Zaman: 05 Haz 2026 18:28

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 14:08 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
seyo yazdı:
akerimoglu yazdı:
Uşaklar bugün müzik sistemini tekrardan değiştiriyorum. 90' lı yıllarda paramız ve arabamız olmadığı için içimde uhde kalan sistemi nasipse bugün yapacağım inşallah. Arabayı ve edevatları EMS' ye bıraktım. Müzik işleri ile ilgilenenler için, pandizota konulacak cihazlar,

- Pioneer TS-W202F
- Pioneer TS-6995

İlerleyen zamanda ana ünite kısmını da Keh-8400R + DEQ-9200 DSP şeklinde uyarlamayı düşünüyorum.

vay be harbi nostalji.
202f 302f ler çok iyi. neydi o zamanlar taksiciler şahinin arkasına dizerdi 4 tane 302f i gmx 904 amfiyi.
303f ler çıktı sonradan da 302f lerin tadı bir başkaydı ama...

303F' nin eski logolusu çok iyi çalar, 302' den pek aşağı kalmaz. Yeni logosunu dinlemedim ama.
Ne olursa olsun, bas dediğin freeair olacak. Kutu ve kabin işleri bana göre değil.
Bu millet bu zıngırtıları nasıl dinliyor, aklım kesmiyor.
Kutu bası bagaja koyup, arabayı zıngırdatmak mıdır müzik Allah aşkına.
Ben çağa ayak uydurayım diye onlarca sistem değişikliği yaptım. Mid takımları, kutu baslar, bilmem neler... En sonunda pes dedim, arka sacı kestirip gömecem 2x95 + 2x202' yi müzik dinleyecem arkadaş :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 22:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
akerimoglu yazdı:
Uşaklar bugün müzik sistemini tekrardan değiştiriyorum. 90' lı yıllarda paramız ve arabamız olmadığı için içimde uhde kalan sistemi nasipse bugün yapacağım inşallah. Arabayı ve edevatları EMS' ye bıraktım. Müzik işleri ile ilgilenenler için, pandizota konulacak cihazlar,

- Pioneer TS-W202F
- Pioneer TS-6995

İlerleyen zamanda ana ünite kısmını da Keh-8400R + DEQ-9200 DSP şeklinde uyarlamayı düşünüyorum.

Kardesım sen daha cok sıstem yaparsın :) O kadar malzemeyle.Ama 6995 deılde 85 koysaydın ya sende vardır 3 5 cıft :)

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 22:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
Bencede 6985 daha efsane ben eskiden baya kullanmistim hatta su anda babamin arabasinda 1 cift takili tizleri patlamisti yaninda tweeter ile birlikte guzel caliyor :)

Bu arada benim araba hala yatiyo anca bugun cekebildim tamirciye onlarinda elinde cok is var yarin belki bakabilecekler bakalim ne cikacak sonuc size bildiricem...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 22:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şahin
Araç: 2001 Carisma GLX
Meslek: Öğretmen
Bütün carisma sahiplerine ve forumda emeği geçen herkese selamlar.Benim 2001 model(eski kasa) 1.6 GLX otomatik vites (4G92) aracımın şanzıman yağı; D2 mi yoksa D3 mü olacak?Cevabınıza şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 09:50 

Uşaklar 6985 ile 6995' in tek bir farkı var.
6985 3 yol, 6995 dört yol. Yani 6995' te bir tane daha tweeter var.
Geri kalan herşey aynı :)

Buyrun 6995,

Resim

Bu da 6985,

Resim

Açılmış olarak 6985 yok, sıfır ambalajında var onun için açmak istemedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 10:01 
Kullanıcı avatarı

Araç: 99 carisma 1.8 GDI LS HB
akerimoglu yazdı:

Buyrun 6995,

Resim

Bu da 6985,

Resim

güzel hoparlörlere benziyor.ben de bu aralar aracımın hoparlör ve teybini eğiştirmek istiyorum ama bu konularda hiçbir bilgim yok. 2 yol 3 yol 4 yol ne işe yarar ölçüleri çıkış gücü nasıl olmalı? hangi hoparlörler aracıma uyar ve hangisini hangi teyple tavsiye edersiniz. bu konularda bilgisi olan varsa sevinirim. aracım 99 gdi 1,8 ls hb...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 10:03 

@mylegend,
Sorduğunuz soruların cevabını, ben bu kadar meraklı olmama rağmen epeyce uzun bir zamanda tecrübe edip öğrendim :) Dolayısıyla sizi ikna etmek çooook uzun sürer. Siz, ne tür müziklerden hoşlanırsınız, bütçeniz nedir, sistemden beklentiniz nedir bunları söyleyin, ben size o şekilde yardımcı olayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 11:40 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
@mylegend,
Sorduğunuz soruların cevabını, ben bu kadar meraklı olmama rağmen epeyce uzun bir zamanda tecrübe edip öğrendim :) Dolayısıyla sizi ikna etmek çooook uzun sürer. Siz, ne tür müziklerden hoşlanırsınız, bütçeniz nedir, sistemden beklentiniz nedir bunları söyleyin, ben size o şekilde yardımcı olayım.

haklısınız sayın kerimoğlu ilginiz için teşekkürler. çok yüksek sesle müzik dinlemem ama temiz cızırtısız boğuk ses istemiyorum amfi woofer gibi şeyler de istemiyorum. sadece orta kalite cd usb li pionner 200-300 tl lik teybi olabilir buna uygun 100 tlik hoparlör olabilir ama ölçülerini bilmiyorum sanırım aracın 4 hoparlörü var fakat çok zayıflar müzik dinlemek bile istemiyorum açıkcası. yine de sizin bu araca gidecek optimum bir cdçalar ve hoparlçr tavsiyeniz olursa sevinirm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 11:57 

mlegend yazdı:
akerimoglu yazdı:
@mylegend,

haklısınız sayın kerimoğlu ilginiz için teşekkürler. çok yüksek sesle müzik dinlemem ama temiz cızırtısız boğuk ses istemiyorum amfi woofer gibi şeyler de istemiyorum. sadece orta kalite cd usb li pionner 200-300 tl lik teybi olabilir buna uygun 100 tlik hoparlör olabilir ama ölçülerini bilmiyorum sanırım aracın 4 hoparlörü var fakat çok zayıflar müzik dinlemek bile istemiyorum açıkcası. yine de sizin bu araca gidecek optimum bir cdçalar ve hoparlçr tavsiyeniz olursa sevinirm.

Sizin için en optimum sistem, tüm ihtiyaçlarınızı en kaliteli şekilde karşılar,
2 Takım Hertz DSK 165 Mid Takımı : 130,00 x 2= 260,00 TL
1 Adet Orta karar Pioneer Teyp : 250-350 TL

Sonu 250 ile bitenlerden değil, 150 ile bitenlerden bulabilirseniz çok iyi olur. Geçenlerde Emrah Bey' e tavsiye etmiştim. Pırıl pırıl bir 5150 bulmuştu. Benim tavsiyem öncelikle 7150', sonra 5150' dir. Bu iki cihaz da 2008 yılı ürünü. Onun için sıfır bulmak oldukça zor. Ama acele etmezseniz illa ki bir şekilde bulunur.

Önerdiğim teyp ve mid takımı tamamıyla kendi ar-ge çalışmalarımızla test edilip onaylandı. İçiniz rahat olsun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 15:47 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
mlegend yazdı:
akerimoglu yazdı:
@mylegend,

Sizin için en optimum sistem, tüm ihtiyaçlarınızı en kaliteli şekilde karşılar,
2 Takım Hertz DSK 165 Mid Takımı : 130,00 x 2= 260,00 TL
1 Adet Orta karar Pioneer Teyp : 250-350 TL

Sonu 250 ile bitenlerden değil, 150 ile bitenlerden bulabilirseniz çok iyi olur. Geçenlerde Emrah Bey' e tavsiye etmiştim. Pırıl pırıl bir 5150 bulmuştu. Benim tavsiyem öncelikle 7150', sonra 5150' dir. Bu iki cihaz da 2008 yılı ürünü. Onun için sıfır bulmak oldukça zor. Ama acele etmezseniz illa ki bir şekilde bulunur.

Önerdiğim teyp ve mid takımı tamamıyla kendi ar-ge çalışmalarımızla test edilip onaylandı. İçiniz rahat olsun :)

ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
7150 modelini ben de çok beğendim ama hoparlörler tahminimden pahalı yine de bu bilgileri ihmal etmeyeceğim
çok teşekkürler sağolun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 16:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
cam rüzgarlığına ihtiyacı olan varsa ben bi aralar çok aramıştım.
http://canderotomotiv.com/index.php?do= ... t&pid=3114

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 19:22 
Kullanıcı avatarı

Selamlar ,

benim aracin calisma olayini hallettiler su an calisiyor ama alta linkini koydugum resimdeki uyari lambalari seyir halindeyken surekli yaniyor, frene basinca sonuyor biraktigimda tekrar yaniyorlar, ayrica araba stop edip kontak kapadiktan sonra frene basip 4-5 saniye tuttugum vakit teybin arkasindaki rölelerde tirrrttt die ses geliyor ve arabanin kisa farlari yaniyor yani bir elektrik sorunu var ama tamirci cozemedi bunu makineye bagladi birsey goremedi. Nasil bir sorundan kaynaklaniyor olabilir bu sizce?

[IMG=http://img714.imageshack.us/img714/7899/26012011458.jpg][/IMG]

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 19:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
arkadaşlar carizmamı sattım düzgün temiz araması olan varsa beni arasın yalnız 1.6 motor yeni kasa olması lazım teşekürler 0555 965 06 49

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 19:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
akerimoglu yazdı:

Buyrun 6995,

Resim

Bu da 6985,

Resim

bizim eski corollada bir takım ts-e6990 vardı.
güzel çalıyorlardı tizleri biraz kötüydü 6985 gibi değildi.
gm-1000a ile beslemiştim 6990 ları.
arabayı çaldılar kolonlarda gitti. :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 19:53 
Kullanıcı avatarı

Önerdiğim teyp ve mid takımı tamamıyla kendi ar-ge çalışmalarımızla test edilip onaylandı. İçiniz rahat olsun :)[/quote]

Hem 5150 hemde 2 takım hertz dsk 165 aldım teybı bagladım fena ama mıdlerın sesını duymak nasıp olmadı :D aliyle bulusutugumuz bır an ali baglayacak hertz lerı :D:D bırde onun helix i baglayacaz benım ruknettıne su an gt4-12 le resmen tıtrıyore araba helix baglasak ne olur acep merak ettım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 19:57 
Kullanıcı avatarı

akcagul yazdı:
Selamlar ,

benim aracin calisma olayini hallettiler su an calisiyor ama alta linkini koydugum resimdeki uyari lambalari seyir halindeyken surekli yaniyor, frene basinca sonuyor biraktigimda tekrar yaniyorlar, ayrica araba stop edip kontak kapadiktan sonra frene basip 4-5 saniye tuttugum vakit teybin arkasindaki rölelerde tirrrttt die ses geliyor ve arabanin kisa farlari yaniyor yani bir elektrik sorunu var ama tamirci cozemedi bunu makineye bagladi birsey goremedi. Nasil bir sorundan kaynaklaniyor olabilir bu sizce?

Aaa gostergenın orasındakı bosluklarda tcl tc off mu yazıyor.benım arabada neden yazmıoyor :)Sanırım eskı kasalara has bır ozellık o.
Ayrıca her tamırcıdekı makıne bazı sorunları goremıyor sanırım servıse goturup makıneye baglatın bence neyden kaynaklandıgını soylerler gıbıme gelıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 20:25 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
akcagul yazdı:
Selamlar ,

Aracın fren tertibatında bir şase olayı olabılır.
Acizane önerim: Arka stop ampul soketlerını çıkararak(frene basınca yanan bütün lambalar)bu olayı tekrar deneyın yanı frene basın.
Eğer aynen devam edıyor ıse şase stoplarda değil veya ampullerle alakalı değil.
Amma aynı olay olmaz ıse stop lambalarını değiştirerek ilk denemenızı yapabılırsınız.
Anladığım kadarıyla frene basınca kontak açılmış gibi davranıyor aracınız.
Eğer bu söyledıklerımden bir sonuç çıkmaz ise sorunu kontak ve fren arasında aramalısınız.
Dreksiyonun etrafında kı plastıklerı sokerek kontak ve far kolu kablolarının kontrolu yapılmalı aralrında kısa devre var mı bakılmalıdır.Eliniz avometre tutsa yıne bırşeyler yapabılırız fakat bu konuda ne yazık kı yapabıleceğımız bır şey yok.
Muhtemel bir kablo hatasıda olabılır.
Mesela benım araçta seyahat halınde farlar sonuyordu. Bu şekılde oldugundan kaza bıle atlattım.
Elektrıkçılere baktırdım sonuç husran. En son kendı çalışmam ile far dugmesınden farlara şaseyı taşıyan kabloyu tespıt edıp, baska kablo ıle far rolesıne ulaştırdım şaseyı ve bu şekılde sorunu hallettım.
Bu barız kablo sorunu. Kabloda bır sıkıntı vardı değişince halloldu.Ustalara kalsaydım ayvayı yemıştım.

Bütün arkadaşlara tavsıyem en azından bir kısadevre tespıtı vs yapabilmenız için bir avometre edinin ve kullanmasını öğrenın. Ve hatta bir başlıkla bu konuyu işlesek fena olmaz.
O yanan ışıklarda şase sonucu yanıyorlar.
Eğer arıza sonucunda yansa cıhaza bağlayınca arıza kodu vermesı gerekır.
Şaseyi halledınce butun sorunlarınız hallolacaktır.
Bu arada merak ettım acaba neden kısa farlar yanıyor orda araçları çalıştırırken.Sebebi,hikmeti ne ola ki?

Bu arada
GDI yolculuk esnasında telefon ıle konuşmak zorunda kaldıgımdan pek kendımı veremedım.
Naptınız buldunuz mu parçayı?

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 20:40 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
akcagul yazdı:
Selamlar ,

Aracın fren tertibatında bir şase olayı olabılır.
Acizane önerim: Arka stop ampul soketlerını çıkararak(frene basınca yanan bütün lambalar)bu olayı tekrar deneyın yanı frene basın.
Eğer aynen devam edıyor ıse şase stoplarda değil veya ampullerle alakalı değil.
Amma aynı olay olmaz ıse stop lambalarını değiştirerek ilk denemenızı yapabılırsınız.
Anladığım kadarıyla frene basınca kontak açılmış gibi davranıyor aracınız.
Eğer bu söyledıklerımden bir sonuç çıkmaz ise sorunu kontak ve fren arasında aramalısınız.
Dreksiyonun etrafında kı plastıklerı sokerek kontak ve far kolu kablolarının kontrolu yapılmalı aralrında kısa devre var mı bakılmalıdır.Eliniz avometre tutsa yıne bırşeyler yapabılırız fakat bu konuda ne yazık kı yapabıleceğımız bır şey yok.
Muhtemel bir kablo hatasıda olabılır.
Mesela benım araçta seyahat halınde farlar sonuyordu. Bu şekılde oldugundan kaza bıle atlattım.
Elektrıkçılere baktırdım sonuç husran. En son kendı çalışmam ile far dugmesınden farlara şaseyı taşıyan kabloyu tespıt edıp, baska kablo ıle far rolesıne ulaştırdım şaseyı ve bu şekılde sorunu hallettım.
Bu barız kablo sorunu. Kabloda bır sıkıntı vardı değişince halloldu.Ustalara kalsaydım ayvayı yemıştım.

Bütün arkadaşlara tavsıyem en azından bir kısadevre tespıtı vs yapabilmenız için bir avometre edinin ve kullanmasını öğrenın. Ve hatta bir başlıkla bu konuyu işlesek fena olmaz.
O yanan ışıklarda şase sonucu yanıyorlar.
Eğer arıza sonucunda yansa cıhaza bağlayınca arıza kodu vermesı gerekır.
Şaseyi halledınce butun sorunlarınız hallolacaktır.
Bu arada merak ettım acaba neden kısa farlar yanıyor orda araçları çalıştırırken.Sebebi,hikmeti ne ola ki?

Bu arada
GDI yolculuk esnasında telefon ıle konuşmak zorunda kaldıgımdan pek kendımı veremedım.
Naptınız buldunuz mu parçayı?

Selam abi, burda kisa farlar dikkat cekici olmak amaci ile surekli yanmak zorunda. Turkiye"de de bi lastik firmasinin kampanyasi vardi bi zaman farimda acik yolumda diye, yani velhasil kelam biz arabayi calistirinca far anahtari kapalida olsa kisalar yaniyor sondurmek istiyorsan tek cozum parklara almak...

Cozum onerilerini anca hafta sonu yapmaya calisicam gene abi, bakalim buradaki ustalar dedigim gibi pek anlamiyorlar mekanik isler ok ama bole teknik islerde anlamiyorlar, ki mekaniki bende yapiyorum zaten... Hafta sonuna kadar vakit bulabilirsem baska bir elektrikci var birde ona gostericem bakalim ne dicek... Bakinca tekrar bilgi vericem...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 21:14 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Ben ilk çaşıltırma anında anladım o yuzden ayrıca sordum.
Güzel br şey sürekli yanık olması farların. Bende genelde yaparım.
Motrcuyla şununla bununla işiniz yok sadece kablo takıbı yapabilecek bir ustaya ıhtıyacınız var.
Aklınızda bulunsun bizim araçlarda anhtarlama genelde şase uzerınden yapılır.
Örnek. Farları açtığınızda örneğin çevirdiğimiz kol sadece şase ile far arasında ki bağlantıyı tamamlar ve role surulerek far yanar.
Diğer örnek ise fren lambaları. Biz frene bastığımızda fren ustunde ki anahtar şaseye temas ederek lambaların yanmasını sağlar.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2011 22:13 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
@umera,

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Sözlediğiniz firmanın telefonunu internetten buldum ve aradım. Proton Gen 2'nin amortisör tablası ile bilyalarının fiyatını sordum. (tburon mahlaslı arkadaşımız daha evvel bizim arabalara Proton Gen 2'nin amortisör tablalarının birebir uyduğunu yazmıştı.) Tablaya 80 TL, bilyaya 50 TL dediler. Carismaya takacağımı söyleyince Gen 2 uymaz ama eski protonlar uyabilir, tablanı al gel dediler. (Bilgi olsun siye yazayım, eski kasa protonların tablasına 40 TL dediler.) Ben de kayınpederin arabaya atlayıp arabamı bıraktığım yere gittim. Usta ben gidene kadar benim amortisörleri toplayıp yerine geri takmış. Demesine göre bir tarafın tablası evvelden kırılmış/çatlamış, zira o tabla kaynaklıymış. Diğer tabla da bir miktar oyukmuş ve bilya kırıkmış. Usta kırık bilya yerine lacer bilyası takmış Lancerın tablasını da takmayı düşünmüş ama o uymamış. O halde toplamış amortisörleri. Böyle bin, bu seni yolda bırakmaz dedi. Böylece tabla işi yarım kaldı.

Bu arada usta benim ön diskleri söküp atmış kendi kafasına göre. Bunlar incelmiş dedi. Yerine lancer diski takmış. Tabii bir çift de balata.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye