hafıften kasıntı yaparak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
Ekran ile ilgili bir temassızlık var gibi.
Çocukken kullandığımız saatlere de olur du böyle:)

Lpg ile kullanılan araçlarda yol bilgiayarı veilerinin tutmaması normal arkadaşlar.
Tamam şamndıradan ne kadar benzın olduğu bilgisini alıyor fakat enjeksiyon süresi uzun olduğu için 100 km gidecek yazması gerekirken 60-70 km yazabilir. Bunda bir anormallik yok.
Benzinde biraz yol katederek değerlerın değişip değişmediğine bakılmalıdır.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Oca 2011 01:15 
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:

+1

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye