Zaman: 28 Mar 2026 02:51

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 22:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
würt enjektör temizleyicisi kullandım depoya sıvı şekilde dökülüyor üzerini okudum madein germany ben pek fark görmedim ama kullanan arkadaşların tavsiyesi ile aldım çok iyi dediler ben pek fark göremedim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 22:20 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
döktükten sonra kaç km kullandın bide benzinde mi kullandın? (lpgli ise)

yaklaşık 20 k.m. kadar gittim arkadaşlar deponun bitmesi gerekir dediler bakalım bitirelim depoyu bakıcaz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 22:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: emrah
Araç: carizma gdi avance
Kan grubu: abr+
akerimoglu yazdı:
sinsiyenidunya yazdı:
Ali hocam, bu fiyata alınabilecek en iyi araba bu gibi ama etraftan o kadar çok çatlak ses çıkıyor ki; sorunlu araba, alırsan elinde kalır, başına bela edersin, parçası çok pahalı ve bulunmaz diye.Çok kararsız kaldım bu konuda.Ya da bu paraya seat cordoba, seat ibiza ya da polo alabilirim.Bu araçlarla kıyaslandığında verim nasıl olur? Yorar mı beni carisma?Ben arabadan çok fazla anlamam.Dediğiniz listeyi de alır yetkili servisine götürürüm diye düşündüm.Sizce kaygılanmam gerekir mi?

Ne yazık ki dünyanın en boş konuşan milletiyiz. Bir insan bir laf konuştuğunda arka planda konuştuğunu destekler delilleri olmalı. Carisma' nın parçası pahalı diyen her kimse sözünün ardından sıklıkla tanışık olduğumuz birkaç sarf malzemesini ve fiyatlarını sayabilmeli. Örneğin debriyaj seti, fren diskleri, fren balataları, ön düzenekteki kayışlar, filtreler vs... Yukarıda adını ettiğiniz araçların bu tarz sarf malzemelerinin hangi sıklıkta değişmesi gerektiği ve ortalama maliyetleri hakkında da muhakkak durumu örnek delillerle açıklamalı. Aksi takdirde konuştuğu laflar BOŞ LAF' tan öteye geçemez... Benim bir ay kadar önce, ömürleri ortalama 100.000 KM olan parçalardan değiştirdiklerim aşağıdaki gibidir,

Triger Seti Dayco (iki adet rulman, bir ayarlı piston): 130 TL
Devirdaim Pompası: 90 TL
Arka Fren Pabucu Bendix: 55 TL
Bosch İridium Buji: 60 TL
Direksiyon Kayışı Dayco: 15 TL
Vantilatör Kayışı Dayco: 15 TL
Viraj Lastiği (Çift): 15 TL

Bu parçalara ve değişimi için verilen 100-150 TL işçiliğe baktığınızda, siz bu aracı Seat, Polo vs... gibi araçlarla kıyaslayabilir misiniz?
Sözü fazla uzatmayalım ve sizden bir ricada bulunalım. Yukarıda kopyaladığım listeyi ve fiyatlarını yanınıza alıp, hiçbir bilgi ve tecrübesi olmadan boş boş konuşan o çatlak seslerin sahiplerinden birkaçına sunar mısınız? Bakalım yorumları nasıl olacak...

Haaa, bi de şu var. O arkadaşlarda akabinde şu aklı da alalım 13.000 TL' ye hangi araçlar alınabilirmiş? Nihayetinde bilgi paylaştıkça çoğalır. Bizim de bilmediklerimiz vardır.

Son olarak da şunu ekleyelim. Tavsiye edeceği aracı satmaya kalksak kaç kişi sorar, kaç kişi alıcı çıkar, alıcılardan kaçı ciddi alıcı çıkar, kaçı aracı almaya gelir?

Aynı soruyu bana sorarsanız, birkaç mitsubishi değiştirmiş bir kullanıcı olarak yanıtlayayım. Araç düzgünse ve fiyatı da orta karar ise, aracınızı 3 kişi sorar, 3' ü de almaya gelir. Siz de 3 alıcı arasından seçim yaparsınız.

Saydığınız araçları ise 300 kişi sorar, 10 tane ciddi alıcı çıkar, 10' u da son aşamada kararını değiştirip benzer arabaya gönül koyar ve nihayetinde almaktan vazgeçer. Siz de talihliyi aramaya devam edersiniz. İlla ki elimden çıkaracağm dediğinizde ortalama fiyatın bir miktar altına düşmek ZORUNDASINIZ. Aksi takdirde aynı fiyata 100' lerce seçenek bulan alıcı bir türlü karar verip de sizin aracınıza alıcı çıkmaz. Mitsubishi' nin farkı buradadır. Düzgün ve ortalama fiyata bulunan mitsubishi bir gün bile tezgahta beklemez, o dakika alıcısı FİZAN' dan gelir...

Ali kardesıme bırde ekleme yapayım yukarıda verdıgı parca lıstesı ınsanların ocu gozuyle baktıgı 1.8 gdi nın parcalarıdır ozellıkle trıger setı ve fren aksamı 1.6 lardan daha pahalıdır.Sanmayınkı almayı dusundugunuz dıger aracların ooparcaları bunlardan ucuzdur.Ve seat ıbıza gti wv polo fiat palıo kullanmıs(hatta aklınıza gelen arabalarıda sorabılırısınız)hayatımda kullandıgım en rahat ve soforu yormayan araclardan bırısı carismadır zaten bu sebepten 330 bın kmde olmasına ragmen hala tas gıbı ve problemsız ve ben onu satmaya kıyamıyorum.Uzun lafın kısası kımse ayranım eksı demez sız alın arkadasınızdan arabayı acın sunroof u gazlayın fren yapın vıraja gırın sonra polo seat vs(ibiza gti harıc)bı galerıden alın alıcı gıbı bır turda onunla atın anlıyacaksınız carısmanın nasıl bır arac oldugunu.Ama ne olursa olsun alın arabayı yetkılı servıse goturun baktırın.Bence kesınlıkle guzel arabalar carısmalar...

Zor satılıp kolay alınan satmaya kıyılamayan bir dünya güzeli.Carisma gdi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 23:05 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
tburon yazdı:
akerimoglu yazdı:
sinsiyenidunya yazdı:
Ali hocam, bu fiyata alınabilecek en iyi araba bu gibi ama etraftan o kadar çok çatlak ses çıkıyor ki; sorunlu araba, alırsan elinde kalır, başına bela edersin, parçası çok pahalı ve bulunmaz diye.Çok kararsız kaldım bu konuda.Ya da bu paraya seat cordoba, seat ibiza ya da polo alabilirim.Bu araçlarla kıyaslandığında verim nasıl olur? Yorar mı beni carisma?Ben arabadan çok fazla anlamam.Dediğiniz listeyi de alır yetkili servisine götürürüm diye düşündüm.Sizce kaygılanmam gerekir mi?

Ne yazık ki dünyanın en boş konuşan milletiyiz. Bir insan bir laf konuştuğunda arka planda konuştuğunu destekler delilleri olmalı. Carisma' nın parçası pahalı diyen her kimse sözünün ardından sıklıkla tanışık olduğumuz birkaç sarf malzemesini ve fiyatlarını sayabilmeli. Örneğin debriyaj seti, fren diskleri, fren balataları, ön düzenekteki kayışlar, filtreler vs... Yukarıda adını ettiğiniz araçların bu tarz sarf malzemelerinin hangi sıklıkta değişmesi gerektiği ve ortalama maliyetleri hakkında da muhakkak durumu örnek delillerle açıklamalı. Aksi takdirde konuştuğu laflar BOŞ LAF' tan öteye geçemez... Benim bir ay kadar önce, ömürleri ortalama 100.000 KM olan parçalardan değiştirdiklerim aşağıdaki gibidir,

Triger Seti Dayco (iki adet rulman, bir ayarlı piston): 130 TL
Devirdaim Pompası: 90 TL
Arka Fren Pabucu Bendix: 55 TL
Bosch İridium Buji: 60 TL
Direksiyon Kayışı Dayco: 15 TL
Vantilatör Kayışı Dayco: 15 TL
Viraj Lastiği (Çift): 15 TL

Bu parçalara ve değişimi için verilen 100-150 TL işçiliğe baktığınızda, siz bu aracı Seat, Polo vs... gibi araçlarla kıyaslayabilir misiniz?
Sözü fazla uzatmayalım ve sizden bir ricada bulunalım. Yukarıda kopyaladığım listeyi ve fiyatlarını yanınıza alıp, hiçbir bilgi ve tecrübesi olmadan boş boş konuşan o çatlak seslerin sahiplerinden birkaçına sunar mısınız? Bakalım yorumları nasıl olacak...

Haaa, bi de şu var. O arkadaşlarda akabinde şu aklı da alalım 13.000 TL' ye hangi araçlar alınabilirmiş? Nihayetinde bilgi paylaştıkça çoğalır. Bizim de bilmediklerimiz vardır.

Son olarak da şunu ekleyelim. Tavsiye edeceği aracı satmaya kalksak kaç kişi sorar, kaç kişi alıcı çıkar, alıcılardan kaçı ciddi alıcı çıkar, kaçı aracı almaya gelir?

Aynı soruyu bana sorarsanız, birkaç mitsubishi değiştirmiş bir kullanıcı olarak yanıtlayayım. Araç düzgünse ve fiyatı da orta karar ise, aracınızı 3 kişi sorar, 3' ü de almaya gelir. Siz de 3 alıcı arasından seçim yaparsınız.

Saydığınız araçları ise 300 kişi sorar, 10 tane ciddi alıcı çıkar, 10' u da son aşamada kararını değiştirip benzer arabaya gönül koyar ve nihayetinde almaktan vazgeçer. Siz de talihliyi aramaya devam edersiniz. İlla ki elimden çıkaracağm dediğinizde ortalama fiyatın bir miktar altına düşmek ZORUNDASINIZ. Aksi takdirde aynı fiyata 100' lerce seçenek bulan alıcı bir türlü karar verip de sizin aracınıza alıcı çıkmaz. Mitsubishi' nin farkı buradadır. Düzgün ve ortalama fiyata bulunan mitsubishi bir gün bile tezgahta beklemez, o dakika alıcısı FİZAN' dan gelir...

Ali kardesıme bırde ekleme yapayım yukarıda verdıgı parca lıstesı ınsanların ocu gozuyle baktıgı 1.8 gdi nın parcalarıdır ozellıkle trıger setı ve fren aksamı 1.6 lardan daha pahalıdır.Sanmayınkı almayı dusundugunuz dıger aracların ooparcaları bunlardan ucuzdur.Ve seat ıbıza gti wv polo fiat palıo kullanmıs(hatta aklınıza gelen arabalarıda sorabılırısınız)hayatımda kullandıgım en rahat ve soforu yormayan araclardan bırısı carismadır zaten bu sebepten 330 bın kmde olmasına ragmen hala tas gıbı ve problemsız ve ben onu satmaya kıyamıyorum.Uzun lafın kısası kımse ayranım eksı demez sız alın arkadasınızdan arabayı acın sunroof u gazlayın fren yapın vıraja gırın sonra polo seat vs(ibiza gti harıc)bı galerıden alın alıcı gıbı bır turda onunla atın anlıyacaksınız carısmanın nasıl bır arac oldugunu.Ama ne olursa olsun alın arabayı yetkılı servıse goturun baktırın.Bence kesınlıkle guzel arabalar carısmalar...

+10
:vauv:

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 00:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
valla ali kerimoglu arkadaşımıza katılıyorum ne yazmışaza aynen katılıyorum mıtsubıshi carızmanın parcası pahalı diyen arkadaşlar bahsettiyiniz araclardan carızma parcası daha ucuz ayrıca carızma satılmazdiye almamazlık yapmayın pişman olursunuz ben şahzıma bu ay 3 tane carizma aldım sattım :vauv:

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 01:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
umera yazdı:
Tecrübe edip paylaştığın için tşk. ediyorum.
Değişik bir durum söz konusu olabilir. Benım araçta dediğim gibi motor durmuyor:)
Akünün pahalısından ziyade uygun fiyatlısını alıp 2-3 yılda değiştirmek daha makul geliyor bana.
Akü ne kadar kaliteli olursa olsun sürekli yük altında oldugundan(şarj)ömrü uzun olamıyor.
Mutlu 72 amper(sarı taksi diye geçer) aküyü 3 yıl kullanabildik.
Şu anda hiç şarj tutmuyor.
Yıllardır fiyatlar aynı ilk arabam şahine almıştım mutlu 72 amper 2006 yılında yine 110 lira idi.
Fiyat farkları kayda değer olmadığından kaliteden şaşmamak iyisi.

İncitaş CEO'su Erdoğan Yılmaz aküler hakkında çok önemli ipuçları verdi.

1.Bölüm: Yerliler o kadar kuvvetli ki yabancılar piyasaya giremiyor
eguler@hurriyet.com.tr
- Aküde toplam kaç markanız var?
İnci vardı, EAS vardı şimdi bir de Hugel geldi. Yaklaşık 1 ay önce onu bayilerimize aldık.
- Üçünün birbirinden farkı ne?
Türkiye'de akünün şöyle bir şanssızlığı var: Akü aslında çok emek isteyen, devamında da arkasında da güvence isteyen bir ürün. Ama Türkiye’de merdiven altı üretim dediğimiz üretim söz konusu. Çünkü akü dediğinizde plastik bir kutunun içindeki bir donanımdan bahsediyorsunuz. Sonuçta içinde birçok teknolojik değişim olsa da dışarıdan baktığınızda dikdörtgen bir kutu ve iki tane kutup başı...
Burada çok radikal bir değişiklik olmadığı için de baktığınız zaman aynı şey görüyorsunuz. Merdiven altında da üretilse işte 5–10 milyon dolarlık yatırım yapılan bir fabrikada da üretilse aynı şey görüyorsunuz. Dolayısıyla tüketici bunun farkını ancak canı yandıkça, kullandıkça görüyor. Bu merdiven altı üretimin pazarda sizinle nasıl karşılaştığı önemli. Sonuçta onlar kayıtdışı, vergisiz ve faturasız çalışıyor. Dolayısıyla böyle bir rekabet etme söz konusu.
- Pazarın ne kadarı kayıtdışı?
Bundan 4–5 sene öncesine kadar yüzde 30'lar seviyesindeydi. Şimdi ise 15 ila 20 arasında.
Dolayısıyla sizin aşağıda hâla rekabet etmek zorunda olduğunuz ve marka gücü olmayan bir bölüm var. Bizim de İnci veya EAS markasını onlarla rekabet eder duruma getirme şansımız yok. O nedenle bir üçüncü markayı, Hugel’i piyasaya sürdük.
— Kalite farkı var mı?
Hayır, bizim öyle bir şansımız yok. İnci'nin kalitesi neyse Hugel’in kalitesi de çok yakındır ona.
- Fiyatları mesela ne kadar farklıdır?
Hugel İnci'den ortalama yüzde 15 daha ucuz.
- Akü fiyatları ne kadar ortalama?
Ortalama akü fiyatları 80-100 lira arasında değişir.
Aslına bakarsanız akü arabadaki önemi açısından en ucuz maliyetli üründür. Yeni nesil arabalar aküyü 4 hatta 5 seneye kadar kullanır. Akünün resmi olarak garanti süresi 2 yıldır. Ama 15 yıldır aküsünü çıkarmamış arabalarla da karşılaşıyoruz. Geçenlerde bir araç geldi, 14 senedir aynı aküyü kullanıyor...
Akü böyle bir ürün. Yani düşünün ki 100 lira veriyorsunuz ve ortalama 4 sene boyunca kullanıyorsunuz.
- Akünün ömrü neye göre değişiyor?
Genellikle yıla ama ticari durumu konuşuyorsak kilometreye göre değişiyor.
- Kaç kilometrede biter ortalama bir akü?
Öyle bir değeri yok.
- Kimisi 15 yıl kullanıyor dediniz. Neye göre 15 yıl kullanabiliyor kendi aküsünü?
Şimdi bir kere arabasını çalıştırdıktan sonra aküde ömrü belirleyen en önemli şey, arabayı stop edene kadar olan sürede arabanın çalışması için ihtiyacı olan ve aküden kullandığı enerjiyi geri şarj etmesi.
- Nedir peki bunun süresi?
60–70 km hızla belli bir devirde çalıştığı zaman 15–20 dakikada enerjiyi geriye alabiliyor. Ama eğer evinizle işiniz çok yakınsa işte o zaman belli bir sürede 2 ayda, 3 ayda, 5 ayda bir aküyü satın aldığınız yere gidip akünün şarj durumunu bir ölçtürmeniz lazım. Bunu yaptığınız zaman akünün ömrünü ciddi bir şekilde uzatıyorsunuz.
- Ücretsiz mi bu?
Eğer ürün bizim ürünümüzse ücretsiz yapıyoruz. Ama değilse de çok cüzi bir ücreti var.
- Başka nelere dikkat etmek gerekir?
Kutup başlarının temiz tutulması lazım. İsteyen herkes eski bir diş fırçasıyla ve sıcak suyla rahatlıkla yapabilir.
- Ne kadarda bir temizlenmesi gerekir?
3 ila 6 ayda bir. Birazda arabayı nerede ve hangi koşulda arabanızın çalıştığına bağlı. Bir de eğer akünüz tam kapalı değilse su seviyesine bakılması lazım.
- Su mu koyacağız?
Saf su olmalı. Orada yapılan hatalardan biri de asitli su konulmasıdır. O da akünün ömrünü hızla bitirir.
Bir de artık şu var. Sonuçta bizim sattıklarımız starter aküdür, yani arabanın çalışması için ihtiyaç duyulan enerjiyi karşılayan aküdür. Ama otomobil sanayindeki değişmeler, gelişmeler işte alarm, uzaktan kumanda, kapı kilitleri, CD çalar filan bunlar araba çalışmadığı zaman da aküden enerjiden alan şeyler...
- Akünün ömrünü kısaltıyor mu bunlar?
Zorluyor. O nedenle aracınıza aküyü seçerken o aracın diğer donanımlarına da uygun akünün seçilmesinde fayda var. Standart akü 12 volt 60 amperdir ama eğer ilave donanımlarınız varsa 12-66 veya 12-72 almanız lazım.
- Akü durduk yere biter mi?
Biter.
- Yani ömrü dolmuştur ve bitmiştir öyle mi?
Evet.
- Bunu anlamamızın bir yolu var mı?
işte bunu anlamanızın en önemli yolu 'ben bu aküyü ne zaman satın aldım?' diye biliyor olmanız lazım. İki veya üç yıldan sonra kontrol ettirmeniz lazım. Ya da siz voltmetreyle kendiniz kontrol edeceksiniz.
Yoksa arabayı park edersiniz, bir bakarsınız ertesi sabah çalışmaz. Benim şimdiye kadar gördüğüm bütün tüketici sohbetlerinde de maalesef o çalışmadığı gün ya doktora ya okula ya bir toplantıya ya da havaalanına yetişeceğimiz bir zamandır.
- Araba akü yüzünden çalışmadığında ne yapacağız?
Eskiden olsa arabalar uygun bir yokuş bulunup vurdurulur ve en yakın akücüye gidilirdi. Ama şimdi yeni nesil arabalarda bu da çok fazla yapılamıyor.
- Neden?
Büyük bir kısmında yapılamıyor çünkü bu elektronik beyinli arabalarda o tip vurdurmalar ve zorla çalıştırmalar arabaya hasar verebiliyor. O nedenle yapmanız gereken şey en yakın akücüye ulaşabilmek.
— Takviye kablosu kullansak? Onda bir sıkıntı var mı elektronik beyin filan?
Şimdi her araba için sıkıntısız diyemem çünkü bütün araba modellerinin verdiği reaksiyonlarını bilmiyorum. Ama genellikle yurtdışında da çok kullanılan bir yöntem. Hatta bildiğim kadarıyla Çin’in ya da Uzak Doğu’nun sert iklimli birçok yerinde o takviye cihazı herkesin kendi bagajında bile var.
— Uzun süre çalıştırılmayan araçlarda akü boşalıyor mu?
Evet oluyor. Bizim genellikle önerdiğimiz şey eğer çok uzun süre çalışmayacağı biliniyorsa, tabii arada da başka elektronik aksam problem yaratmayacaksa, kutup başlarının sökülmesi en doğru yoldur.
- Uzun süre derken neyi kastediyoruz?
Aslında arabada kullanılan donanıma bağlı. Eğer ilave bir donamınız yoksa ve araba 20 gün-1 ay çalışmayacaksa mutlaka kutup başlarının sökülmesi lazım.
Yoksa bir anda bakarsınız akü bitmiş olabilir.
Akü kullanımı gittikçe daha da artacak. Yakın zamanda bana göre evlerde, ofislerde, arabalarda ikinci ve üçüncü akülere ihtiyaç olacak. Çünkü arabanızdaki donanım değiştikçe bu starter akü o donanıma hizmet veremez hale gelecek. Ve arabada 2 tane akü olacak... Bir tanesi arabayı çalıştırmak için bir tanesi de arabanın diğer donanımlarının ihtiyacı olan enerjiyi sağlamak için...
Ayrıca biliyorsunuz fosil yakıtlar ve enerji kaynakları tükeniyor dünyada. Güneş enerjisi deseniz gündüz evet güneş ama gece ne yapacaksınız? Gündüz o güneş enerjisini alıp depolamanız gerekiyor ki gece kullanabilesiniz. Rüzgar ve dalga enerjisi de aynı şekilde. İşte bunları depolamanızın yolu da akü... Belli bir şebekeden düzenli olarak beslenemiyorsanız öyle yapmak zorundasınız. Dolayısıyla depolanabilir enerji kaynaklarına yöneldikçe akünün kullanım yeri ve kullanım çeşitliliği gittikçe artacak.
- Hibrid araçlar için bir akü projesi vardı...
Evet o çok merak edilen bir olay. Türkiye şu anda ticari grup için akü çalışması yapıyor ve bizim akümüz hazır aslında. Arçelik, Tübitak ve İnci Akü işbirliğinde bir çalışma yapılıyor. Burada herkes tabi kendi payına düşeni yapıyor. Kimisi yazılımını yapıyor kimisi elektronik motorunu yapıyor... Biz de aküyle ilgili olan yerini yapıyoruz.
- Ürün ne zaman çıkacak?
Ürünün çıkabilmesi için önce arabanın üretilebiliyor olması lazım. Henüz onun tarihini tam olarak bilemiyorum. Ama akü olarak biz hazır durumdayız.
- Binek için bir çalışma yok mu?
Türkiye’de yok.
- Olmaz mı peki?
Olabilir tabii. Biz şimdi ticari olarak bunu üretilebiliyor duruma geldiysek binek için de üretebiliriz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 01:49 
Kullanıcı avatarı

ergin necip yazdı:
valla ali kerimoglu arkadaşımıza katılıyorum ne yazmışaza aynen katılıyorum mıtsubıshi carızmanın parcası pahalı diyen arkadaşlar bahsettiyiniz araclardan carızma parcası daha ucuz ayrıca carızma satılmazdiye almamazlık yapmayın pişman olursunuz ben şahzıma bu ay 3 tane carizma aldım sattım :vauv:
)
Sen yaparsın ergın usta yakaladın ankarada carısmacıları boyna alıp alıp satıyon.MasaAllah.Yoktun kac gundur forumda nerelerdesın???

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 09:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bugra
Araç: Lancer 2005 1.6 Comfort
Meslek: Yazılım
Kan grubu: ARh+
sinsiyenidunya yazdı:

Boş konuşan bir sürü adam... Carisma almaya niyetlendiğimde herkes (İstisnasız) alma.. Elinde patlar.. Zarar edersin... Çökersin... Piyasası yok... Son sahibi olursun.... o kadar çok laf etti ki.. Eşim bile bu kadar insanın hepsi mi boş konuşuyor, burnunun dikine gitme diye çıkıştı bana.. Gerçi temiz bir carisma nasip olmadı ama şimdi Lancer'i kullanırken ne iyi etmişiz diyor...

O çok bilen ve alma diyenlere bir sor kardeş; Bu paraya bu konforda ve D segment araç bulabileceklermiymiş? Onlar o paraya Sunroof'lu bis bile bulamazlar.. Bir arkadaşımın Toyotasını satmaya kalktığında belki 300 kişi aradı araba 10 günde satıldı, ama ben 2 ay boyunca CArisma baktım ve kazasız olarak bulduğum 3 carismanın 3ü de 2-3 gün içinde satılmıştı...

Olayı bir de şöyle düşün; 300 tane sırf laf olsun diye arayan adam yerine 5 kişiyle muhattap olursun hiç olmazsa ilgilisine satarsın.. Üstelik anlattığın kadarıyla araç temiz.. Yani hiç dert etme bence.. Yanlız almadan bir expere götür.. Eğer dediğin gibiyse gözün kapalı al...

Hayırlı olsun :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 14:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
emrah kardeş dogru diyon yoktum amca oglunun düyünü vardı ona gittik bu aralar işlerde yogun allaha şükür fırsat buldukca aranızda olmaya calışıyom arabanda sıkıntı kalmadı herhalde

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 20:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
gerçi carismayı çizmeye kalkanlara carismatik arkadaşların hepsi yeterince yazmışlar ama şunuda eklemek isterim bizim arabalara aşık olanlar alır yada hasbel kader alanlar da aşık olarak, binerler. aksi durumda ise bu beraberlik uzun sürmez. ben arabamı severek aldım. sevmeye de devam ediyorum. kaç lira istersin diye soranlar çok ama ben satmıyorum diyorum. bir fiyat biçeriz adam alıyorum der. ben arabamı satınca alacağım arabanın carismadan artısı olmalı. keşke carismam olsaydı dersem ben o rabaya binmem, binemem...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 03:31 
Kullanıcı avatarı

ergin necip yazdı:
emrah kardeş dogru diyon yoktum amca oglunun düyünü vardı ona gittik bu aralar işlerde yogun allaha şükür fırsat buldukca aranızda olmaya calışıyom arabanda sıkıntı kalmadı herhalde

Ergın ustam ben sıkıntısız araba sevmem gercı cok sukur benım ruknettının bı sıkıntısı yok ben sıkıntılı adamım :)Araba calısıyo gıdıyo duruyo ekmek ıstemıyo su ıstemıyo da ben kurcalamaktan vazgecemıyorum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 03:41 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
gerçi carismayı çizmeye kalkanlara carismatik arkadaşların hepsi yeterince yazmışlar ama şunuda eklemek isterim bizim arabalara aşık olanlar alır yada hasbel kader alanlar da aşık olarak, binerler. aksi durumda ise bu beraberlik uzun sürmez. ben arabamı severek aldım. sevmeye de devam ediyorum. kaç lira istersin diye soranlar çok ama ben satmıyorum diyorum. bir fiyat biçeriz adam alıyorum der. ben arabamı satınca alacağım arabanın carismadan artısı olmalı. keşke carismam olsaydı dersem ben o rabaya binmem, binemem...

Aynen katılıyorum hocam netıcede araba; fazla methıye duzmeye gerek yok.Ama aklımıza gelebılecek araclardan bırcogunu uzun surelı kullanma fırsatı buldum.Aracımda herkezın bıldıgı gıbı 1.8 gdi en korkulan modelı fakat bu arabanın dıreksıyonuna oturdugum ilk an sanki sankı yıllardır bu arabayı kullanıyomusum hıssı verdı.Benım ıcın en onemlı araba alırkenkı kıllıklarımdan bırısı budur dıgerıde arabanın tavanını bı oksarım (bunuda neden yaparım bılmıyorum ama hangı arabaya ılk kez bınsem bı tavana el atıyorum :) )Millet olarak arabaya bınılcek arabayı bılsek zaten carisma cok satardı ve 1973 yılında ıtalyanların sıkılıp bıze sattıkları kuş serisi bır efsane olmazdı.Tamam parcası ucuzdu vs ama yemısım parcasını...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 12:16 
Kullanıcı avatarı

tburon yazdı:
ergin necip yazdı:

Ergın ustam ben sıkıntısız araba sevmem gercı cok sukur benım ruknettının bı sıkıntısı yok ben sıkıntılı adamım :)Araba calısıyo gıdıyo duruyo ekmek ıstemıyo su ıstemıyo da ben kurcalamaktan vazgecemıyorum :D

emrah birşey sorucam sana bilgin olabilir h.b. lerin bagaj amortüsörünün iyisi kötüsü varmıdır
ben 1 sene önce değişmiştim şimdi saldı gene kendini bana bu konuda yardımcı olabilirmisin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 20:01 
Kullanıcı avatarı

brkyildiz yazdı:
tburon yazdı:
ergin necip yazdı:

emrah birşey sorucam sana bilgin olabilir h.b. lerin bagaj amortüsörünün iyisi kötüsü varmıdır
ben 1 sene önce değişmiştim şimdi saldı gene kendini bana bu konuda yardımcı olabilirmisin

olmaması lazım dıye dusunuyorum netıcede bagaj amortısoru.Belkı yan sanayıler bıraz daha zayıftır.fakat bagaj amortısorunun gucuyle alakalı bırsey olabılır soylekı hyundaı getz ın bagaj amortısorunun gucu o bagajın agırlıgına gore yapılmıstır bızım arabaların bagaj kapagı daha agır oldugu ıcın belkı daha gucsuz bır amortısor takmıs olabılırsın ondan dolayıda halıyle kendını bırakmıs olabılır dıye mantık yurutuyorum.Mesela renault laguna bagaj amortısoru eger yuvaya uyarsa bızımkınden bıle daha saglam olabılır cunku onunda kapagı bayagı bır buyuk ve agırdır dıye dusunuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 20:17 
Kullanıcı avatarı

Bu arada arkadaslar bugun benım bagaj kapagının zıngırtısını kesmeyı basarım ve bu arabanın bır huyuna daha hayran kaldım.bagaj kapagının bakalıtlerını soktum ses gelen yer plaka ısının uzerındekı el tutamagıydı.onu sıktım olay bıttı.Sımdı gelelım hayran kaldıgım huyuna yalnızca 10 lokma anahtarıyla arabanın kapı cıvatalarını bahsettıgım plakalıgı camurluk cıvatalarını bunun gıbı bırcok kaporta aksamlarını sadece tek bır anahtar yardımıyla sıkıp gevsetebılıyonuz bugun bu ıslemı yaparken dıkkatımı cektı.basladım arabada cıvata aramaya karsılastıgım olay ıse tek bır anahtar yardımıyla arabayı sokup takabılırsınız nerdeyse.Ayrıca yuksek basın pompasını kontrol ettırdım mut2 ye baglıken 4.6 ıle 5.0 arasında rolentıde degısıyor basınc araca gaz bastıgımız zaman 5.0 5.2 arasında servıs ve ergın usta saglıklı dedıler.Motorum km sıne ragmen uflemıyor yag yakmıyor ancak gaza asılınca (5000-6000 dk/devır)hafıf sıyah duman atıyor bunun sebebınıde subab lastıklerı veya ıtıcılerın altındakı ayarlayımıdır nedır ondan olabılecegını soyledıler.Ve en son canımı sıkan olay ıse arabamın dort jantıda egıkmıs ve acıl 4 lastık degısmesı gerekıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 22:08 
Kullanıcı avatarı

bizim bagaj da çok ağır amortüsörler sökülünce tutucam diye kolum kopmuştu lagunanın bagaj amortüsörünü bir araştırayım bakalım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 22:53 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
brkyildiz yazdı:
bizim bagaj da çok ağır amortüsörler sökülünce tutucam diye kolum kopmuştu lagunanın bagaj amortüsörünü bir araştırayım bakalım

Bagaj kapağın düzgün inip kalkıyor mu Burak?
Bagaj amorsitörünun bir yılda hurdaya çıkması biraz garip geldi bana.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 23:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şahin
Araç: 2001 Carisma GLX
Meslek: Öğretmen
Herkese selamlar.Ben Nevşehir'de ikamet ediyorum,öğretmenim.8 yıllık carisma kullanıcısıyım.Aracımdan çok ama çok memnunum.Forumda emeği geçen dostlara bir sorum olacaktı.Benim araç 2001(eski kasa) otm.4G92 motor kodlu GLX .Otomatik şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum.Motorun üst tarafında Castrol TQM-SP yazıyor.Ancak bu yağı bulamıyorum.Buna eşdeğer olabilecek yağ varsa önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 23:49 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2001 Carisma GDI Avance
Soğuk havalarda bagaj amortisörleri su koyveriyor sanki. Benim ki de ne zaman havalar soğusa zayıflıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2011 00:01 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Uşaklar, mustafa982 geçen Kurban Bayramı' ndan önce kaza yapmış. Kendinde hiçbirşey yok. Aracı perte ayrılmış. Kaskosu da varmış. Bilginiz olsun...

Resim
Resim
Resim
Resim

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye