Zaman: 28 Mar 2026 04:11

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2011 23:49 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Arkadaşlar,

"Subap lastiği" yan sanayi ile orijinal parça arasında kalite ne kadar oynar, bu parça nereye takılır, orijinalini kullanmanın yan sanayisine göre değecek bir faydası olur mu? Bilen, kullanmış olan varsa bilgi verebilir mi lütfen?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2011 23:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
Selam millet, bir süredir yoktum farketmişsinizdir.. Hemen iki şey paylaşıp kaçıyorum.

1. Carisma şöför tarafı cam takımı süper 60 TL. İsteyene buluruz. Sayıda sınır yok. Yeni gelmiş. Bugün arabamın yağını ve filtrelerini değiştirirken yan dükkanda gördüm haberiniz olsun.
2. Aracı yıkatmaya bahçelievler wurthe bir türlü gidemedim ancak Maslakta Tunç diye bir arkadaş saolsun detaylı iç temizliğimi yaptı. İşçiliğinden de oldukça memnun kaldım.. (Onun bilgilerini isteyen de özelden ulaşsın) telefonunu atarım.

Arabamın kışlık bakımlarını yaptırdım, lastikleri yeniledim. Yarın kısmetse afyona gidiyorum. Pazartesi görüşürüz.

Sağlıcakla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 00:22 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
gdi yazdı:
Arkadaşlar,

"Subap lastiği" yan sanayi ile orijinal parça arasında kalite ne kadar oynar, bu parça nereye takılır, orijinalini kullanmanın yan sanayisine göre değecek bir faydası olur mu? Bilen, kullanmış olan varsa bilgi verebilir mi lütfen?

Subab lastikleri silindir kapağının üstünde camshaft ve subab iticileri yağlayan yağın yanma odasına inmesini engeller.
Yan sanayi ile orj. arasında illa ki fark olacaktır.
Ben de yan sanayi taktım şimdilik bir sıkıntı mevcut değil.
Uzun vadede sıkıntı yaratabilir.(çok yüksek ısıda yağ geçişini engelliyor)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 00:44 
Kullanıcı avatarı

dbugra yazdı:
Selam millet, bir süredir yoktum farketmişsinizdir.. Hemen iki şey paylaşıp kaçıyorum.

1. Carisma şöför tarafı cam takımı süper 60 TL. İsteyene buluruz. Sayıda sınır yok.

60 TL'lik düğme takımı alttan soketli mi yoksa arkadan soketli mi? Ben de Ankarada arkadan soketlileri uygun fiyata bulmuştum ama benim arabaya sadece alttan soketliler uyuyordu. Ona da 150 TL verdim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 01:18 
Kullanıcı avatarı

Bende arabayı aldıktan 3000 km sonra sabah ilk çalıştırmada çok yoğun bir mavi duman atmaya başladı. Nereye gittiysem abi motor rektefiye istiyor 2000 lira diyenimi ararsın 3000 lira diyenimi. Ben arabayı kompresyon testine soktum sonuçlar iyi çıktı. Sonra bi ustanın tavsiyesi ile subab lastiklerinin özelliğini kaybetmiş olabileceğini öğrendim (Ama bu arada benim yaşadığım üzüntü ve stresi tahmin ediyorsunuzdur sanırım). Başladım conta takımı aramaya usta bu arada orijinal conta takımı olsun diyede sıkı sıkı tembihledi. Malumunuz üzere TEMSA fiyatları (600 mü 800 mü neydi tam hatırlayamadım). Bende araştırmaların sonucu stone marka japon conta takımına (170 tl) ulaştım. Usta motoru söktü üzerinden çıkan lastikler özelliğini kaybetmiş adeta cam gibi sertleşmişti. Değişeli 20000 km oldu 10 gr yağeksiltmiyor arabam allahıma çok şükür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 01:24 
Kullanıcı avatarı

Ha bu arada tesadüf eseri arabayı aldığım kişinin satmadan önce silindir contasında yağ sızıntısı olduğu için adi marka conta (markası bende) takımı ile değiştirdiğini öğrendim. Tesadüfen değişim yaptığı servise yolum düştüğünde usta abi bu arabanın conta takımını ben değiştirdim demişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 02:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
umera yazdı:
kupelioglu yazdı:
bahattin hocam protonun cam düğmeleri tekli olanlar 8 fişlimi. ebat sıkıntı değil ben uğraşıp uydurmaya çalışıcam çünkü başarırsam uzun bir süre sıkıntım olmayacak

Bu noktada size olumlu bir şey söyleyebilmeyi arzu ederdim.
Protonun tekliler ve dörtlü düğmeler mekanik. Bildiğimiz anahtar mantığı ile çalışıyor.
Carismanın kiler ise bildiğimiz telefon tuşu gibi,dokunmatik.
Artı Carismanın bütün camlarda auto mevcut Protonda sadece şöför camında var.
Soket mevzusuna hiç girmeyeyım dedım ama onuda söyleyeyım.
Sokette uymuyor, 5 kablo olması lazım.
İki aracı yan yana koyup inceleyerek belkı netıce alınabilir fakat harcı borcunu korutmaz. çok uğraştırır.

hocam çok teşekkür ederim. artık bir çaresine bakıcam çözüm buluncada aktarırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 02:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
gdi yazdı:
Ben ara ara yaziyorum, sofor tarafini 150 TL'ye eski kasa carisma dugmesi alip yeni kasanin kutusuna takip halledebilirsiniz. Tekliler ise 20 TL diye biliyorum.

tekli cam düğmesini bulabileceğimiz iritbat yada adres var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 15:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
gdi yazdı:
dbugra yazdı:

1. Carisma şöför tarafı cam takımı süper 60 TL. İsteyene buluruz. Sayıda sınır yok.

60 TL'lik düğme takımı alttan soketli mi yoksa arkadan soketli mi? Ben de Ankarada arkadan soketlileri uygun fiyata bulmuştum ama benim arabaya sadece alttan soketliler uyuyordu. Ona da 150 TL verdim.

Bakar haber veririm...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2011 22:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
egeli_09 yazdı:
Bende arabayı aldıktan 3000 km sonra sabah ilk çalıştırmada çok yoğun bir mavi duman atmaya başladı. Nereye gittiysem abi motor rektefiye istiyor 2000 lira diyenimi ararsın 3000 lira diyenimi. Ben arabayı kompresyon testine soktum sonuçlar iyi çıktı. Sonra bi ustanın tavsiyesi ile subab lastiklerinin özelliğini kaybetmiş olabileceğini öğrendim (Ama bu arada benim yaşadığım üzüntü ve stresi tahmin ediyorsunuzdur sanırım). Başladım conta takımı aramaya usta bu arada orijinal conta takımı olsun diyede sıkı sıkı tembihledi. Malumunuz üzere TEMSA fiyatları (600 mü 800 mü neydi tam hatırlayamadım). Bende araştırmaların sonucu stone marka japon conta takımına (170 tl) ulaştım. Usta motoru söktü üzerinden çıkan lastikler özelliğini kaybetmiş adeta cam gibi sertleşmişti. Değişeli 20000 km oldu 10 gr yağeksiltmiyor arabam allahıma çok şükür.

Benım arabanında subap lastıklerı patates olmus vazıyette oylekı 2. ve 3. sılındırlerde ateslemye bobınının yatagı yag doluyor ancak ne bujiyi yaglıyor arabam ne duman atıyor ne motor ufluyor fakat yag eksıltıyor cok fenada kafam takılıyor.zaten cekıstende hıc memnun deılım araba canımı sıkmaya basladı arkadaslar.Bır fırsat bulup baskı balata sanzuman kecesını ve subap lastıklerını degıstırtmem lazım ama bu yagı neden eksıltıyor halada cozemedım.Usta baska marka yag kullan belkı ondan eksılıyordur dıyor ama oda mantıklı gelmedı.Sizce neden yag eksıltıyordur araba?Miktar olarak 2000 km de 200 gr kadar eksıltmıs.

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 22:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: carisma
Kan grubu: ab+
arkadaşlar ben aracı yaklaşık olarak 1 ay kadar garajdan cıkarmadım ve hiç çalıştırmadım şimdi çalıştırmaya calıştığımda marşa bastığımda tık tık tık diye ses geliyor start almıyor nedendir acaba ne yapmam gerekiyor aracım 2002 1.8 gdi
yardım ederseniz sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 22:31 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
kambaron yazdı:
arkadaşlar ben aracı yaklaşık olarak 1 ay kadar garajdan cıkarmadım ve hiç çalıştırmadım şimdi çalıştırmaya calıştığımda marşa bastığımda tık tık tık diye ses geliyor start almıyor nedendir acaba ne yapmam gerekiyor aracım 2002 1.8 gdi

Marş motorunuz dönmüyor mu?
Ekranda yanan ışık var mı?
Siz kontağı çevirdiğinizde yanan ışıklar cansızlaşıyor mu?
Ben akünün boşaldığını düşünüyorum, bu sorduklarımla da durumu teyit etmeye çalışıyorum. Şayet akünüz boşalmış ise, başka bir aracı yanaştırıp onun aküsünden uzatma kablosu ile kendi aracınızın aküsüne paralel çekin. Bu işlemi yaparken çok dikkatli olun. + ve - olması gereken gibi olsun. Diğer bir kişi de aracı çalıştırsın. Araç çalıştıktan sonra en az 20dk rölantide kendi haline bırakın ki akü biraz şarj olsun. Mümkünse aracınızı bir müddet de kullanmanızı tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2011 23:05 
Kullanıcı avatarı

kambaron yazdı:

Akünüz bitmiş! (Başıma geldiği için eminim.) Bir başkasının arabasından ya da aküden takviye kablosu ile çalıştırın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 00:42 
Kullanıcı avatarı

evet ışıklar çok çok zayıflaştı ve marş motoru hiç dönmüyor dediğiniz gibi akü bitmiş olabilir ama ben aküyü daha 2 ay önce değiştirdim ya başka bir araç daha aldım o yüzden carismama kıyamıyorum alalı yaklaşık 5 ay oldu toplamda 550 km yapmışım ya bu carisma gercekten harika bir araba benim için yeri bambaşka

ben yarın aküyü sarjedeyim inş olur eğer olmaz ise sizlerin yardımlarınıza tekrar başvurabilirim arkadaşlar ...

Gerçekten çok teşekkürler ben bayağı büyük bir problem sanmıştım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 01:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Carisma 1.8 GDI
Selamlar herkese ,
benim aracin sorununu bugun itibari ile kendim cozmus bulunuyorum, arabanin fren musuru arizali oldugundan dolayi abs tlc ve tlc off lambalari yaniyormus , ve biz farkedemedigimiz halde surekli fren lambasi yandigi icinde hicbir sekilde kapanmadigi icinde isinmadan sanirim rolelerden sesler geliyormus, ben zaten Isvecte usta olmadigini biliyordum da bu kadar gerizekali olduklarini bilmiyordum, bir elektrik ustasi bu müsur hatasini nasil bulamaz sabahtan beri ara ara dusunuyorum bulamiyorum... Arabanin sökmedigimiz test etmedigimiz rölesi sigortasi kalmadi... Neyse velhasil kelam sonuc olarak sorunumu hallettim ve bir daha elektrik arizasi yasamak istemiyorum diye dua ediyorum artik...

Yardimci olan herkese ve özellikle had safhada yardim eden Bahattin abiye cok ama cok tesekkur ediyorum. Bu arada rolanti duzensizlikleri aküdende olabiliyormus. Aklimizda bulunsun sorunu olup cozemeyenler baska bir aracin yeni olduguna emin oldugu akusu ile bir test yapip bi degerlendirsinler... Herkese hayirli aksamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 16:12 
Kullanıcı avatarı

bu gün aküyü şarj etim ilk marşa bastığımda çalıştı ama yaklaşık 10 saniye sonra stop etti sonralarında tekrar marşa bastığımda marş alıyor ama bir türlü çalışmıyor bujilermi ıslanmış olabilir depodaki benzin de az ama nedendir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 20:57 
Carisma Uzmanı

tburon yazdı:
egeli_09 yazdı:

Benım arabanında subap lastıklerı patates olmus vazıyette oylekı 2. ve 3. sılındırlerde ateslemye bobınının yatagı yag doluyor ancak ne bujiyi yaglıyor arabam ne duman atıyor ne motor ufluyor fakat yag eksıltıyor cok fenada kafam takılıyor.zaten cekıstende hıc memnun deılım araba canımı sıkmaya basladı arkadaslar.Bır fırsat bulup baskı balata sanzuman kecesını ve subap lastıklerını degıstırtmem lazım ama bu yagı neden eksıltıyor halada cozemedım.Usta baska marka yag kullan belkı ondan eksılıyordur dıyor ama oda mantıklı gelmedı.Sizce neden yag eksıltıyordur araba?Miktar olarak 2000 km de 200 gr kadar eksıltmıs.

Sizin sorununuz üst kapak ile buji boşlukları arasında ki lastiklerden kaynaklanıyor.
Keçeleri değiştirerek halledebilirsiniz.
Km ve miktar çok fazla değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2011 23:12 
Carisma Uzmanı

Arkadaşlar İstanbuldayım.
Dönüş Pazar günü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 00:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
hocam haftaya pazar deılmı??

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2011 09:44 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
umera yazdı:
Arkadaşlar İstanbuldayım.
Dönüş Pazar günü.

Hocam cep TLF' num sizde var, yine de her ihtimale karşı PM atıyorum.
İşyerim çok kolay bir yerde, bir öğlen yemeğe illa ki bekliyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye